Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mezga geza Creative Commons License 2002.01.18 0 0 135
kivancsin=kivancsian
mezga geza Creative Commons License 2002.01.18 0 0 134
Sister,
De jo neked :-)
Kivancsin varom, hogy mik lesznek a tapasztalatok.
En mar alig tudom kivarni, hogy meglegyen a hianyzo pi'nz es meg tudjam rendelni a stilot vagy a 307-est...remelem 2-3 honap.

Amugy nem tudjatok, hogy fogy a Stilo itthon es kulfoldon?

Előzmény: Sister (133)
Sister Creative Commons License 2002.01.18 0 0 133
mezga geza!

Ha minden igaz, akkor jövőhéten már meglesz a járgány. Az újságot meg most olavastam először, így nem tudtam, hogy ez nem lehetettt igazi tesz, annyira egyezett az én véleménnyemmel, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg csak előre megadott szöveget írhattak.

Előzmény: mezga geza (130)
mezga geza Creative Commons License 2002.01.18 0 0 132
Nekem 1-re a stilo tetszett jobban de majd megnezem oket megegyszer alaposabban. A 307-est meg nem vezettem de ami egybol feltunt, hogy a gazpedal lejebb van mint a fek es valto joval nehezebben es hosszabb utakon kapcsolhato mint a stilo-e. Remelem a jovoheten sikerul azert kiprobalnom a 307-est :-)
Előzmény: szistipisti (131)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.18 0 0 131
mezga geza!

Azon nagyon csodálkozom, hogy a Stilo ülőpróbáját találtad jobbnak, mert minden másban lehet pozitívabb a Stilo ezzel nem tudok vitatkozni, hiszen még nem vezettem, de, hogy felüdülés a 307-be űlni a Stilo után azt már megtapasztaltam. Egyébként tegnap jöttem haza egy 2000 km-es útról a 307-essel, és komolyan mondom, hogy szinte minden percét élveztem. A hegyekben is élvezetesen jól húz, a hangja csendes és kellemes, az ülése pedig az utas elmondása szerint is messze a kategória legjobbja. Azon egészen meglepődtem, hogy 800 km után is derékfájás nélkül pihenten száltunk ki belőle.

Előzmény: mezga geza (130)
mezga geza Creative Commons License 2002.01.18 0 0 130
Szerintetek vezetesi elmenyben melyik nyujt tobbet egy 3 ajtos 1.6-os Stilo vagy a 307-es?

Sister,
Szerintem az automagazinban az nem igazi teszt volt hanem fizetett hirdetes. A tesztek utan mindig pontoznak is. Amugy mikor lesz meg a gep?

Stilo Creative Commons License 2002.01.10 0 0 129
Az Utolsó Európainak:

hogyan lett a Stilo:

-Francia vagy Olasz (nemet kizarva)
-Valami ujj konstrukcio
-5 ajtos (bar a 3 ajtos stilo tenyleg szebb)
-Toresteszt 4-es legalabb (Stilo-t meg nem tortek de ha tudja az eredmenyt akkor irja meg) A Stilonak megelolegeztem a Punto 2 utan a 4+felt!
- Automata valto
- Digit Klima (itt a punto 2 eset ki pedig az automataval joval olcsobb)
- sok 3 betus (de ABS mindenkeppen)
- Kenyelmes ules (mert gornyedt hatu leszek oreg koromra)
- Fenyszoro moso (puto 2 ezt sem tudja)
- Tempomat (radaros meg meg jobb, arrol almodni sem mertem :-) ) Sajna a pugban tempmat nincs (csak a HDI-be de az meg nem rendelheto Aut. valtoval) ez volt a Pug kiesese + az ules

Stilot meg Abartba eleg huzosnak talatam, na de egyszer elunk :-)
Kiszamoltattam ha az extrakat bele teszem az 1.8ba es 500milla az aut valto akkor kb 170ezert kell csak fizetni a 1.8->2.4 motor upgardert ami meg nem is sok, csak az 5 ajto volt akkor mar baj, mert Abart csak 3 ajtos volt mo.-on. De elinteztek nekem, ugy ahogy sok Stilos 1.8-as 3 ajtosat rendelt (kulfoldon lehetet ezert remenykedtem az 5 ajtoban)

Laguna 2-re azt mondtak (mert ott is voltam, igaz nem vezettem) csak 3.lityisben van aut. O"k nem tudnak a 2.0-hoz rendelni, de ha Becsbe ki megyek ott biztos meg lehet rendelni. (mo. = kelet)
Laguna 2 meg azert jott be a kepbe mert ha mar 6 milla az Abart akkor meg nezem a Lagunat az is annyi... (de nem a 3lityis aut)

Fiat meg mindent megtett hogy ami kulfoldon (nyugaton) rendelheto, azt ide is behozzak nekem :-)

Igaz igertek hogy juliusban lesz kisebb motorral is automata, es szeptember mire megjon :-(((
Igaz kulfoldon sincs!!!

