Egyik rokont vittem múlt héten, konzultáltam vele is a témában.
Ő arra gondol, hogy esetleg nem-e a vízpumpám "szív be" valami módon levegőt. Ez magyarázat lehetne a csobogásra is és a múltkori váratlan fűtés megszűnésre is, hiszen levegős rendszerrel ez előfordulhat...
Ma reggel indulás előtt az alábbi történt. Bedugom a kulcsot, raadom a gyujtast... Lámpák szépen ahogy kell, majd inditanam a motort és ekkor egy klikk szeru hang és elmegy minden. Teljes elektromos csend. Kulcs ki majd vissza de semmi, mintha nem lenne benne akkumulátor, ami egyébként vadonatúj. Szóval motorháztető fel akkusaru le majd vissza /barátnőm ötlete/ és ekkor az autó hibátlanul működik. Mi lehet ez? 1999-es opel Astra g
Adott egy olyan jelenség, hogy hidegen indítás után gázpedál lenyomására csobogó hang hallatszik a motortérből. Nem mindig csinálja, de mindig hideg motornál jelentkezik, melegedés után vagy minimálisra csökken a csobogás, vagy teljesen megszűnik.
Alapjáraton nem hallani, csak a gázpedál lenyomásakor.
Vizet nem forralja, hőfok felmegy 90-95 fok közé, utána mintha odaszögelték volna, nem ingázik semerre, vízmennyiség nem csökken.
Olajbeöntő nyílás sapkája nem "taknyos".
Eleinte próbálkoztam légtelenítéssel, nyomkodtam bőszen a hűtőfolyadék csöveit, semmi érdemi eredmény.
Ennek kb 2-3 éve, megtanultam együtt élni vele.
Ma reggelig.
Nem tudom van-e összefüggés a korábbi tünet és ez között, de ma reggel elment a fűtésem.
Hőmérséklet ugyanúgy, mint eddig felmegy 90-95 fok közé és ott áll.
Nem vettem észre, hogy lassabban emelkedne a hőmérséklet, mint máskor, így nyitva maradt termosztátra nem gyanakszom.
Üdvözlet a segítségeddel megoldódott elég sok hiba és ezt ismételten köszönöm. A fenti képen látható, hogy a tárcsából hiányzott egy darab és ezért égett a sárga lámpa ami most már nem világít :) de sajnos még mindig van egy kis gond a 3-as henger nem mindig megy alapjáraton dolgozik és csak néha hagy ki de terhelésre nem megy. Esetleg van e valami ötleted? Válaszod előre is köszönöm
Nekem is volt ilyen jelenség a termosztát volt rossz,nyitott állásban volt mindig és így nem ment fel üzemire a hőfok.Így csak langyos levegőt fújt mindig.
De ha neked az is ki van cserélve....akkor nem tom lehet az is rossz...
Sziasztok! Tudta-e valaki érdemben tanácsot adni Opel Astra F (C16NZ) hibával kapcsolatban? A jelenség, hogy kevésnek érződik a fűtés teljesítménye, hosszabb út (20 Km) megtétele után is csak langyos levegő áramlik be. A motor hőfok mutatója szinte alig hagyja el a KÉK mezőt. A termosztát nemrég szakműhelyben ki lett cserélve a hiba okán. Maga a termosztát vélhetően teszi a dolgát, mert a nagy "kanyar cső" csak később kezd melegedni mint a belső fűtőradiátorra menő két kisebb cső. Hűtővíz elszivárgás hosszú idő (pl. fél év) alatt sincs, a tartályban milliméterre ugyanannyi van azonos hőfokon, de soha nem megy a jelzés alá. A fűtésszerelvények bovdejnei nyitják zárják a megfelelő részeket. Ősszel a teljes hűtőkör át lett öblítve. A vízpumpa a szokásos szett cseréjekor cserélve lett, új. Ezek után van-e bárkinek ötlete, hasznos tanácsa? Nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Segitséget szeretnék kérni mert teljesn tanácstalan vagyok. Adott egy 1997 astra f 1.7 dt tdl hol van benne fűtés hol pedig nincs :( . Az üzemi hőmérséklet szépen beáll 90°környékére. Nem ingadozik nem forralja a vizet. A hűtő vizet nem eszi. Mi lehet a gond???
Sziasztok valakinek van ötlete a kivillogtatással megkapott kódok megfejtésére, mert én nem találok semmit mivel ez az autó nem 2-3 kódot ad hanem többet és nem értem leírom hátha valakinek van ötlete előre is köszönöm. 1231/14105/1041010/10412/101110/103410/10115/101310.
Szia nekem is az a bajom az astrámmal mint a Tünde lánynak esetleg le tudnád írni hogy mit nézzek meg hogy megjavítsam meg a kocsit mert szenvedek vele egy ideje és marha sokat eszik 10l ill. Érd nekem is nagyon messze van de ha leírnád én meg tudom javítani előre is köszönöm üdv András