Keresés

Részletes keresés

kiwancsi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 13

Sziasztok!

Megjöttek a darazsak. Naná hogy a tető alatt laknak a konyhaablak és az egyik szobaablak közt.
A permetezővel tudnék csak befújni, de a múltkor a bolti eladóhölgynek sejtelme sem volt arról melyik szer lenne a méhekre "nagyon" veszélyes.

Kérlek!!! Segítsetek!

Az őszi haldokláskor a verandára fúrták le magukat valahogy, és egy vödör, 10 l halott és félhalott darzsat söpörtünk össze. Ráadásul akkorák... nem is tudom mihez hasonlítani. Ha tenyészteném őket, büszke lennék rájuk.

köszönöm

kiw

rferi Creative Commons License 2004.02.03 0 0 12
saját, fájdalmas tapasztalataim alapján mondom:egyetértek
Padláson is vigyázni, mert hamar melegszik, és minél melegebb van, annál durvábbak
Előzmény: kloroform (11)
kloroform Creative Commons License 2004.02.03 0 0 11
A földben lévő darázsfészekkel én nagyon óvatos lennék, ezeknek SOSEM EGY BEJÁRATA van, és a darazsak igen sokan is lehetnek.
A legnagyobb fészkekben tízezres nagységrendű darázs is élhet...
Szóval amikor rovarirtót fújsz be az egyiken, akkor a másikon (meg a harmadikon, negyediken) kijönnek és támadnak.
A darazsak kis számban át is telelnek, a fészkeket kora tavasszal lehet a leghatékonyabban elpusztítani, amikor még csak kevesen vannak. Ha sikerül, ez megelőzi a nyári-őszi nagy inváziót is.
Nagy melegben a darazsak a fészek közelében erősen támadóak lehetnek, sok csípés végzetes lehet, ha pedig allergiás valaki a csípésükre, akkor elég egy is.

A lényeg:
1. tavasszal (amikor még csak kevesen vannak)
2. kora reggel (amikor hűvös van, és nem élénkek)
3. óvatosan

Előzmény: Don Palesz (10)
Don Palesz Creative Commons License 2004.01.18 0 0 10
Én ecetes-cukros vízet használtam, eléggé változó eredménnyel. Szerintem ezek a löttyök csak akkor működnek jól, ha jól el van találva az összetevők aránya.
Persze emellett a darázsfészkeket is föl kell kutatni. A lárvákat nagy örömmel eszik a kói pontyaim:) És a flakonokat is jóval a szőlő érése előtt kell kirakni, különben minek menjenek bele, ha érik a szőlő.
Majd kipróbálom a söröset is.
eMM Creative Commons License 2003.03.27 0 0 9
És lehet kapni abból a finom borból,ami készült belőle?:)
Előzmény: pupák (7)
barnetto Creative Commons License 2000.09.06 0 0 8
Szia Onobody!
Aha, télleg nem ismertem a móccert, nyitva hagytam a száját, meg sörösüvegben próbáltam. Kipróbálom.
Köszi barnetto
Előzmény: onobody (6)
pupák Creative Commons License 2000.09.06 0 0 7
Kedves Segítők!
A padláson valóban rengeteg volt , de legjobban csövekben szeretnek fészkelni: még egy régi taliga nyelébe is beköltöztek .A flakon módszer eleinte rengeteget fogott de aztán mintha kiismerték volna csak legyet fogtam vele .
Végül megtaláltam a megoldást : leszüreteltem!
Most a Szomszéd feje fáj!:-)
onobody Creative Commons License 2000.09.05 0 0 6
Sziasztok!

Aha , szóval nem ismeritek a modszert!
Fogsz egy kétliteres müanyag üditös palackot,
feltöltöd a sör cukor keverékkel .
Az oldalán közép tájon csinálsz rá egy kb 2cm-es
lyukat , és már kész is.
Valamiért csak belefelé tudnak menni
a darazsak, kifelé nem .
Azt hiszem azért mert felfelé menekülnének.
Természetesen a kupakot visszatekered,
és az egészet felakasztod a lugasra.
Sok sikert:
Onobody

fafaj Creative Commons License 2000.09.05 0 0 5
Üdv!

Nagyapám nagy konzervdobozokat húzottt az oszlopokra, így nekem nem kell sokat keresgélnem. Mondjuk ezt már csak jövőre kipróbálható.
Az egy két máshonnan jövő belefullad a cukrosvízbe.

fafaj

barnetto Creative Commons License 2000.09.05 0 0 4
Kedves Pupák, Onobody!
Rendes, normál, de az un. németdarázs is lakhat földben. Onnan veszed észre, hogy beszáll az üregbe:). Egészen nagy bejárata van, 1 kövér egér is beférne rajta. Ja, és legalább 1 mindig ott dong, orzi. Befújtam rovarírtóval, elég vastagon, néhány kiszállt, de aztán mentek vissza menteni.
A flakonos módszert nem ismerem, még szükség lehet rá, de a sörös-boros cefrét igen, nekem nem jött be, nem fogott többet, mint a sima víz.
barnetto
onobody Creative Commons License 2000.09.04 0 0 3
Szia Pupák!

Nem vagyok benne 100 %- ig biztos , de a földben
azt hiszem a fürkészdarázs lakik , és ö nem
eszik szölöt.
A padláson nézz szét, ott van a "szölöevö"
darázs fészke.
Én is az oldalán kilyukasztott üditos palackot
használom.Itt a forumon ajánlotta valaki.
Tapasztalatom szerint a legjobb töltelék,
2deci sörben feloldott néhány evokanál cukor ,
bele néhány szem szétnyomott szölö.
1-2 hét alatt megtelik darázzsal és léggyel.

Üdv Onobody

Előzmény: pupák (2)
pupák Creative Commons License 2000.08.31 0 0 2
Köszönöm a tippeket!Sajnos mintegy 2 hektó bornyi szőlőre kellene zacskó , mire feltenném már metszeni kellene. A földbem lévő fészket , hogy lehet felderíteni ?
lujza Creative Commons License 2000.08.30 0 0 1
Lehet tüllzacskókat kapni, abba bebújtatod a legszebb fürtjeidet, aztán mehetnek a darazsak az állatvédö egyesülethez panaszra állatkinzás miatt.
Előzmény: pupák (-)
barnetto Creative Commons License 2000.08.30 0 0 0
Szia Pupák!
Hmm, így szüret idején nehéz. Próbáld megtalálni a fészküket. Nálunk mostanában nagyon sok darázsfészek volt a földben, ezekbe chemotoxot, meg más rovarírtót fújtam. Használt. Mikor a ház környékét lepték meg és a tányérból ettek, akkor vettem olyan permetezoszert, amire az volt írva, hogy méhekre nagyon veszélyes, ez is bevált. Ez most Neked nem nyero, de a másik talán. Sok sikert!
üdv. barnetto
Előzmény: pupák (-)
pupák Creative Commons License 2000.08.30 0 0 topiknyitó
Darazsak és egyéb szárnyas bogarak lepték el a szőlőmet! Teli a kert klf anyagokat tartalmazó üveggel , flakonnal , a padláson vérengzést rendeztem , megpróbáltam hajnalban meglesni , hogy honnan jönnek (1/2 8-kor a semmiből), már puszta kézzel fogdosom őket , de semmi sem segít.
Tud valaki tanácsot adni?A leg finomabb fajtákat zabálják!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!