Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1034
Aha.
Van racio abban, amit mondasz.
De en nem erzem, hogy barki is kepviselne a szerb kisebbseg erdekeit. A tobbiekerol nem is beszeltem.

Akkor kenytelen leszek felulbiralni az 1%-os nezeteimet: keves. Tobb kisebbsegi kepviselot a parlamentbe. :-)

A parlament mukodeserol pedig annyit, hogy igazad van, valoban kihatna ra.
De nem ezert kellene letrehozni?

Előzmény: karlsruhe (1032)
karlsruhe Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1033
Persze, Chamberlain is ezt csinálta. Megbékéltetés. A megoldás - ha van - valahol a kettő között kéne hogy legyen. _nem_szabad_ölbe_tett_kézzel_ülni_!

KA

Előzmény: Törölt nick (1026)
karlsruhe Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1032
Amit az 1%-ról írsz, nem hangzik rosszul. DE. Én úgy látom, ez már tulajdonképpen létezik, azzal a különbséggel, hogy nem több kisebb párt jut be a parlamentbe, hanem pár nagyobb, amelyek (persze ma még csak elvileg, dehát gyerek még a demokrácia) ezeket az elveket, nézeteket különféle párton belüli szerveződésként (platformok, stb.) képviselik. Megbszélik párszinten, és a párt képviseli mindezt a parlamnetben. Persze, ez bizonyos szempontból nem annyira hatásos, mintha közvetlenül lennének képviselve, de legalább megmerad a parlament működőképessége (gondolj bele: az öt százalék (most kb húsz fő) milyen frakciókat alakíthatna, milyen bizottságokban vehetne részt? nem igazán lenne súlyuk a parlamentben (persze: legalább bent lennének). Ráadásul, ha mindenki bekerülhetne, az elég rendesen kihatna a parlament működőképességére is!

KA

Előzmény: Törölt nick (1023)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1031
Hoppsz.
Ujabb tevedes.
Elnezest.
Valoban elfelejtettem, hogy nem szavazhat mind a 10 millio.

Sajnalom, hogy szamodra ennyi "jött le" abbol, amit mondtam.
Ugyanis nem ez a lenyeges resze.

Es azt is le kell szogeznem, hogy nem vagyok a "kicsid".
A hangnemed viszont ismeros.
Sajnalatos, hogy a vitakultura neked ezt jelenti.

Előzmény: sony x (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1030
"...Még ma sem tanulták meg, hogy az ország neve nem HUNNIA, hanem MAGYAR-ország!..."

Megjegyzem:
Olaszorszagot meg ma is sokan Italianak hivjak, esetleg Taljanfoldnek holott nem ez a neve.
Nem beszelve a kovetkezokrol: Hispania-Spanyolorszag, Anglia+Nagy Britannia+Albion, Frankfold-Gallia-Franciaorszag, etc.....

Es akkor tenyleg nem emlitettuk peldaul a Hunnia Filmstudiot, amit -mellesleg- a magyarok neveznek igy.

Előzmény: Gonda László (1027)
sony x Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1029
krstan!

Kicsim, először járd már ki az alsótagozatot. Se számolni, se gondolkodni nem tudsz.
"Ugye 100%= cca. 10 millio ember" Mióta szavaszhat Magyarországon 10 millió ember? Szedj már fel egy kis állampolgári ismeretet!!!!

üdv

Előzmény: Törölt nick (1024)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1028
Pelda:

ha begyullad a huvelykujjamon a köröm, meg nem vagom le.
megprobalom enyhebb megoldassal kezelni az ugyet.
ha elmergesedik es tenyleg veszelyes lesz (uszkos, rohad, egyeb gusztustalansagok) - akkor ugyis amputalni fogjak.

