Csinálj rá egy céget! Akkor már lehet, hogy megéri ekkora nagyságrendben behozatni az alkatrészeket.
Amilyen jó a support ha korrekt szolgáltatást nyújtanál szvsz jól megélnél belőle...
Igen, ALPS. Ezt én is tudom, de nem kell 1000db poti. Beszéltem már velük egyébként. Mondtam, hogy használható ötletet kérek! ;-)
De úgy hiszem, sikerült feldobni egy általános problémát, történetesen a Soundcraft eszközök szervizének problémáját...
tere,
ezek mind Alps cuccok.
Az Eurodis-Microdis Kft. nagyrészt be tudja szerezni őket, - ha 100-as, 1000-es tételekben rendelsz belőle. Az európai Alps képviselet is hasonlóan "rugalmas".
Sziasztok!
Kérdésem van. Ki tud nekem alkatrészt szállítani Soundcraft Spirit Studio 24-hez? Ugyanígy a hasonló Live 8-hoz. 9x évjárat, bordásszélű szürke, külső táppal. (aki nem ismert rá típus alapján) Nem viszem szervizbe, nem kell szakember aki megcsinálja, az alkatrészekért viszont elmegyek bárhova. Fader, gain, pan, potikról, és az összes matrix-kapcsolóról van szó.
1. Ne ajánljátok a hazai hivatalos importőrt, mert a neve hallatán ütök.
2. Senki ne ajánljon k@&vajó kontaktsprét.
3. Ne mongyátok: jóazúgynemlehetbajaannakmég... mert van.
3. Amúgy vevő vagyok minden HASZNÁLHATÓ ötletre. 8~>
Egyelőre csak kíváncsi vagyok, ha van jelentkező, konkrétan megmondom, hogy miből mennyi kellene.
GUS-pnp :) hátrány? Amikor megjelent "csúcskártyának" számított. Driverek terén én rengeteget szenvedtem vele (Win95 után nem adtak ki...). Ezért is váltam meg tőle. Akkori (kb.5 évvel ezelőtti) viszonylatban jól szólt, ami ma már megkérdőjelezhető.
Mikrofon tekintetben tere jól szólt. Alkalmi felvételhez célszerű lehet akár kölcsönözni is előerősítőt/keverőt.
tere: :) köszönet, ájem heppi:)
/viszonításképp bármely 100-150 eFt-os hangfal mellé oda merném tenni szégyen nélkül/
Putymuty-> Gratula a hangfalaidhoz! (ha téllegistenbizijóók)
Petyus-> Én nem erőlködnék kártyára épített zajgenerátoros mikrofonbenettel... nem éri meg. Ha ilyen problémám volna, inkább tákolnék valami 2 tranzisztoros, vagy 082-es IC-s förmedvényt, vagy vennék egy kis gyári mixert =>line in. Komolyabb célokra pedig a boltokban vásárolhatsz mikrofon előerősítőt... hidd el, jobban megéri!
Nekem volt GUS pnp-m, szerintem az sb-live nem sokkal (valamivel azér') jobb hangú , de az egyik legtámogatottabb kártya. Én vettem fel SB-vel egy pár dolgot, és elég jó az eredmény. Szerintem egy kisebb igényű demóhoz elég.
A komolyabb kártyák meg sokkal drágábbak. Egy "normális" (sztereo) felvevőkártya 70 pénz körül indul.
(Én ha több sávot akartam, mindig sztereoba vettem fel őket, utána meg macera Sound Forge-al, vagy keverővel 2 sávba belegyömöszöltem a dolgokat... boa)
Nemtomérdekelevalakit, de müxik végre a házilag elkészített hangfalam :) És jól muzsikál. Egy hozzáértő szerint high-end hangja van, pedig nincs benne semmi extra cucc. (monacor+videoton)
Az aktív cross sem cseszi el a hangot (amitől pedig tartottam).
Szal virulok :)))
Valaki érdeklődött a Terratec DMX6fire iránt (rajtam kívül) -> www.tomshardware.hu-n van egy teszt. (a mikrofonbemenetről nincs túl sok jó)
Szerintetek mennyire bonyolult és kockázatos lecserélni egy sb-live-n a DAC-t pl egy Burr-Brown-ra? Ha valakinek van valami konkrét megoldási javaslata, az nagyon érdekelne.
Lehet hogy kicsit offtopic leszek, de ahogy elneztem tobben lehet, hogy tudtok nekem tanacsot adni. Szoval sorrendben:
Ami eddig volt: GUS pnp, SF Vegas Pro progi
A cel: rogzites es keveres, tulajdonkeppen egy hard disk recorder "szimulacio", demokeszitesre.
