Keresés

Részletes keresés

Solt Creative Commons License 2000.10.09 0 0 32
Jajaja!

Pont, ahogy a válaszolásnál is működik. Más lenne a funkció, és így a progi nem jelenítené meg a nagy sárga keretes részt (FÓRUM - Új hozzászólás), csak az alatta következő hozzászólást.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30)
vattentorn Creative Commons License 2000.10.09 0 0 31
Nekem bejön az indexes kereső.
Legalábbis ez az első, amelyik mindenféle "ADD URL" nélkül megtalálja az általam felrakott oldalakat. Persze nem magamat szoktam keresgélni, de ha engem meg lehet találni (átlagos juzer, freewebes oldalakkal), akkor én is megtalálok másokat. És találtam is sok olyat a keresővel való ismerkedés első perceiben, amiket még soha, sehol...
Szóval máris a kedvencem.

vattentorn

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.09 0 0 30
Pozsi, nem teljesen látom át a problémát, de szerintem ezért nem érdemes mindenkinek a beállításait elrontani, mert nagyon kényelmetlen, és olyan erőszakosnak tűnik. Csakugyan úgymarad a sorrend a keresés után. Végül is ti vagytok az Index, és ezek a hozzászólások belső anyagok. Ti határozzátok meg a tárolás és a linkelés módját. Nem lehetne pl. tárolni valamilyen módon a topic kódját és a hozzászólás named anchorját, és ezekből dinamikusan linkelni? tehát amikor a keresőgombot megnyomom, akkor lenne URL a tárolt adatokból.

Ha nem nagy szolgálati titok, áruld el nekem, légy szíves, hogy a named anchor az egyes hozzászólásoknál milyen módon generálódik, illetve, hogy az anchor ismeretében hogyan lehet egy adott topicon belül a hozzászólás sorszámát meghatározni.

Köszi
SK

Előzmény: Pozsi (16)
rizo Creative Commons License 2000.10.09 0 0 29
A pl.: mégegyszer, elfelejtettem hogy a kacsacsőr kétértelmű...
pl.: -t (topic) -f (felado)
R.
Előzmény: rizo (28)
rizo Creative Commons License 2000.10.09 0 0 28
Lejjebb már felvetették a törzsasztal szükítést topic-ra...
Én tovább mennék, egy adott topicban 1-2 guru véleményét is elő lehessen csalni a témában...

pl.: -t -f

R.

bd Creative Commons License 2000.10.09 0 0 27
Nagyon örülök, már nagyon kellett, csak
1. ezután megváltozik az időrend? Vagy csak itt?
2. nem találok vissza az aktuális kedvenceim mai lapjaira. Tavalyi oldalakat hoz be.
bd
HoD Creative Commons License 2000.10.09 0 0 26
Sziasztok,
Én is üdvözlöm a keresőt (helló kereső), de sajnálom, hogy kifejezésre még nem lehet keresni ( "maci málnája" ), mert imho ez a legjobb mód a találatok szűkítésére. Ugye ez is lesz?
Kilroy Creative Commons License 2000.10.09 0 0 25
Legalább le lehet majd ellenőrizni, hogy ha vkit megvádolnak, hogy vmit mondott, tényleg mondta-e :-))

Kilroy

Előzmény: keki (1)
Solt Creative Commons License 2000.10.09 0 0 24
Kedves UP,

Kezdtem aggódni miattad, mert GG igérte, hogy a médiahajózás után jelentkezel az általad Törzsasztal: csiga, akácerdő, 2.5 címmel nyitott topicban.
Ha -- azzal ellentétben -- ennek a topicnak nem csak létrehozója, de méltó gazdája is vagy, és olvasod ezeket a soraimat, akkor próbálj már meg rákeresni a A LÉTEZÉS SKODÁJA címen jegyzett írásodra (egyik kedvencem).
Nekem nem találta meg.

Egy fél éve döbbentem rá, hogy elvesztettem a címét, de szerencsére az ugyeletkukac-tól rögtön meg is kaptam, azzal a megjegyzéssel, hogy használjam a címlapon található keresőt. Az általam kipróbált sikertelen kisérleteket leírva rögtön visszakérdeztem, hogy egészen pontosan hogyan, de nem kaptam választ. (Hogy miért nem, az off, és a fentebb belinkelt topikodban is hiába próbáltam feszegetni...).