Előzmény: karlsruhe (1025)
Gonda László Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1027
Az index rendszere amúgy is nagyon döcög, rendszeresen kidobb, újra és újra be kell jelentkezzem, tehát kiszálok.
Aki nem megy el választani, ha teheti, annak nem igazán lesz erkölcsi alapja itt kritikával élni.
Magyarországon demokrácia van és függetlenek vagyunk. Ez pedig nagy dolog, öröm ünnep!

A Der Spiegel 14/2002/132 oldali Mo.-ról szóló cikkében a kép aláirásnál szerepel a "..zum 154.Unabhängigkeitstag..." kifejezés. Ami a függetlenség???? napját jelenti. Ennyire okosakat tudnak rólunk nyugaton írni. Még ma sem tanulták meg, hogy az ország neve nem HUNNIA, hanem MAGYAR-ország! Ellentétben a Rhodézia-Zimbabve, Palesztina-Izrael, vagy Kongó-Zaire stb. országokkal. Ilyen bunkó az a híres nyugat. Akik gyarmataikon taposták az önrendelkezést, miközben nekünk tartottak elöadást és erkölcsi mutatóujjat. Azán földaraboltak területileg, lelkileg, pedig sohasem volt gyarmatunk, sohasem üldöztek el elödeink ezreket,százezreket.... Ma azoknak akik ezt végrehajtották Párizsban, Londonban stb. szobraik vannak....

Vigyázó szemetek a Kárpát medencére és a szomszádaink szomszédaira vessétek és bizzatok önmagatokban! Vessük le azt a régi átkot, hogy vezetöinket nem objektíven látjuk, hanem hihetetlen elfogultsággal. Aki gyöz, annak gratulálni kell és támogatni, ahol csak lehet, ahol kell. Ök semmivele sem jobbak vagy rosszabbak mint mi magunk vagyunk. Van közöttük ilyen is olyan is.

Béke veletek! Holnap estig. Ámen...

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1026
Kedves baratom: karlsruhe!

(Ruhe=nyugalom.)

Egyelore csak beszelnek.
Azt pedig szabad.

Mondom: azt kellene megnezni, mi az oka, hogy ezek a nezetek annyi valasztot tudnak megnyerni, hogy eselyesek a bejutasra.

Azt kell megoldani.
Nem szabad tiltani.
Azzal az ellenkezojet erned el.
Hagyd beszelni oket!

Előzmény: karlsruhe (1025)
karlsruhe Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1025
olvasd el amit írtam! nem követel, hanem elfogad, kussol róla, elhallgat! grespiket, hegedűs famíliát, pannonrádiót, stb. szvsz ők nem egyszerűen hülyeségeket állítanak, hanem bizonyos veszélyt jelent a társadalomra a jelenlétük.

KA

Előzmény: sony x (1022)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1024
Bocsanat.
Ebben az 1%=100.000 ember dologban tevedtem.
Hiszen a reszveteli arany sosem 100%-os.
Ugye 100%= cca. 10 millio ember

Ennek megfeleloen valtozik az arany.

Elnezest.

Előzmény: Törölt nick (1023)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1023
Figyelj.
Megprobalom elmondani, hogy kepzelem.

A bejutasnak 1% legyen az also hatara.
Igy lehetove tehetnenk, hogy minden olyan tarsadalmi szervezet bejusson, amelyiknek minimalisan (cca.) 100.000 ember a tamogatoja.
Ha szukseg van erosen szelsoseges nezetu kepviseletre is (miep) - annak minden bizonnyal megvan a tarsadalmi oka, ugyanugy, mint a bazisa (szavazok).
Ergo: kell a miep is, mert egyfajta velemenyt testesit meg.
Azt kell megvizsgalni -es ez lenne a szociologusok dolga-, vajon mi az oka ennek?
Aztan azt lehet orvosolni, ha eppen karosnak tartjuk.

Abban viszont valoszinuleg egyetertunk, hogy mindenfele rasszista, fasiszta, kirekeszto, a demokracia alapjaival ellenkezo nezetet regulazni kell.
De semmikeppen sem tiltassal, hanem az okok keresesevel (eloszor).

