Én egyszer ezt anyámék cukrászdájában kipróbáltam, de még pár eperdarabot is tettem rá! Lefújtam tejszínhabbal, aztán még egyet, aztán még egyet, aztán egy utolsót, és egy utolsó utánit....
Aztán kidurrantam....
Csak Kaiserben lehet venni? Én most már kb. egy éve hajtom, és nem tudok sehol venni. Igaz nem Bp-en élek.
Ausztriában sem találom, bár lehet, hogy vm. spéci boltban kellene keressem. Nem tudja esetleg valaki, hogy odakint hol lehetne venni Cadburryst ?
Az az egyetlen instant, ami nekem nem édes, és van némi rendes keserű ize. Hm...
Akár milyen meleg van, nagyon szeretem.
Segítséget szeretnék kérni! Az instant kakaó, amit eddig ittam (Kakao Club kék zacskós), ízileg teljesen megváltozott, a hátrányára. Lerontották, na, rendesen. Színe semmi, íze semmi, az ára bezzeg a régi. Nesquiket utálom. A Kaisers abc-ben lehet kapni egy német fajtát, ami mennyei, de az ára brutális (1200 Ft egy 400 g-os csomag). Mit keressek, és hol? Bárhova megyek, szinte mindenütt csak Nesquik kapható (meg Milli, de az szerintem a Nq koppintása).
pedig alul van valami receptes rész...bevallom én csak a szerecsendiósat, meg nagy ritkán a fahéjasat iszom, azt is csak saját recept (rakd bele a fűszert a kakaóra :) alapján :)
sziasztok kakaóimádók!
nem tudnátok nekem véletlenül abban segíteni,hogy hol lelhetek fel valamiféle eredeti csokoládé receptet. gondolok én most a csilivel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítettre.
köszi és üdv!
Ma a gyereket "cicatányérat" kértek vacsira.
Persze eredeti forralt-főzőtt kakaóval.(Holland vörös)
Aki nem ismerné:
Fínom kakaó tányérba öntve, benne szétáztatva valamiféle kétszersült,( én gyerekkoromból a "Hóvirág" és az "Özike" nevűekre emléxem legszívesebben) (manapság sokféle külömböző technológiájú, és ízű külföldi termék is van) vagy valami fímon kalács. Kalács volt!
Aki nem bír magával, az egy kis tejszínhabbal díszítheti, dúsíthatja, és a tejszínt meg is szórhatja Nesquikkel!(vagy csokireszelékkel) Lehet habzsolni, hogy a leve a száj két szélén lecsurran!
Érdekes volt, hogy kicsit eltúloztam a kakaó mennyiséget, és ez a 20-22% (gyenge csoki)zsír, kakaóvaj tartalmú kakaópor, a tejet egészen besűrítette.
Nyami!