Eddig nem is volt bajom, de most olyan alaplapom lesz amiben az egyetlenegy ISA mar foglalt, igy a GUS-t nem tudom hasznalni.
Kerdesem az lenne, hogy milyen hangkartyeszt celszeru vennem e celra? SB Live-t vagy valami komolyabbat? GUS teljesen jo volt, nem volt zajos es a hangjaval sem volt problema stb...
Hangsulyozom hogy nekem a midi nem szempont, hanem inkabb az, hogy minel jobb A/D-je, jel-zaj viszonya legyen...
Termeszetesen legjobb lenne egy 8/8 csatornas kartya /dobsavok min. 6/, de nem engedhetek meg magamnak egy 100.000-es Terratec-et, majd talan kesobb. Netan ha tudnatok olyan kartyat ami kezel 4 csatornat egyszerre, az mar teljesen jo lenne.
Barmilyen javaslat erdekel, /pl 2 kartya 1 gepben/ es koszi elore is!!
Vettem egy yamaha psr510-est, és szeretnék a pc-men dolgozni vele.
Mit kell csinálni?
Milyen programok, fájlok kellenek hozzá?
Ha valaki tud küldeni is fájlokat, az küldje a
meastick@freemail.hu
címre.
Előre is köszönöm!
Csodálkoztam volna, ha ennyi pénzért tudásba verte volna az EWX-et a DMX. :-) Egyébként valóban a Terratec kártyák gyenge pontja a driver. Főleg az eredetileg hozzáadott driverek egyenlőek a halállal. A gyári CD-s Win2000-es abszolut nem müködött, a netről szedett friss az igen, de hibásan. Úgy vettem észre az EWX-2496 win98 alatt érzi jól magát. Minőségileg no problem. Az ASIO része kiválló, bár nagyon sok hangszer/effekt esetén kicsit nagyobra kell emelni a buffert (megnő az ms :-( ), mert ha nem : recsegni kezd a hangkártya, de lehet, hogy ez is csak a driver gonoszkodása...
A DMX a cég multimédia kártya vonala, az EWX pedig a HD recording vonal (EWS88 lebutítva 2 csatornára)... úgyhogy ne csodálkozz, ha nem olyan jó felvételekre.
A DMX6 fire-nál szerintem az is elég csúnya, hogy csak WDM-es drivere van, vagyis Win98 alatt nem használható, csak XP, WinMe és W2000-n fut. Elvileg Win98SE támogatja a WDM-et, de senkinek nem tanácsolom (a Microsoft se :p).
A Kurzweil chipet meg felejtsd el... ez a kedvenc szórakozásuk a hangkártyagyártóknak, hogy időnként azt mondják valamelyik cuccukról, hogy "Kurzweil chip" van benne... reklámduma, semmi több.
Nekem elsősorban felvétel/lejátszásra kell. Őszintén szólva nem tudom még, hogy mit kezdek majd (ha megveszem) a mellékelt programokkal...
Az engemet is érdekelne, hogy tud-e valaki hozzá való Linux driverről. A cég hozzászólása : Support for Linux or BeOS is not
planned so far.
Közben utánanéztem a DMX6 fire-nek, és letettem róla. Gyári adatai alapján jóval elmarad pl. az SNR szintje az ewx-hez képest. Meg gyanús a túl sok mellékelt extra+fölösleges is nekem. (pl. lemezjátszó bemenet+RIAA, 6 csatorna kisjackkel,din-MIDI stb.)
Bár gagyognak valmit a leírásában egy bizonyos Kurzweil chipről :o
Nekem volt Terratec EWX 24/96 a gépemben pár hétig.
A tapasztalatok: a hangminősége nagyon jó, semmi hibát nem lehet felfedezni, felvételkor és lejátszáskor is nagyon szépen szól.
A driverek már más tészta... tulajdonképpen ez a része is rendben volna, működött az ASIO driver, WDM driver XP alatt, WxD driver win98 alatt rendesen, csak a GSIF drivere nem tetszett (ezt használja a GigaSampler): néha recsegett, és nem is érzékelte a GS, mint gigakompatibilis eszközt... ez rossz balsejtelemmel töltött el, mert jól emlékszem a 90-es évek végére, amikor a terratec két évig kábított (több ezer kistársammal együtt), mire az EWS64 kártyájához kihozta a normális driverét + editorát (ami persze már jóval előbb be volt lengetve)...
