Bocsi, de a MIÉP sem olyan tiszta! Elég Csurkát említeni. Az Ő erénye annyi, hogy bevallotta kerek-perec: 3/3-as volt. Ha más nem, ez értékelendő. De miért nem tisztogat?
Hosszú mondatodra reagálva: Viktor léphetne végre, hogy kirakja a kormányából /is/, azokat akikről írsz. És ezt szeretném én is, mert tisztább lehetne a közélet. De valamiért nem akarja, pedig pontosan tudja kik azok. Miért nincsenek komcsi perek, leszámítva az 56-os egynémely pert, he?
Más "jobbos kartács" nevében nem tudok nyilatkozni
de én inkább a mostani cikkjei szerint ítélem meg
ezeket az embereket, és szerintem ez nem köpönyeg-
forgatás. Pontosan azért, mert akkoriban egy újságíró nem tudott nem komcsi lapba írni.
Persze azt is meg tehette volna, hogy nem ír, dehát ezt a foglalkozást választotta.
Mondjuk akkor más a helyzet, ha mondjuk dícsőitő
verset írt Kádárról.:)
Nem, nem lehetett, de aki a Népszabi Pártélet rovatát vezethette, az már kipróbált jó elvtárs volt. Seggnyaló, ha úgy tetszik. Most meg egy mai idő szerint kormánypárti lapot vezet. Te nem látsz párhuzamot a kettő között? Mondom én, hogy kettős mércével mértek.
"...Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de akkoriban
lehetett nem komcsi lapban írni a Kutya magazinon
kivül?..."
Nem erről van szó, hanem az ellenkezőjéről! Akkor az a rendszer volt, abban kellett megélni.
Csak a jobbos kartácsak úgy vannak ezzel, hogy akit ez a kényszer ma baloldaliként aposztrofál, az egy büdös komcsi, ha meg jobbos-oldali, akkor az a mi kommunistánk, tehát jó kommunista!!!
Mindegy. Nem érdekes valóban.
Az eredeti téma szerint a Gallup 3%-ot mért most a MIÉPnek. Hogy több lesz vagy sem meglátjuk a választások után. Most csak öljük egymást.
Jó akkor abcúg Bencsik. Ennyi. És? Ki Bencsik egy lap szerkesztő. Ehhez ért. De ő nem polikai fegyvertény?
(Amúgy karaktere és írásai meggyőzik az embert arról hol áll.)
Tudod mi a baj ezekkel a dolgokkal?
Egyfolytában a múltban vájkáltok /pl. Terror Háza, amire ugyan nem ebben a formában, de szükség volt/, és ezzel a baloldalt is erre kényszerítitek. És amikor egy balos beletúr a múltba, akkor megbocsájtóan legyintetek a ma éppen jobbosra. Felmentitek, de egy balosról nem hiszitek el az Istennek sem, hogy ma már nem komcsi hanem pl. szocdem.
Egyébként a nevezett Úr a Népszabi előtt a Munkásőr c. újságban vitézkedett. Kádár meg Aczél nem Ő volt, de kiszolgálók kellettek nekik is. És az a bajom, hogy azokból a kiszolgálókból nagyon sok ma jobbos színben tündököl. Nem egyszerű párttagokra gondolok.
Annyit tudok hogy Népszabadságnál dolgozott. (Valahol csak kellett és végül is akkor tök mindegy volt melyik lapnál vagy...) Pártrovatról nem tudtam. De nyílván így van. Akkor se ő volt Kádár, Aczél, de még csak nem is volt se az MT se a KB közrlében se. Szerintem nem helyes az a vélekedés hogy azáltal hogy a múlt rendszerben élt és nem lőtték le egyből kollaboráns sőt főcinkos lenne...
Népszabadság: Pártélet rovat vezetője== Bencsik Sándor, ja persze még az átkosban, amúgy meg 98-ban a KDNP listáján indult.
Mikor miből lehet megélni! Nincs ezzel semmi baj
Én emiatt nem aggódtam, csak óvatosságból írtam a "lehet nem lesz"-t. Tegnap este egy órát beszélt Kupa a Satelit-en. Meggyőző, kedélyes és nyugodt volt. Rájuk szavazok.
