Keresés

Részletes keresés

érónyúz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 121

Sikeresen túljutottam az évvégi-évelejei nagytakarítás első fázisán, és egyelőre ennyi mobilizálható könyvet és újságot találtam. Akit érdekel valami, dobjon emilt. Legalább 3 tétel vásárlása esetén dekorációs célra alkalmas (selejtezett) műszereket is adok free of charge, bár a pincébe még nem jutott el a takarítóbrigád.

Könyvek

Filip Jansky: Égi lovasok (1967), Richard E. Pape: Bátorság, légy társam (1972), Tadeusz H. Rolski: Fehér sas kék mezőben (1978), Háy György: Repülők, műszerek, emberek (1990), Cserhalmi Imre: Ki fog repülni? (1986), Kondor Lajos: Léghajók, repülőgépek (1977), Olaf Groehler: A légi háborúk története 1910-1970 (1980), Bill Gunston – Mike Spick: Modern Fighting Helikopters (1986), Sz. Jakovlev: Szárnyak, emberek (1972).

Újságok (bekötötött évfolyamok)

Top Gun 1997, Air Transport World 1990-1998, Airline Business 1994-1995, Regional Air 1994, Airports International 1984-1985, Commutter Air 1991, Airline Executive 1990-1991, Flight International 1995, Haditechnika 1995, Légiközlekedés 1996 (Malév), Follow Me 1990-1992 (Római repülőtér).

Újságok (egyes lapszámok)

Top Gun, Repülés, Sky Wings (UL és siklóeje), Aerosat (lufi), FlightLine (UL).

Egyéb szakirodalom

Flight Dictionary English-Russian-Hungarian (LRI kiadvány, 11 ezer szakkifejezés), Reims Cessna Hawk XP légiüzemeltetési kézikönyv (magyar, részben angol), Boeing 737-200 Panel Description (1980), Kamov Ka-26 műszaki, kiszolgálási és légi üzemeltetési kézikönyvek (magyar és orosz), AS-62IR motor leírás (magyar és orosz), M-137 motor leírás (magyar), M-14V26 motor leírás (orosz), AI-14R motor leírás (magyar), Z-526 és Z-526A műszaki leírás (1969).

Középiskolai tankönyvek

Repülőgépek automatikus berendezései (Sipos István), Repülőgép sárkány- és rendszerismeretek I. (Hennel Sándor), Mikrohullámú technika I. (Farkas Veronika), II. (András Dénes), Repülőgép-hajtómű szerkezettan III. (Vass Balázs), Repülőgépek műszer és elektromos berendezései (Melegh Mihály), Repülőgépműszerész anyag- és gyártási ismeretek (Kázmér Péter), Repülőgépek villamosgépei és berendezései (Melegh Mihály), Elektromos mérések (Panyi József), Repülőgép műszerek (KÖZDOK).

zoltan1222 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 120
Ismeritek a Szovjet légierő magyarországon és ausztriában?

most jelenhetett meg :Vándor Károly Soviet Air Force in Hungary end Austria
gabor42 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 119

Sziasztok!

Én a következő könyveket és filmeket szeretném ajánlani nektek. Nekem ezek tetszettek a legjobban.

Könyvek:

Filip Jansky: Égi lovasok

Frantisek Fajtl: Oroszlán az égen

Tadeusz H. Rolski: Fehér sas kék mezőben

Richard Hillary: Az utolsó ellenség

Paul Brickhil: A gátrobbantók

Richard B. Pape: Bátorság légy a társam

Borisz Polevoj: Egy igaz ember

Film:

A 99-es alakulat.  Eredeti cime: Tuskegee airmen

Annak a II. Világháborús amerikai vadászalakulatnak a története, melynek állományát szinesbőrű pilóták és személyzet alkotta.

Van egy másik film is ami nagyon megfogott, de sajnos a cimét elfelejtettem. Ez annak a Kennedy fiúnak a története, aki pilóta volt a II. Világháborúban és egy különleges bevetésben vesztette életét egy B-24-esen.

Ha valaki emlékszik a film cimére, vagy netán megvan neki, kérem irjon. Ha van rá mód szeretném én is megszerezni magamnak.

