Keresés

Részletes keresés

kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 295
Nálam jobban talán senki sem tudta megmagyarázni a nyelveken szólást! Mint fiatal értelmiségi: anatómiai-élettani, neurológiai-pszichiátriai okoskodások tucatjait hoztam fel!

Elfogadtam a személyemért szóló imákat, olyan emberektől akiket tiszteltem, de mégsem történt semmi! Azután, egy tavaszi iskolai szünet végén, péntekről szombatra virradóan, hajnali fél háromkor, egyszer csak arra ébredtem, hogy egész testemben reszketek, ajkamat pedig valami sohasem tanult, számomra idegen nyelv hagyja el.

A vízkeresztségemet még egy évig halogattam, talán éppen azért, hogy mai fejjel belegondolva, még fontosabbnak tartsam azt.

Előzmény: Törölt nick (290)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 294
Nálam jobban talán senki sem tudta megmagyarázni a nyelveken szólást! Mint fiatal értelmiségi: anatómiai-élettani, neurológiai-pszichiátriai okoskodások tucatjait hoztam fel!

Elfogadtam a személyemért szóló imákat, olyan emberektől akiket tiszteltem, de mégsem történt semmi! Azután, egy tavaszi iskolai szünet végén, péntekről szombatra virradóan, hajnali fél háromkor, egyszer csak arra ébredtem, hogy egész testemben reszketek, ajkamat pedig valami sohasem tanult, számomra idegen nyelv hagyja el.

A vízkeresztségemet még egy évig halogattam, talán éppen azért, hogy mai fejjel belegondolva, még fontosabbnak tartsam azt.

Előzmény: Törölt nick (290)
Amet Creative Commons License 2012.08.11 0 0 293

"A Szentlélekkeresztséget valóban kérni kell, vágyni kell rá és őszintén akarni. Nem böjtölések sora kell hozzá, hanem alázatosan őszinte hit."

---------------------------

Akinek nincs hite, az nem tud kérni, még inkább nem tud böjtölni:

"De jőnek majd napok, a mikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor bőjtölni fognak azokon a napokon."(Mk 2,20)

Akkor jöttem rá, hogy elvették tőlem a vőlegényt, amikor felismertem a pusztító útálatosságot, vagyis a háromfejű torzképet (szentháromságtant=többistenhitet), ami előtt, mint ember faragta szellemi bálvány előtt hajlongtam, mint Isten előtt:

"A ki (mint a hamis tanok hirdetője/hamis próféta/antikrisztusi testület által a Niceai zsinaton életrekeltett, emberkigondolta háromfejű szellemi bálványisten, vagy pusztító útálatosság, vagy megint másként fogalmazva fenevadkép: "És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket /más lelket, mint a Szentlélek/ adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, /lásd e tan köré csoportosulók körében történő hamis Máriajelenéseket, és csodákat/ és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,/Jel 13,15/-ezért alázod, és ölöd természet szerint azt, aki már nem imádja a háromfejű délibábot, és úgy vette a Szentlelket, ahogyan azt a tanítványok vették.) ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát."(2Thess 2,4)

Az Úr kegyelméből ez a felismerés űgy hatott rám, mint a váratlanul mindent megvilágító villám, amihez Jézus a világ világossága az ő eljövetelét hasonlította.

"Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg) /Mt 24,15/" A szent helynek a hívő ember szivének kellene, hogy legyen, amiben Krisztusnak a személyében egy Istennek az imádata lakik...

"Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot, a melyről Dániel próféta szólott, ott állani, a hol nem kellene /vagyíis a hívő szivekben/ (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában (vagyis az okos szüzek között) lesznek, fussanak a hegyekre (vagyis az igazságokra);"(Mk 13,14)

Csak megjegyzem, hogy Dániel próféta többes számban beszél a pusztító útálatosságról, ami arról informál, hogy ehhez csatlakoznak mind azok az istentelen tanok, amik mint valami angyalröpte, elbájolják a lelki süketeket:

"...és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad."(Dn 9,27)

Ilyen pusztítók pl.:

-A csak hitből való megigazulás tana, ami újjászületés nélkül is üdvözíti, akár az utolsó pillanatban hitrejutottat is;

-A predesztináció irgalmatlan tana;

-Jézus Istenségének tagadása (Jehova tanúi, Unitáriusok)

-Jézus egyedüli istenségének elködösítése (Szentháromságtan követői)

- És mind az aki egy antitestté kovácsolódik egybe a Krisztus azon testületével szemben, akik egyedül őt tartják Istenüknek.

