Valami ilyesmi lehet. Egy ismerősöm kb 1 éve 6 millióért adott el egy 29 nm es lakást Zugló zöldövezetben, kb 2 nap alatt gond nélkül. Talán még kicsit többet is kaphatott volna érte akkor. Ma már nem hiszem, hogy tolonganának ennyiért.
Ezen én is sokat gondolkoztam. Várhatnék vele, hátha el lehet adni magasabb áron, de közben találtam egy olyan telket, amit rohadt jó áron meg tudok venni. Ezért inkább eladom a fél évvel ezelőttinél kicsit alacsonyabb áron is a lakást, ez van...
Szerintem különben az általános életszínvonal emelkedés miatt (vita nincs, némileg javul és kész) az emberek inkább (akár hitelből is) a jobb minőségű lakásokat és a Bp. környéki telkeket, házakat veszik meg.
Hogy ne legyen teljesen "Rózsa utca topik"... :) Én Zuglóban próbálom épp eladni 31 nmes lakásom, és bár szerintem tök normális áron adnám (5.9), alig van kereslet. Szerintem a kedvezményes hitellehetôségek a vásárlókat az új lakások irányába terelték, ezért a használt lakások most nagyon nyomott áron mennek. Aki pl. befizetett új lakásra, az kénytelen lesz eladni a régit, akár veszteséggel is, ezért az a néhány vevô, aki mégis használtat venne, könnyen talál néhány áron alul kínáltat is - és nyilván azt veszik meg.
Szerintetek meddig tart ez a trend? Akkor járok jobban, ha eladom ár alatt, vagy ha kivárok. (még tudom tartani néhány hónapot)
Tudom, csak hát úgy egy kicsit gusztusosabb, hátha könnyebben elkel.., egy 100-as talán megér. Nekem jó lenne mihamarabb elpasszolni, mert akarok az árán venni egy telket..
Szerintem nem érdemes sokat rákölteni. Nem fognak annyival többet adni érte, mint amennyit ráköltenél. Mármint ahhoz az árhoz képest amit most is megadnak. Szerintem ha 7 - 7.2 között vki komoly ajánlatot tesz azonnal oda kell adni.
Ha mar itt ilyen temak forognak, akkor en is kerdeznek valamit:
szerintetek a Baross terre nyilo epuletben levo(bejarat a pizza hut mellett a buszmegallora nyilik, szemben a Keleti pu homlokzata, szoval nem a "Dzsungelben" van a haz) levo 80nm-es, udvari, tehat jol megkozelitheto, kereskedelmi celu ingatlant (ingatlanirodanak, esetleg szabomuhelynek, stb. alkalmas ) mennyiert lehetne elnyomni? Ja azt meg tudni kell rola, hogy utcaszint alatt van a padloszint, de vannak ablakai, amik egy csendes belso udvarra nyilnak, es osszkozmuves a cucc.
A 6.8 az tényleg max. Én nézegettem ott ilyen lakásokat, volt aki 7 ről indult, aztán a megnézésnél 6.8 volt, másnap ő hívott, hogy 6.7 is jó lenne. Amúgy ugyanott 35 nm es lakás 6.1 volt felújítva. Persze a kisebbnek magasabb a nm ára.