Szoval a vonat nem var alapon megrendeltem :-)

Ulesek:
a Scenicben es a Pugban az 1. 3. 5. fokozat nagyon elol van (169cm alacsony vagyok) es elore kell hajolni hogy elerjem a kart, aztan meg vissza...
Igaz az automatanal ez nem problema :-)
De a dereknal a Francia kocsikban ha kihuzom magam, akkor lyuk keletkezik az ules es a derekam kozott! Meg derek tamasz maximumnal is, igaz ez nincs is a P307-ben, csak a Scenicben volt.

Stilo

mezga geza Creative Commons License 2002.01.10 0 0 128
Sziasztok!

Tegnap kiprobaltam az 1.6-os 3 ajtost. Nagyon tetszett. Ami foleg nagyon kiraly volt: teljesen egy sikban vannak a pedalok, a valtot precizen es rovid utakon lehet kapcsolni. Az 1.6-os tenyleg nem egy raketa de lehet porgetni es orom valtani a kivalo valtoval.
Az a felni ami nekem tetszik(5 agu es minden kepen majdnem az van) csak 17'-esben kaphato. Nem fog nagyon pattogni a magyar utakon? Mennyivel csokkenti a vegsebesseget es noveli a fogyasztast?

Meg aznap utana beultem egy 307-esbe. Hat a stilo sokkal jobban tetszett. Igaz a 307-est meg nem vezettem.

Az Utolsó Európai Creative Commons License 2002.01.10 0 0 127
Görnyedt háttal a 307-ben??

Legfeljebb az, akinek default-ból görnyedt a háta.

Amúgy ötajtós 2.4-est rendeltél? Érdekes párosítás, csak azt nem értem, hogy ehhez hogy jött alternatívaként bármelyik 307-es. Egy Leon 20VT-t megértenék, az még olcsóbb is - bár belül kriminális a kinézete -, más lehetőség ennyiért nemigen van.
Szóval nem kicsit nem értem, hogy minek keverted bele a Pugot? :-))

Előzmény: Stilo (126)
Stilo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 126
A nyertes:

Stilo
2.4 Abart 5 ajto
KristalyZold
SkyWindow
Radaros Sebesseg tarto
Telicsomag
Hifi Csomag
CargoBox
Tegnap rendeltem :-)

mindkettot vezettem Stilo (3a 1.6|5a 1.8)+ P307est is:
A 3 ajtos kivul gyunyoro, de belul hattul nincs hely, illetve be sem masztam mikor hatra toltam az ulest... A B oszlop jobb oldalon zavarja a kilatast, az ulesek nagyon alacsonyan vannak (bar masok ezert veszik inkabb) nekem. 5 ajtos kenyelmesebbnek tunt, a P307-esnel meg mindegyik kenyelmesebb, mivel ott szinte gornyedt hattal ulsz, lasd meg az osszes Francia kocsit meg a 607-es ben is. Ettol a kijelentesemtol a Kereskedo hanyatt vagta magat :-)) szoval ennyit a Fr. kocsikrol, ha rendesen tartana'ik a derekamat akkor valszeg azt vettem volna, mert olcsobb lett volna. Ja Punto1 es Scenic-em is volt hat a Puntoban nem nyavajogtam hosszu uton a derekam miatt. (Automata valto nalam feltetel volt ezert->Abart lett). Az 5ajtosnak finomabb a rugozasa mint a 3a.-nak ami magyar utakon szerintem jobb :-) A P307-esbol HDI-t vezettem hat az jobban huzott, mint a Stilo, a fekek a P307-esben hirtelen indul finomabban kell vele fekezni, veszfeket nem probaltam.

Pimpa

Sister Creative Commons License 2002.01.09 0 0 125
Tegnap olvastam az Autó Magazin legfrissebb számát, van benne egy nagyon jó írás a Stiloról. Szerintem meglehetősen objektíven mutatja be az autót, mentes a tárgyi tévedésektől és a csöpögéstől is.
Sister Creative Commons License 2002.01.07 0 0 124
Szia AUE!
Farris meg az 1,2-es motorról kérdezett, hogy mi a tapasztalatom róla.
Amúgy olyan két hét múlva többet is tudok mondani a Stilo fogyasztásáról, már Győrben van a babám.
Úgyhogy én nem csak Stilot vennék inkább, hanem veszek is!
Előzmény: Az Utolsó Európai (123)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2002.01.07 0 0 123
Hali Sister!

