Újpest FC-Fót: Miski - Zoufal, Udvari, Vaskó, Szlezák (Hajdu N. - 68. perc) - Páles, Gohér, Horváth M. (Lázár - 71. perc), Bánka (Vermes - 85. perc) - Sándor Gy., Kapcsos
Nagy élményt nyújtott a csapat a lelkes és kitartó szurkolótáborának. Pedig nem kezdődött jól a mérkőzés: a vendégek hamar előnyhöz jutottak, amit azonban Vaskó perceken belül egalizált.
Innentől kezdve pedig már csak egy csapat volt a pályán, az Újpest FC-Fót együttese!
A végén örömfocit láthatott a publikum, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek fiataljaink, sőt - a helyzetek alapján - az eredmény talán inkább a diósgyőriek számára hízelgő.
A meccset a helyszínen megtekintette Lukács Ferenc, Gyulay Zsolt, Barsi János, Sarlós András és Szabó András is.
Kurva jók voltunk! Bánka szétalázta a Diósgyőr jobboldali védelmét, néha öröm volt nézni, milyen jól játszunk. Góhér, Horváth Misi, Hajdú Norbi, Bánka, Kapcsos simán befér a nagycsapatba is...
A partjelző minimum 10-szer intett lest a második félidőben. Vonalban voltunk, kb. 2-szer volt igaza. Szóval még több is lehetett volna...
Újpest FC-Fót: Miski - Páles, Udvari, Zoufal, Hajdu - Csopaki, Horváth M. (Palásthy), Gohér, Bánka (Horváth T.) - Kapcsos, Sándor Gy. (Lázár)
Mózner János:
- Méltánytalan körülmények között kaptunk ki! Kezdve azzal, hogy a 19. percben Csopakit jogtalanul kiállította a játékvezető, és 71 percen keresztül emberhátrányban játszottunk, majd a 80. percben úgy ítélt ellenünk büntetőt a játékvezető, hogy előtte már rég nekünk kellett volna szabadrúgást ítélnie. Emellett a sípmester több alkalommal szó szerint szerelt bennünket, támadásaink útját állta...
volt egy csatáruk, meg egy Véber Gyuriuk, aki tudta, mit kell csinálni a labdával. Nálunk sajnos senki se tudta...egyszerűen bután játszott a csapat, és továbbra sincs csatár.
Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk,a másodikban már valamivel jobban,de megint pontatlanok voltak a befejezések. Azért elgondolkodtató,h. ez a REAC lehet h. feljut,elég harmatos teljesítményt nyújtottak. Szerintem nincs 3 gól a két csapat között, bár én elfogult vagyok :)
REAC-Fót 3-0, Nyerges mesterhármasával. Ezen kívül a Fót egy kapufát lőtt, a REAC kettőt (ebből egyet Véber egy gyönyörű emelés után).
Láttuk kint Vörit és Szélesi Zolikát is.
Háát,most beszéltem Vass Gyurival,a másodosztályban 99%,h. nem indulunk, arra sem tudott semmi konkrétumot mondani,h. akkor hol szerepelhet jövőre a csapat... Azért én bízom benne,h. nem kell Megye 1-ig visszamenni...
Hát,szvsz ha ebben a szezonban nem tudtunk volna az Euroleasing nélkül indulni,akkor jövőre se fogunk tudni,jelentősebb támogató híján. Az önkormányzatnak ( a fótinak ) pedig semmi pénze nincs. Egy NB1/B-s szereplés túl költséges.
Most jelent meg 1 cikk a Fóti Szemlében,amiben a stadionrekonstrukcióról volt szó,eddig a kormány semmi pénzt nem adott,viszont az önkormányzat által vállalt 22 millióból elkezdődött 2 edzőpálya építése. El is fogyott a pénz .
Vass György: "a magyar fiatalok helyett kivénhedt külföldi csövesekre építünk."
Az ujpestfc.hu beszámolója szerint az Újpest FC utánpótlását eddig támogató Euroleasing ismét csapatot váltott - mint ismeretes, nemrégiben ugyanígy fordítottak hátat a Vasasnak, és mentek Újpestre -, és a Megyeri útról az Üllői útra költözött. Ez azt jelenti, hogy a cég a jövőben a Ferencváros utánpótlását támogatja majd.
A honlapnak Gyulay Zsolt klubigazgató elmondta, hogy a továbbiakban vélhetően nem tudják tovább támogatni az NB I/B-s Fót szereplésének támogatását.
Honlapunk természetesen megkérdezte az érintett fótiakat is:
- Jelen pillanatban semmi konkrétummal nem szolgálhatok - mondta Vass György ügyvezető igazgató -, ha csak azzal nem, hogy jövőre nem tudunk indulni a másodosztályban. Szomorú, hogy idáig jutottunk, külföldi, kivénhedt öreg csöveseket hoznak Magyarországra a csapatok, ahelyett hogy a saját utánpótlásunkkal foglalkoznánk, nekem mindenesetre már korábban "megsúgták", hogy mire készül az Euroleasing. Tájékoztattam erről a vezetőinket, de nem akartak hinni nekem, és most tessék. Számomra mindenesetre nagy élmény volt a fiatalokkal dolgozni, de nem látom, mit hozhat a jövő. Néhány partnerrel ugyan tárgyalásban állunk, de annyi pénzünk biztos nincs, hogy maguk finanszírozhassuk az NB I/B-s részvételt.