Meg lehet élni a zenélésből? Én meg tudok. A Megadeth is. Kényelmesen utazunk, szép helyeken szállunk meg, jó fizetést kap mindenki, nem panaszkodom.
Mióta vagy tiszta? Inni iszom, de droghoz, kemény droghoz mármint, nagyon régen nem nyúltam. Tíz éve? Nem tartom fejben, minek. Azt viszont a mai napig ki szoktam kötni a turnék leszervezésekor, hogy ne tegyenek ugyanarra a színpadra olyan zenekarral, amiben aktív heroinista van. Mert mindenkinek lehet szar napja, és nem akarok visszaesni. Füvezni füvezek, ennyi a kapcsolatom a drogokkal. Nem is bánom, emlékszem még azokra a napokra, amikor egy turné arról szólt, hogy amint leszálltunk a buszról, indultunk a vörös lámpás negyedbe, mert a kurváktól el lehet jutni a stricikhez, onnan meg a dílerekhez.
Hamisít(hat)atlan Mustaine-interjú. Ha valaki ennyire nem képes állni a szavát (lesz koncert) és egy pillanat alatt képes hátat fordítani a rajongóinak, akkor megérdemli, hogy leköpjék.
Számomra a régi nóták közül a Rattlehead ami egyedül izgalmas, a többit minden koncertjükön hallottam. Ez is egy döbbenet, hogy közel 200 valóban minőségi zeneszámot legyártó együttes ugyanazzal a setlist-el szaladozik már vagy 20 éve, ugyanis a Dystopia nótáit leszámítva az időben legkésőbbi számok a Cryptic-ről valók.
Úgy mondanám, hogy második vonalbeli világsztár. Első vonal a Metallica, AC/DC, RHCP...stb.
Egy ekkora fesztiválnak ez nagy dobás lett volna.
Nekik meg, akik azért küzdenek hogy a második vonalból ne essenek vissza a harmadikba, majd onnan egyenesen a süllyesztőbe elég rizikós dolog nem felmenni a színpadra.
(mondom ezt úgy, hogy nem tudok igazságot tenni abban hogy mi történt a háttérben és kinek van igaza)
Olyan sztár, aki már csak a nevéből él, elvárható teljesítmény már rég nincs mögötte. Ha Junior-t engedte volna fellépni (széken ülve) most hősként ünnepelnék őket. Aki nagyra tör, annak fel kell készülnie rá, hogy a nevét áldás vagy átok fogja kísérni. Az, hogy végül melyik, javarészt rajta fog múlni.
De a közönség miért is hisztizett volna, vagy szólt volna rossz szót azok miatt a körülmények miatt, amelyek nem is őket érintik, hanem a zenekart? Most nagyon nem értem a logikádat ebben. Nézd, a kulcsszó továbbra is ok, okozat. Ezt kéne meglátni. Ha a zenekarral nem tolnak ki a szervezők, és minőségi feltételeket, körülményeket biztosítanak a helyszínen, akkor nincs kitolás a közönséggel sem nagy valószínűséggel, de azért amellett meg továbbra sem menjünk el, hogy történt egy sérülés egyik zenekari taggal, ami még simán magában hordozhatta annak a lehetőségét (most körülményeket leszámítva), hogy pusztán csak amiatt nem vállalja a fellépést, és gyakorlatilag még csak azt sem lehetne rá mondani, hogy a semmi miatt. Akinek egy törés semmi, az előbb törje el valamelyik csontját, és majd utána nyilatkozzon... (Ne kelljen!)
A lenti videót meg 1:40-től érdemes meghallgatni, milyen bekiabálások mentek a főszervező bejelentése után...
Az kétségtelen, hogy a sztár szó szubjektív, de azért azt a zenekart, aki közösen turnézik olyan zenekarokkal, mint Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Slayer stb. azt én nyugodtan merem sztár státuszba sorolni.
"Ha téged mint zenekart átvernek, az kvázi ugyanaz, mintha a rajongókat vernék át." - ebben nem értünk egyet. A közönség részéről senkit sem láttam hisztizni, vagy épp egy rossz szót szólni a körülmények miatt.
