Egy Magyar Vizslát 3 hónapos lesz az útra kb(még nem vettem meg de megvan). A papiroknak már utána érdeklődtem, beszéltem állatorvossal...igy ezzel a részével tisztában vagyok.
A nagyobb gondom inkább az hogy nem tudom hogy működik egy kutya szálliás repülőn? :-)) Fel kell adni pogyászént? (kis gyakorlati utmutató kellene attól aki már csinált ilyet) Gondolom a fedélzeten nem jöhet mert ahoz elég nagy lesz.
Mivel 2x át kell majd szállnom nem tudom hogy zajlik ez a kutyával? Autómatikusan átrakják a csatlakozó járatra? Egyátalán mennyibe kerül ez majd nekem?:-)
A másik nagy gondom hogy nem tudom pl a Canada Airlines-on szállitható e, vagy hogy müködik a szállitás. Mivel a jegyet online veszem egy repjegykeresőn, igy ott erről információ nincs. A repülő társaságnak nincs magyar információs kirendeltsége se magyar honlapja. Hivatalos angol oldalakon meg meglehetősen nehezen igazodok ki. Valaki tud nekem esetleg segíteni az ügyben?
a nem "onkenyesen kitelepedo" roma olvasoktol pedig elnezest kerek, ugyanis az alabbiakban kicsit altalanositottam. teny, ami teny, a romak tomeges kivandorlasa ebben a temakorben tipikus eset, meg persze az is, mennyire felfujjak az egeszet, es mennyivel rontjak 1 nagyszaju kepviselo nyilatkozatai a tobbi roma kozosseg renomejat...
lanyok fiuk, hogy nagyon oszinte legyek, nagyon meg lennek lepodve, ha ugy torolnek el a vizumkenyszert, h vki odamegy tolunk es aszongya: "megigerjuk nektek, h nem fogunk hozzatok tomegesen bevandorolni" - mire a kanadaiak: "oké" :D mar el is kepzeltem a kepet, ahogy megyek at a "vamon" es 1 roma csaladot eppen arrol probalnak meggyozni, h idehaza megiscsak jobb lesz neki... ;) semmi ketsegem affelol, h szigoru lesz a beleptetes, meg en is keszulok, pedig en nem akarok letelepedni... egyelore... ;)
Nagyon sajnálom, hogy a szorgos-dolgos romák újból itt akarnak hagyni bennünket.
Itthon is jól dolgoztak tehát ők könnyedén érvényesülnek Kanadában nagy részük perfekt beszéli az angol és francia nyelvet és jórészük diplomás, computer mérnök, tanár.
CANADA LIFTS VISA REQUIREMENTS FOR TRAVELLERS FROM POLAND, SLOVAKIA, LITHUANIA AND HUNGARY
Ennek az a rossz felhangja, hogy a Travellers szot Irorszagban, Nagy Britanniaban a ciganyokra hasznaljak. Szerencsesebb lett volna a Visitors, vagy mas szinonima.
Ceg altal uzemeltetett apartmanhazban szinte biztos, hogy nem fognak nektek kiadni lakast.Esetleg maganszemelytol meg lehet probalni berelni de az sem lesz konnyu.
Júniusban készülünk kimenni turistaként Kanadába 6 hónapra. Azoktól kérdezem, akik kint vannak: ha foglalok itthonról szállást kb. 2 hétre vmilyen szállodában (csak hogy a megérkezés zökkenőmentesebb legyen), utána tudok bérelni lakást, vagy turistaként ez kizárt? Nézegetem az árakat a neten, és sokkal jobban kijönnénk a bérléssel, úgyis jövünk-megyünk, havi kb. 800 CAD-ot inkább adok egy saját bejáratú lakásért mint egy kis szobáért egy szállodában. Arról nem is beszélve, hogy a szállodában főzni sem tudnék jó kis hazait... (én+férjem+2 gyerek) Előre is köszi! :)
Annyira ne örüljetek mert a romák már tömegesen készülődnek Kanadába segílyért.Aztán ha a segílyt nem kapják meg és szokás szerint visszazsuppolják őket és újból vevezetik a vízumot akkor majd újból állhatsz be a hosszú sorba vízumért Kanada budapesti nagykövetségénél.
Annyira nem vagyok otthon a bevandorlasnak ebben a reszeben de amennyire en tudom hazassag eseten is permanent resident-e valik eloszor az ember es utanna kerheto talan 3 ev elteltevel az allampolgarsag.Viszont ha megvan a permanent resident statusz azzal mar lehet munkat vallalni.
