Ez nem olyan nagy titok, hiszen ezzel ér véget az Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek. (A rontás szerintem nem túl jó a spoiler helyett, kéne valami jobba magyar szót keresni).
én még anno elolvastam az újság honlapján az egészet, majd megvettem a könyvet is, és megállapítottam, hogy a lost diaries nyomtatott kiadása tényleg egy az egyben a guardianban leadott sorozat, leszámítva az előszót, amiből kiderül, hogy (F I G Y E L E M, RONTÁS KÖVETKEZIK!) Daisy és Aidy összeházasodtak, van egy Gracie nevű kislányuk, és Mangold Parvában élnek.
Ez a könyv azokat a történeteket fogja tartalmazni, amiket 1999 és 2001 között a Guardian online-ban megjelentek. A könyv a Cappuccino évek és a Tömegpusztító fegyverek kötet között van kronológiailag.
Ezen kívül 2009 tavaszán szintén új könyv fog megjelenni Prostate Years címmel:
"In an interview on Leicester hospital station Radio Fox on 5th June 2008, Townsend said that she was in fact writing a new Mole book entitled 'The Prostate Years.' Townsend said that the book was likely to be published in Spring 2009."
Szóval megismerhetjük a 40 éven felüli Adrian Mole kalandjait is. :)
Óh miért, miért csak Mole-t adnak ki tőle magyarul?! (+ Coventry újjászületik)
Egyszer olvastam a Nők Lapjában folytatásokat a Királynő és én-ből, a kikiáltják a köztársaságot, és a királynőt egy bérházba költöztetik, erre mlékszem. Most meg mit látok a Librin?
Még februárban voltunk Miskolcon, és a városközpontban a Szinna partján sétálgatva egyfolytában a Patkány-rakpart jutott eszembe. Olyannak képzelem a Patkány rakpartot, csak persze szélesebb csatornával, és itt nem voltak hattyúk sem. De a hangulata nagyon megfogott.