Keresés

Részletes keresés

zuglo_14 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1043

na most megmarad a link?
Előzmény: zuglo_14 (1042)
zuglo_14 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1042
Skynet Könyvek

Előzmény: zuglo_14 (1041)
zuglo_14 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1041
Lásd:-)

Skynet Könyvek
Hozzáadás a Kedvencekhez | Topikleírás
Új hozzászólás
Nyitotta: zuglo_14, 2008.01.24 21:12

Tévedtem, mégse hozok létre új topicot, mert kevés a hozzászólásom. Ha valaki nyitna nekem egy újat "Skynet Könyvek" címen, megköszönném. (Hogy ne raboljuk a helyet a jó könyvektől). :)
Hozzászólások sorrendje:
db/lap
zuglo_14 válasz | megnéz | könyvjelző 2008.01.24 21:13:17 © (topiknyitó)
Ön erre válaszol:
Skynet-TX válasz | vissza a topikba 2008.01.22 17:34:26 © (1030)
Tévedtem, mégse hozok létre új topicot, mert kevés a hozzászólásom. Ha valaki nyitna nekem egy újat "Skynet Könyvek" címen, megköszönném. (Hogy ne raboljuk a helyet a jó könyvektől). :

Előzmény: Skynet-TX (1030)
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1040
Dohi, Sixx69: Az enterre én is gondoltam, sőt, kezdetben le is nyomtam, ennek ellenére a szövegben ennek nem volt nyoma.

Farkzoli: Kösz a tördelési ötleteket, talán legközelebb :) A borítón szerepel a szerző neve, méghozzá két helyen: egyrészt a lap tetején, másrészt a lap alján, a sorozat nevében (Skynet Könyvek).
farkzoli Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1039
Szia Skynet!
Átfutottam az előbb, mi is ez a nagy anyázás, és belenyálaztam a könyvedbe. A regényt esztétikailag nem cincálnám, vannak erre avatott topiklakók, úgy látom :-))
Adnék én is 1-2 ötletet a tagoláshoz:

Lényeges lenne a megfelelő helyeken külön kezelni az Enter és Shitf+Enter billentyűket.
Mert ugye mindkettő megfelel az írógép Új sor+Kocsi vissza funkciónak, de az Enter új bekezdést is nyit, ami a Word esetén egy logikai fogalom is, több formázást bekezdésenként értelmez.
A Shitf+Enter pedig nem kezd új bekezdést, csak töri a sort.
Így pedig el lehetne követni a szemnek oly kellemes bekezdésvégi/eleji soremelést, ami nagyban segíti a szöveg vizuális átlátását (értelmes ez a kifejezés egyáltalán?? :-)). Így lesznek a szemnek kapaszkodói, meg a szerző is kifejezheti az eszmei tagolásokat.
És ez a könyv megírása után 3 gombnyomásba kerül. A közzétett részletben ennek nyoma sincs.
Betűk: véleményem szerint nyomtatásba talpas betű a jó, pl. Times, képernyőre kell a talpatlan, ahogy itt valaki ki is fejtette.
Én pl, ha néha könyvet nyomtatok magamnak, akor az A4-es lapra Times, 12 pontos betűvel érzem kellemesnek, de ez a monitoron is ellenőrizhető.
Indokolatlanul soknak érzem a sorközt is, egymásra lapátolt betűhalmaznak néz így ki.
Nem vájtam magam bele, hogy ezeket végül is Te, vagy a nyomda csinálta így , de azért leírtam.
Azon is lehetne nyáladzani, hogy a borítón miért nem szerepel a szerző neve, én még az álneves cuccokra is különösen haragszom, nem is veszek meg ilyet.
Előzmény: Skynet-TX (1036)
sixx69 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1038
eszem megáll, hány éves vagy?
Dohi Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1037
nyomogasd az entert...
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1036
Dudor: Nem sikerült :( De ha valaki tudja, hogy lehet tagolni, írja meg :)
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1035
Hanna: Ha így gondoltad, egyetértünk, de én a mutánsokra gondoltam, és abból már nincs olyan sok. Dudor: Megpróbálom, nemsokára kiderül, sikerült-e. Harvey_Porter: Nem. Ha valaki reagál valakinek a hozzászólására, arra illik válaszolni. Deerlan: Egyetértünk. Én sem bántottam senkit. Ha esetleg valakinek mégis úgy tűnik, vagy az illető úgy érzi, elnézést.
Deerlan Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1034

Jólvan, bántani azert nem kell.

Elmondjuk a velemenyunket a konyvéről es ennyi.

Előzmény: Agrajag Reborn (1027)
Harvey Porter Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1033

"Meg tudnád oldani, hogy a hozzászólásaid ne legyenek ilyen összefolyóak?"

Én ezt megtoldanám ezzel: Meg tudnád oldani, egyáltalán ne legyenek hozzászólásaid?

Előzmény: DuDoR (1032)
DuDoR Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1032
Meg tudnád oldani, hogy a hozzászólásaid ne legyenek ilyen összefolyóak?

Persze így is ki lehet találni, hol van egy-egy gondolatnak eleje és vége, de azért könnyebben olvasható lenne, ha tagolnád amit írsz a bevett szokások szerint.
Előzmény: Skynet-TX (1029)
_Hanna_ Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1031
Nem a mutánsokra értettem a hasonlót, hanem a kipusztuló emberiségre és a túlélőkre, ami örökzöld téma a scifiben, és sokan körbejárták már (többen nagyon jól). Hogy mi miatt pusztul ki az emberiség, az változó: van, akinél járvány, van, akinél meteorit, van, akinél nukleáris háború: a felvázolt szituáció rokon.

De ha mutánsokra vagy kíváncsi, akkor az Újjászületést olvasd, vagy a Hozsánna néked, Leibowitzot (bár abban nem a mutánsok létezése a lényeges). Mindkettő kiváló könyv.

Valamint olvass sok könyvet, bármilyen témában, magyarul, hogy a nyelv szabályait szórakozás közben szívd magadba. :)
Előzmény: Skynet-TX (1029)
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1030
Tévedtem, mégse hozok létre új topicot, mert kevés a hozzászólásom. Ha valaki nyitna nekem egy újat "Skynet Könyvek" címen, megköszönném. (Hogy ne raboljuk a helyet a jó könyvektől). :)
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1029
Agrajag Reborn: 1. Az mennyire hülye aki az éccakát két c-vel írja? 2. Nem osztottam ki senkit, csak válaszoltam a hozzászólásokra, elmondtam a véleményem, ahogy a többiek is. 3. Az áálat szót helyesen így kell írni: állat. 4. Nem hagytam figyelmen kívül a javaslatokat, sőt ha elolvasod a hozzászólásaim, találni fogsz egy olyat, amelyben azt írtam, hogy ha mindenkit ennyire zavar a központozás meg a szórend, legközelebb ki fogom javítani. De ezt mind csak mellékesen jegyzem meg. Hanna: köszönöm a linket, meg fogom nézni, mi van ott. A Malevilt egyébként nemrég láttam a TV-ben, és már a könyvet is elkezdtem olvasni, és egy árva szó nem esik benne mutánsokról. Az egyetlen valóban hasonló történet a Rejtőzködő Borzalom (The Terror Within), de a hasonlóság ott is kimerül abban, hogy az emberiség csaknem teljesen kihalt, és a kevés túlélő többsége mutáns lett. A katasztrófát szintén vírus okozza, de nem az űrből érkezik, hanem egy laborból szabadul ki. Deerlan: Nekem volt már "szerencsém" ennél sokkal szörnyűbb történetekhez is, igaz nem könyv, hanem film formájában. És ha már itt tartunk, te sem írtad le, miért olyan nagyon szörnyű. Kaviat: javaslatodra máris indítom az új topicot a Könyvemnek, a továbbiakban kérek minden hozzászólást oda írni. Köszönöm, hogy meg akarsz védeni, de nem olyan fontos. Az ilyen (engem bántó) hozzászólásokkal nem szoktam foglalkozni.
kaviat Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1028
szerintem ezt nem kéne, ne menjünk le kutyába, legyen itt vége a sztorinak, mindenki elmondta a véleményét, emberünk válaszolt, aztán majd kiderül vagy nem derül ki hogy a következő könyvében mennyit akar/tud hasznosítani a tanácsokból, de ne akarjuk már vérét venni a srácnak. abban viszont igazad van, hogy túl let dumálva a könyv, lehet hogy eljött az a pillanat, amikor nyitni kell egy kezdő iróknak tanácsot adó vagy véleményt leírós topicot, ezt itt meg meghagyni a többi scifi könyvnek.