Én emlegettem a tesztfogyasztást, csak úgy példaképpen.
A Bravo nyáron, klímával 9.6-ot evett városban nálam - ez teljesen városi, klasszikus budapesti használat volt. A 150 kilóval nehezebb Stilótól személy szerint nem várnék jobb eredményt ettől. Rosszabbat igen.
Amivel viszont takarékosabb lehet a 307-nél, az az országúti menet, mivel hosszabb az áttételezése. Ez lehet kompenzáció a lomhább viselkedésért, akinek megéri.

Előzmény: Sister (122)
Sister Creative Commons License 2002.01.07 0 0 122
Bocsi, hogy csak most válaszolok. Az 1,2-es motorról nem sokat tudok nyilatkozni, csak a Bravak régebbi 1,4-eséről, ami ugyanúgy 80 lovas mint az 1,2-es. Ez a motor valóban csak kisebb fokozatokban húz, negyedik-ötödikben kicsit lomhább, előzéskor feltétlenül vissza kell kapcsolni legalább harmadikba. A fogyasztása valóban nagyon jó volt, a régi Bravam 6,4-7 literes átlagokkal üzemelt, de nem volt ritka a 6 l alatti fogyasztás sem. Persze ezt klíma nélkül kell érteni.
A Stilot egyébként én sem venném meg 1,2-es motorral, bár a hatsebességes váltóval érzékelhetően dinamikusabb autó lett, mint a régi Bravam 1,4-es motorral.
Amúgy valaki emlegette az egyik újság Stilo tesztjét, ahol a fogyasztása 11 l-re jött ki. Nos 1,6-os motorral, nyáron klímával, lényegében csak városban bizony ez bármelyik másikkal is előfordult volna. Volt szerencsém tesztvezetni félig városban, félig országúton egy Stilot, és ekkor a fedélzeti szerint 7,8-as volt a pillanatnyi fogyasztás. Azért nem mondom, hogy ez is mérvadó lenne, hiszen az igazi mérő még mindig a tankoláskor számolt adat.
Előzmény: farriss (87)
SEEN Creative Commons License 2002.01.06 0 0 121
halihaw,

no, ma vezettem egy kicsit a 307-est, ime a tapasztalatok:

- az 1.6-os motor nem huz rosszul, 4 szemellyel is konnyeden tarthato 160-180-as tempo. bar nem kulonosebben sportos (lassan porog fel, gondolom a kiegyensulyozas miatt itt ott hagytak a motoron nehany kg sulyfelesleget), de nem is mondanam lustanak. porgetni kell, szamottevo nyomatek 3000 felett all rendelkezesre. az 5. fokozat meglepoen rugalmas. szerintem kicsit sokat fogyaszt (bar erre egyelore csak kb ertekeket tudok mondani, reszeleteket majd kesobb).
- engem rettentoen zavar, hogy a motor kb 1 mp-cel kesobb reagal a gazpedalra, minthogy azt megnyomjuk! (es ennek semmi koze a felporges sebessegehez, mert utana viszont joval nagyobb vehemenciaval indul neki). talan a digitalis gazpedal mintavetelezese alacsony.
- alapvetoen csend honol az utasterben, de 5000 korul mar hallatja a hangjat a motor is.
- a vegsebeesseg valahol 200 kornyeken lehet, bar bejaratos auto leven nem huzattuk leszabalyozasig, de ugy neztem a motort ki lehetne hajtani addig vagy majdnem addig (5. ben)!
- a futomu eleg kemeny (16"-os felnikkel, 205-os gumival), a kanyarokat is jol turi. nekem tetszett!
- nem tetszik viszont a kormany. nem tul sok visszajelzest ad az utrol raadasul sebessegerzekeny is, szal nem kelt tul direkt hatast. a szivemhez kozelebb allnak a kozvetlenebb kormanyzasu autok
- az elso szelvedo jo nagy, de sokat takarnak az oszlopok. az oldalso tukrok valoszinutlenul kozel vannak a vezetohoz hossziranyban. ha a kormanyt meg hatra is huzzuk, akkor igazan buszvezeto elmenyben lehet reszunk ;)

osszessegeben nem tul sportos, de jol vezetheto az auto! szerintem csaladi autonak jo valasztas

[s]

szistipisti Creative Commons License 2002.01.06 0 0 120
SEEN!

"5 perc helyett, hogy meglehetosen rovid ido!"

Vagy gyenge az aksi, vagy más fogyasztót is használtál. Ha mentek az autóval hosszabb útra, és egy kicsit magához tér az aksi, csak zenére simán lesz 30 percnyi lehetőséged. Saját tapasztalat.

