2018. július. 30.:
Indul az újabb
diplomamentő csomag
Személyenként akár 300 ezer forinttal is támogatják
a nyelvtanulást.
Augusztusban hozzák
nyilvánosságra az újabb
diplomamentő csomaggal
kapcsolatos információkat,
és szeptembertől indulnak
az államilag támogatott
nyelvi képzések - mondta
Horváth Zita, az Emberi
Erőforrások
Minisztériumának (Emmi)
felsőoktatásért felelős
helyettes államtitkára
hétfő reggel az M1 aktuális
csatornán.
A képzésben egyénileg,
csoportosan és távoktatási
formában is részt lehet
venni. Az állam
személyenként akár 300
ezer forinttal is
támogathatja a
nyelvtanulást - ismertette a
helyettes államtitkár.
Az újabb programban
angol, francia, német,
olasz, orosz és spanyol
nyelven lehet megszerezni
a diplomához szükséges
vizsgát. A
nyelvtanfolyamok
2019 végéig tartanak és
2020 első felében kell
igazolni a nyelvvizsga
teljesítését. Akinek nem sikerül, annak vissza kell fizetnie a támogatást - tette hozzá.
Hogy érted, hogy elég lenne egy szóbeli vagy egy írásbeli alap? Diplomához egy középfokú szóbeli és egy középfokú írásbeli kell. Illetve miért választottál egyházi szaknyelvit? Csak érdeklődésből kérdem.
Három sikeres nyelvvizsga utan atadasra kinalom a teteleim, segedanyagaim doc es pdf formatumban. Mar tobb embernek is segitettem veluk megszerezni sikeresen a nyelvvizsgat, igy referenciat is tudok kuldeni.
Vannak teteleim es segedanyagaim ECDL angol es nemet kozepfoku komplex es Kitex kereskedelmi szaknyelvi angol kozep komplex nyelvvizsga tipusbol. :)
ha erdekel benneteket, keressetek batran: farkasszaszi@gmail.com
Sajnos már kétszer neki ugrottam angol nyelvvizsgának, de nem sikerül. Nekem a diplomához kellene. A jelenlegi munkahelyem ultimátumot adott ha egy párhónapon belül nem szerzem meg akkor sajnos viszont látásra. Sajnos 3 gyerekes anyuka vagyok így az anyagi keretem se engedi a kurzusokat. magam próbálom tanulni. eddig a theolingua szak nyelvel próbálkoztam. Most az origóra tértem át. Nem tudom, hogy jól tettem e. Nekem csak elég lenne egy írásbeli vagy egy szóbeli alap. Ki tudna ebben esetleg segíteni? A trólkodásból nem kérek. Előre is köszönöm!
Ó, a régi szép idők, amikor még a barna, lapozós személyiben kicseréltettük a fényképet és egymás helyett mentünk nyelvvizsgázni.......... Azt mondjátok, öreg vagyok? :DDDDDDDDD
Meg az egyetemi zh-kra is....... de az egyszerűbb volt, mert a leckekönyvben saját magunk is ki tudtuk cserélni a képet. :DDDDDDDDDD
És nem kerültek százezrekbe, mint most. Pár sörért vagy egy vacsiért lebuliztuk egymásnak. :DDDD
Ezzel nem értek egyet, én a Gaál Ottó Kreatív nyelvtanulás könyveiből készültem a nyelvvizsgára, az angolra vagy a németre is és nagyon jól rendszerezi a hiányos nyelvtani részeket. Az egész könyv középfokra csak 200 valahány oldal és ez egy egyetemre járó embernek nem megterhelő. Egyetemen 700 oldalt kell bevágni pár nap alatt egy zh-ra vagy kollokviumra és egy vizsgaidőszakban van 7-8 vizsgád, szóval ehhez képest egy nyár alatt 200 valahány oldalt megtanulni semmiség. xDD
Két év alatt két középfokút tettem le ezzel (angol, német) és most a spanyolt gyűröm. A franciát is elkezdtem, mert úgy volt, hogy mehetek Párizsba pár hónapra, de az nem jött össze, így a franciát félbe is hagytam és elkezdtem helyette a spanyolt és nem bántam meg, mert ez a nyelv nekem sokkal jobban tetszik, szóval én ajánlom bárkinek.
Nekem már szinte az összes nyelv megvan belőle, még olyanok is, hogy norvég, dán, svéd, bespájzoltam belőle, hátha valamikor kell. Párom amúgy a norvégba kezdett bele, de ő lusta, nem halad úgy mint én. xDDD
Említette itt valaki, hogy 100 ezerért pár nap alatt hivatalos, bejegyzett középfokú nyelvvizsgát is vehetne... :-)
Gyerekek, most komolyan, tényleg... :-) Felnőttek vagytok, tudtok olvasni. Gondolkodni.
Legalábbis a többség. :-)
Mégis hogy a bús p___ba lehetne pár nap alatt hivatalos, bejegyzett nyelvvizsgát venni? :-)
Kezdjük ott, hogy momentán a májusi nyelvvizsgára tudtok jelentkezni, ami pont 1 hónap múlva lesz. Onnantól hogy megírtad a vizsgát még 30 nap mire az eredményedet közzéteszi a vizsgaközpont, és ha sikerült a vizsgád, akkor kb. 2-3 hét még mire elkészítik és átveheted a bizonyítványt, tehát ez akárhogy is nézzük, ez minimálisan 2,5 hónap!
Tehát, ha valaki neked 1-2-3-4-5 nap alatt a kezedbe ad bármit, ami "hivatalos, bejegyzett középfokú nyelvvizsga", azzal nyugodtan ki is törölheted... :-)
És az hol van? Még azon gondolkozom, hogy elmegyek language cert nyelvvizsgára, ott kevesebb százalékot kell elérni a sikerhez. Bár nem tudom, hogy ez milyen nehézséggel társul.
a vásárlással csak csínján, inkább tanuljátok meg.......... keressetek egy jó tanárt, olyat aki ismeri a nyelvvizsgákat, netán vizsgáztató is és tőle vegyetek nyelvórákat. mit értek egy papírral? minden munkahelyen a nyelvtudást kérik, nem a papírt.
Igen, jelentkezz komplexre. Azt a tizenötezret megéri a nagyobb esély. Én is pont így csináltam, mert én is jobb vagyok írásban. És bejött. 2 ponton múlt volna.
Egy szóbeli nyelvvizsgára lenne szükségem. Jobb vagyok írásban, mint szóban. Most tudtam meg, hogy elég a szóbeli és írásbeli átlagának meglennie a hatvan százaléknak. Ilyenkor mi a megszokott mód a tanulók körében? Jelentkeznek egy komplexre attól függetlenül, hogy megvan már az írásbeli?
Sziasztok! Megfelelő szókinccsel és terjedelemben kidolgozott ECL nyelvvizsga tételeket kínálok eladásra. Az angol felsőfokú (C1), és német középfokú (B2) tételek elsősorban az ECL nyelvvizsga témaköreit fedik le, de bármely másik nyelvvizsgára, illetve emelt/középszintű érettségire is tökéletesek! A tételek word formátumúak, így az olvashatósággal sem lehet probléma. Akit érdekel, írjon nyugodtan: alexatetelek@gmail.com
Ha angoltanárt kerestek a nyelvvizsgára való felkészüléshez, nézzetek szét a TUTI magántanár-közvetítőn. Rengeteg angoltanár hirdetését találjátok a honlapon: