Hááát...MS enyhén szólva perverz....de mi így szeressük.XD Ehh...valakiknek mindig azon jár az agya...vagy azt csinálják...vagy valakit megerőszakolnak benne...mindenesetre sok gyerek születik...pedig a JHN az kevés gyerekes nép.XD Sok érdekes dolgot fogsz még benne olvasni!:D A 36 kötet környékén meg már kicsit eltér a megszokott hangulattól...túl sok szereplője lesz szerintem...és egyre több lesz benne a hülyeség...nem akarok spoilerezni, de szerintem a vége felé durva, hogy ki mindenkit belekever a történetbe...habár jól oldja meg a dolgokat...csak szerintem elveszti kicsit a varázsát...és másikat kap.XD
Nah, 23. kötet, Áldozat, és ez most megint az az eset, amikor megbánom, ha este, sötétedés után olvasok belőle :) most egy kicsit jobb már, hogy a szürke embereket beengedték Grǻastensholmra és nem körülöttük sündörögnek. Megállapítottam egyúttal, hogy Margit nénénk többek közt azért olyan sikeres, mert hemzseg a könyveiben a szex. Vagy a szex hiánya :) elképesztő, ahogy már a második kötet óta megoldja, hogy Heike és Vinga akkor se dugjon, ha egy ágyban alszanak :) Már Villemo esetében is a három köteten átívelő kiéheztetésre ment ki a dolog. Kegyetlen :)
Jaja::) Nekem szinte mindenki megvan fejben...csak a rokonsági kapcsolatokba keveredek bele kicsit, hogy ki-kivel,hol,mikor...és mit.XD No igen...Ingrid is jófej::D Hmm...nekem asszem a Sátán lábnyoma volt az első kötet,ami meglett.:)
Ja a pribék lánya Hilde? :) bennem nem maradt meg olyan markánsan. Ingrid volt még jó, vénasszonykoromra olyan is bírnék lenni :) szerintem tök jól szórakoztak a vége felé Ulvhedinnel.
Passz...asszem igen...de kettő van...asszem...egy fiatalabb...meg egy,akit átneveznek....nekem a fiatalabb a szimpi.:) A Skandalum az egyik nagy kedvencem a könyvek közül, Christer karaktere megfogott...kicsit hasonlítunk...:)))) DE van bennem Benedikte is,meg Tova és Tula...egy csipet Hilde, egy kevéske Belinda...van bennem Sol féktelenségéből is.:))) Hmm...sajna Silje rajzi képességeit nem örököltem...pedig tudnék neki örülni.XD Most hirtelen ennyi jutott eszembe.........
Én leginkább Villemo :) csináljak egy ilyen nicket ehhez a topichoz? Azért is érdekes nekem ez a regény, mert a fél családom Svédországban él, és sok hely, amiről most olvasok, ismerős, a nevek is beszélnek.
Amúgy kicsit remegett bennem a szusz, amíg az erdélyi részt olvastam, hogy vajha mekkora marhaságok lesznek benne, de hálisten azt is megoldotta nagyobb hibák nélkül OK, volt benne néhány vicces dolog, de semmi súlyos. Enneg a Tirgul Stregesti sztorinak asszem, utánanézek, mintha tényleg lenne valami hasonló legenda.
Óó, szóval Christer mégis előkerül? Most fejeztem be a 21. kötetet, ott Margitunk nagyon keményen lezárja azzal, hogy soha többet nem tudtak meg róla semmit.
Üdv Thor a JHN-függők sorában!:D Én most olvasom újra, de már nem nagyon tudom hanyadszorra...talán 3...?XD Most a 8-ik kötetnél tartok...valahol a közepe táján.:)
Nemrég fejeztem be a rendrakást a szobámban és utána lefotóztam az eredményt (asztalon)....érdekes lett....
Ehh....nagyon mérges vagyok...a könyvespolcom sarka penészesedik....majd ki kell mosni valami penészölővel,de mire teljesen rendbe lesz, az napokig tarthat.:P Szerencsére ott nem volt könyv...csak egy táskám, de az megúszta a dolgot...most pakoljam le az össze könyvem(közel 200 kötet)?:P Cöhh...mondjuk így sincs sok helyem már rajta...a könyveim egy nagy része az asztalomon lapul...az összes JHN és VJ is.:P
Hahó Mindenki! Én most csobbantam úgy bele, hogy a végén tutira detoxikálni kell :)
Már évekkel ezelőtt olvastam az 1-4 kötetet, ezek valami csodával határos módon (férj nagymamikájának gyűjtése, örökölve?) megvoltak otthon, nagyon tetszett, de aztán annyiban maradt a dolog. Most viszont kiderült, hogy az egyik barátnőmnek megvan mind a 47 kötet, azóta gyakran találkozunk, és visszaviszek-elviszek egy marék könyvet. Tiszta kábszer, ha valamiért egy napig ki kell hagynom, szenvedek :)
Perpill a 21 kötetben járok, Heike most találta meg a rokonait Växjöben
Elkezdetem elölről olvasni a JHN-t.:) Az első kötet kb. felénél tartok.:)
Gvahh...voltunk pesten...és egész úton az embereket vizslattam a kocsiból...:D Láttam 1-2 érdekes egyént...de túl nagy a népsűrűség, hogy JHN szereplőkhöz hasonló egyéneket lássak.-.-"
Igen, erre gondoltam. Ez az ember különleges arcberendezéssel rendelkezik, kicsit ijesztő, mégis vonzó. Hát nem ilyennek írja le Margit a kedvenceinket?
Januárban kezdtem el olvasni a JHN-ét, most tartok a 32. résznél.
Olvasva azt, amit arról írtatok, hogy találkoztatok olyan emberekkel, akik a szereplők közül emlékeztet valakire, az jutott eszembe, hogy amikor megpillantottam Javier Bardem-et a Nem vénnek való vidék c. filmben, biztos voltam benne, hogy valahogy így nézhetnek ki az átokkal sújtottak, talán Gonosz Tengel is ilyen lehetett fiatalon. Ugyanez a színész a Szerelem a kolera idején-ben, kiköpött Jó Tengel.:)
Nekem inkább Sölve ugrik be így utólag is, egy Kolgrim vagy egy Nataniel jellegű ember nem úgy áll ott, olyan észrevétlenül. Inkább az ifjú Sölve, mikor még átlagos gyerek volt... igaz akkor még nem volt sárga a szeme, dehát most kombinálok :)) Igen, nagyon jó volt :) Azóta is sajnálom, hogy nem mentem oda, mai fejjel valószínű megszólítanám :)
Tuti nem kontaktlencse volt, akkoriban még nem voltak divatok ezek az extrém kontaktlencsék. A srác sem lehetett több 14-nél. Átlagos külső, egyáltalán nem kirívó-kihívó öltözék. Inkább úgy állt ott, mint aki szeretne láthatatlan lenni. És nem zöldessárga... citromsárga szeme volt. Talán egy árnyalattal tompább, nem olyan rikító, de semmi zöldes nem volt benne. Fantasztikus látvány volt :))
Az fiamnak egyébiránt hol sötét hol világos barna szeme van, de néha teljesen kivilágosodik és olyan sárgás zöldes színe lesz mint a macskának. Nem az a fajta mint amilyennek a JHN tagjainak, de érdekesen színjátszó. Na ha ilyen a szeme akkor elég fruktos is.
Lehetett kontaktlencse is...habár a zöldesbarna szemű embereknek néha kicsit sárgás árnyalatú a szemük...egyik volt gimis osztálytársamnak is olyan volt.:)
Hát több mint tíz éve, de én is összefutottam egy "szereplővel" az utcán... Hogy kire is hasonlított pontosan, azt nem fedeztem fel. Vasárnap volt, én meg mentem vissza a kollégiumomba, buszról le, indulás gyalog... pár perc séta után ott állt mellettem ez a srác, és a szeme... skacok, lehet hogy most hülyének néztek, de citromsárga szeme volt. Én meg álltam döbbenten, néztem ki a fejemből hülyén, hogy hűűűűűűűűűű... Oda akartam menni hozzá, hogy beszélgessek vele, hogy valami családi vonás-e, vagy mifene, hogy ilyen a szemszíne (egyébként qrva jól nézett ki, nem a srác, csak a szem), de nagyon fiatalka voltam, és nem mertem. Azóta sem láttam hasonlót sem.
Nekem éppen azért tetszik a JHN mert a történet szinte a szemünk előtt kint az utcán is játszódhatna annyira természetes. Egyszerűen olvasható, jól kitalált történet. Én biztosan örülnék ha nemcsak az általunk elképzelt szereplők futosgálnának kint az utcán, hanem azt a sok szimpatikus jellemvonást is felfedezném.
Dobjunk fel valami témát....mondjuuuukkk....JÉGHEGYEK NÉPE?:D Múltkor asszem sikerült valakit megfertőznöm vele.:))) ... Vagy ezt már írtam?-.-" Amúgy...van egy férfi az egyetemen, aki ...na mindegy...a lényeg, hogy kicsit Linde-Lou-s.:D Igaz nem szőke, hanem legnagyobb joindulattal is csak szőkésbarnának mondható...de van egy ősz hajtincse.:D
Meg szoktam látni egy srácot az út másik oldalán lévő buszmegállóban reggelente, mikor megyek az egyetemre, aki...őőő...először az a fotó jutott eszembe amit egy honlapon láttam és Nataniel-t akarta a szimbolizálni...de rájöttem,hogy a srác, akit én látok...inkább egy kicsit Dan Lind-es.:)
No meg...röhögtem egy jót...tegnap leszálltam a buszról...mentem pár métert...erre mit látok? Egy kocsira hatalmas betűkkel fel volt írva, hogy BRINKS.....kicsit arrébb meg valami más,de már nem tudom mi.viszont valami rendőrségi,helyőrségi kocsi volt...na mondom ez kész.XD Rikard jutott eszembe róla.XD
Ojjé....vagy én lettem túl ...túl...fanatikus...vagy nem tudom, de mindenkiben JHN szereplőket látok.XD
Két barátném(egyikük szaktársam) már ki van akadva tőlem...megyünk az utcán, "ez olyan,mint XY a JHN-ből"..."néééézd...az ott tiszta JHN-és"....."jééé...mintha a JHN-ből lépett volna ki".XD