Öt, vagy tíz, nem mindegy, mert ettől függően a lemezeik negyedéről, vagy feléről beszélünk. Értékelhető számuk az utóbbi öt évből kizárólag az Ezer kincs, ezer nyár. Egyetértek veled.
Sziasztok!Megrendeltem az ünnepi Koncert cd ét limimtált dedikált változatot,tegnap megis érkezet.Kételkedem sajnos két aláirás eredetiségéröl.Feltudna valaki rakni fotót ide akinek megvan ez a limitált változat?Azért Hogy összehasonlitjam a sajátommal. Nagyon megköszönném!
Hát én nem nevezném "Cipő-daloknak" ezeket a megzenésített verseket, még akkor sem, ha épp Bódi zenésítette meg őket. Autentikus "Cipő-dalok" szerintem azok, amiknek a szövegét is Bódi írta. (Megjegyzem, e véleményemben közrejátszik az is, hogy kiráz a hideg ezektől a megzenésített versektől.)
Igazad van, rosszul emlékeztem. Úgy rémlett, hogy legalább 2-3 év eltelt a két változat között. Így könnyen elképzelhető, hogy rákerül a következő Republic lemezre. (A Balázsovits lemezről is felférne 1-2 szám talán...)
Egyébként van még egy Cipő dal Koncz új lemezén, Csak szállj címmel....(Kék hotel címmel futott a Republic-nál).
Az Ég és... '97-ben jelent meg Koncznál, '98-ban a Republicnál. Hasonlóan, a Legyen úgy 2002-ben az előbbinél, 2003-ban az utóbbinál. Tehát egy-egy év telt csak el a két megjelenés között (gondolom, azért nem illik rögtön ugyanabban az évben kiadni egy másik CD-hez írt dalt, ezért vártak Bódiék egy-egy évet). És ha ideveszem még, hogy milyen dalszűke van mostanában a Republicnál, és hogy az Üzenet az... egész korrekt kis nóta, az alapján erősen gyanítom, hogy meg fog jelenni jövőre is. Legalábbis remélem, mert én ezt a mostani Koncz-CD-t nem biztos, hogy megveszem...
Lehet. Bár szerintem ez nem kerül fel a következő Republic albumra. Az Ég és Föld között esetében is eltelt pár év a Republic és a Koncz változat között. Mondjuk akkor még jobb idők jártak.
De ha nem más zenekarokhoz mérem őket, hanem önmagukhoz, akkor az már most látszik, legalábbis az MTV előzeteséből kiindulva, hogy ez a DVD az elmúlt jónéhány év legszínvonalasabb Republic-kiadványa lesz. Azt meg, hogy ugyanaz a termék (vagyis a hangsáv) duplán jelenik meg, tekintsük technikai malőrnek!
De persze én sem akarok senkit lebeszélnia két kiadvány meg-nem-vételéről...
Az biztos, hogy érdekes megoldás ez. Nem is értem miért veszi meg valaki a CD-t önállóan 4000-ért, amikor a DVD 3500 Ft-ba fog kerülni és tartalmazza a CD teljes hanganyagát. Mondjuk az is érdekes, hogy kiadnak egy 100 perces DVD-t egy közel 150 perces koncertről. Aról nem is beszélve, hogy a tévében 50 már lement a 100 percből....
Van azért egy-két új track is a Kexhez képest, úgyhogy én azért megfontolom a dolgot. Főleg a DVD-változatot, legalábbis, ha az nem egyezik meg egy az egyben a YouTube-on már régóta elérhető mtv-s felvétellel. DVD-ről tracklista esetleg, valakinek, valahol? Köszi!
Hello! Az eredeti fémdobozos Üzenet CD-t keresem. Ha valakinek megvan és eladná kérem írjon egy árral a manmusic@freemail.hu-ra. A boldogság.hu-val jelent meg 2CD-n, de az már nekem megvan, ezért szeretném külön.