Nekem úgy tűnik, hogy a parlamenti demokrácia mellett fog működni ez a tömeg/bázisdemokrácia és nem helyette. Így nem látom különösebben problémásnak a dolgot. Tehát továbbra is pártokra fogsz szavazni négyévenként. (Az olaszoknál nem így van?) Persze majd kiderül, hogy milyen ez a gyakorlatban.
Egyébként Neked mi a véleményed az exminiszterelnök tömeg/bázisdemokráciát preferáló és a parlamenti demokrácia fontosságát megkérdőjelező kijelentéseiről?
Nem fenyegetés, ahhoz ő kevés. Meg nincs is abban az állapotban, amelyben komolyan lehetne venni.
Ez csak egyszerű szófia beszéd. Hogyan gondolhatja egy (demokrata) pártpolitikus, hogy a parlamenti demokrácia (helyreállításának 13.-ik évében) már nem is olyan fontos és itt az ideje a bázisdemokráciának?
A szomorú tényleg az, hogy ezt az agymenést a jobboldalon (tisztelet a kivételnek), szó nélkül lenyelik ...
Amit most írtál, az iskolapéldája a félmondatok kiragadásával véghezvitt ködösítésnek és abból megtévesztő következtetés levonásának. Nagyon megizzadtál, amíg ez így összejött?
Csak egy példa abból, hogyan ködösítesz:
"..hiszen pártokra épül a modern demokrácia, de azt én már kevésbé tartom fontos kérdésnek .."
Az eredetiben a "de" kötőszóval kezdődő tagmondat a "hiszen" előtti tagmondatra vonatkozik, amit persze nem idéztél be.
Ezen kívül nem volt szó arról, hogy mindenek fölött állna a mozgalom, sem arról, hogy a szélsőjobboldallal szövetkezik.
Szia Netrat,
Szerintem amit fröcsögésnek nevezel, az csak paranoia.
Egyébként aki ezek után a mondatok után még mindig OVI szimpatizáns, arról nagyon lesújtó véleményem van...
"... Ennek a mozgalomnak éppen az az értéke, hogy pártok fölött áll. ... Párttaggyűlésre járni már önmagában is egy olyan furcsa dolog. Ott ugye mindenfajta demokratikus procedúrák vannak, amelyek nehezen átláthatók. ... meg kell próbálni egy minél szélesebb összefogást fölépíteni. Én a MIÉP-hez való viszonyt - mert Ön a radikális pártokat említette - vagy a kisgazdákhoz való viszonyt sem pártok közötti viszonyként képzelem el. ... hiszen pártokra épül a modern demokrácia, de azt én már kevésbé tartom fontos kérdésnek ... ne egy kormány legyen az egyetlen szereplője a magyar közéletnek, hanem legyen egy szervezett nemzeti közösség, amely képes arra, hogy irányt szabjon az ország életének ..."
Mindenek fölött álló, az ország életének irányt szabó, nehezen átlátható demokratikus procedúrákkal nem bíbelődő mozgalom szervezése a szélsőjobboldallal szövetkezve - ez neked nem elég fenyegetés?
Szvsz, amit Orbán mond, azt frötsögésnek nem nevezném. Már annyi minden elhangzott és elhangzik kis hazánkban, hogy volt elég alkalma a dobhártyáknak megkérgesedni. Ami meg e kérgen is áthallik, s hasogató, azt Orbán mással, Bencsikkel, Lovassal, Bayerrel és a többivel mondatja ki. Itt is csak a Lovas-féle pelenkabetétben van a széklet és vizelet.
Ezen a hozzászólásodon érződik némi izzadsagszag.
Hol van ez attól, hogy "majd minden mondatában hazudik, fenyeget"?
Fröcsögés:
Én ezt maximum csipkelődésnek nevezném ahhoz képest, ami korábban elhangzott mindkét oldalról.
Fenyegetés:
Elárulnád, kit fenyeget? Azt mondja, hogy a polgári körök _felelős_ személyekből állnak. Ha utcai megmozdulásról beszél, az már fenyegetés? Az a baloldal eszköztárába is beletartozik. Nem volt szó sem fegyveres felkelésről, sem puccsról, sem forradalomról.
Abban mi a fenyegetés, hogy jobban fel akarnak készülni a választásokra?
Ami az általad hazugságoknak nevezett dolgokat illeti:
Nem tudom, hogy ezekből mi igaz és mi nem (vagy mi az, ami részben igaz). Nincs időm arra, hogy minden szó igazságáról meggyőződjek. De te sem leszel attól hiteles, hogy kijelented, hogy ez mind hazugság. Ha tételesen cáfolnád, forrásokkal alátámasztva, akkor rendben volna, de így nincs.
Nincs okom azt hinni, hogy Orbán többet hazudik, mint pl. Kovács vagy Kuncze.
Konklúzió:
Fröcsögés: 0
Fenyegetés: 0
Hazugság: jó eséllyel van valamennyi (lévén politikus az illető), de bizonyított még semennyi sincs.
Én fröcsögésnek inkább azt minősíteném, amit te írtál, ti. hogy "majd minden mondatával, ill. szavával hazudik ill. fenyeget".
Egy-két példa a fröcsögésre, hazugságra, fenyegetésre, a teljesség igénye nélkül.
Mit nevezek fröcsögésnek:
...nem voltunk olyan szervezettek, mint az ellenfeleink, ezt a szavazatszámláló bizottságokból érkező hírek is megerősítették.
Hogy, ha nincsen titkolnivaló, akkor miért nem lehetett számolni?
Ha valaki ismeri az elmúlt 50 év történelmét Magyarországon, aligha hihette, hogy baloldali erőket rá lehet arra kényszeríteni, hogy ha egyszer kihirdették őket győztesnek, akkor újraszámoljanak bármilyen szavazatot.
