Keresés

Részletes keresés

sajtosrud Creative Commons License 2003.10.29 0 0 339
Nekem meg perceken belul valaszoltak egy imeles oda-vissza beszelgetes soran.
Előzmény: Gyedmaroz (338)
Gyedmaroz Creative Commons License 2003.10.29 0 0 338
Erre a " kuldesz neki kegy emailt es megtudod"- ra ne fogadj, én két napja küldtem, azóta meg se hess.
Előzmény: sajtosrud (337)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.29 0 0 337
Nem tudom hogy lehet e ev kozben valtani, de egy kuldesz neki kegy emailt es megtudod.
512est csak akkor erdemes valasztanod ha akkora mennyiseget toltesz le amihez mar "keves" a 384.
Illetve akkor ha gyorsabban akarod lent latni a letoltendoket (70K es 50K a sebessegek).
Dehat ez most olyan mintha azt magyaraznam miert jobb 2 kakaoscsiga mint 1 kakaoscsiga:))
Szerintem te is el tudod donteni.:)
Előzmény: archi5 (333)
rg7 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 336
Bocsi ezt nem ide szántam!
Előzmény: rg7 (335)
rg7 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 335
OFF

Kéretik a jogtudorok figyelmét!
A napokban "kínáltak" átvételre egy érdekes dokumentumot, amit ki kell(ene) tölteni.
A bibi csupán az, hogy szerintem egy rakás jogszabályba ütközik az eljárás formája, a dokumentum kezelése, illetve tartalma.
A legszebb az egészben, hogy hozzánk ez egy kisérőlevéllel jutott el, ami a szolgálati főnöknek íródott. Nekünk, mezei mikulásoknak csak annyi jött le hivatalosan a dologból, hoggy KI KELL TÖLTENI. Hogy miért, milyen alapon az már nem. Hivatkoznak egy bizonyos MÁV Értesítőre, VIG utasításra, de ezek a végrehajtó szolgálati helyeken nem fellelhetőek. Így még ellenőrízni, megérteni sem lehet az eljárást, annak okát. De azért a Nyilatkozat záradékában ott a fenyegetés, hogy mi fog történni, ha ez+az.

Innen lehet leszedni.

Kéretik véleményezni, akár privátban is. KÖFI

ON

Ui: nem a cucc eredeti céljával van a bajom, hanem az eljárás "mélységével" milyenségével.

nyman Creative Commons License 2003.10.29 0 0 334
"Halokartyabol csak belso letezik (biztos van kulso is de az jelentektelen)"
Letezik USB-s mutymurutty, aminek a masik oldalan UTP-s csatlakozas van. Ilyen meg csak kepen, meg arlistaban lattam.
:o)
Előzmény: sajtosrud (332)
archi5 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 333
Köszi mindenkinek a válaszokat.

Még nem döntöttem el 100%-osan, de lehet inkább a freestartot választom, elég jónak látszik és ahogy elnézem szerintem van annyira megbízható, mint az axelero. Remélem.
Bár még azt sem tudom, hogy 384 vagy 512. :))
A nagyobb jobban hangzik, de a kisebb olcsóbb.
Mostanában a nézelődésből kifolyólag viszonylag sokat használom a netet.

Szerintetek milyen felhasználás mellet érdemesebb a gyorsabbat választani, illetve, ha mégis lasúnak tünik a 384 akkor lehet-e váltani nagyobb sebességre, vagy csak az egyéves szerződés után?

sajtosrud Creative Commons License 2003.10.28 0 0 332
Nem kotottem Axelerot, 1 eve vagyok a Freestartnal es most fog lejarni es azon filoztam mi legyen, de lejjebb latod hogy mire jutottam es miert arra.
Szerintek kevered a modemet a halokartyaval.
Halokartyabol csak belso letezik (biztos van kulso is de az jelentektelen), es bemesz a boltba es megveszed a legszarabb 1500-2000 ft-st.
Nem kell annal jobb.
Modemet a Matav hoz teljesen amutomatikusan adsl bekotesnel.
Előzmény: archi5 (328)
nyman Creative Commons License 2003.10.28 0 0 331
nekem freestart van es a 384 kbit/sec-es. Az elmult 1,5 hetes tapasztalatok: A letoltes ugy 40-50 kB/sec a feltoltes 10-12. Eddig problemam nem volt.

Igaz nem vagyok nagy letolto, az elmult szuk masfel hetben nehany filemt szedtem le, meg par poen videot. Ha nem gond, hogy 600 MB-hoz azert cirka 4 ora kell, akkor jo ez is. Ha szeretned, hogy gyorsabban lent legyen, akkor par ezer felarert valaszd a nagyobb kapacitasut.