Kimentünk, hogy találkozhassunk a zenekarral, de a zenekar nem akart találkozni velünk. Ennyi a lényeg.
Azt próbáld már megérteni, meg a sok csalódott fórumos kolléga is itt, hogy ok okozat. Ha téged mint zenekart átvernek, az kvázi ugyanaz, mintha a rajongókat vernék át. Tehát a szervezők a felelősek ilyen esetben, és vigyék el ők a balhét. Csak sajnos ez a közönségen csapódik le. Pedig a szervezőkön kéne, de rajtuk nem fog. Én nagy összegben mernék fogadni, ha minden körülmény olyan lett volna, amit a zenekar elvár, még lehet törött lábbal is bevállalja Ellefson a fellépést. Nem hiszem, hogy úri hóbortból mondták le, pont ezt is az bizonyítja, amit írsz, hogy a tré körülmények ellenére mégsem fordultak rögtön vissza, mégis felpakolták a cuccot a színpadra, és letolták volna bulit. De eljött az a pont, ami minden embernél eljön egy bizonyos idő után, hogy elszakad a cérna (kinél korábban, kinél később), és azt mondod, hogy na akkor állj, ami sok, az sok.
Ja, és most emiatt az eset után neked pl. kevésbé tetszik a Dystopia album, úgy őszintén?! Nem hinném. Most csak a csalódottság beszél belőled erősen (amit megértek) de szerintem értelmes ember lévén, egy kis idő múlva tiszta fejjel, lenyugodva, pár hét/hónap távlatából már te is nagy valószínűséggel máshogy fogod látni az eset megítélését.
2014-ben én sem örültem a lemondásnak, mégsem akartam eltüntetni a szemem elől a zenekar kiadványait, pedig kicsit csalódott voltam, aztán az élet megy tovább, feldolgoztam. Ennyi. Ugyanúgy kedvelem a zenéjüket, még ha sokszor én sem értek egyet Mustaine egojából fakadó viselkedésének, de a zenéjük örökzöld, halhatatlan, zseniális. Szerintem.
Ha ez így van, és tételezzük fel, hogy nem sztárzenekar a Megadeth, akkor miért alapoz rá egy egész fesztivált a főszervező? Akkor hívjon meg legközelebb egy Metallicá-t, aztán ha ki tudja fizetni őket (kb. fél milló euro/fellépés a gázsijuk) akkor majd lesz sztárzenekar, mert a te logikád szerint ez csakis azzal mérhető le, hogy mennyit kér fellépésenként egy banda. Ezt azért én újragondolnám a helyedben.
Csakhogy a zenekar elvállalta a fellépést korábban, azaz leszerződött. Miután megérkeztek, kipakolták a cuccot és a díszletet, a színpadon elrendeztek mindent, azaz vélhetőleg fellépésre alkalmasnak találták a helyszínt. Az, hogy a backstage milyen volt, senki nem tudja az itteniek közül, de még1x mondom engem nem is érdekel. Ha jól tudom a korábbi fellépők sem haltak bele a helyszínen tapasztaltakba, vélhetőleg azért mert zenélni akartak, nem csak a seggüket kinyalatni és a pénzt felmarkolni. Mert itt pont ez történt.
részemről tegnap felraktam a netre a 20 év alatt megvett kazikat, CD-ket , stb. el is vitték. innentől én többet nem fizetek a zenéjükért. pedig nem is rossz az új album.
Jól értem, hogyha meghirdetek egy Megadeth koncertet a kertem végébe, ahol áll egy rogyadozó fabudi, és a zenekar mégse lép fel, mert átbasztam őket a feltételekkel, de te rágerjedtél a hírre, a bandát fogod pocskondiázni?
Most leszek annyira önző, hogy mint fizető vendég értékeljek: teszek rá, hogy milyennek ítélték a körülményeket és nem érdekelnek a szerződéses feltételeik sem.
- A megadeth megkapta a pénzét, amiért semmit sem dolgozott (a turnészervezési fáradalmaik nem érdekelnek).
- A szervező megkapta a pénzét, s azért szemmel láthatólag dolgozott is valamit.
- Mi pedig utaztunk és fizettünk a műsorért, amit nem kaptunk meg. De a pénzünket azért zsebre tették.