En nagyon orulnek, ha peldaul a parlament 5%-at kisebbsegi (cigany, zsido, roman, szerb, lengyel, gorog, ormeny, nemet, etc...) jelolteknek tartanak fel. Es ezen az 5%-on osztoznanak a magyarorszagi kisebbsegek ugy, hogy egy helyet mindenkeppen kapna egy csoport jeloltje, a tobbin pedig aranyosan osztoznanak.

Orulnek egy zold partnak is, mert ezeket a nezeteket ma senki sem kepviseli.

es igy tovabb a DEMOKRACIA jegyeben...

Előzmény: karlsruhe (1021)
sony x Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1022
karlsruhe!

Milyen alkotmányellenes dolgokat követel a miép?

üdv

Előzmény: karlsruhe (1021)
karlsruhe Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1021
Sajnos ebben csak részben értünk egyet. Nem jó, ha _bármilyen_ párt/nézet bekerül a parlamentbe, ugyanis pl. a miép (abban ugyebár egyetértünk, hogy eee ehhez közel állónak tekinthető) alkotmányellenes nézeteket valló politikusokat indít a választásokon, ergo, elfogadja ezeket a nézeteket. Ilyen pártra nemhogy a parlamentben, de a közélet semmilyen szintjén sincs szükség. Szóval ok, legyen a parlament sokszínű, de azért ne tiritarka.

KA

Előzmény: Törölt nick (1017)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1020
Elnezest.
Akkor en is felreertettem valamit.
Az ertekrendet tekintve -valoszinuleg- egyetertunk.

Pont azert irtam en is le az en szubjektiv kozvelemeny-kutatasomat, mert SEMMI ERTELME.
Erre probaltam ravilagitani tobb-kevesebb sikerrel.

Es nagyon orulok, mert nagyszeru vitakeszsegrol tettel tanubizonysagot: turelem, higgadtsag es a bocsanatkeresre valo kepesseg tekinteteben.

Előzmény: vaki (1018)
vaki Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1019
Mélységesen egyetértek!
Előzmény: Törölt nick (1017)
vaki Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1018
Én nem a pártválasztásról beszéltem, hanem az értékrendről(bár tudom a jobboldalon gyakorlatilag egy és ugyanaz).
Akkor viszont bocsánatkéréssel tartozom, engem csak felhúzott az ilyen magán közvéleménykutatási adatok közzététele.
Nem mintha most már bárki is befolyásolna, szerintem.
Előzmény: Törölt nick (1016)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1017
Dehogyis ignoralom!
Ez a szep a demokraciaban.
Mindenki elmondhatja a velemenyet.

Ezert gondolom azt is, hogy rossz, ha ket part verseng egymassal.
Inkabb jusson be az fkgp, a miep, az mdf, a centrum, a munkaspart, az uj baloldal, legyenek zoldek is a parlamentben.
Akkor szep a parlament, ha szines.
Ne a hatalomert harcoljanak, hanem az orszagert.

Azzal viszont nem lehet mit tenni, ha valaki sutba vagja az eszerveket es vagdalkozik, kiabal, indulattal vitatkozik (marha az effelet vitatkozasnak lehet nevezni).

Előzmény: karlsruhe (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1016
Csak arra probaltam felhivni a figyelmet (960. hozzaszolas), hogy a szubjektiv kozvelemeny-kutatasokat ne tegyuk kozze, mert elfogult es nem tukrozi a valosagot.

Amugy nem tudom, hogy lehet, de nekem egy ismerosom van csak, aki az mpp-re fog szavazni.
Valahogy a barati koromben fel sem merul mas lehetoseg, mint az MSZP+SZDSZ.
Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy nem az alapjan valasztunk baratsagot, hogy melyik partra szavaz.
Ez fontos.
A felesegem egyik legjobb baratnoje (es az enyem is) mpp-szavazo. Es ez semmiben nem befolyasolja a kivalo barati kapcsolatot.

