"A Lucasfilm eljátszotta a bizalmat a Disney-érában, és a stúdiónak komoly változtatásokra van szüksége, ha azt akarja, hogy a Star Wars újra erőre kapjon. De hogy jutottunk el idáig? Ezt boncolgatjuk videónkban."
"eddig miért kuksolt a cellában a Jedi, mikor simán ki tud jutni"
Én még csak az első két részt láttam, annak alapján arra gondolok, hogy valami olyasmi miatt, ami miatt Kenobi is ott kuksolt Luke közelében. Valami miatt ez volt a "küldetése", hogy ott bevárja ezeket a gyerekeket. Talán volt vagy neki, vagy valaki másnak erről egy látomása vagy valami hasonló.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyi ideje kuksolt ott.
Ahogy csoszog elő a sötétből, rongyos lábbeliben, akár nagyon régóta is, gondolhatnánk.
De amikor leveti a csuklyát, és előkerül a frissen borotvált, ápolt és jóképű Jude Law, akkor az alapján olyan rengeteg idő csak nem telhetett el még.
Persze gyerekmese gyerekeknek sci-fi látványvilágba ágyazva, ami rendben is lenne, de Star Wars-nak kellene lennie, és nem az.
És továbbra is értelmetlen az egész a történet.
Egyáltalán nem magyarázták meg hogy eddig miért kuksolt a cellában a Jedi, mikor simán ki tud jutni, és a rengeteg hajó közül bármelyikkel elmehetett volna bármikor.
Érthetetlen hogy mi ez a kalózosdi a részéről.
A másik hogy hogyan került az a hajó az elrejtett bolygóra, úgy hogy nem vették észre, és nem tud róla senki? Továbbá a robot tud a kalózállomásról, azaz nem lehet ott olyan régen, mert a kalózbázisok maradnak rejtve sokáig.
És milyen védelmi rendszer van ott egyáltalán? Hiszen tilos elhagyni a bolygót, de nem tesznek semmit hogy megakadályozzák? Illetve mit lehet olyan fontos elemezni hogy eltüntetnek miatta egy bolygót? Elképzelni nem tudom. Mi lehet olyan ami túl tesz egy titkos HCS építésén, amivel a galaxis uralását szándékoztak megvalósítani? Mit csinálnak ezen a bolygón? És ennyi elemző van? Vagy minden elemzőre jut 28 semmihez sem értő menedzser? Mert minden mást láthatóan droidok csinálnak. Még a tanár is droid. Tényleg, miért nem komputerek elemeznek? Egyenlőre semminek nincs értelme, azon kívül hogy néhány gyerek hülyeségeket csinál. Ja és ha az elemzők a kertváros részben laknak, kik laknak a lakótelepen?
"visszatért J. J. Abrams világa, mert miközben boldog-boldogtalan a Gooniest és az E. T.-t idézi, aközben elfeledkeztek a Super 8-ról"
Hahaha, amúgy nekem is eszembe jutott a Super 8, de... Hát apukám, talán azért nem, mert amíg a másik kettő immár hivatkozási alappá, hovatovább klasszikussá nemesedett, addig a Super 8 jószerével a feledés homályába veszett. Meg hát a Super 8 eleve az ET és a Goonies reciklátuma! :D És nem, nem Abrams világa tér vissza, mert olyan nincs :D hanem Spielbergé, aki ezeket a filmeket, ET, Goonies és bizony a Super 8 is (és a Drágám a kölykök...) mind-mind producelte, írta stb és az ET-t még rendezte is.
"a két főszereplő gyerek külseje és személyisége erősen emlékeztet Reyre és Finnre."
Dehát ez egy réges-régen bevált filmes recept! Rey és Finn is ilyenek, ahogy korábban millió másik filmben láttunk már hasonló párosításokat.