Üdv

Gregor83 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 118

Nem, de ha sikerül rátenni a csülkömet, akkor én sárgítok. :-)

BTW tényleg érdekel a könyv.

Előzmény: viricsi (117)
viricsi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 117
Sárgulunk jóember? :)))
Előzmény: Gregor83 (116)
Gregor83 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 116
Zizikém! Ha elolvastad, megvehetem tőled?  Kérhetsz egy szép árat érte! :-)
Előzmény: zizikém (114)
viricsi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 115
Ha ezt a stuvi topicosok megtudják.Holnaptól sárga lesz a légikisérők alapszine.
Sokan keresik ezt a könyvet.
Előzmény: zizikém (114)
zizikém Creative Commons License 2005.12.12 0 0 114

Tolnai Klári-Simon Eszter: A Levegőből élünk

A 60-as, 70-es évekbéli Malévról, de főleg a stuvikról... Ma vettem száz forintért az aluljáróban. Így 30 oldal után, első olvasatra nagyon jónak tűnik!

amarok0 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 113

Kedves Miocsó,

honnan veszed, hogy Mo-n nem ismerik R. Dahl-t, mikor kismillió műve magyarul és angolul a legtöbb könyvtárban(ból) el van lopva, ronggyá olvasva v. előjegyezve??

Azt persze nem tudom hány ember tudta, hogy repülőgépet is vezetett élete egy bizonyos szakaszában. Ezt nem véletlenül irtam igy, mert szerintem vannak irók, akik életük egy bizonyos szakaszában repülnek, de ez nagy kárt nem tesz a lelkükben (a leghiresebb közülük Bates), és pilóták, akik irnak IS (Legismertebb Saint-Exupery).

Más: ha annyira vágysz I.... Lajosra, az összes evilági elérhetősége ott van a honlapjukon: www.forgoszarny.hu

Ha nyitott ajtókat szaggatok, kérlek, bocsáss meg.

Előzmény: Miocsó (104)
cph Creative Commons License 2005.12.07 0 0 112

Szia Miocsó!

Nem, a Háy-könyvet. De a másikat ajánlani fogom a katonai attasénknak :-)

Köszi az infót a könyvtárról. Olvastam a neten, hogy a BME-n volt egy repüléstudományi konferencia pár napja, erről hol lehetne infót találni? Az egyetem honlapját már néztem (a repülős tanszékét is), keresőben sem találtam semmi használhatót.

Már begyűjtöttem néhány újabb repcsis dolgot karácsonyra, és a januári házassági évfordulónkra, Valentin-napra, névnapra... lassan már többet foglalkozok a repüléssel, mint a párom...

Kellemes készülődést; ez legalább olyan izgalmas és szép, mint a Karácsony.

cph

Előzmény: Miocsó (109)
pik20d Creative Commons License 2005.12.07 0 0 111
Hali!

Köszi mindenkinek a választ.
Elkezdek gyűjteni rája.

pik20d
Előzmény: Miocsó (110)
Miocsó Creative Commons License 2005.12.07 0 0 110

Üdv pik20!

Igen az utóbbi idők legjobb könyve a meteorológiáról.

Értelmes, jól összefogott és egyszerű szavakkal írja le a dolgokat.

Látszik hogy olyan suakemberek írták ill lektorálták akik napi kapcsolatban vannak

a vitorlázó és polgári pilótákkal.

( bár ha már pik20-sal repülsz akkor sok újat nem találsz benne, de ami benne van az jó, kiváló- még én is megértem)

üdv

Előzmény: pik20d (106)
Miocsó Creative Commons License 2005.12.07 0 0 109

Szia cph

Roald Dahl könyvét rendelted meg?

Nagyon szép az irodalmi része de a repüléssel kapcsolatos ill a katonai  szakkifejezéseket szörnyű rondán fordították.

Az összes reptér támaszpont szegénynek, a pilóta beszíjazta magát,

kinyitotta az ejtőernyő szíját, Egy nyomás a kormányboton utána meghúzta a botkormányt- ebben a kormánybot valószinüleg a rudderbar( pedál).

A legszebb amikor a pilóta rányitja a gázt( sic!).

A pilóta állandóan csatlakozik a századához nem bevonul oda, lövés közben a töltények röpködnek nem a lövedékek stb.stb. stb.