Előzmény: Törölt nick (274)
kari333 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 289
Nem kértem (nyelveken szólást), mégis kaptam. Valószínűleg azért, mert kemény, hitetlen, kritikus, okoskodó, stb. voltam.
Előzmény: Törölt nick (285)
kari333 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 288
Ha vesszőket tettél volna, lehet, hogy megúszod a kiegészítést.
Előzmény: Törölt nick (284)
chEszed Creative Commons License 2012.08.10 0 0 287
Ez a hozzászólás már szimpatikusabb.
Miből gondolod, hogy kételkedem?

Ha nem értesz valamit, inkább kérdezz.

Én nem mondom, hogy bukott, vagy rossz helyen tanul, aki lelkezi a szellemet, pedig ennek több alapja van. Tiszteletben tartom, ha valaki erre állt rá, engem azonban nem köt efféle emberi tradíció.

Amit a hitről írsz jó dolog. Sok dolog van még azonban, amit nem, vagy nem jól tudsz. Tanítóid miatt...
Előzmény: Törölt nick (285)
chEszed Creative Commons License 2012.08.10 0 0 283

Kicsit visszább vehetnél az arcodból, mielőtt kijelentéseket teszel mások lélekkel való telítettségéről, meg hitéről.

Meg nem ártana ismerni az írásokat, és Isten erejét se...

Volt lélekkeresztségem, de ez nem jelenti azt, hogy életem minden pillanatában tele vagyok Szentlélekkel. Sajnos.

De ha utána olvasnál a Bibliában akkor te is rájönnél, hogy a tanítványok újra, és újra beteltek Szent Szellemmel.

Nem azért írtam, hogy nem vagy Isten szolgája, mert nem értesz velem egyet. Azért írtam, mert nem Isten nézőpontjából szemléled a dolgokat, és nem megfelelő a hozzáállásod.

Előzmény: Törölt nick (280)
kari333 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 282

"és sok bánatot okozok a bennem lévő Szentléleknek és Jézusnak és Atyámnak. De hitem szikla szilárd és biztos."

Tyűűűűűűűűűűűűűűűűűűű.......

Jól bebiztosítottad magad, az 1X biztos!

:DDDDD

Előzmény: Törölt nick (280)
chEszed Creative Commons License 2012.08.10 0 0 279

Nem csak a próféta prófétál, mint ahogy nem csak a nyelveken szóló szól nyelveken.

Akinek van füle, az érti...

Előzmény: Törölt nick (276)
chEszed Creative Commons License 2012.08.10 0 0 278

Hogy nem vagyok telve nem újdonság. Vannak pillanatok, amikor igen, és kérem, hogy folyton az legyek.

Te azonban nem vagy Isten szolgája.

Előzmény: Törölt nick (275)
chEszed Creative Commons License 2012.08.10 0 0 272

Nem említettem a lényeges dolgokat, mert nem akartam, de részben arra gondoltam, amiről írtál.

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 271

"Ezek azok a lényeges dolgok, melyek az ítéletkor számítani fognak."

Te  írsz a lényeges dolgokról űgy,hogy egyet sem említesz. Az ítéletkor nem fogja Jézus kérdezni, hogy szóltál-e nyelveken, de azt megkérdezi (vagy csak rád néz és tudja) hogy adtál-e csak egy pohár vizet a legkisebbnek, meglátogattad-e nyomorúságukban a lesújtottakat, vagy raboskodókat és hasonlókat te is tudod ezeket. 

Sokan mondják majd mennyi csodadolgot  tettek Jézus nevében, de azokat Jézus gonosztevőként elhajtja a jelenlétéből. Pedig Uramnak szólítják, amit ugyebár nem tehetnek csak a Szentlélek által. Jézus ítélőasztalánál nem számít semmi szó se nyelveken se anélkül. Te hoztad fel az ítéletet, ezek csak azok a gondolatok, amiket kiváltott belőlem.

Én szólok nyelveken, félreértés kikerülése végett.

Előzmény: chEszed (267)
Amet Creative Commons License 2012.08.09 0 0 270

Kedves chEszed!

Írod: Összetett dolog ez.

------------------------

De még mennyire összetett! Mert a Szentlélek, és a Más lélek párosa a hívőben!