Az adsl modemet a matav adja, es az ove is marad.

rg7 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 330
Axer hiába nyomta le az árakat, az FS szvsz még mindig jobb.
Több ismerősöm is van aki a fókákat kedveli, de vesztükre, mert panaszkodnak is rá.

FS (512) sebessége DL: 68,3K, UL: 15-18 (ezt nem szoktam nézni).

Mire érdemes figyelni a szerződéskötésnél?

Mindent elolvasni -nem kapkodva-, mindenre rákérdezni. Mint minden aláírás előtt:)

Előzmény: archi5 (329)
archi5 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 329
Milyen le-, feltöltési sebességet lehet elérni? Mitől függ? Mennyi az átlagos?
Mire érdemes figyelni a szerződéskötésnél?
Akinek van valamilyen tapasztalata, kérem ossza meg velünk.

Köszi

archi5 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 328
Sziasztok!

Szerintetek milyen ADSL szolgaltatót érdemes választani, miért és melyik sávszélességet. A suliban sokat internetezek, de ha már itt vagyok kihasználom. :))
Axelero vagy FreeStart? Árban nem olyan nagy a különbség, de talán az axelero megbízhatóbb.
Mi az a korlátozás a freestartnál?

sajtosrud!

Axelerot kötöttél? Vettél külön modemet vagy már volt?

Mi a véleményetek a modemekről kapcsolatban a szolgáltatótól érdemes megvenni vagy egy számítógépes boltban olcsóbbat jobbat kapok.
Mire érdemes figyelni egy modemnél?

Jobb a külső vagy elég a belső, sebességben, minőségben, elhelyezésben, telepítésben is van különbség?

Köszi a válaszokat.

Előzmény: sajtosrud (292)
Gyedmaroz Creative Commons License 2003.10.27 0 0 327
rainman,

azt bánja a fene, nekem a háztartáson belül történ? megosztás tilalma a bánatom, amit fenntartok, hogy szvsz marhaság.

Előzmény: rainman (326)
rainman Creative Commons License 2003.10.27 0 0 326
Szélessávú hozzűférések megosztását háztartáson kívülre szerintem minden szolgáltató kizárja szerződési feltételeiben.
Előzmény: Gyedmaroz (325)
Gyedmaroz Creative Commons License 2003.10.27 0 0 325
nyman,
köszönet, a Hogyan oszthatom meg az ADSL kapcsolatot topikból tényleg jóval többet megtudhat az ember, mint amennyit szeretne a témáról :-)
A megosztással technikailag nincs is gondom, mert ISDN dial-up már elég régóta megy elosztva.

innen már a freestartnak:

Viszont amitől begurultam: ha megtehetem, s valószínűleg meg is teszem, akkor nem baromság a szolgáltató részéről a hepciáskodás? Kijönnek házkutatni, ellenőrizni?
Kedves freestart, olvassátok már el pld. az axelero ajánlatát, ahol kifejezetten mint költségkímélő megoldást reklámozzák a házon belüli megosztást!
Még az előfizetési díj se tér el olyan lényegesen, hogy megérje a sumákolást választanom.
Ez kinek lesz jó?
Megint a matávnak, naná.
Szomorú.

Előzmény: nyman (324)
nyman Creative Commons License 2003.10.27 0 0 324
Technikailag lehet. A temaval tobb topik foglalkozik, ha pl. rakeresel az adsl szora, akkor a megosztasokrol routerekrol talalsz nehany topikot. Hogy ezt hogy ellenorzi a szolgaltato, nemtom, mert kifele 1 ip cimmel laccol. Elvileg az adatcsomagok fejleceben vannak azonositok, hogy visszatalaljon a csomag, de nem tudom hogy nez ki akkor, ha tobb bongeszovel es tobb ablakba is bonhezhecc 1 gepen.

Bemasolom ide is az egyik hozzazosalomat:

Elvileg a mezei adsl kapcsolat a szerzodes szerint nem oszthato meg. de az alabbi lehetosegek vannak:

1. (Allitolag) vannak szolgaltatok, amik ugyanazzal az azonositoval es jelszoval megengednek tobb csatlakozast. Ekkor eleg egy mezei HUB. Egy 4-es par ezer forint hasznaltan. Errol a megoldasrol meg csak hallottam, lehet, hogy urban legend. :o)

2a. Router. Ez tipustol fuggoen kb. 10-15 kHUf-tol indul hasznaltan. Ha esetleg befuzod a szomszedodat is, akkor mar erdemes belefeccolni. Ha tobbet fuzol be, akkor nagyobb router kell, az mar 20-25 kHUF vagy tobb merettol fuggoen.