Üdv,
Solt, aki

Előzmény: up (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 23
Kedves Angelday,

Honnan tudna az egyszeru juzer hogy arra amit o keres egy lista valaszai jonnek ki? Ugy alapallapotbol? Persze meg leh ismetelni a keresest...de azert ez mar fapados megoldas.
Szvsz meta tag-es indexeles rulz, sokkal kevesebb a problema...
Egyebkent valaszokat meg nem nagyon kaptunk...kulfoldon a Search Engine Optimazitation eleg komoly szakma. Tulajdonkeppen a muveloi azon dolgoznak, hogy minel magasabb ra hozzanak fel egy siteot a keresokben. es ezt nem spammal vagy egyebekkel teszik, ha nem esszel es ugyesegeggel.
Ha valakait erdekkel nezze meg ezt www.searchenginewatch.com.
A keszitoknek is erdemes lenne olvasgatnia...
Horasz (aki csak segiteni akar...:-)

Előzmény: angelday (22)
angelday Creative Commons License 2000.10.09 0 0 22
Horasz,

"előfordul, hogy a találatok nagy része ugyanarról a helyről (például egy fórumról, levélarchívumból) származik. Ilyenkor vessük be
a - jelet, és szűrjük ki a túltengő forrásokat (pl. -listanév)."

http://index.index.hu/pontosit.php3

Előzmény: Törölt nick (19)
retix Creative Commons License 2000.10.09 0 0 21
Csak megerősíteni tudom, hogy a teljes szövegrészeket nem keresi (más keresőkben idézőjelben), így a "The winner takes it all" szövegét sem találta meg. Aztán jó volna még a más keresőkben AND és NEAR parancsoknak megfelelő tevékenységet is működtetni.
Majd figyelem a web-auditon, hogy a kereső következtében növekedett-e a látogatószám. Remélem, hamarosan a nyitolapon, scrollozás nélkül is elérhető lesz a funkció, mert akkor majd vele fogunk tényleg keresgélni (ha már át kell klikkelni-klakkolni, akkor marad az origo! :-))
InfraRED Creative Commons License 2000.10.09 0 0 20
valoszinuleg amikor a kereso leindexelte azt az oldalt akkor meg szerepelt rajta ez a ket szo :-))
Előzmény: iLane (13)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 19
Sracok, jo az otelet,
DE JAJ! mar megint egy full text seacrh engine, ilyen mar van....:((((((( az origo is az....
Miert nem lehet egy normalis "keyword" keresot csinalni? Miert kell egy oldalt 15 ezerszer indexelni? Ezt utalom az altavizslaban is rakeesek valamira es az osszes talalat az pl. egy forum hosszaszolasainak a gyujtemenye mert az van leindexelve a robot altal....
Egybkent szakmai kerdesek:
mi a robot (spider) neve?
milyen ip cimrol megy?
mikor lesz add url funkcio?
nem akarjatok normalisan ujra leindexelni a web magyar reszet?
lesz-e hozza katalogus?
Nem fikazni akarlak benneteket, csak elkeserito, hogy nincs normalis kereso magyarorszagon..
Azze midnent bele...
Horasz
(aki egyebkent search engine optimaizer foallasban)
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 18
URL-t meg lehet adni a keresésben, csak a help-ből maradt ki. Url-t hozzáadni asszem lehet majd hamarosan.
Előzmény: Meister (15)
InfraRED Creative Commons License 2000.10.09 0 0 17
ird meg az oldal URL-jet es akkor utananezunk
Előzmény: jerboar (14)
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 16
Ez azért van mert pl. a 0-dik hozzászólás url-je változik időben, ha új hozzászólások érkeznek a topic-ba. Így 1-2 nap alatt, használhatatlanná válna a keresés. Fordított sorrendben az első hozzászólás mindig az első oldalon marad.
Előzmény: plebejus (12)
Meister Creative Commons License 2000.10.09 0 0 15
Apró technikai kerdes:
hogyan lehet sajat weblapot hozzaadni a kereso-adatbazishoz?
Milyen elven megy az indexelese a weblapoknak?
Teljes szovegu, vagy Meta tagok alapjan.
Igaz hogy ez beta verzio, de semmire nem megyunk mi "tesztelok" anelkul, ha a techniakai reszletekrol nem tudunk semmit.