Ja igen  a címlapon is Swordfish látható, pedig az író a RAF-nál  repült.

De különben jó és olvasmányos.

Az ANS könyvtár az Iglói úton található a Hungarcontroll épületében.

Háy Gy nagon szépen olvasmányosan összefoglalja a pogári repülés összes elemét, ezért szerintem nagyon hasznos könyv. Ugyíanis főleg katonai rep-ről szoktak megjelenni kiadványok.

Üdv és Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok:

Miocsó

Előzmény: cph (105)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 108
Még régebben felajánlotta Bátori László fórumtársunk a könyveit és jegyzeteit.. akkor nem vettem észre.. Nincs valakinek hasonló gyűjteménye, amitől meg akar szabadulni, vagy kölcsönadná pár napra (másolás céljára)? Nekem is van sok minden, esetleg csere érdekel valakit? acoeptis@yahoo.com
Előzmény: Bátori László (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 107
igen igen igen
Előzmény: pik20d (106)
pik20d Creative Commons License 2005.12.03 0 0 106
Tud valaki mondani szépeket az új Repülésmeteorológia könyvről? Érdemes megvenni?

Tsók: pik20d
cph Creative Commons License 2005.12.03 0 0 105

Szia Miocsó!

Én már megrendeltem :-) A Bookline internetes könyvesboltból, náluk a bolti 2.600 Ft helyett 2.210 Ft-ba kerül. (Budapesten személyesen átvehető, ill. ingyen kiszállítják. Vidékre 399 Ft a futáros szállítás, 10.000 Ft vásárlás felett ingyenes. Én gyakran rendelek tőlük könyveket, eddig minden rendben volt.)

Egyébként mi az az ANS könyvtár?

Üdv,

cph

Előzmény: Miocsó (104)
Miocsó Creative Commons License 2005.12.02 0 0 104

Üdv Kedves Olvasó Barátaimnak!

Ahogy elnézem nem sokan vagyunk, ez nagy kár.  Nagyon mélyről kellet a témát kiásnom.

Mivel itt mindenki szereti a repülést repgépeket ( és néha még a pilótákat is)

Felhívom a figyelmeteket

Háy György most megjelent könyvére: Amit a repülésről tudni kell a címe.

Annak a ki szereti de nem műveli a repülést nagyon hasznos mert szépen összefoglalja fejezetenként a rep és az azzal kapcsolatos egyébb szolgálatok lényegét működését( met. irányítás stb.)

Naprakészen egész az A380-asig!

Tökéletesen képzett "szakértőnek" nem ajánlom, mindenki másnak igen!

vásárlás ANS könyvtár ( ott a legolcsóbb) és könyvesboltok.

De ha könyvesboltban jártok ott megnézhetitek Roald Dahl könyvét is aki

II. vil.háb. pilóta volt a RAF-nál (Hurricane-on repült).

A könyv címe nem valami nagy szám : Roald Dahl Élete. (M.on nem ismerik az írót pedig sok novelláját gyermekmeséket megjelentettek tőle. Többek között a klasszikus Áldozati Báránycomb címüt is)

Üdv és várom véleményeteket.

Ha nincs akkor is kellemes ünnepeket mindenkinek! 

Miocsó Creative Commons License 2005.11.08 0 0 103

Üdv

És köszönöm a javítást,de egyben a többire is válaszohattál volna.

( Speciel Czigány Judit hangja jobban tettszett anno az Orion űrhajó kalandjaiban)

Üdv

Előzmény: viricsi (102)
viricsi Creative Commons License 2005.11.08 0 0 102
Nem Judit, Ildikó.
Előzmény: Miocsó (101)
Miocsó Creative Commons License 2005.11.08 0 0 101

Üdv lvigh

Sajos civil polgári repülésről kevés jelent meg itthon,bár tudnék még írni címeket:

Szerelmes Pilóta, meg még valami hasonlókat. De azok csak limonádék ill, olyan mesék amelyeknek gyakorlatilag csak körítése a repülés, ráadásul hozzánem értő

módon.

Angolul németül milliót találni de nem itthon,bár néha antikban fellelhető egy-kettő.

( és akkor olcsóbb mint nyugaton)

Valaki emlegette Czigány Judit könyvét. Ssajna ide még nem jutott el, ha tudod a címét és a kiadóját érdekelne. Hadd szaporodjon a gyüjtemény! Meg lehet hogy jó is.

