Keresés

Részletes keresés

pecaboy Creative Commons License 2005.07.20 0 0 598
A tolatásról én is írtam egy kis szösszenetet anno :)
Előzmény: -Survivor (597)
-Survivor Creative Commons License 2005.07.20 0 0 597
"....Ja és miért nem lehet tolatni a tankokkal?? kurva szar, hogy amikor húzodnék hátrébb a sebezhetetlen Jagdpantheremmel, hátat fordít és akkor jól seggbelövik...."

ne nekem tedd fel a kerdest....a keszitoknek. ezt mar sokan reklamaltak a blitzben is.
az altalam javasolt taktikai megoldas:
1-a hatralasi iranyba(ellensegre merolegesen) forditod a tankot 2-az ellenseg iranyaba forditod a tornyot
3- lassan, hexrol hexre visszavonulsz... merolegesen az ellenre, a legkisebb sziluettet mutatva.

ugy tudom, az SPMBT-ben lehet hatramenetben tolatni a tankkal.....1/3 sebesseggel (1/3 utat tesz meg)

Előzmény: Yosser2 (596)
Yosser2 Creative Commons License 2005.07.20 0 0 596

8.3 ra i rámegy a H2H, mert akkor lehet megen rárakom...

kb miben más az? nem jelöli kis csillaggal, ha látják az egységedet, és még??

Tényleg engem nagyon zavar, hogy a PzIV eseken és a felderítőkön nincsen füstgránát vető, holott leírják, hogy az SDKFZ-223 tól kezdve széria tartozék volt, illetve a PzIVeken is. Rohadt szar, hogy így szerencsétlen felderítők gyk halálra vannak ítélve, ha túl is élik az első sorozatot, amikor menekülni akarsz biztos szétlőnek, mert nem tudsz füst mögé bújni.

Ja és miért nem lehet tolatni a tankokkal?? kurva szar, hogy amikor húzodnék hátrébb a sebezhetetlen Jagdpantheremmel, hátat fordít és akkor jól seggbelövik....

Előzmény: -Survivor (595)
-Survivor Creative Commons License 2005.07.20 0 0 595

a H2H elvileg az egymas ellen pbem, online jatekra van kihegyezve. ( azert Head to Head )valamint a H2H adja - a lehetosegekhez kepest- a "realitast"
tehat szvsz AI ellen is jobb a realitast jobban kedvelok szamara.
a 8.4-et en mar le sem toltottem, mert nagyjabol kikovetkeztetheto a "fejlodes" iranya.
nekem (amig nincs jobb) tokeletesen megfelel a H2H. arrol meg mindent megtudhatsz az elozo beirasokbol es az ajanlott letoltesi helyerol.

"...titokban mindig reménykedtem egy hasonló ,de modern időkben játszódóra,.."

toltsd le az SPMBT-t...........
bar tele van irrealis pontatlansagokkal, es meg a regi SP3 CD is sokkal korrektebb.

az a baj az SPWAW ujabb es ujabb verzioival (es egyre inkabb efele tendalnak) es az SPMBT-vel is..... nekem legalabbis ugy tunik: hogy az igenytelen es buta gameboy kolykoknek akarnak kedvezni, ezert a realitas es tortenelmi huseg hatrebb szorul, minden hetet-havat osszehordanak az Oob-kben csak azert hogy minden nacioval elvezetesen lehessen piffpuff lovoldozni.
azonkivul ugy tunik, hogy a 7.1 verzio ota egyre fontosabb az indirekt ideologiai es patriota terelgetes: pl. ide tartozik az is hogy az eredeti frame-t megvaltoztattak erre a roppant zavaro - de szovetseges ihletesu- vanilla frame-re. online jateknal pl. kifolyik a szemem, olyan nehezen olvashato . nem is vagyok hajlando vele jatszani!!
szoval komoly jatekos......szerintem.....(csuka? acel? )szurke frame-el es H2H-val nyomja :-)))))

S.

Előzmény: project640 (594)
project640 Creative Commons License 2005.07.20 0 0 594

Survivor:

írod a leveledben, hogy te a H2H-val játszasz

az tulajdonképpen egy mod? mennyivel jobb, MI, garfika, scenariok ?

Előzmény: project640 (593)
project640 Creative Commons License 2005.07.20 0 0 593

Sziasztok,

Nagyon örülök ennek a topicnak, mert én már a kezdettől nagy SP fun voltam. A SPWAW pedig egyenesen cool, -titokban mindig reménykedtem egy hasonló ,de modern időkben játszódóra, de a II. VH sem rossz-

szóval én már a 8.4 verzióval nyomom, aminek szerintem jobb lett a grafikája, de szerintem a játék igazi erőssége a hangulat, amit egyetlen más játék sem ad vissza - én a mai napig gyűröm a játékot, hiába jön pl. Rome: Total War, kijátsza az ember és el is felejti, de a SPWAW nem ilyen, ahhoz mindig visszatér az ember.

