- Miért futott vágányra a rendszerváltás - mondja az interjúvolt filmrendező. Hogy a film elkészítésénél megkérdezett közel féltucat emberről ne is beszéljek.
Nem vagyok biztos benne, hogy ide illik, de akkora marhaság, hogy muszáj megosztanom valakivel, nem tudom magamban tartani.
Egri Viktor szájából hangzott el az imént a Bajnokok Ligája összefoglalóban (nem pontos az idézet, elnézést):
"A Chelsea azt a Zsolnát fogadta, amely 1-15-ös gólkülönbséggel utolsó a csoportban, tehát elmondhatjuk, hogy a vendégek védelme törékenyebb, mint a helyben gyártott porcelán."
Az előbb mondta egy politikus a tévében, hogy nagyon együttérez a vörösiszap-ömlés áldozataival, már csak azért is, hiszen Veszprém az ő szűkebb pátriárkája.
Göncz Kinga ma éppen abból a megfontolásból árulja a hazát, mint egykoron Kunfi Zsigmond. Szűk törzsi érdekek és magánbizniszek motoznak az agyakban, és ha a jó öreg ösztönvilágot is idevesszük, amit az ember ugye örököl, nem pedig pult alól kapja, kész a halálos koktél.
szerintem nincs vele baj. Aki a kaszinóban bankot robbant, az sem szó szerint teszi.. Szerintem a 'blockbuster' kifejezésre jól működik a "kasszát robbant"... Anyagilag kirobbanóan sikeres film.
Azt hiszem, csütörtökön volt, MR1 Kossuth, a fél négyes hírek után műsor Clint Eastwoodról, kifejezés: "kasszát robbantott". Megkerestem a Guglival, ugyanebben a formában több, főleg mozival kapcsolatos korábbi linken is megtalálható és azt gondolom, ez valahogy a "kasszasiker" és a "bankot robbant" szóhasználat furcsa vegyítése.