Most éppen Running Wild-t szedtem le és az szól MP3-ban nálam. :)
'987-ben ott voltam a Pecsa szabadtérin amikor a toppon voltak épp. Jó koncertet nyomtak a Port Royallal. :)
Kraftwrek
Tangerine Dream
Mike Oldfield
Jean-Michel Jarre
Edelweiss
Guru Josh
KLF
Sandra
Fancy
Koto
Laser Dance
A-ha
Alphaville
Yazoo
Yello
E-type
U96
X-perience
Syver
Roxette
New Order
Genesis
Dr. Alban
Seal
Tone Loc
Alice Cooper
Billy Idol
Talk Talk
Apollo Four Fourty
Falco
Scotch
CafeDelmar lemezek
stb
Magyarok közt is vannak jók pedig, igaz én se nagyon hallgatom/ismerem őket, csak 1 párat. Pl Without Face, Stonehenge, Dying Wish, Sin of Kain elég jók, bár ezekből valszeg csak a Stonehenge és esetleg a WF jönne be neked.
CDT nemtom mit csinál mostanában, régebben nem volt olyan rossz...(mongyuk nemtom ki tartozik még a ...féle szörnyűségekbe :)
TCS eléggé mainstream lett az utóbbi időben, bulikban jó tud lenni, néha koncertjükre is elm1ek, de különben nem nagyon hallgatom.
Atom Endre bátyánktól meg a kedvencem a paksi bluesfesztiválon előadott produkciója :)
"jajjjajjjajajjjajjjajjjajjjajjjajjjajjjajj
Öreg rocker vagyok, jajj gyerekek, én annyira
öreg rocker vagyok, testvérek, egy, jajj
Imádlak, hhahhaa
"Igyál még Endre, igyál még, igyál egy kicsit"
Uuuuu"
:))))))
Hát nem tudom. Ossian és a Tankcsapda néhány száma kivételével kevés magyar eggyüttes tudott megfogni. Pláne ezek a cadaveresdetortugas féle szörnyűségek.
Talaltam a neten valami rettenetet, az a neve, hogy Kill the Wabbit, ertok szamara egybol latszik, hogy ez egy Elmer J. Fudd idezet, aki a Baksz Bannyit (Tapsi Hapsit) akawja allandoan kinyiwni :)) Wettenesen kowwekt, valami elmebeteg egyik kowos agykitowese lehet :)))
(kwezi webicc - meg a wohogest is eltalalta az a felkegyelmu :))) )
nordikus hangulatról leginkább az Arcturus - Aspera Hiems Symphonia lemez jut eszembe. Arkturusz is rulezik :))
Nightwish szerintem sem igazán északi. Régen hallgattam már, de úgy emléxem kb ilyen heavy metal+szinti+operaének keverék. No de mekkora hevimetal ma'...!
(annak a zonyunak de nagyon kira' hangja van. Mostanaban attol feltem oket, hogy az Angels fall komplexitasat felaldozzak a populizmus es konnyen emeszthetoseg kedveert, remelem nem ez lesz...
(Az Angels fall first a vilag egyik legjobb albumba... Nemreg hallgattam vezetes kozben, es meg kellett allnom arra az egy orara, mert kozben nem lehet holmi szentsegtoro modon masra figyelni :)) ))
Hangmintát nem sikerült szereznem, de a honlapjuk alapján félek tőle hogy nekem nem teccene :))) Nagyon zakkant a figura, de nagyon jo zeneje van.
(illetve: vannak egeszen elborult szamai, amiket nem igazan ertek, igy nem is nagyon jonnek be, de van par atomkira'. A fazon kinezetre is zakkantnak nez ki, de van egy kep rolam, ami majdnem olyan, mint az a Dzsenkinsz :))) )
nordikus hangulatról leginkább az Arcturus - Aspera Hiems Symphonia lemez jut eszembe.
Nightwish szerintem sem igazán északi. Régen hallgattam már, de úgy emléxem kb ilyen heavy metal+szinti+operaének keverék.
ld Therion - Secret of the Runes, Nightwish - Angel falls first stb). Oooo. ((C) by Med209gyessy :)) )
Az Angels fall first, az igazabol nem a nordikus hangulat demonstalasara keszult, ha jol emlekszem a vonatkozo Metal (Kozsoelotti) Hammer interjura, valamelyikuk nagyapjanak a halalara irtak. Amugy a finnek egyebkent is kilognak a monolit skandinav tombbol valahogy, gondolom ez is nyelvpredesztinalt dolog...
(telleg, melyik taljan tarsasag gitarosat hijjak Olafnak? Na o peldaul megprobal viking lenni, mikozben olaf :)))) )
Én ezeket a mai izéket nem ismerem. Mert hogy nem rock zenekarok, abban biztos vagyok(vagy csak konzervatív :)). :) Szerintem is Bakfark Balint ota semmi uj nincs a zeneben :)))
Én az eredetiben is jól ellennék. :) Micsoda? Akkor meg nem volt se SAAB, se internet, se 3d, se gozmozdonyok... de meg en se voltam :))
(egyebkent meg tok kiral lehet, akkor meg Nagy-Magyarorszag volt, mongyuk Nagy Lajos idejen, ezenkivul nem 'volt' meg Amerika, gagyiteve, koryezetszennyezes, Demszkily Gabor, es meg sok minden mas :)) )
Gyuruk Ura temaban javaslom neked a Cross Borns nevu magyar 1uttest, nekik van ilyen albumuk hogy Kalandozasok Kozepfolden, meg 1ebkent is eleg sokat foglalkoznak Tolkien bacsi munkassagaval.
Kozepkori metal (vagymi :) temaban meg meg szoktak emlegetni a Kamelotot is.
Azt hiszem félreértettél. Gyűrűk Urát olvastad már? Valahogy azt a feelinget adja vissza az északi metál magyrésze (ld Therion - Secret of the Runes, Nightwish - Angel falls first stb).
A régi motorosok mindig előnyben vannak. :)
Én ezeket a mai izéket nem ismerem. Mert hogy nem rock zenekarok, abban biztos vagyok(vagy csak konzervatív :)). :)
Elnéztem a Rhapsody honlapjára, és megvan. Hú, miről maradtam le emberek. Ilyenkor bánom, hogy nem vagyok öreg metálos, és be kell érnem az agyonjátszott pankmetálszarokkal. :-((