Ha én se lettem volna ott, valszeg én is most objektívebben értékelném a helyzetet. De ott voltam a csalódott rajongókkal, akik közül volt aki 500km-t utazott csak a megadeth-ért és szándékosan átverve éreztem, illetve érzem most is magam. Ezt a csapatot kb 11 éves korom óta hallgatom és figyelem, s nemcsak a zenéjük, de a bizonyítási vágyuk miatt is nagyra becsültem őket. Mindez az utóbbi évtizedben jelentősen megkopott, ami megmaradt belőle az pedig a törzsnél lett letörve péntek éjjel, s nem én voltam az elkövető, hanem ők maguk. Mustaine már rég nem érdemli meg, hogy A-kategóriás csapatként vegyék számításba őket. Ennek jó tükre az, hogyha csak ilyen helyeken tud fellépni. Stadionos koncertek már csak a hőskort feldolgozó dvd-ken láthatóak, nem véletlenül.
A Megadeth nem sztárzenekar, a 45k gázsi is ezt bizonyítja, a rajongókkal basztak ki a kurva nagy önérzet miatt és ez szívás annak aki csak miattuk ment ki.
Visszafordítanám a kérdést: hány sztárzenekar lépett itt fel, akire fel volt építve ez az egész fesztivál? Akik ott felléptek, azok közül szerintem sokan szerintem már annak örültek, hogy egy ilyen fesztiválon felléphetnek, meg kapnak érte valami jelképes összeget is. A Megadeth-nek meg ez csak egy turnéállomás volt/lett volna a sok közül. Nem egy Glastonbury, ami még egy Metallicának is kihívás, és nagy dolog volt, hogy főzenekarként játszhat. Nagy valószínűséggel a lepukkant körülmények, plusz a lábtörés, elég volt ahhoz, hogy ezt megtegyék. Ennyi. Nem mellesleg a főszervezőnek a színpadi megnyilvánulása után már el tudom képzelni a viselkedését/stílusát amit a backstage-ben tanúsíthatott, amire már Mustaine is csak azt tudta mondani, hogy na, akkor innen el, de azonnal.
Van valami olyan mondás, hogy a nagy kutyák nem kell, hogy ugassanak, vagy ilyesmi.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy nem biztosítottak volna megfelelő állapotokat a zenekarnak, hiszen ezért van a turnémanagger és az egész stáb mindkét oldalon.
Bízz bennem, nem így van. Most nem részletezem, de sok kicsi ment sokra.
Szerintem ha nincs kedve játszani, el sem jön. Annál meg mi kéne még több elnézés kérés, hogy személyesen kimegy a színpadra (azon már lehet vitatkozni, hogy magától vagy kényszerből) és szemtől szembe azoktól kér elnézés, és közli a rossz hírt, akik ott aznap este ott voltak. Jobb lett volna, ha csak kiírja FB-on, hogy bocsánat, sajnáljuk, ennyi. Amit egyébként megjegyzem meg is tett. Szóval, ennél több még mit kéne megtenniük? Egyébként elég megbízható forrásból hallottam, hogy már a road-ok is prüszköltek, amikor odaértek, hogy szinte teljesen alkalmatlan volt a terület a backstage-ben, ahol ki kellett pakolniuk. Szóval, csak-csak kiderülnek szép lassan, hogy elég áldatlan körülmények fogadták a zenekart...
Szerintem ezek után a megadeth ide többet már nem fog jönni, s talán jobb is. A közönség bárminemű kárpótlásáról egy hang sem esett, bár Dave jelezte, hogy őrizzük meg a jegyet. Köszi.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy nem biztosítottak volna megfelelő állapotokat a zenekarnak, hiszen ezért van a turnémanagger és az egész stáb mindkét oldalon. Egyszerűen Dave-nek nem volt kedve játszani, leszarja a közönséget. Ezt jól mutatja az is, hogy sehol egy "Sorry guys" tartalmú nyilatkozat a csapattól, ahol pár mondatban megmagyaráznák az esetet. Totál néma csend, semmi reakció a részükről, ez pedig teljesen méltatlan a rajongókkal szemben. A tömeg létszámára sem lehetett panasz, hiszen legalább 3-4x annyian voltak, mint bármelyik PeCsa-bulin (gondolom egy fesztiválkoncert szervezésekor valahol az első kérdések között szerepel a csapatok részéről az, hogy mekkora tömegre lehet számítani).