Előzmény: SEEN (113)
sansalvador Creative Commons License 2002.01.06 0 0 119
Nyilván sokaknak bőven elég lenne...
Előzmény: SEEN (118)
SEEN Creative Commons License 2002.01.06 0 0 118
nekem eleg lenne, ha csak szobat vasarnap lehetne autot venni :P
Előzmény: sansalvador (116)
sansalvador Creative Commons License 2002.01.06 0 0 117
törtetésit=törtetéseit
Előzmény: sansalvador (116)
sansalvador Creative Commons License 2002.01.06 0 0 116
Nyilván rászorulnak, hogy még vasárnap is csalogassák a vevőket. Érthető a japán újautóeladások negativ törtetésit nézve!:-))))
Előzmény: SEEN (115)
SEEN Creative Commons License 2002.01.06 0 0 115
sajnos ma nem tudtam megnezni a stilot. annyira utalom, hogy hetvegen nincs nyitva fiat markakereskedes (csak max szombat 1-ig). pedig szerintem az ember pont ilyenkor er ra auto utan kajtatni... ha jol emlexem, akkor toyotaek bezzeg meg vasarnap is vannak :P

[s]

sansalvador Creative Commons License 2002.01.06 0 0 114
Hát a topic a vitáról is szól, mint az már a korábbi hozzászólásokból is kiderül, de esetedben nem vitázó szándékkal irtam, amit irtam, csupán egy saját benyomás azokról a dolgokról(egy részéről), amit te leirtál.:-)
Előzmény: SEEN (113)
SEEN Creative Commons License 2002.01.06 0 0 113
nem, termeszetesen nem kell engedelyt kerned :) csak arra probaltam ravilagitani, hogy a topic nem a vitarol szol :)) szal ezt is hagyjuk ;)

mas:
az 5 percet nem mertem, de hazavitel utan allt a kocsi a garazsban es mire korbeneztem, hogy milyen elektromos vackok vannak benne, a radiot mar nem tudtam bekapcsolni, mert letiltott... szal mondjuk ugy inkabb az 5 perc helyett, hogy meglehetosen rovid ido! :)
en - mielott a markaszervizben kiloptak volna az erositomet - rendszeresen szoktam zenet hallgatni allo autoban. fejegyszeg + erosito, sztenderd 55 Ah-s aksival 1 ora meg sem latszik (igaz nem bomboltetem). szerintem is jo egy ilyen funkcio az autoban, de _csak_ vegso esetben tiltson le.

udv,

[s]

Előzmény: sansalvador (112)
sansalvador Creative Commons License 2002.01.05 0 0 112
1. Én nem érveltem a véleményed ellen, hanem többek között pontosan a tárgyi tévedéseidet irtam/tuk le. Tévedsz az economode 5 percében, meg a funkció hasznosságában is, mint olyanban. Arra egyszerűen szükség van, lásd Szistipisti. Meg a hátsó ülés fejméretében is.
2. Tán engedélyt kellenne kérnem, hogy reagáljak a véleményedre?:-)
Előzmény: SEEN (111)
SEEN Creative Commons License 2002.01.05 0 0 111
en csak azt nem ertem, mi ertelme firtatni, hogy ami nekem jo az neked is jo-e? :)

ha targyi tevedest irok le, azt van ertelme kijavitani, de ervelni a velemenyem ellen nincs ertelme :)

[s]

Előzmény: sansalvador (109)
szistipisti Creative Commons License 2002.01.05 0 0 110
Vajon mi van e topic indítójával? Hol lehet mongoose?
sansalvador Creative Commons License 2002.01.05 0 0 109
Öööö bocs, mit nem értesz?:-) Én is csak a saját szubjektiv tapasztalatomat ill. véleményemet irtam le, ahogyan te is. Jogos, amit mondasz: Mongoose valóban a véleményeket kérte, de egy véleményre bizonyos ellenvélemény is adódhat, most csupán ez fogalmazódott meg bennem. Igy Mongoose több oldalról is látja az érveket!;-)

Bár szvsz ugyis Stilot vesz!:-)

Előzmény: SEEN (107)
SEEN Creative Commons License 2002.01.05 0 0 108
nekem semmi tapasztalatom nincs a pug fedcomp-evel, azt is irtam, hogy altalaban marhasagokat szoktak mutatni az fc-k fogyasztasra, ezert empirikusan is jo csinalni egy-ket merest.

[s]

Előzmény: Törölt nick (98)
SEEN Creative Commons License 2002.01.05 0 0 107
ne haragudj, de nem ertelek. szamtalanszor hangsulyoztam, hogy amit leirok az az en szubjektiv (szemelyes) velemenyem. viszont mongoose a topic inditasaval pont a mi velemenyunket kerte ki, igy leirtam.

[s]

Előzmény: sansalvador (96)
Varshi Creative Commons License 2002.01.05 0 0 106
> > a klimat nem lehet oldalankent vezerelni (...)
> Ezt melyik alsó-közép kat. autó tudja?

A Stilo. :))

Előzmény: szistipisti (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!