Kedvenceim természetesen a németek és oroszok - utoljára jönnek az amcsik :-(

Nagyon szupi a hangulat, mert hiába a félelmetes Tigris, könnyen meg tudják azt is semmisíteni, ha nem figyel rá az ember (bazooka az oldalába :-) )

Tetszik, hogy a magyar fegyverzetet is beletették, - ezek után nehezen tudom elképzelni, hogy (ahogy olvastam magyar visszaemlékezéseket) pl. a magyar Turán II-es hogyan tudott kilőne egy T-34-est. Persze lelőtte a lánctalpát stb. , de azért mindnki belátja, hogy a T-34-es félelmetes 85-ös lövege kettészelte a Turánt :-(

, amit nagyon sajnálok, hogy a mega campaign-eket pénzért árulják ... esteleg tud valaki olyan helyet, ahonnan letölthető, nagyon hálás lennék. 

Előzmény: Yosser2 (592)
Yosser2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 592
Én a 8.3 al tolom folyamatosan...csak az a baj, hogy a gép nagyon gyenge, ember ellen meg retttentő lassú a játék....
pecaboy Creative Commons License 2005.07.10 0 0 591
Meggyőztetek, felrakom újra a SPWAW-t :)))
-Survivor Creative Commons License 2005.07.09 0 0 590
napi egy lepes....az igazan nem sok.
napi egy fordulo (foleg ha tobb jatek fut egyidejuleg)....mar huzosabb.

Előzmény: raffles (588)
-Survivor Creative Commons License 2005.07.09 0 0 589

ha netan boviteni akarjatok a PBEM kort....

http://www.theblitz.org/index.php

Előzmény: raffles (588)
raffles Creative Commons License 2005.07.08 0 0 588

Sziasztok!

A Steel Panthers valóban kiváló taktikai program, s szerintem nem lehet megúnni.

Mostanában Email Battle és Email Scen. csatákat játszunk, erre van egy pár fős klubbunk.

Ha valakinek lenne kedve csatlakozni az írjon a horvath1.gabor@axelero.hu -ra, s megbeszélhetjük.

Kérés mindössze annyi, hogy hétköznap napi 1 lépést tudjon váltani.

a legjobbakat, üdv: Gábor

Francis Furrier Creative Commons License 2005.05.20 0 0 587

Hát beleolvastam a topikokba, de az angolom még kicsit éretlen... így megyek is angoltanfolyamra :-)))

Mindenesetre megnyugtattak az olvasottak, mert azt mondják, hogy simán elmegy a 8.3-on is a H2H.

Előzmény: -Survivor (585)
-Survivor Creative Commons License 2005.05.19 0 0 586
Előzmény: Francis Furrier (584)
-Survivor Creative Commons License 2005.05.19 0 0 585

lehet, itt csevejegtek.....egyebkent itt minden kerdesedre valaszt talalsz, ha visszanezed a temakat vagy a topic keresojevel

http://www.theblitz.org/message_boards/list.php?f=7

S.

Előzmény: Francis Furrier (584)
Francis Furrier Creative Commons License 2005.05.19 0 0 584

Buta fejjel nem mentettem le a linket ahol vmi fórumon csevejegtek egy készülődő 8.3 H2H-ról :-(

És nem is tudom ismét fellelni! :'-(((

A wargamer.com-ról leszedtem 2 mod-ot, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes-é telepíteni.

A H2H az, ami módosítja, hogy ne legyen kijelezve, ha meglátták az egységet, meg ne legyen %-ban kiírva a találati esély meg ilyenek?

Előzmény: -Survivor (583)
-Survivor Creative Commons License 2005.05.14 0 0 583
nincs kulon H2H patch a 8.3-hoz (lehet, nem is lesz.)
ugyanazt a H2H-t ra lehet tenni 7.1-tol az osszes verziora.
a vegeredmeny ugyanaz. ezert egymassal kompatibilisek, tehat jatszhat egymas ellen a 7.1/h2h es a 8.3/h2h

.
Előzmény: Francis Furrier (582)
Francis Furrier Creative Commons License 2005.05.12 0 0 582

Megvan már a 8.3-ashoz a H2H?