Egy magára valamit is adó profi, a szakmában elismert koncertszervező érzésem szerint így nem nyilvánulhat nyilvánosság előtt meg, még ha igazságtalannak is érzi a helyzetet. Majd jogi úton bebizonyítja igazát, de ez már csak azért sem tűnik reálisnak, ugyanis azzal, hogy ennyire indiszkrét módon kiadta a nyilvánosságnak a szerződés (ami általában üzleti titoknak számít) számos adatát, súlyos hibát követett el. Persze, megértem az érzelmek hevében nem könnyű kommunikálni egy ilyen helyzetet, de ha valaki vérprofi, akkor pont ez az, hogy érzelem nélkül végigcsinálja, hideg fejjel. Még jó, hogy nem hergelte fel annyira a közönséget, hogy azok elkezdjék dobálni a zenekar felszerelését, amivel még súlyosabb (anyagi) helyzetbe sodorhatta volna saját magát.
Volt már eltörve a lábad? Volt-e kedved közvetlenül utána 1-2 órával dolgozni/bulizni egyet? Nem hiszem. Szerintem lehet azt mondanád, hogy menjen fel az a színpadra ilyen esetben, akinek két anyja van.
Ne menjünk már vissza az őskorba! 2016 írunk. Ma már egy Iron Maiden, vagy KISS sem érezné méltónak magát ilyen körülményekhez, miért a Megadeth lenne ez alól kivétel?
Hidd el, van az a szint, amikor akkora gekkók a szervezők veled szemben, hogy azt mondod, sziasztok, még ha tudod is, hogy ezzel azokat hozod kellemetlen helyzetbe, akik miatt lettél az, aki, meg akikből a mai napig élsz. Szerintem itt is valami hasonló történhetett.
igen, valóban lehet hogy a körülmények szarok voltak. miért a Pecsa öltözö jobb volt?
a KISS tudott a 90es években (sötét évek) a PEcsa szabadtérin játszani? láttam a KISS luxusbuszt ott állt a dzsuvában a PEcsa mellett...szerintetek...
meg a maiden 98ban? elindultunk a PEcsa-ba erre állítólag a microsoft lefoglalta a termet majd át az E klubba a szarba ahova berúgni jártunk a tankcsapdára.. ott állt a maiden busza. és játszottak
kurvára fel kell menni bármi van. és egy rakás ember utazott el értük. és a szervezők helyében nem engedtem volna ki őket. legalább egy órás műsort adni kellett volna.
a gunsnak a tagoknál már volt B terve ha Axl behülyül és lemegy.
92ben montreal- ben mikor hetfield leégette a kezét MET le , a guns 3 órát váratta a népet majd 50 perc után axl levonult. szét is bontották a csarnokot!
volt egy koncert németo-ban ahol axl behűlyűlt a show közepén , lement és a szervezők nem engedték őket ki amig vissza nem megy. visszament és befejezte a koncertet.
Én is azt láttam csak a színpad alapján, hogy ez egy rém gagyi, - szavaiddal élve - puttó felszereltségű rendezvény lehetett. Csak Mustaine Marshall ládái többet értek azon a színpadon, mint az egész színpad összesen kb. Ez a lábtöréses sztori meg csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, ami alapján beagyasodhatott, és azt mondta, hogy akkor sziasztok. Gondolom az előzetesen leegyeztetett technikai színvonal sem felelt meg az általuk megkövetelteknek, ezekkel csak itt a helyszínen szembesültek, és azért Mustaine nem elveszett ember a koncertszervezésben sem, mert amikor a saját GIGANTOUR fesztiválját szervezi, akkor az üzlet másik oldalán áll, tudja hogy mennek ott is a dolgok. Rutinos, öreg róka már a maga 55 évével, nem hiszem, hogy sok fogást fognak találni rajta a szervezők, ha perelni akarják.