Azt valaki meg tudná mondani hogy ha az ember kanadaival házasodik...mennyi idő elteltével vállalhat munkát legálisan stb...illetve mennyi idő mire állampolgár lesz?
egyébként meg turistaként nézzetek körül, hogy egyáltalán tetszik-e az ország (nincs kétségem a válaszotokat illetően :)) és ha igen, akkor menjetek végig a legális úton. látod, akár pár hónap alatt sikerülhet, ha eléritek a megfelelő pontszámot -- kalkulátor itt: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp
a cic.gc.ca oldalon mindent leírtak, a canadahun.com fórumán pedig sok olyan magyarral találkozhatsz, aki nemrég adta be a papírját, tehát gyakorlati tapasztalata is van.
a kinntartózkodásunk ideje alatt milyen lehetőségeink nyílhatnak ha esetlegesen a jövőnket oda szeretnénk tervezni?
(majdnem) semmilyen.
Ilyen irányú kérelmeket csak is kizárólag itthonról lehet intézni?
(majdnem) igen.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp In most cases, you must apply at a Canadian visa office outside of Canada. In some cases, you can apply to become a permanent resident after you arrive in Canada. For example, live-in caregivers or people granted refugee protection can apply from within Canada.
Párommal nagyon megörültünk a túrista vízum eltörlésének hallatán,hisz egyikünknek él távoli rokona Kanadában. Néhány hónappal korábban járt is nálunk és mi már akkor tudtuk,hogy egyszer mindenképpen el szeretnénk jutni eme csodálatos országba.
Számunkra felvetődött a kérdés,hogy az így bevezetett vízummentesség után ha most kiutazunk a rokonunkhoz és ott eltöltünk egy kis időt,akkor a kinntartózkodásunk ideje alatt milyen lehetőségeink nyílhatnak ha esetlegesen a jövőnket oda szeretnénk tervezni?
Ideiglenes tartózkodási engedély,munkavállalási engedély,letelepedés stb.
Mindketten fiatalok vagyunk (26 év) és habár már szerencsére túl vagyunk számos olyan dolgon mint lakás vagy autó, (kivétel gyerek) de képesek lennénk sokmindent feladni egy élhetőbb,normálisabb jövő reményében.
Tudom hogy a 6 hónap csak túrista vízummentesség, (és ezen idő alatt munkát sem vállalhatunk) de ekkor sincs ott hivatalosan valamilyen lehetőség tartózkodási engedély,vagy munkavállalási engedély megszerzéséhez? Ilyen irányú kérelmeket csak is kizárólag itthonról lehet intézni? Milyen dokumentumok kellenek hozzá? Sajnos nagyon új nekünk ez a téma és sokmindent nem tudunk még.Nagyon megköszönném,ha esetleg tudnátok oldalakat ajánlani ahol ezeknek a kérdéseknek utána nézhetnék,hogy mikor és milyen papirok kellenek,stb.
De, sajnos veszélyt jelentettünk, mert "tisztázatlan elemek" (sok arab) százával intéztek maguknak magyar útlevelet a 90-es években, és hát ők ugyanúgy mehettek Kanadába, onnan meg az USA-ba. Valószínű mostanra sikerült átvilágítani a "magyar" társadalom ezen részét. Ha emlékeztek, a szeptember 11-i tragédia után sokat lehetett hallani, hogy ezt meg azt a Magyarországon élő arabot bevitték kihallgatni. Volt is nagy társadalmi felháborodás egyes orvosok esetében. Azóta biztos folytatták a nyomozásokat, sokaknak el kellett hagyni az országot.
asszem csak annyit mondtak, hogy osszehangoltak a ket orszag vizumpolitikajat. Persze soha nem lattam egymasmelle teve az orszagokat, hogy melyik allamporlgarnak nem kell vizum a masikba. Igy lehet, hogy csak kamu.
Becs magasan a leggyorsabb, a jelentkezesek felet 5 honapon belul elbiraljak, tobb mint 2/3-at 10 honapon belul. Meg kell kerdezni az illetoket, hogy hanyszor kellett papirokat beadni potlolagosan, mert igy nem kell csodalkozni, hogy elhuzodik, ha nem figyeltek oda par reszletre. Nekem tovabb tartott a jelentkezes osszeallitasa, illetve a teljes folyamat a forditasokkal, papirokkal, nyelvvizsgaval, mint maga az elbiralas.
Az egyik volt kollegameknak is viszonylag hamar megvolt, pedig ok meg bonyolitottak a dolgot menetkozben egy valoperrel :)