Az az érzésem, a terratec kártyák gyenge pontja a driver kérdés... bár olcsóbbak, mint a hasonló tudású konkurrens termékek, és tényleg nagyon jó minőségűek, a szoftver fejlesztőik elég lusták... és ez baj... amikor megveszel egy hangkártyát, a kipengetett összegnek a fele legalább a driver (illetve az oprendszer követés, mint support).
Leveleztem az egyik supportos gyerekkel, és ő égre-földre esküdözött, hogy még egyszer nem fog előfordulni, ami az EWS64-nél volt... hát... úgy legyen!:)
A kerdes tokeletes. Ha jol ertelmeztem a kartya gyari adatait, akkor 96Khz-en jobbak a parameterei. (Valahol olvastam hogy a lekonvertalas sem egy trivialis dolog, ezert a kerdes.)
A brummot mostmar kezdem kapisgalni :)
PETYUS: sajna meg nem vettem semmilyen kartyat, mert egy epkezlab velemenyt nem tudott senki se mondani a Terratecrol:(
+lehet kapni a Terratec DMX6 Fire-t egy tizessel dragabban. Es biza elvileg sokkal tobbet tud. (dilemma)
Oszinten szova nekem nagyon sok penz egy ismeretlen hangkartyaert 60-70 penz. (csak rendelesre hozzak)
putymuty miért nem veszed fel mindjárt 44.1-en akkor, ha a végeredmény is úgy kell? :)
Egyébként a Soundforge Resample funkcióját tudom ajánlani...
A brumm az akkor keletkezik, ha a két gép földelését is összekötöd az átjátszó kábellel. Pl. két távoli gépnél ez nagy gond, mert földhurok jöhet létre és az brummal jár. Ezért a szimmetrikus átvitelnél nem használunk földelést, vagy csak az egyik oldalon földelünk.
Na, ez megint túl értelmesre sikerült... :)))
Öhhom :) Érthem.
Bár egy kicsit gagyi a könyvecskéje az aktív váltómnak, de ezt a brumm butaságot olvastam benne. (ezt nem vita szándékkal mondtam)
A megoldást a szimmetrikus->asszimmetrikus problémára megtaláltam időközben, de azért köszi az infót, okosabbnak érzem tőle magamat.
Tud valaki tippet adni nekem, hogyan érdemes egy 96Khz-es hangmintát 44-esre konvertálni számítógépen jó minőségben? Milyen programmal fogjak hozzá? (Szeretnék ugyanis egy gitáros felvételt csinálni vonalból, és utána kiírni CD-re.)
Már ne is haragudj putymuty, de csak most jutott el... meg én is géphez. :-)
Szóval, brummot nem küldünk sehova. :)
A kimenet szétágaztatásával nem keletkezik szimmetrikus jelforrás, pláne nem földfüggetlen szimmetrikus.
Egyébként, ha aktív keresztváltót akarsz bekötni ami -feltételezem- szimmetrikus bemenetű, akkor 3 megoldás is létezik:
1. Veszel egy szimmetrizálót. (trafó, elektronika, mindegy. Szerintem felesleges kiadás.)
2. A berendezésed kimenetének testpontját (hidegpont, födpont, g-pont...mindegy) a váltó - bemenetéhez kapcsolod, a melegpontot (jelvezetéket, parasztosan pozitívot...ami persze nem az... stb.) pedig a váltó + bemenetére.
3. A kimeneted - pontját a váltó - és földpontjának összeheftelt csatlakozójára, a melegpontot pedig a + -ra.
Aztán létezik még olyan baj is, hogy ilyenkor a jelszint a fogadó berendezésen kicsit alacsonyabb lesz a vártnál. Van még olyan baj is, hogy előfordulhat egy izmos brumm, amit a földpontok megszüntetésével lehet leginkább kiküszöbölni.
Bár, szerintem ezen már régen túlvagy... :-)
1000x köszi MidiTom az infót :) Korrektnek tűnik :) Szólok, ha fejlemény lesz...
A szimmetrikussá alakításról letettem. Nem egyszerű, már rájöttem. Szerintem bonyolultabb egy fokkal, mint "szétágaztatni a kimenetet", mer' valami brummot is küldeni kell, ha jól értem. Meg rájöttem, hogy aszimmetrikusan is műxik a keresztváltóm.
Bár ha tényleg csak egy IC, meg 4db ellenállás, éerdekelne :) Főleg hogy milyen IC. Mert valami naggyon profi kellene, nem TL072-es vagy miacsuda.
Venni akarok egy Terratec EWX 24/96-ot. valakinek nincs véltlenül tapasztalata (linux alatt is) veleje kaccsolatban?