szia Sacc drága, dejó hogy itt vagy !!! be kell valjam, ma nem ettem bablevest, sőt karcsirendőr féle kolbászt se, viszont ellenben nagymamaféle kolbászsasolás eredményét, amikor is a hentesnél elötte áló vevő beszélgetéséből elcsípett "ebből a kolbászból tegyen nekem is félre kedveském" féle kolbász lett ebédre :)
Szerintem irjátok, kiváncsi lennék, ti mit láttatok abból, amit mi láttunk ... (huhh, de zavaros voltam, de szvsz értitek :) Persze, csak azért irom, mert felvetettétek, és nem tudom kihagyni... (éljenek a magas lasztik... :o)
Életrevaló hozzászólás!
Csupán egy megjegyzés: az, hogy valaki babfőzeléket ebédelt nagyon fontos közlemény az utókor számára. Pl. ezer év múlva ebből is megtudható, hogy a bab, mint kultúrnövény, még ekkor létezett a Földön... Ebből a közleményből, úgy gondolom, baj nem származhat, ellentétben sok egyéb, rosszul megfogalmazott, személyes motivációjú beírással.
egy kicsit kivűlálló szemével nézve, szerintem nagyon is személyes dolgokat írtok le. Hogy ez mennyire valóságos azt mindenki maga tudja eldönteni,hogy amit leír azt felvállalná a környezete elött is. Talán akit nem ismertek személyesen /sosem volt talin/ még bátrabb mert nem lehet tudni ki áll a nick mögött. Gyakran mikor olvasgatok femerül bennem: ez az ember tényleg ilyen? Én nem tudom eldönteni ,hogy a tasztal mennyire valóságos világ. Mindenesetre érdekes újszerű kommunikációs forma. Egy másik észrevétel kivülállóként. Szerintem is van benne valami szellemi exhibicionizmus pl: amikor valaki közli,hogy "babfőzeléket ebédelt" vagy,hogy mit csinált délután. Én ezt a magam részéről nem érzem szükségesnek,hogy közöljem a világgal. A párom jobban otthon érzi magát ebben a világban, amiben semmi rosszat nem találok, de szerintem nem kell feltétlenül mindent egyformán szeretnünk.
Sacc
Szervusztok!
Az én Párom - a RALIból a Ra - nem ír ide.Még ol-
vasni is csak nógatásomra hajlandó.Pedig én örülnék,ha Ő is Tasztalozn,nagyon sok jó dolog van
itt.
Üdv Mindenkinek:Rali
Mindenki elé tárni érzéseiteket a neten? Nem gondoljátok, hogy ez valamiféle betegség, öncélú magamutogatás? Beszéljék meg a párok otthon, a vasárnap délután csendjében, ne hogy már itt kapjanak hajba. Az őszinteséggel a neten visszaélnek.
Hát nem tudom, én másként látom-tapasztalom a fórumozás és a nyitottság ellentét. Gyakorta idegesít, hogy régi és újsütetű, net előtti vagy neten talált barátaim magánéletének fontos eseményeiről előbb értesülök az Indexet olvasva, mint személyes közlésükből (utóbbit sokszor helyettesíti is a fórumos hozzászólás). Sok ember bizonyos szempontból nyíltabb a neten, mint a valóságban.
Szerencsére, nem tartozom a tasztalos netözvegyek kielégítetlenül hagyott csoportjába, de megnyugtató, hogy a páratlan párok kiállnak a jogaikért. Esetleg alapíthatnátok egy pártot, vagy egy a páratlan netözvegyek jogaiért küzdő szakszervezetet, és lehetne egy nonstop lelkisegély szolgálat is.
"miért is nem írunk magunkról nyíltabban, de megoldás az nálunk is az lett, hogy jobb azt egy kv mellett:-)))"
Van aki megteszi, van aki nem... Azt is halottam már, hogy ez bátorság kérdése... Nem tartom annak...
Ha őszintén írsz, de úgy, hogy csak azok értsék, akiknek szánod, egy idő után életed egy szelete lesz olvasható e helyen... Érteni csak azok értik majd, akik részesei voltak, mások talán gyönyörködnek benne és biztos vannak olyanok is, akiket bosszant...