Jo lenne tudni egyaltalan, hogy egy adott weblap benne van-e az indexetekben. Erre jo megoldas az AltaVistas motorra epulo keresokben az URL:idejonacim...

jerboar Creative Commons License 2000.10.09 0 0 14
Egy hibát találtam benne, nem veszi figyelembe, a META bemjegyzéseket.Igy a honlapom,minden egyes elemét kiirja az utólsó tök üres frame-ig. Pedig máshol csak a csak a nyitó oldal találtatik meg. Elméletben igy is terveztem. Ez jó lenne orvosolni.
iLane Creative Commons License 2000.10.09 0 0 13
Beirtam, hogy +filmzene +romeot. Erre bejott a PC Format magazin, ahol se a filmzene, se a romeot szo nem szerepel! Cool! Ez bug vagy feature? :)
plebejus Creative Commons License 2000.10.09 0 0 12
Kezdemenyezestek udvozlom. Jo.
De miert forditja meg az idoben csokkenot novekvore? Igy aztan a tobbi ablakom is elobb utobb atvalt es ez nem tetsz.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 11
Nekem nem működik így, idézőjelesen sem. Azaz ha egy konkrét névre keresünk, mondjuk Szabó Jánosra, megmutatja az összes, Szabót és Jánost tartalmazó oldalt, de az lenne jó, ha csak az együttes, Szabó Jánosos oldalakat emelné ki (pl. az Altavizslában Szabó_János).
Előzmény: Carpy (9)
Inkitatus Creative Commons License 2000.10.09 0 0 10
hi

rakerestem valamire, lejott 4 talalat az indexen belul, ezek kozul az elso harom teljesen ugyanaz. igy konnyu ...

Carpy Creative Commons License 2000.10.09 0 0 9
Kihagytatok azt, hogy ha idozojelbe zarjuk a maci malnat, akkor csak azokat az oldalakat jeleniti meg, ahol ezek igy egymas utan szerepelnek.

Az sem jo, hogy "tovabbi oldalak"-at ir alul, holott sokszor csak az az egy oldal van, amit eppen nezek, es megis ott az 1-es.

Van olyan funkcio, ami kizarolag olyan lapokat keres, aminek URL-jeben benne van a keresett szo? Ha nincs, erdemes lenne ilyet csinalni.

Amugy egyes szavaknal lenyegesen jobb volt a felhozatal, mint mas keresoknel, nem tudom hogyan csinaltatok, de gratulalok.

TeKi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 8
Jnk. Elnézést, hogy nem asztalos létemre hozzászólok.
Hiányolom a "pontos kifejezés" lehetőséget.
Laslow Creative Commons License 2000.10.09 0 0 7
no, rákerestem magamra, nem talált meg. (extrás honlap)
origo megtalál, de azért nem rossz ez sem. nem lassú:)
Descamp Creative Commons License 2000.10.09 0 0 6
A design nem annyira tetszik, viszont maga a kereső jó.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.09 0 0 5
Miért állt át magától a megjelenítésem időben növekvőre, ahogy idejöttem? Ez nem tetszik. A kereső jó ötlet, de sokkal hatékonyabb lehetne, ha a tasztalos keresést le lehetne szűkíteni egy megadott topicra is (z. B. legördülő menü, v. másik ablakban topikcím-részlet begépelése), mert gyakran tudom, hogy a kerékpáros topicokból kéne valami, csak sok az a tizensokezer beszólás. Még valami -- Tasztal<>Fóroumok -- a többiben nem keres, vagy csak azért van Tasztal kiírva, mert nem tudjátok a saját fórumotok nevét?
outbreak Creative Commons License 2000.10.09 0 0 4
Lég jó a kereső. Jóra sikeredett. Üdv:
ouTBreak alias Jockey Ewing
blumi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 3
Ha nem derült volna ki, ez egy olyan kereső, ami az egész magyar weben keres! Vagy az Indexen. Vagy a Törzsasztalban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!