(Lesz! Megnyugtatlak. 100 centrumos jelölt van és meg van a minimális területi listák száma is. Csak még nemjelentették be. Viszont sok helyütt nem lesz jelöltjük...)
CENTRUM által állított jelöltek és listák
megye Egyéni jelöltek száma Területi listák Önálló Közös Típusa Jelöltek
száma
Összesen 100 0 Önálló lista: 6 118
BUDAPEST FŐVÁROS 22 0 nem állított 0
BARANYA MEGYE 5 0 nem állított 0
BÁCS-KISKUN MEGYE 4 0 nem állított 0
BÉKÉS MEGYE 5 0 nem állított 0
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE 13 0 Önálló lista 33
CSONGRÁD MEGYE 2 0 nem állított 0
FEJÉR MEGYE 4 0 Önálló lista 17
GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE 5 0 Önálló lista 5
HAJDÚ-BIHAR MEGYE 1 0 nem állított 0
HEVES MEGYE 0 0 nem állított 0
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE 2 0 nem állított 0
KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE 0 0 nem állított 0
NÓGRÁD MEGYE 4 0 Önálló lista 12
PEST MEGYE 5 0 Önálló lista 42
SOMOGY MEGYE 6 0 nem állított 0
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE 7 0 nem állított 0
TOLNA MEGYE 2 0 nem állított 0
VAS MEGYE 4 0 nem állított 0
VESZPRÉM MEGYE 7 0 Önálló lista 9
ZALA MEGYE 2 0 nem állított 0
Ekkora sületlenséget!
Legalább vennéd a fáradtságot, hogy megnézd meddig lehet országos listát állítani. Lehet, hogy nem lesz, de a határidő még nem járt le. Azt hiszem Márc.18.du.16 óra.
"de szerintem ők sem gondolják komolyan a parlamentbe jutást, mondták is az egyik tvbeszélgetésben, hogy ma még csak a nevüket akarják megismertetni, ők a következő választásra készülnek."
Lehet,hogy eppen ez a jo,nem gorcsolnek, nem veszik tulsagosan a szivukre a dolgot, es surranopalyan szepen minden erolkodes nelkul bejutnak. Mondjuk eleg eklektikus part,mert vannak tamogatoik kozul regi szocdemes barataim, jopar regi kemeny zold Szegedrol, aztan az MDF egyes kiszorult emberei. Majd meglatjuk, ahogy a vak is mondana. Mindenenesetre erdekes konstellacio lesz ,ha bejutnak.
Nevetni fogsz, de neked szurkolok - de már más topicokban kifejtettem, hogy nem vagyok vallásos.
Nem rossz konstrukció a Centrum, már csak azért sem, mert a szomszédaim - elkötelezett Fideszista miépista pistapista hívők - úgy szidták tegnap mint a bokrot, még én nyugtattam meg őket, hogy nem eszik olyan forrón a kását,
de szerintem ők sem gondolják komolyan a parlamentbe jutást, mondták is az egyik tvbeszélgetésben, hogy ma még csak a nevüket akarják megismertetni, ők a következő választásra készülnek.
Meg allithat, Zalaban es Csongradban, Vasban is megvan a minimalisan szukseges jelolt a teruleti listahoz es akkor az mar 9 teruleti lista es 7 kell az orszagos listahoz minimum. 100 kepviselovel siman meglesz az orszagos es a teruleti listak is,ha megfelelo eloszlasuak es van meg 3 napjuk. Es a Gallyup legutobbi adata alapjan 4 szazalekon allnak ami 5 foloitti is lehet a hibaszazalek miatt. Szerintem ha lesz mindenhol megyei listajuk bejutnak a mostani allas szerint.
Amit ma már itt csináltok, az pusztán szófosás - ugyanis a Centrum nem tudott országos listát állítani - sajnos - így semmi reménye megszerezni a parlamentbe jutáshoz elkerülhetetlen 5%-ot.
Egyéniben pedig - hát vannak még csodák, de azért én nem fogadnék rájuk.