de szerintem akkor se rugjunk bele a másikba
Előzmény: Agrajag Reborn (1027)
Agrajag Reborn Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1027
Én azt sem értem, miért bántok ilyen kesztyűs kézzel ezzel a hülyével. Nem szép dolog zsinórban fikázni valakit, ezt aláírom, de már szánalmas, hogy ez a majom minden hozzászólóval vitatkozni kezd és mindenkit kioszt, pedig olyan sötét, mint az éccaka. Semmi probléma, ha a saját pénzéből kinyomatta a könyvét, de az értelmes véleményeket rendre figyelmen kívül hagyja, ez egy áálat.
Deerlan Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1026

Sokmindent olvastam mar de ilyen szornyuseget még soha.

Ez van magyarul nem.

Előzmény: Skynet-TX (981)
Harvey Porter Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1025

"Terminátort visszaküldik 10 millió évvel ezelőttre az ősmajmok közé (+ T-Rex)"

© Harvey Porter

Előzmény: Harvey Porter (1024)
Harvey Porter Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1024

Izé, Sky, tényleg nem ártana most már figyelmesebben elolvasnod a topic címét:

"Jelent meg mostanaban JO sci-fi konyv?"

10 emberből 10 nincs jó véleménnyel a munkádról, amit én a helyedben már régen elgondolkodtatónak találtam volna... ráadásul itt nem is csupa fikázóbajnok gyűlt össze, és eddig még minden hozzászólás teljesen normális és segítő szándékú volt...

Azt is elgondolkodtatónak találtam volna a helyedben, hogy eddig még egy kiadótól se kaptál választ. Ha ugyanis a munkád legalább alulról súrolja a közepes mértéket, akkor egy olyan kiadótól, amelyik mázsára állítja elő a sci-fit (mittomén Cherubion pölö) már régen kaptál volna egy ajánlatot, hogy nem akarsz-e írni inkább, mondjuk, a Terminátor-sorozatba, hogy a Terminátort, mondjuk,  visszaküldik 10 millió évvel ezelőttre, hogy ölje meg a majmot, amelyik S. Connor ősanyja lesz, éppen abban a pillanatban, ahogy lemászik a fáról, vagy mittomén... (de persze éppen abban a pillanatban jönne egy T-Rex, amelyik véletlenül az ősmajom puszipajtása, satöbbi, satöbbi, basszer nem is rossz ötlet...)

És ha már a Terminátornál vagyunk: a "skynet"-névről mindenki asziszi majd, hogy T-1000 a mutánsok között, szal a helyedben inkább John Michaelsson, vagy Robert Anderson lennék, vagy ilyesmi...

Előzmény: Skynet-TX (1022)
_Hanna_ Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1023
Hogy tíz sem készült ebben a témában?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_apocalyptic_and_post-apocalyptic_fiction

A magyarul is elérhető posztapokaliptikus művek közül ajánlom figyelmedbe Merle Malevil-jét, Miller Hozsánna néked, Leibowitz-át, Wyndham Újjászületését.

A párbeszédek elején pedig nálad nem gondolatjel (–) van, hanem kötőjel (-). Van különbség a kettő között.

Előzmény: Skynet-TX (1022)
Skynet-TX Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1022
noway: 1. Mi a problémád a szórenddel? Te hogy írtad volna? 2. Szerinted mi az a párbeszédet alkotó bekezdések elején ("-"), ha nem gondolatjel? Dohi: sem a tudomásom, sem a szövegértésem nem rossz. Tudom, hogy a 150 nem a hogyan írjunk könyvekre vonatkozott, és nem is mondtam ezt. Azt mondtam, hogy olyan témájú könyv, mint az enyém (egy járvány kipusztítja az emberiség döntő többségét, a túlélők többségénél pedig mutációt okoz, stb.), még tíz sem készült. Kymry: Ha semmiféle választ nem kapok, nem tudom, hogy elutasítottak-e, vagy csak még nem jutottak el az én könyvemig. Mr_Fusion: A mondatok nem lehettek angolból fordítva, mert a könyvet én írtam magyarul. Viszont a honlapomon található angol fordítás tőlem származott (illetve származik a rövid ismertetők esetében). S had ismételjem meg noway-nek címzett első kérdésemet: mi a problémád a szórenddel?
Mr_Fusion Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1021
Ezt már a minap is meg akartam említeni, de ezek a mondatok leginkább úgy néznek ki, mintha angolból lennének fordítva; ez nagyon jellegzetes mondatszerkezet párbeszédeknél.
Előzmény: noway (1012)
kaviat Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1020
most olvasom. az elején tartok, eddig tetszik
Előzmény: Agrajag Reborn (1019)
Agrajag Reborn Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1019