Köszi, hogy jöttél, és ha nem fájt annak külön örülök:-) Én annak idején fél évig olvastam csak a tasztalt, mire be mertem írni, pedig nem vagyok egy gátlásos típus:-))) Egyébként azt hiszem a legtöbben akiket te ismersz közülünk kevésbé hozzák ide érzéseiket, mi is kvzunk inkább...
Sokat beszélgettünk itt a tasztalon, hogy miért is nem írunk magunkról nyíltabban, de megoldás az nálunk is az lett, hogy jobb azt egy kv mellett:-))) De az új emberek, és igazándiból a más nézőpont az számomra változatlanul vonzó ezen a helyen. Szóval összefoglalva, beszélgessünk iit is ha van kedved, ha nincs akkor kv mellett folytatjuk:-)))
cory! Lehet egy kérdésem? Kérlek ne válaszolj ha kényelmetlen. Hogyan oldottátok meg késöbb ezt, hogy névtelenül vitatkoztatok?
Tündér! Igazad van a barátok is ide tartoznak. mert hát ők is azok, akik tudják azt, hogy ha valamiről van egy kialakult véleményed akkor a mögött mi van. Én ezt megoldom úgy, hogy megkérem őket, hogy közöljék velem, ha velem beszélgetnek a tasztalon, és eddig mindegyik megtette:-)))
Én a páromat máshonnan ismerem, de hellyel-közzel mindketten Tasztalozunk. Egyszer egy topic-ban kérdeztem valamit. Kaptam is rá néhány választ, mire valaki beleszólt a kérdés oldalról (aki persze nem én voltam). Magamban már teljesen elátkoztam, hogy ebbe most miért szól bele stb, mikor rájöttem, hogy ő a párom. A kérdés olyan volt, ami mindkettőnket érint.
cory
Mivel Venyigeszu volt olyan kedves és megnyitotta ezt a topikot és személyesen is megemlített, így veszem a bátorságot és felavatom a nickem. Tasztalos feleség vagyok, de még sosem szóltam hozzá. Hogy miért is? Először mikor a párom elkezdett tasztalozni nekem fogalmam sem volt hogy mi az, azt gondoltam ,hogy a műszaki értelmiség fóruma /csupa rendszerdazda meg ilyenek/. Aztán kb fél év múlva nem bírtam a kiváncsiságommal és benéztem a Törzsasztalra és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy teljesen hétköznapi, mindenkit érintő témák is vannak.Így hát én is beálltam az olvasgatók táborába. De ennek ellenére ez az első hozzászólásom, mert úgy érzem távol áll tőlem a kommunikációnak ez a formája. Szívesen olvasgatom a párom és az általa megismert tasztalosok hozzászólásait, de úgy érzem, távol áll tőlem ,hogy az érzéseimet vagy azt ,hogy mi történt velem, így közöljem a világgal. Én amolyan régi módi vagyok, jobb szeretek a barátaimmal egy kávé mellett beszélgetni világmegváltó vagy épp hétköznapi dolgokról. Persze az is igaz,hogy a tasztalon meg új embereket és véleményeket lehet megismerni, - nem tudom, lehet, hogy egy kicsit nyitottabbnak kellene lennem? Meglátjuk, mindenesetre túl vagyok az első hozzászóláson és nem is fájt.
Barátokról, családtagokról is megemlékezhetünk?
Engem egy IRL barátom vezetett be a tasztal rejtelmeibe. Személyes találkozásainkon sosem hívom őt a nickjén, és nyűgös vagyok, ha nickemen emleget - bár ez olykor, tasztalos társaságban elkerülhetetlen. Gyakorta megbeszéljük, mi történt kedvenc topicunkban, de nemigen szólunk egymáshoz ott. A topicomat viszont nem olvassa sem ő, sem a család internetező tagja, mert hosszúnak és unalmasnak tartja :-). Senki sem próféta a saját hazájában...
én szoktam írogatni ide, sőt a párom is, meg az ő párja is, /héééé, az én vagyok !!!/ bár a kedvesünk nem közös, csak a nickünk, de mindannyian írogatunk és olvasgatunk is...
...csak néha nem értjük, amit írunk meg hogy ki is volt az közülünk, de tkp mindegy :-))))))
Elöször is köszönöm, hogy értitek, hogy mit is szeretnék errefelé, és köszönöm a figyelmeztetéseket is, igazatok van, kényes kérdés ez az egész. Az igazság az, hogy akiket én ismerek párokat, az ő esetükben tényleg nincs semmiféle én titkos világom dolog, ők is olvassák a tasztalt, csak nem írnak.