Aki ma Szentlélekkeresztséget kap, azzal az történik, hogy a hamis vallásos tanok mellé beköltözik a Szentlélek, aki lassan, de biztosan kitessékeli a trónbitorló tanokat (Pl: Szentháromság tan, Predesztináció, Csupán hit álltal elnyerhető üdvösség tana, Krisztus ledegradálása Jehova, vagy az Atya alá, stb).

Ehhez pedig nagyon szükségelteteik egy olyan ajándék, ami a mi Krisztus lelkének templomává, vagy más szóval élve Szent hellyé tegyen minket. Ilyen a nyelvekenszólás ajándéka!

Hogy tudjunk imádkozni olyan dolgokért, amiről el sem tudjuk képzelni, hogy istentelenségek, és mégis benne vagyunk, nyakig. (vagyis a lovak zablájáig, ahogyan ezt az Ige szemléletesen illusztrálja:

"És megtaposták a borsajtót/ezt a "megtapsást" teszi most a Szentlélek azok által akik Igazságban vannak, azokkal, akik azt hiszik, hoigy az Új Jeruzsálem, vagyis a Krisztus testének polgárai, de hamis vallásos tanokban vannak a városon kívül, és vér jöve ki a borsajtóból a lovak zablájáig, ezer hatszáz futamatnyira. A vér itt a vörös fenevadat jelképezi, amik a hamis emberi vélekedések tekervényei Isten dolgai felől, amiknek nincs helyük a "városban"!"/Jel 14,20/)

Ugyanis mára a Szentlélek helyett, aki a Krisztus lelke, más lélek költözött a kereszténynek nevezett templomokba, vagy szivekbe. Az az idegen lélek, aki Krisztus nevében jön, pusztító útálatosság, mert Krisztust kitúrja egyedüli isteni státuszából.

Krisztus saját tulajdon lelke a láthatatlan Jehova Isten, akitől fogant is. Ilyen értelemben a testben megjelent Isten egyetlen személy!

Hogy ezt az egyszerű dolgot, nem akarja felismerni az elhitetett mai hívő, azért van, mert bizony ez sokba kerül! El kell hagynia érte apját, anyját, testvéreit, szántóföldjét, és meg kell gyűlölnie ráadásul a maga hamisságkedvelő lelkét is! Más szóval ki kell véreztetnie az egóját, ami beágyazta magát valamely hamis tanba.

Mára bekövetkezett ám blokk, amitől Pál rettegett:

"Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek."(2Kor 11,4)

A Szentlelket/Isten lelkét/Krisztus lelkét meg lehet szomorítani, és meg is szomorítják azok, akik félretolják (káromolják) az intelmeit, és a hamis vallásos vélekedésük megerősítését vélik látni az enyerésében. Pedig azért kapjuk, hogy elvezessen minden igazságra.

Előzmény: chEszed (267)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 269
chEszed Creative Commons License 2012.08.09 0 0 268

Én egy évig kértem, és utána kaptam meg. Azt kértem, hogy úgy történjen meg, mint Kornéliuszékkal, és így is lett. Egy igehirdetés alatt a földre estem, aztán azt vettem észre, hogy nyelveken énekelek, utána pedig azt, hogy "jéé" éz éneklés után is "megy"!

Senki nem tette rám a kezét, és nem is kellett senkit utánoznom. Megtörtént.

Előzmény: Törölt nick (262)
chEszed Creative Commons License 2012.08.09 0 0 267

Összetett dolog ez. Először is van az üdvösség, és a Szent Szellem bennünk lakozása. Ennek nem feltétele a nyelveken szólás, sem nem jele.

A Szent Szellem keresztség elsődleges jeleként az Apostolok bizonyíthatóan a nyelveken szólást fogadták el. (Azaz legalább 1 alkalommal kellett nyelveken szólni.) Másik jel, ami látható, hallható volt a beszámolók szerint, az a prófétálás volt. /Ez is megérne egy misét, hogy ez alatt mit kell érteni./

Tudjuk továbbá, hogy a Szent Szellem keresztséget 2 helyen említi az Ap. Csel. Pünkösdkor, és Kornéliusznál.

A többi helyen a Szellem "vételéről" illetve Vele való betöltekezésről ír a Biblia.

Van tehát AZ AJÁNDÉK, maga a Szent Szellem keresztség, és van a betöltekezés, amely a Szellem vétele.

A levelekben az a parancs, hogy (Ef. 5.) hogy a hívek folyamatosan legyenek tele Szent Szellemmel. Ezért is tartom helyesebbnek a betöltekezés szót. Az is kiderül az írásokból, hogy a tanítványok több alkalommal is betöltekeztek, ez nem egy egyszeri dolog volt.