"esetében nálam bizony Rian Johnson jutott az eszembe"
Most nem sütöm el a régi viccet, amikor a öreg bácsinak mindig, mindenről AZ jut az eszébe :D
De te valami miatt még mindig nagyon harcolsz azért, hogy az utózmánytrilógiába beleláss valamiféle emelkedettséget és értéket. Elhisszük már régen, hogy neked tetszik és szereted. (vagy nem és csak megállás nélkül küzdesz a saját, kialakult kognitív disszonanciáddal) De nem kell mindenáron beláttatni ezt még velünk is azzal, hogy ezekkel a kényszeresen ráfeszített, nyakatekert párhuzamokkal hozzájuk görbíts valamit, amit nem lehet. Most ma éppen már a burleszknél is tartunk, látom, de ennek extrém esetben az lesz a vége, hogy magát a mozgóképes eljárást is a sequel trilógia úttörő lángelméi alkalmazták először a világon! :D
A gyerekszereplők jóvoltából egyébként visszatért J. J. Abrams világa, mert miközben boldog-boldogtalan a Gooniest és az E. T.-t idézi, aközben elfeledkeztek a Super 8-ról, ami időben a legközelebbi hasonló műfajú film. Megjegyzem a két főszereplő gyerek külseje és személyisége erősen emlékeztet Reyre és Finnre.
A helyenként burleszkbe illő jelenetek és a komikusan fura űrlények esetében nálam bizony Rian Johnson jutott az eszembe.
Bizony-bizony, a Disney SW tévés korszakából ez a széria áll a legközelebb az elátkozott folytatástrilógiához. Szerencsére éppen azon a téren különbözik tőle, amelyik ott a legnagyobb támadási felületet jelentette, vagyis itt van egy alaposan kidolgozott, koherens forgatókönyv (remélem, három rész után nem kiabáltam el).
Amúgy látszik az egészről, hogy mennyit jelent az, ha kísérletezgető feminista aktivisták meg animációs vitézek helyett élvonalbeli mozifilmes kezébe adják a vezénylést (ahogyan A mandalórit és az Andort is egy hasonló alkotónak köszönhetjük).
Van több (9? A bagolylény térképén mintha ennyi lenne) olyan bolygó, amit elszigeteltek a Galaxis többi részétől, kvázi téren és időn kívül léteznek. Ebből már csak egyről tudnak, ez az At Attin. Ez is csak gyermekmesékből, kalóznótákból, meg legendákból ismert.
Az At Attinon mindenki egy Nagy Terven(?) munkálkodik, tanulnak a Coruscantról és az Alderaanról - mintha nekik kimaradt volna a klónháború meg a lázadás.
Majd sorra kerül az is, annyira nem izgat. Az az igazság, hogy hogyha nem SW, akkor bizony nem kezdtem volna el ezt sem. Ahogy nem kezdtem el eddig sem az en plusz egyedik ugyanilyen ifi mesécskét (ha vannak egyáltalán ilyenek) sem a többi streameren. Mert hát mi a fenének, ugyebár. És egyelőre itt is a design-t és a tribute pillanatokat élvezem. A sztorinál meg annak örülök, hogy egyelőre nem kapom a szokásos frászt tőle.
Ja igen, meg a lakások belsője, Wow! Azok is de jók! Ezek szerintem eléggé SW hatásúak voltak. Nekem még Luke (és Ben) viskója is felderengett. Hovatovább, még a Falcon is. Nyilván, az ott kb sivatagi nyomor volt, itt meg minden vatta új, jólét van ezen a bolygón, de kb hasonlóak a beltéri kialakítások, illetve lényegében ugyanolyan használati tárgyak (amikről nem tudjuk, hogy mik azok, de sebaj! sőt!) heverésznek, szóval WOW!