PS: Gyere, de előtte telefonálj, hogy megtudd merre járok.Akkor könnyebben összefutunk.

Üdv.

Előzmény: l.vigh (97)
cph Creative Commons License 2005.11.07 0 0 100

Szia Miocsó!

Köszi a könyvcímeket! Némelyik ismerősnek tűnik, szerintem itt vagy otthon megvan (vagy könyvtárból hoztuk ki), de van 3-4, aminek utánanézek.

cph

Előzmény: Miocsó (96)
l.vigh Creative Commons License 2005.11.06 0 0 99

??))

Előzmény: zizikém (98)
zizikém Creative Commons License 2005.11.06 0 0 98

Egyéni, szerény vélemény.

Én ajánlom ezeket is.

Előzmény: l.vigh (97)
l.vigh Creative Commons License 2005.11.05 0 0 97

Szia Miocsó,

előre is bocsánat, én mint sajna 2x. éve civil, nem akarom javaslataidat megkérdőjelezni.

A szép bevezetés után, a

• Cserhalmi György: Ki fog repülni?, pláne
  • Moldova György: Égi szekér

szerző/című könyveket legfeljebb iróniával ajánlanám.

A többi könyvbe azért beleelolvasok, de ha hasonló az említettekkel, kb. 1/5 része után kidobom.

Vígh L.

P.S.: ne vedd fenyegetésnek, de a hétfőn kezdődő hetet követő héten (azaz 11.24.után) vhol meglátogatlak.

Előzmény: Miocsó (96)
Miocsó Creative Commons License 2005.11.01 0 0 96

Üdv cph

Sajnos ritkán kerülök gép elé mostanában,de remélem elér az üzemetem.

először is ,ha itthon benégy egy antikváriumba ne kersgess ha nincs időd. Egyszerűen kérdezd meg az eladót. A legrtöbb fejből tudja melyik könyv hol van, és

5 perc alatt megvan a dolog.

Pogári repüléssel kapcsolatban kevés könyvem van,de talán hasznos lesz ha felsorolok néhány címet.

Háy György. Repülők, Műszerek Emberek

Moldoványi Á.-Zsille P.: Égi utakon

Cserhalmi Gy. Ki Fog Repplni? ( a MALÉVról)

Moldova Gy. Égi Szekér ( nem rossz,de nem teljesen igazak a sztorik)

Tom Wolf: Igazak ( az első ami űrhajósokról)

Oriana Fallaci: Ha Meghal a Nap ( az első ami űrh--król,de másképp. Jobb mint az előző)

De mi a véleményed a Guiness Rekordok könyve : Repülésről c kötetéről. nagyon érdekes. Vagy van egy kétkötetes Repülési lexikon is, de aránylag ritkán  fordul elő.

Angolúl nekem kevés van. Orosz is inkább katonai és történelmi.

Előzmény: cph (83)
Devil 505 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 95

:)))

Előzmény: BJani (92)
BJani Creative Commons License 2005.10.28 0 0 94

Off-topik (elnézést, ha valakit zavar): ide járunk repülőket lesni:

Engem speciel nem zavar, el is mentettem mindkét linket a kedvencekbe! Hátha egyszer járok arrafele! :))

holnap reggel repülünk innen CPH-ból...

Jó utat nektek!

Előzmény: cph (93)
cph Creative Commons License 2005.10.28 0 0 93

Köszi mindkét infót! A könyvborítót lementettem, elkezdek kutatni utána. A másik képet inkább igyekszem elfelejteni, pont holnap reggel repülünk innen CPH-ból...

Off-topik (elnézést, ha valakit zavar): ide járunk repülőket lesni:

http://www.geocities.com/scandpix/cphspotting.html

http://www.highways.dk/danmark/kobenhavn/flyvergrillen.php

(egy kis terasz+gyorskaják, kb. 20-30 méterre szállnak fel/le a gépek)

Előzmény: BJani (88)
BJani Creative Commons License 2005.10.28 0 0 92
Ördög öt-zéró-öt megelőzött az Intruderrel! Lassú vagyok! Áááááá :))))
Előzmény: Devil 505 (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!