2b. Egy regi gepet is be lehet allitani routernek. Min konfig kb. 486, 16 MB, 5-600 MB hdd, halokartyak esetleg hub + Linux a gepen. De ha ezek nincsenek keznel, akkor erdemesebb egy routert venni.

3. Egy gepbe ket halokartya. (Ez mukodik nalam is) Nekem linux van fenn (Uhulinux) es ez egyben tuzfal es "router". Egy halokartya 1000-2000 forint korul mozog. Hatranya, az egyik gepnek - ugye amelyik a router feladatot vegzi - mindig be kell hogy kapcsolva legyen. Illetve ez nem teljesen igaz, mivel az adsl modembol crosslinkes kabel jon es ilyen van a ket gep kozott, eleg csak atdugni a kabelt es a masik gepbol maris tarcsazhato.

A fenti windowsal is megoldhato, vannak pl. proxy programok amik tudjak a megosztast, meg ha jol tevedek az xp alapbol alkalmas erre. De ezt meg nem probaltam.

Neked, mivel XP-d van, biztosan tudod, hogyan lehet megosztani vele a netet. Olyat lattam mar, hogy kb 7-8 gep volt halozatba kotve, es ha valamelyiken elkeztek netezni, az egyik gep, amire a modem volt kotve felkapcsolodott, majd 3 perc inaktivitas utan lekapcsolodott. Ez meg betarcsazos modem volt dial-up internettel ugy 3 eve, es vmi netproxy nevu programmal csinalta win98 alatt. de az adsl-el is valszeg megoldhato, habar mivel nincs extrakoltseg, igy sok ertelme nincs a szetkapcsolasnak.

Előzmény: Gyedmaroz (323)
Gyedmaroz Creative Commons License 2003.10.27 0 0 323
Ezen a belső hálózaton való megosztáson rágódok éppen.
Addig értem, hogy mondjuk ne adjam tovább pld. a szomszédnak, s ezt el is fogadom, de azt már kevésbé, hogy házon belül miért ne lehetne egyszerre két terminálról püfölni, hogy a gyerek is örülhessen.
Csak úgy szőre mentén kérdezném meg, hogy XP alatti két gépes hálózatban nem lehet vagy csak nem szabad megosztani?
Ha nem lehet fizikailag, akkor vajon van- e másik szolgáltató, ahol lehet?
szódás love Creative Commons License 2003.10.23 0 0 322
Engem spec. az is érdekel, hogy kinek tejelek:)
Madzagos telefont muszáj a matávnak, más nincs.
Westel sincs, hiszen az is matáv.
Axelero pláne nincs, hiszen az is matáv.
Westel és Axelero behelyettesíthető mással (más ugyanolyannal és talán olcsóbbal is), a damilos meg marad, ott nincs verseny.
Előzmény: sajtosrud (321)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.23 0 0 321
Konkretan az engem nem erdekel hogy kinek mit tejelek, az erdekel hogy jol mukodo szolgaltatast kapjak jo aron.
Na ez csak egy megjegyzes volt az utolso bekezdesedhez.

Azert irok mert beszeltem az ugyfelszogalattal, es hat ahogy az online szerzodesben is olvastam, nincs korlatozasrol szolo kitetel.
Az ujraszerzodes pedig ugy fog zajlalni hogy par hettel a lejarat elott megkeresnek, es konnyeden fog intezodni az uj szerzodeskotes, raadasul nehany szaz forint engedmenyt kapok mint regi elofizeto a havi dijakbol.
Tehat jelenleg szinte semmi nem szol ellenuk.

Előzmény: szódás love (320)
szódás love Creative Commons License 2003.10.23 0 0 320
Korlátozás: rémhír.
A legelőnyösebb kondíciókat kínáló szolgáltatónak alá kell pakolni, ennyi a háttere. Valamelyik topicban olvastam az egyik Freestart/Euroweb főfej nyilatkozatát, amiben kijelenti ugyanezt, elismerve mindemellett, hogy önkorlátozásra már kértek meg PÁR felhasználót, akik napi (direkt túlzok) 200000000000000000000 gigát szedegettek le, iparszerűen. Nekik jelezték, hogy másokra való tekintettel legyenek szívesek szemérmesebben hozzáállni a dolgokhoz, de amúgy full rémhír az egész.