A problemat abban latom, hogy az emberek ezuttal sem azert mennek szavazni, hogy valakit megvalasszanak, hanem azert, hogy valakit ne.
Es ez meg mindig nem tokeletes.

Előzmény: vaki (1012)
karlsruhe Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1015
krstan!

szvsz ignoráld eee-t! hadd érezze magát a Tasztalon is ott, ahova a társadalomban tartozik: a periférián!

KA

Előzmény: Törölt nick (1014)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1014
Gratulalok.
Igen frappans riposzt volt.
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (1010)
livefast Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1013
A tv2 vitával kapcsolatban csak annyit, hogy az nem élő műsor volt, hanem egy jól ismert szellemiségű kereskedelmi tévé vágott politikai műsora a kampánycsend előtt pár órával.
Így érdemes szemlélni az ott történteket.
Előzmény: MoJo JoJo (1008)
vaki Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1012
Ez nem meglepő, hogy az ember barátai hasonló értékrendet/véleményt éreznek magukénak, különben miért lennének barátok?
Idézz egy olyan embert aki jobboldali szavazó és szintén ilyen arányban szavaz a baráti köre(nagyon meglepődnék).

Egyébként a tények kedvéért a saját baráti körömben 10 személyes reprezentatív minta alapján(csak a közeli barátokat számoltam)
Fidesz-MDF:5(50%)
Mszp:2(20%)
Szdsz:3(30%)

Előzmény: Törölt nick (999)
livefast Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1011
Azért az akkoriban az MSZMP KB-ben és a PB-ben üldögélőktől szerintem jogos ma is számon kérni egysmást, főként, hogy most a demokrácia élbajnokaiként jelennek meg a színen.
:-)))
Előzmény: Törölt nick (1007)
Erkölcs Erő Egyetértés Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1010
krstan válasz erre | adatok | e-mail 2002.04.06 12:23 (999)

1000

Ki a nevetséges te kis sulinetes pöcs ?

Előzmény: Törölt nick (1005)
livefast Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1009
Friss anyagot (nyilván politikait egy pártlapon) csak az egyiken találsz.
Megmondod, melyiken?
Előzmény: MaZsola (1001)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1008
Ami a tv2 vitát illeti, a vita minősiti a csatorna szellemiségét. Egyedül Csurka volt normális. Az ő szélsőséges neveltetése nem engedi meg, hogy közbeugasson a másik szavába. Dávid Ibolya pedig sarokba volt szorítva, ezért kelt kellemes női bájaiból.

A Medgyessy-Orbán vita egyértelműen Orbáné volt, látszott, hogy somolyog Medgyessy memoriter-feleletén, nem akarta úgy megalázni, hogy rászavazzon a választópolgár. Ráadásul Medgyessy töktájékozatlan volt néhány kérdésben, egyedül ott a mezőgazdasági pénzügyeknél tudott beszélni, azt meg a lóf@sz sem értette.

Viszont azt hozzá kell tenni, hogy a vita kicsit olyan volt, mint az új Linda-sorozat, különösen Medgyessy alakítása emlékeztetett az ottani remek színészekre. Lehet, hogy meg volt minden mondat előre beszélve, Ovi úgy gondolta, hogy megadja Medgyessynek a becsületes (le)szereplést.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1007
Na, latod.
Pont igy kene elbiralni a tobbiek "lekommunistazasat" is.
Meg kene kerdezni oket.
Ahelyett, hogy esz nelkul (!!!) puffogtatjak egyesek az ures szavaikat.
Előzmény: livefast (1006)
livefast Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1006
Ha Martonyi János lennék, szívesen válaszolnék is.
Így azonban nem tudok.

Biztos nem pártállami karrierre vágyott :-)))

Előzmény: Törölt nick (997)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1005
1000

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!