-Survivor Creative Commons License 2005.03.09 0 0 581
egyebkent....epp most gondolkodom rajta, hogy kiserletkeppen a 8.3 -as Oob-jat atalakitom pl. 1848-as hadviselesre :-))
persze az eredeti Oob-kat meghagyva csak backup-olva.
vegulis nem gond; a lovasokat athangszerelni kardra, a gyalogosokat pedig szuronyokra es csokkentett kepessegu puskakra.
a tabori tuzerseget is athangszerelni, fogatok , lovaskocsik vannak...szallithato municiot a h2h-hoz hasonloan betenni.....
( es majd jonnek az ejtoernyos marslakok gepkarabelyokkal kisegiteni a honvedeket a 10X-es csaszari / cari tulero ellen :-)))) )

S.
-Survivor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 580

csak hogy az utolso elotti bekezdesre utaljak....
nem veletlen, hogy hadjarat eseten a gyoztes csata utan:

-az egyseg pk-t eloleptetik

-no a pk. parancsadasi es vezetesi kepessege

-no az altalanos csapat moral

-no az altalanos experience

ezek mind pozitivan befolyasoljak a rout-rallie kepesseget. es azt is hogy a pinned-routed csapat visszalo!

S.

Előzmény: -Survivor (579)
-Survivor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 579

"....ha egy csapat/hadosztály/akármi rosszul áll morálisan, és tovább támadják, attól nem lesz jobban, sőt. ...."

osszekevered a dolgokat es rosszul latod......a moral ertek (az ami az alegyseg szemelyi lapjan van...es hadjaratnal gyoztes csata eseten no, vesztes csata eseten csokken)
az az egyik osszetevo.

a retreated-routed-pinned allapot pedig az adott harcerintkezes pillanatnyi kovetkezmenye....ez pedig mar egy masik dolog!!

magasabb moral ertekkel biro alakulatot konnyebb gatyaba razni akar drasztikusabb modszerrel ....alacsonyabbat nehezebb vagy lehetetlen.
pont ugy mint a valosagban.

nagyon alacsony moral erteku csapat itt sem lesz harckepes, ha meghatralas utan meg lovik oket. akarmit csinalsz veluk.
viszont magasabb moral erteku alakulatnal igenis realitas, hogy meghatralas utan - ha tovabb tamadjak oket, akkor surun elofordul hogy visszalo.

a tizedeles utan nem lesz automatice fitt es harckepes ( nem ezt irtam!!! )
hanem kap egy ujabb eselyt a kirallizasra ( azaz hogy szedjek ossze magukat)
es ez vagy sikerul, vagy nem.

namarmost ha az ellen tovabb tamad egy routed/meghatralt alakulatot.....akkor ugyanez a helyzet. kritikus ponthoz jutnak , ami utan maskeppen reagalhat egy alacsonyabb moral erteku(panik) es maskeppen egy magasabb moral erteku alakulat (pl visszalo, ujra rallizhato, stb.)
tehat a kirallizas (lelket onteni bele) es a pinned-routed-retreated allapotban valo visszaloves nagyban fugg az alakulat (sz lapon feltuntetett ) moral erteketol. de azt nem befolyasolja!!

azonkivul a moral ertek mellett fugg olyan dolgoktol is mint pl. az egyseg parancsnok rangja es kepessegei (megtalalhatoak a sz. lapon) a nemzeti karakterisztika(real pref. settings), stb.

hidd el, hogy ez az egesz szisztema nagyon pontosan igyekszik modellezni a valosagot.

S.

Előzmény: pecaboy (578)
pecaboy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 578
Na számomra pl. ez az egyik unszimpatikus vonása a gémnek, mármint hogyha egyszer rout-ul elbántál (bocs :)) egy ellenséges egységgel, a következő kapott lövés után jobb állapotba kerül (pinned lesz). Persze, ezt ki lehet használni, de én valahol logikátlannak érzem. Ha pl. egy gyalogos csapat szétzüllött, a valóságban nemigen használna nekik, ha akár saját, akár ellenséges csapat tizedeli őket :)

A TOAW meg az SP tényleg nem egy kategória, csak azért írtam, hogy mostanában mivel játszok. De pl. a TOAW-ban (vagy Panzer Campaign-okban stb.) ha egy csapat/hadosztály/akármi rosszul áll morálisan, és tovább támadják, attól nem lesz jobban, sőt. Ha az SP-ben ezt megoldanák valami peccsel, sztem sokat javítana rajta.

Stratégiai/taktikai játékok értékelésénél én sem a grafót teszem első helyre, ld. TOAW :)

P.
Előzmény: -Survivor (577)
-Survivor Creative Commons License 2005.03.07 0 0 577
ha meg ugy sem elegge, akkor jon a megtizedeles:
az elit alegyseggel megtizedelteted a nem elegge harckepes mezei alegyseget. (indirect fire a hexre kezifegyverrel) . ettol megint rallizhato allapotba kerulnek. par masodperc kivaras majd klikk a jobb gombbal a rallie buttonra.