A kisebbik fiammal úgy döntöttünk, hogy nézni fogjuk. Együtt fogjuk nézni. Neki kb pont való, nekem meg közös program. Egyelőre nem mondom hogy jó, de legalább nem is rossz. Ez valóban egy olyan klasszikus sémákra épülő, tipikus usa ifjúsági kaland, vagy mi. Mint a Goonies, vagy ET, meg Drágám a kölykök... vagy a Stranger Things, csak hogy mondjak valami modernet is. Talán ez az a terület, amihez a Disney úgy igazán ért, és ez most látszik is! Az alkotók helyzete is kényelmes: nem kell nagyon görcsölni, az ismert klisék mentén elég haladni és elegendő, ha csak itt-ott meg-megvillan valami, amitől kap egy kis SW fénytörést a dolog. Nekem lejön, hogy itt most felszabadult az alkotói folyamat, nem kell semmi különöset létrehozni, nem kell továbbmesélni az SW-t, nincs Skywalker, nincs Birodalom meg a többi, semmi ilyen teher nincs rajtuk. Elegendő egy kicsit hozni a design-ból, most valóban elég a kulissza, elég ha azzal csak eljátszadoznak egy picit. Csúnyábban fogalmazva: itt már tényleg elégséges, ha csak kizsákmányolják a brandet. Itt végre legalább megerőszakolni nem kell. Ez a Disney valódi mozgástere, ne görcsöljön rá tovább, ha semmit sem ért a SW-ból. Ha komolyan vehető, érvényes SW létrehozására nem alkalmas, akkor inkább csináljon csak végre valóban ilyen gyerekmesét és kerítse körbe egy kis SW hangulatkodással. Azt is meg kell jegyezzem, hogy SW sorozat még sosem nézett ki ilyen jól! Itt most LÁTSZIK az elköltött pénz! Persze, fogalmam sincs, mennyi is az annyi, de tényleg barón néz ki minden. Aztán tetszett még az ANH-ot idéző nyitány (de nagyon!), meg az endori motorozást idéző erdei BMX-ezés :D (mondom én, hogy ET meg Stranger Things), illetve hogy a kalózok is mind, hogy szinte mintha Jabba palotájából és/vagy a Mos Eisley kantinból jöttek volna. De a kedvencem talán az volt, amikor behajóztak a gyerekek a kalóz területre a sok hajó közé. Én gyerekkoromban ilyet simán elképzeltem, hogy ez egy ilyen fikciós SW helyszín, hogy valahogy így nézhet ki egy SW kikötő, vagy hogy mondjam. És ilyen lehet oda beúszni egy hajóval (például a Falconnal). Persze, ha egy másik sci-fiben látom ezt, mondjuk a Galaxis őrzőiben, akkor könnyen lehet, hogy nem az SW-re asszociálok ám :D Szóval ennyire csereszabatos itt minden :D Még csak két részt láttam, nem mondom, hogy feszít a vágy, hogy most azonnal nézzem tovább. A sztori tényleg olyan sematikus, hogy láttunk már ilyet bőven eleget. Más kérdés, hogy gyerekkoromban imádtam az ilyeneket, és biztos ezért is oda-vissza lettem volna! Úgy meg pláne, hogy nyomokban még SW-t is tartalmaz.
szórakoztató volt megint, azon jót mosolyogtam, hogy bekapcsolja a roncs prequel harci droidot ami megszólal "Győztünk?"
"jedink" elmondja a gyerekek kérdésére (miért nem szöktél meg eddig, ha ilyen könnyű volt?), hogy nem ér semmit kijutni, ha nincs hajód.
nyilván felnőttes értelmet ezután se keressünk (miért megy vissza a droidért), de hát a mese szerint ez egy vajszívű, a gyerekeket majd megvédő, megváltozó kalóz-jedi.
nekem bejönnek ezek az új lények pl a macskabagolylény, valami Lando szerű haverra számítottam, esetleg egy elhagyott ex-re :)
Jude Law egyébként nagy arc, kár hogy eddig nem volt SW-ben... volt egy picit hasonló szerepe Spielberg A.I.-jában, ott robotként vigyázott az android kissrácra ha jól emlékszem.
Maradjunk annyiban, ha megnéztek pr HEMA kardvideót, hogy jópár lehetőség van kardkapcsolgatás nélkül is darabokra szedni az ellent vívással. Persze akkor a szaltózva kardozó JEDi hulla lenne mire földetérne...
hát ez az asóka elég bénán néz ki. olyan a színe mintha beteg lenne. teljesen természetellenes szín egy emberre. értem hogy nem ember meg hogy ez sw, idegenek vannak benne, de egy főhős esetén ne legyen már betegség-érzést sugalló színe valakinek :) vagy mintha megégett volna a feje.
meg ezek a zsírcsápok. mellékszereplő esetén oké, de így... túl emberi ahhoz hogy ilyen furcsa izék legyenek a fején...