Nekem aug. eleje óta van FS adsl-em. Azóta szemernyi gondom. Az ember az élet minden területén belebotlik örök elégedetlenkedőkbe, akik félóránként méregetik a sebességet például és csóválják a fejüket, de közlöm: jobban máshol sem járnak, járnának. Pont maguk miatt.
Sebességingadozásom érzékelhető gyakorlatilag nincsen, lényegi különbség napszakok között nincsen, csupán indokolt és értelemszerű, de ez általános, a szolgáltatás e 3 hónap alatt egyszer sem akadt el/meg, mi kell még?
Ja, mázlim van. Hát persze...
Úgyhogy mindenkit arra bíztatok, aki szíve szerint nem a monopol hegemónt, a matáv-axelerót választaná, de úgy érzi, mégis muszáj, mert az tűnik a legmegbízhatóbbnak, mert mégiscsak ugye, ahol sokan vannak, ott az erő, és ahol az erő, ott a biztonság, tehát ezek az emberek nyugodtan forduljanak az alternatívok felé, ezen belül az általam is megtapasztalt felé.
Annyit tejel úgyis a matávnak, vagyis a Deutsche Telecom-nak, főleg, ha még westeles ia a mobilja...

gabika18 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 319
Üdv!
Na én is megrendeltem a multhéten.És a MATÁV már jövö hét hétfőre jelezte érkezését beszerelés ugyben.Ha nem lenne most hét közben ünnep valoszínű már a héten jönnének.Meglepően pozitiv tempoban zajlott a dolog,én legalábbis több várakozásra számitottam.
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.18 0 0 318
Nekem siemenst hoztak, ennel is ugy mukodik hogy kb fel perc mig ujraeled aramszunet utan.
Talan a matav kozpont volt a szar vagy ilyesmi abban az esetben amit mondtal.
Előzmény: nyman (317)
nyman Creative Commons License 2003.10.18 0 0 317
OK.
A matav egy Dialcom modemet hozott. Mondta a srac, hogy nem jellemzo hogy meghibasodik, o az elmult fel ev alatt nem cserel ki egyet sem. Ellenben a siemens modemekkel, amibol 5-bol 1-et rovid ido utan cserelni kellet.

Aramszunet (v. kikapcsolas) eseten a kapcsoltat kb fel perc alatt ujraepul. Ezt is kiprobaltam nehanyszor, tenyleg igy van. Vki a topikban lejjebb panaszkodott anno, hogy korabban ilyenkor be kellet telefonalni a matavnak, hogy ujraelesszek a kapcsolatot.

Előzmény: sajtosrud (316)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.18 0 0 316
Ird meg majd legyszi hogy a papiros szerzodesedben van e korlatozasrol szo.
Bar ez vegulis kizart.
Előzmény: nyman (315)
nyman Creative Commons License 2003.10.18 0 0 315
ja onlajn. asszem az alairas nelkul is ervenyes, mivel felhivtak adategyeztetesre.

egyetlen papir, amit eddig alairtam a matavos srac munkalapja

Előzmény: sajtosrud (314)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.18 0 0 314
Most nezem a linket, elektronikusan kotottel szerzodest?
Ebben tenyleg nincs korlatozasrol szo
Előzmény: nyman (312)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.18 0 0 313
Meg ala sem irtal szerzodest es mar be van kotve?
Most viccelsz?
Előzmény: nyman (312)
nyman Creative Commons License 2003.10.18 0 0 312
online rendeltem meg. Az ADSL szerződési feltételek-ben csak ennyit ir a korlatozasokrol:

-"Teljeskörű, korlátlan Internet hozzáférés ADSL vonalon 1 db számítógép részére"
- "Tizenöt (15) napot meghaladó fizetési késedelem esetén a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás igénybevételének korlátozására az Előfizető megfelelő értesítése mellett...."

Majd gondolom postan kuldik a papir valtozatot. A matav, bankok, meg a biztositok is igy szoktak.

Előzmény: sajtosrud (311)
sajtosrud Creative Commons License 2003.10.18 0 0 311
Nem mondod hogy nem kotottel meg szerzodest de mar csak az aktivalas van hatra?
Előzmény: nyman (310)
nyman Creative Commons License 2003.10.18 0 0 310
Papiron meg nem lattam, az elektronikus reszt meg mar elfelejtettem.

Ja, mivel a freestartnal a mai nap nem munkanap, igy csak 12.00-tol volt ugyfelszolgalat, de most mar minden OK.

Előzmény: sajtosrud (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!