S.
Előzmény: -Survivor (576)
-Survivor Creative Commons License 2005.03.07 0 0 576
en is -mint a jo pap- mindig tanulok valami ujat:
peldaul (foleg full realism prefs-el)
ha a megfutamodott es routed mezei gyalogosok melle vagy azonos hexre elit egyseget vezenyelek.....ugy osszekapjak magukat pillanatok alatt ujra harckepesse hogy az csak na!!!! :-)))
pl. sima nemet katonakhoz SS alakulatot, vagy normal orosz katonakhoz garda alakulatot, stb.

:-))

S.

Előzmény: Yosser2 (575)
Yosser2 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 575
Én most játszottam párat munnaktársam ellen, jól alkalmaztam a Survivortol tanultakat. Persze most megint nem tudopk, mert ismét csak a melóhelyen van netem...
kuller Creative Commons License 2005.03.07 0 0 574
Sziasztok!

Miért ilyen kihalt ez a topik?:)
setenke Creative Commons License 2005.03.07 0 0 573

Elnézést, hogy itt érdeklődöm de tudtok valamit a"Brothers in Arms"-ról?

-Survivor Creative Commons License 2005.03.06 0 0 572
1- a toaw egy nagyon jo hadmuveleti , az SP pedig taktikai program...teljesen mas kategoria, mas preferenciakkal.
2-bar egyik sem lehet tokeletes kulonbozo okoknal fogva, de szvsz egyetlen mas ww2 program sem kepes taktikai szinten arra a szimulacios modellezesre, amit pl. az sph2h-bol ki lehet varazsolni.persze ehhez jol kell ismerni a program adta lehetosegeket. es itt van a lenyeg....: hogy annyira osszetett es komplex a program hogy meg 7-8 ev SP utan is fedezek fel uj osszefuggeseket es lehetosegeket.
es ez a bonyolultnak tuno osszetett komplexitas egyuttal a hatulutoje is a programnak. hosszu idobe telik es turelmet vm. jo angol tudast igenyel az igazan mely elsajatitas. tehat valoban nem egy egyszeru program. akik ebben a topicban nagy elannal elkezdtek, azok nagy resze eletkori adottsagokbol es sajatossagokbol kifolyolag gyorsan eljutott egy egyszeru jatszhato lovoldozos szintre...de annal melyebben mar (mint 2vh-s fegyverzeti es taktikai modellezes) nem erdekelte. Az O szamukra az sph2h az csak egy a lovoldozos-haborus jatekok kozul ahonnan gyorsan elcsabulnak a vizualisan elvezetesebb es elethubb 3D lovoldozos-haborus jatekok fele. Ez nem baj....ez a korosztalyotokra jellemzo eletkori sajatossag.
A baj az, hogy Mo-n hianyzik az az angolul jol tudo, az sp-spwaw-sph2h-t szimulacios modellprogramnak (es nem lovoldozos-haborus gamenak) tekinto , ww2 irant melyebben erdeklodo reteg, aminek ideje es energiaja is lenne elmelyulni benne.
az teny, hogy sok egyeb mas dolog is kozrejatszik...
csak erdekessegkeppen a blitz SP ladder osszetetele:
683 fo a tagletszam,
megoszlasban:
1 United States 236 fo 34.55%
2 DID NOT REPORT 54fo 7.91%
3 United Kingdom 45fo 6.59%
4 Canada 39fo 5.71%
5 Finland 38fo 5.56%
6 Russia 31fo 4.54%
7 Poland 28fo 4.10%
8 Australia 25fo 3.66%
9 Italy 24fo 3.51%
10 Sweden 18fo 2.64%
11 Germany 16fo 2.34%
11 Spain 16fo 2.34%
12 Netherlands 13fo 1.90%
.stb
.stb
.stb...
kozte olyan, SPH2H-t legjobb WW2 modellezo szimulacionak tarto fickok, mint pl. Simon Pearson katonai elemzo es szakiro (+ 20 ev Brit Kiralyi Legiero)
stb....
es meg van egy csomo mas wargamer klub is...

es az hogy 2D-s es nem 3D-s? nem az a lenyeg ebben. mint ahogy a toaw-ban sem.

S.

Előzmény: pecaboy (571)
pecaboy Creative Commons License 2005.03.06 0 0 571
Nem volt rossz, de mióta Combat Mission-özök, utóbbi meg a TOAW nálam a király. Sztem kicsit eljárt felette az idő.
Előzmény: -Survivor (570)
-Survivor Creative Commons License 2005.03.04 0 0 570
Ugy latom, senki sincs itt...mindenesetre azota mar reg megjelent a 8.3 verzio, de meg mindig a H2H modifikacio a legrealisztikusabb.
szvsz meg mindig ez a legkomolyabb 2vh-s program.

S.
-Survivor Creative Commons License 2004.10.14 0 0 569
Ok, Yosser....
nem haragszom..:-((
de ha megis meggondolnad magad...:-))
...:-))

S.
Előzmény: Yosser2 (568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!