Mit nevezek fenyegetésnek
Természetesen a polgári körök mozgalma olyan társadalmi mozgalom, amely felelős egyénekből, személyekből áll. Ezért mindenki olyan akciót kezdeményez, amit jónak lát, olyan programot hirdet meg, amit helyénvalónak gondol, és bátran kereshet ehhez társakat. Akkor is, hogy ha csak egy szellemi programról van szó, és akkor is, hogy ha mondjuk egy utcai megmozdulásról.
Már kiadtuk a fölhívásunkat, amelyben azt kérjük a polgári körök tagjaitól, hogy jelentkezzenek a szavazatszámláló bizottságokba, jelentkezzenek a választások tisztaságát felügyelő bizottságokba, sőt, elkészült az a képzési program, amellyel majd szeretnénk felkészíteni őket a választásokon való részvételre.
Mit nevezek hazugságnak:
A gazdák azért keseredtek el, mert minden, ami az előző négy év agrárpolitikájában támogatta a magángazdákat és a családi gazdálkodókat, most megszűnni látszik.
A helyzet az, hogy ha nem tér vissza a mostani kormányzat a családi gazdaságokat és a magángazdaságokat támogató mezőgazdasági politikához, abban az esetben az Európai Unióhoz való csatlakozást követően tízezer szám fognak tönkremenni magyar gazdaemberek és családi gazdaságok.
A polgári kormány a privatizációt lényegében leállította: nagyon kevés vagyontárgyat értékesítettünk.
...mire a polgári kormány megalakult, 98-99-re olyan helyzet alakult ki, hogy a világranglistán a legnyitottabb országok rangsorában a szolgáltató szektorban - ez a bankszektort, a pénzügyi szektort, biztosítási piacot jelenti - Magyarország a világon az első helyen állt, az ipari termelés tekintetében pedig a harmadik legnyitottabb ország voltunk, Írországot és Belgiumot követően.
Nézze, 98-ban azt tanultuk meg mindannyian, hogy ha egy kormányban van erős szándék és elkötelezettség, hogy ne ideológia szerint működjön, hanem nemzeti érdekek szerint, akkor ahhoz meg lehet találni az eszközöket.
Emlékszem arra, hogy '98-ban milyen nehézséget okozott, hogy az előző kormány eladta a teljes magyar energiaszektort, nemcsak az erőműveket, hanem a szolgáltatókat is, az elosztórendszereket is...
Az előző időszakban, a polgári kormány idején az ellenzék elég sikeresen hitette el az emberekkel egyébként azt, hogy amikor egyes vállalkozói csoportok lehetőséget kapnak Magyarországon, akkor valójában itt sötét összeesküvés, korrupciós kapcsolatrendszer, tisztázatlan viszonyok vannak a háttérben, és minden azért történik, hogy a kormány, ahogyan az ellenfeleink szoktak fogalmazni, a saját klienseinek adjon lehetőséget. A valóság ezzel szemben az, hogy minden egyes ilyen ügyben az előző kormányt csak és kizárólag a nemzeti érdekek vezették...
A Széchenyi-tervre, ha visszaemlékeznek, amikor meghirdettük, tízezer szám jutottak magyar vállalkozók lehetőséghez.
Ennek a mozgalomnak éppen az az értéke, hogy pártok fölött áll...Ott, ahol a pártok nem indítanak jelölteket, és polgári körök léteznek, ott a polgári körök állítanak jelölteket.
asszem ide való:
tegnap reggel láttam az atv-n a hírekben egy pár másodperces bevágást amin viki volt látható. eléggé le volt "rongyolódva". mintha hirtelen öregedett volna pár évet. vagy ez csak az idôeltolódás lenne, amit még nem hevert ki a foci vb óta?:-))
Meghallgattam az interjút. Orbán elmondta a véleményét. Kritizálta a kormányt. Felszólította a kormányt, hogy vegye figyelembe a nemzeti érdekeket.
Lehet, hogy nincs mindenben igaza, az is lehet, hogy néhol szándékosan torzít, ködösít, vagy hazudik (hiszen politikus). Lehet vele vitatkozni.
Viszont azt nem tapasztaltam, hogy "majd minden mondatában" fröcsögött, hazudott vagy pláne fenyegetett volna. Megírnád, hogy melyek voltak ezek a mondatok? Ha jól számoltam, eddig összesen két mondatot idéztél, azt sem tőle, hanem az indexes összefoglalóból.
Szóval, szerintem csúfosan leszerepeltél ezzel a topikoddal, és ezt mindenki tudja, aki hallotta a műsort és nem különösebben elvakult. Mintha a te lelki egyensúlyod nem lenne teljesen rendben.
Ja, ezt valahol már egyszer megtárgyaltuk azt hiszem. Kicsit érdekesen merev volt arcilag. Pont mint egy tartos kezelésen átesett ember. Hiába, az a távolkeleti Döbling nagyon nyugtatolag hathatott.
Nem tudok válaszolni. Letiltott a PolMod. Azt írtam, hogy "qurvára"...ami szerinte alpárias. A "lószerszám a végbelébe" az szalonképes. Hát akkor azt neki!!!
Csak azt nem tudom mikor ébrednek föl azok a vidéki kretének, akik még mindig ezt a felcsůti vajdŕt tŕmogatjŕk? Nekem ez még mindig egy rejtély, hogy idŕig süllyedt ez az orszŕg!
kicsit OFF:
A bitagkassza az egészségügyben kiskassza néven futott (fut). A paraszolvenciát kapók tették bele annak egy részét (10-20%)és osztották ki a nem kapók (pl. műtőszemélyzet) között. Ez se volt könyvelve :)