Azt is olvassuk, hogy képesek voltak különbséget tenni az olyan hívő között, aki tele van Szent Szellemmel, és olyan között, aki nincs. Diakónussá csak olyat választottak, aki tele volt. (Ap Csel 6:4). Fontosnak tartom megjegyezni azt, hogy a Szent Szellem intelligenciával, és Isten személyiségjegyeivel rendelkezik, azaz Ő nem valami, hanem VALAKI. VELE tele lenni azt jelenti, hogy teljesen az uralma alatt lenni.

Ha valaki a Szent Szellem uralma alatt van, illetve az életét alárendeli Neki, akkor először is sok időt fog eltölteni Isten előtt imában. Ez az értelemmel elmondott ima gyakorlatilag olyan lesz számára, mint az emberek számára a levegővétel. A Szent Szellem uralma gyümölcstermésben is meglátszik. Ezek azok a lényeges dolgok, melyek az ítéletkor számítani fognak.

A Szent Szellem megérinthet úgy, hogy az ember "magánkívüli" állapotba kerül, azaz a Szíve, lelke, és teste megtelik Isten erejével, vagy megérinti Isten ereje. Maga Isten meríti bele Önmagába, és tölti be belülről is. Ez megnyilvánulhat elesésben, megnyilvánul prófétálásban, nyelveken éneklésben. Ahhoz hasonlítható ez, mintha egy edény belsejét és száját nem látnánk, mert mondjuk magasra van emelve. Ha vizet töltünk bele, akkor tudjuk, hogy tele van, ha látjuk, hogy túlcsordul.

Máté 12:34:
Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességébõl szól a száj.

Azaz ha a szív megtelik, akkor ez szólásban nyilvánul meg. Nyelveken, vagy prófétálással. Ekkor mondjuk egyfajta konszenzusos alapon, hogy tuti, hogy abban a pillanatban az illető tele volt/megtelt Szent Szellemmel. Az, hogy valaki épp tele van-e Szent Szellemmel azonban nem ez alapján dől el, ugyanis, ha megkapja a nyelveken szólást, és nem él átadott életet, csak zengő érc lesz, egy hangos gong csupán.

A kérdésedre visszatérve, hogy gyógyított általad az Úr, ezt nem nevezném "lélekkeresztségnek". (Bár itt is különbség van az általános hitből való ima, és a gyógyítások ajándéka között).

A nyelveken szólás, mint olyan hit kérdése. A hit pedig hallásból van, azaz fontos, hogy megfelelő tanítást halljon az illető ezzel kapcsolatban.

Vannak feljegyzések olyan emberekről, akiket Isten használt, pl Kathryn Kuhlman gyógyító evangélista, aki sosem szólt nyelveken, és amikor erről kérdezték nem akart erről beszélni. Néhány info róla:  http://100ujgyulekezet.blog.hu/2012/05/30/hithosok_40_25_resz_kathryn_kuhlman

Nem mondanám, hogy Kuhlmann nem volt tele Szent SZellemmel, azt sem mondom teljes határozottsággal, hogy Te nem vagy tele. Ez az ember szíve és Isten előtti dolog. Egy dolgot tudok, ha szóltál nyelveken, vagy prófétáltál, abban a pillanatban biztosan tele voltál Szent Szellemmel.

Előzmény: Törölt nick (254)
Amet Creative Commons License 2012.08.09 0 0 266

Kedves babaji!

Annyit a lényegről, hogy, amint megértettem, hogy a Szentlélekkeresztséget ma is kérni kell, mint ahogy az elsö keresztények is olykor könyörögtek érte, én is ugyan így tettem:

"Kik mikor lementek, könyörögtek érettük, hogy vegyenek Szent Lelket..."(Csel 8,15)

Sokat bőjtöltem, (4-napokat is egyben, csak vízen) és imádkoztam érte a feleségemmel együtt, míg megkaptuk.
A tapasztalatom szerint, van aki egyből megkapja, mint a hároméves fiacskám annó a nyakamban ülve, mert kérte, hogy imádkozzunk érte, a másik később, és folyamatos kérésre.  Talán az Úr kíváncsi, hogy tényleg igényeljük-e? Vagy így talán jobban megbecsüljük?

Mindenesetre addig nem nyugodtam meg, míg a nyelveken szólással is meg nem lett pecsételve a dolog, mint az első keresztényeknél.