Ettől függetlenül azt hiszem, hogy ha ez a topic ki tud váltani bármilyen problémát társak között, akkor azt bármely másik megteheti. Nem gondoljátok?
SmartAss kedves! Meg tudsz nekem bocsátani?
ugyanaz! Köszönöm, hogy néhány kérdést feltettél helyettem...
wienerblut! Igazad van, akkor nem írnak ide. Maximum mi jól elbeszélgetünk arról, hogy ők miért is nem:-)))
DragonE124! Örömmel venném ha mindkettőtöket olvasnálak itt, és elmesélnétek hogy is lett ez így:-)))
Néhány válasz ugyanaz egyik felvetésére:
Hogy nem szeretnéd pároddal megosztani bizonyos gondolataidat... Hát biztos van ilyen, és hát ez nem más mint új nick. Biztos mindannyiunknak van olyan nickje, amit még tasztalos ismerősei sem ismernek. bár azt hiszem, hogy egy jó kapcsolatban később még az is belefér, hogy megmutassa, hogy igen ezt én írtam és rólad, de akkor nem tudtam megmondani...
Mi mindketten Tasztalosok vagyunk. Altalaban kulon-kulon irunk, de az is elofordul, hogy igy egyutt. Kivancsiak leszunk topicra, Venyigeszut ismerve biztos jo lesz! :))
De a felsorolt okokon kivul az is lehet, hogy nem erdekli oket a kommunikacionak ez a furcsa, irasos formaja, vagy valamiert nem akarnak a parjuk barati korebe mindenaron befurakodni.
Meg meg annyi mas.
Úgy gondolom összeverbuválódott ezen a topicon mostanra annyi nick, hogy valami érdemi is történjen...
Talán avval kellene kezdenünk, hogy ki, mit és miért ír a Tasztalra és amit ír, arról a párja tud-e? Azért írja ide, mert a párjával úgysem tudná, vagy merné megosztani..? Egyáltalán a párotok tudja a nicketek nevét és ha abból több van, ismeri nickjeitek számát?
Van aki legtitkosabb gondolatait naplóba zárja, akad aki belekiabálja névvel és kiadóval a világba...
A magam részéről naplót nem vezetek, kiadóm sohasem volt... A Tasztalt olyan fórumnak tekintem, ahová leírhatom azokat a gondolataimat, érzéseimet, hangulataimat melyeket környeztemben senkivel nem tudnék megosztani, de azért azt szeretném, ha mások is tudnának róla...virtuális exhibicionizmus.
Nagyon meglepne bennetek, ha egyszer kiderülne: a párotok is titokban ír a Tasztalra, csak eddig fogalmatok sem völt róla, annyira jól tudta palástolni..?
Úgy gondolom, ha ez kiderülne, falnátok párotok nickjének sorait...
Tényleg gondoltam arra, hogy mi is lesz, ha tényleg megszeretik, gépvásárlás, egyértelmű:-)))
SmarAss! És van olyan amit ne tudhatna???:-))) Egyébként űdv erre, és rég láttalak:-)
zizi kedves! Mi az a végre egyszer dolog?:-)))
ugyanaz! légy üdvözölve, és szeretettel látlak itt bármikor... És ha lesz új párod őt is:-)))
Pittyke kedves! more than welcome:-)))
Vajk! Nyissunk egy topicot megsegítésedre?:-)))
Hacsek! Mi lenne ha nem arról szólna, hogy Te nickeknek magánéletétéről érdeklődől?:-))) zizi majd elmeséli, ha éppen lesz rá érkezése, és szeretné ezt velünk megosztani:-)))
és a Plankton gondolkodik is neki ennyi sok barátja lenne errefelé?:-)))
En meg jol megjartam:))
T.asztalozgatok mar par eve, es zavart, hogy Vajkne kimarad ebbol az elmenybol. Mondogattam neki, hogy rengeteg olyan dolog van, ami ot is erdekli,nezze meg, de csak nem jott.... Until now...
Harom honapja nekem annyi:))) , szabalyos kumite megy a billenytuert. Regebben annyira nem erdekelte az egesz, hogy a gepet, amit nem is hasznalt, bevittem az irodaba,ne porosdojon, most meg rakhatok ossze meg egyet, ha beket akarok magamnak....