Ajtó az óceánba.

Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1018
Nekem meg már nem friss, de valóban így van. Szépirodalmi kiadóknál a leghatékonyabb módszer, ha az ember bemegy a fogadóórára, úgy van esélye, hogy átalánosan hasznos, vagy csak a kiadó és a saját művei viszonyában hasznos infókat szerezhet. Ezzel a gesztussal egyébként maga a wanabe is jelzi szándéka komolyságát, és a hiteles szerkesztők értékelik is ezt.

Beküldött kézirat akkora kupacnyi van, hogy az sem baj, ha van valaki, egy ismertebb név, aki nem protekciót ad, hanem véleményével, támogatásával a műved az első, gyakran soha nem vett akadályon, a 'vadidegen arc szövegét kellene elolvasni, de miért is?' parkolópályán juttatja túl.

Ez is rohadt régen volt, de anno a Hungaroconon állandó program volt az íróiskola, amit Nemes István és/vagy a Cherubion írói tartottak. Az amatőr pályázatra (Preyer-díj) is lehetett küldeni anyagot, amelyre aztán a díjkiosztón mintegy ezercsillió órában összefoglaló kritikát is készített egy kedves közíró. ,) Utóbbi talán még most is megvan, de ezt mások esetleg jobban tudják.

Egyébként egy személyes vélemény, vagy nemtommi, de szerintem meg az nem jó, ha az ember írni akar, és csak sf-et meg horrort olvas, mert valahogy az lesz igazán jó könyv, ami egy picit tágít ezeken a kereteken, mást ad, mint ami a műfaj sajátja, szóval ami csak sf tisztán, az nekem felejtős, még ha el is olvasom hamar.
Előzmény: Kymry (1016)
Kymry Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1017
Cardot már én is javasoltam. Kingtől még csak 10 perces verziót olvastam, de az is hasznos, főleg, ha nagyon kezdő valaki (mint én).
Előzmény: Dohi (1015)
Kymry Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1016

Szerintem egy könyvkiadó annyi wannabe írótól kap valamit, hogy nem fog mindnek válaszolni. Sőt, ha válaszra méltatva utasítanak el, az már jelent valamit...

Bár még egyet se kerestem meg, úgyhogy ha nincs igazam, akkor meaculpa, esetleg valakinek van itt könyvkiadási tapasztalata?

Előzmény: Skynet-TX (1011)
Dohi Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1015
Ebben a témában nem tudok elolvasni 150 könyvet, mert tudomásom szerint még tíz sem készült.

eleg rossz a tudomasod, illetve a szovegertesed is :) egyreszt a 150 nem 'hogyan irjunk' konyvekre vonatkozott, hanem az osszes konyvre, amit king elolvasott, mikozben az irasrolt irta. masreszt meg igenis letezik egy csomo iroi segedlet, pl. egy csomo, egyebkent fictiont irogato szerzo is irt valami hasonlot, neha nem is egyet, olyan nalunk is ismert arcok, mint a mar emlitett king es card, valamint lawrence block, dean koontz, ray bradbury, es igy tovabb. a 'nem hires' szerzok altal elkovetett szakirodalomrol nem is beszelve.
Előzmény: Skynet-TX (1011)
noway Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1013
És ez a három sor a könyv egy oldalának közel negyede. (Ráadásul Verdana fonttal van szedve, amit kimondottan képernyőn való olvasásra terveztek. Magyar írásjelek, mint pl. gondolatjel, meg még mutatóba se...)
Előzmény: noway (1012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!