Előzmény: babaji (228)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 264
A kiscsirkéknek pl. csak az állottvíz jó. :)
Előzmény: Törölt nick (263)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 261
''Akkor te szerinted nekem
nem volt
Szentlélekkeresztségem,
ha nem beszélek
nyelveken?''- ÍROD

Egy magzat, él anyukája szíve alatt a 9 hónap során, de megszületését a felsírásával hozzák összefüggésbe. Csoda történik: szívsövénye bezáródik, légzése megindul, táplálkozása változik, bár fejére - kutacsok záródásáig - figyelni kell, köldökcsonkját kezelik...)
Előzmény: Törölt nick (245)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 260
Lásd: 248-s hozzászólást.
Előzmény: Törölt nick (259)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 258
Mert aki nyelveken szól,
NEM embereknek szól,
hanem az Istennek; mert
senki sem érti, hanem
lélekben beszél titkos
dolgokat...Aki nyelveken szól,
MAGÁT építi; (...)
Előzmény: kari333 (257)
kari333 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 257
Ugyanaz a tag, amellyel kibújsz a saját magad számára szóló nyelveken szólás alól, ''engedhet'' is Isten Lelkének.

És mi vagyunk néki
bizonyságai ezen
beszédek felől, és a Szent
Lélek is, kit Isten adott
azoknak, akik néki
engednek. - Ap.Csel. 5,32.

...adott azoknak, akik néki ''engednek''.
Előzmény: Törölt nick (255)
Sikambria Creative Commons License 2012.08.09 0 0 256

Ez nem így van, ui. sokféle karizma van; h. ki mit kap, az a Lélektől függ.

Előzmény: chEszed (252)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.08 0 0 253

a nagy blablabllaságos nyelvtekerentményen való megszólaltság, agyhullámos manipulatság, angyali nyelvnek beállított bábeli nyelvzavar lenne a nyelveken való szentlélekkersztség beavató rituáléja, mintha varázsszavak gerjesztése a mély űrből?

Mi az a szent szellem?

Egyházi tudatmódosító manifesztáció?

Előzmény: chEszed (252)
chEszed Creative Commons License 2012.08.08 0 0 252

Ha sosem szóltál még nyelveken, vagy nem prófétáltál, akkor nem volt még Szent Szellem keresztséged.

Paleokrites Creative Commons License 2012.08.08 0 0 251

Mi az a szentlélek keresztség?

" A Jézust követők a Szentlélektől tanulnak..... "

Mit, hogyan, mikor és miért?

Előzmény: Törölt nick (250)
kari333 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 248
Tedd cserépedényed az élő víz folyamába, és idővel túlcsordulsz (hallhatóan).
kari333 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 247
3 ''kifejezési mód'' van, személyek megkülönböztetése nélkül.
Előzmény: Törölt nick (246)
kari333 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 244
Péterék milyen ''elsődleges'' jelet vettek figyelembe?

''Mikor még szólá Péter
ez ígéket, leszálla a Szent
Lélek mindazokra, akik
hallgatják vala e beszédet.
És elálmélkodának a
zsidóságból való hívek,
mindazok, akik Péterrel
együtt mentek, hogy a
pogányokra is kitöltetett
a Szent Lélek ajándéka.
MERT HALLJÁK VALA, hogy
ők nyelveken szólnak és
magasztalják az Istent.''

Ugyanakkor Pál mit tekintett ''elvárható'' bizonyítéknak?

''Monda nékik: Vajjon
vettetek-é Szent Lelket,
minekutána hivőkké
lettetek? Azok pedig
mondának néki: Sőt
inkább azt sem hallottuk,
hogy ha vagyon-é Szent
Lélek.
És monda nékik: Mire
keresztelkedtetek meg
tehát? Azok pedig
mondának: A János
keresztségére.
Monda pedig Pál: János
megtérésnek
keresztségével keresztelt,
azt mondván a népnek,
hogy aki ő utána jövendő,
abban higyjenek, tudniillik
a Krisztus Jézusban.
Mikor pedig ezt hallák,
megkeresztelkedének az
Úr Jézusnak nevére.
És mikor Pál reájok
vetette kezét, szálla a
Szent Lélek ő reájok; és
szólnak vala nyelveken, és
prófétálnak vala.''
Előzmény: Törölt nick (243)
babaji Creative Commons License 2012.08.04 0 0 240

A nyelv/sziv/ima és annak intuitiv megértése összeilleszkedő két karizma !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!