A 103-as autóbusz csak az Etele tér felé van elterelve,azaz a Hengermalom utcában lévő két megállót nem érinti,a Hengermalom út illetve a Nándorfejérvári út elnevezésüt!
A busz útvonala Budafoki út-Prielle Kornélia utca-Fehérvári út útvonalon éri el a Etele útat.Van egyideiglenes megállója a Bártfai utca elnevezésü.
Meg tudnátok mondani, hogy merre van elterelve a 103-as busz útvonala? A rádióban mindig csak félig hallom, a bkv honlapján meg semmit nem találtam róla. :-O
Mindkét irányban érdekelne, főleg, hogy melyik megállókat hagyja ki.
Szereljen fel egyet az Önkormi a házunk tetejére. Gyönyörű kilátás nyílik onnan szép kerületünkre. Én vállalom a webes karbantartását. Vagyis, hogy jószerével mindig elérhető legyen.
Manapság minden második városban és sok budapesti kerületben működik állandó webkamera. Én a XI-ben, csak a Gellérthegyen lévő Írisz kameráról tudok. De az még véletlenül sem a kerületet mutatja.
Temetik már, temetik már. :) legalább is itt, ahol a bolt ablakon kilátok már be lett temetve. Sajnos a buszmegálloba nem látok innen.
"A közbiztonság ennek ellenére azért jó!?"
Tény, hogy mostanában nem nagyon hallok (lekopogom kop-kop-kop), a parkolónkból ellopott autóról. Régebben volt olyan időszak, amikor egy éjszaka alatt 3-4 járgányt is elvittek.
A második képen jobboldalt kivehető a hidon haladó embertől jobbra a kék oszlopktol viszont balra a háttérben egy sárga napernyő szerüség.
A hármas képen is feldereng visszatekintve. Nos az valóban egy napernyő, ami alatt egy precíziós szerkentyűvel úgy húzták át a kábelcsatornát ( a képeken látható fekete csőszörnyeteget), hogy csak na. Szóval van itt technika kérem szépen, amit az is jelez, hogy a masinát kezelő emberek felette állhatnak az árokásó jómunkásembereknek, hiszen még napernyőjük is van. :)
Fektetnek valami erősáramú kábelt a Tétényi úton. (állítólag a metrónak lesz)
Nos én az első kövér (szürke házban) lakom az óvodával szemben. A parkolónkba a Tétényi útról lehet bekanyarodni és egyetlen bejárata van. Ezt az egyetlen bejáratot sikerült a múlt héten egy egész napra kereszteben teljesen felbontani. Amikor kérdeztem a gödörben ásó jómunkásembert, hogy bár tudom, hogy nem ő az illetékes, de mondaná már meg, hogy most, hogy a fenébe fogunk innen kiállni, akkor azt mondta, "ott elöl még nem bontottuk fel, ott ki lehet állni". Mondom neki, hogy akkor uccu rohanjon a munkavezetőhöz és mondja meg neki, hogy ennek a parkolónak ott nincs kijárata. És jöjjön ide, feküdjön a gödörbe, mert majd a hátán szeretnék kiállni.
Igen felkaptam a vizet ezen a szemenszedett trehányságon, hogy úgy bontatják fel a parkoló egyetlen bejáratát, hogy azt sem tudják róla, hogy az, az egyetlen be- és kijárat van.
A fedetlen munkagödrökről már ne is beszéljek!
Szombaton bevásárlás közben készítettem 3 képet.
- Az első a Smatch melletti bankautomatánál állva a 14 megállóját ábrázolja, amint egy bácsi nem épp jókedvében akadályversenyt játszik a közértbe bejutáshoz.
- A másodikon ugyanonnan fényképezve a piros hetes megállója, ahol is fél perccel előtte még vagy 20 ember tolongott a buszról leszállva. (Nem kell megijedni, nem a gödörbe estek bele, csak már átkeltek a hídon és ment ki-ki a dolgára, mire egyet kattintottam.)
- A harmadikon már a házhoz közeledvén visszafordultam, az ezen az oldalon lévő megállót is megörökíteni. Enyhe csúcsforgalomban egyszerre két (van, hogy három) buszról legalább 50-60-an szoktak itt fel-le szállni.
Az illető politikai szervezet anarchista, demagóg, semmi nem jó nekik. Sajnos politikai ügyet csinálnak mindenből. De ezt nem itt kellet volna említenem.
Jó reggelt /napot /estét!
Új, független hírportál indult a XI. kerületről / Újbudáról. Szeretettel várunk mindenkit!
A honlap most indult, fejlesztésén folyamatosan dolgozunk. Minden észrevételt, javaslatot, kritikát szívesen várunk!
Főleg kerületi és budapesti hírekkel, eseményekkel foglalkozunk. A szerkesztőség szívesen kitesz „hozott” anyagokat is.
A honlapon fórum is található.
www.bp11.helyhir.hu
Látogasson el hozzánk!
Üdvözlettel:
a bp11.helyhir.hu szerkesztői
Én olyan helyen lakom (oké, Lágymonyoson, nem Kelenföldön), ahol se rádiót, se mobilt nem lehet rendesen fogni. (Körgangos bérház földszintjén belül). Szóval én semmilyen rádiót nem hallgatok, nem is hiányzik. De, ha lesz netes adás, azt feltétlenül fogom hallgatni.