Nekem is van pár növényem feleslegben. Egy kis babér, kicsi télálló banán, eucaliptus gunnii, nagyobb ananász. Engem pl. a télálló citrom érdekelne alanynak. vagy télálló kaktusz.
Régi topic, gondoltam felélesztem, nem nyitok újat. Eszembe jutott, hogy van pár felesleges növénykém és ha valakinek szüksége lenne rá, szívesen elcserélgetném őket. Szóval arra gondoltam, összejöhetnénk páran valahol (én pesti vagyok), monjuk egy parkban (Városliget, Tabán, Gellérhegy, Margitsziget, stb.) és mindenki hozna valamit, hátha pont azt keresi az ember fia, amit a másik hoz. Egy kis klubdélutánt tartanánk, amíg ilyen jó idő van. Mit szóltok hozzá? Van másnak is pár felesleges aprósága? Nekem van: pálma magoncok, yuccák, többféle agave, télálló kaktuszok, pozsgások, télálló citrom magoncok. Nos?
Sziasztok,
Ismét itt, túl egy építkezésen....
Maci, a növényekből egy datura és a citromillatú muskátli maradtak meg, ... majd kiderül milyen színű. (mármint a datura)
Pierisz, csavartfüzem még van, írj címet ahova küldhetem (ha még nem kaptál..)
Érdekelne a dísznád, sárga cickafark, fáklyaliliom.
Fel tudok ajánlani még esetleg: kerti mahóniát, kis meténget, sásliliomot.
Esetleg kis erdei fenyőket szoktam menteni a közeli homokbányából érdekel valakit?
Sziasztok,
Itt a tavasz. Felajánlok a kertészeknek kínai tollborzfű (pennisetum) magot. Vannak ugyanebből hajtások is, de az állapotukat nem ismerem, csak csütörtökön tudom megnézni. Lehet, hogy azokat később kell felszedni. Tavaly ritkán kellett füvet nyírni és nagyon elszaporodott. Szép növény. Akit érdekel, jelentkezzen.
Köszi a tanácsot. Sajnos az én rododendronom a férjem egy lépéssel megölte, pont a tövére lépett és azt széttaposta. Most már csak volt szegény. Egyébként két helyen is leírtam, hogy én mikre vágyom és mi van, amit tudnék cserébe.
Sziasztok!
A leándereknél irtam, valamelyik nap, de késöbb láttam, hogy kicsit késtem, elég régen irt bele az előző iró.
Szeretem a természetet, a növényeket, lelkes sziklakertépitő vagyok, szerencsére van hozzá terepem. Lejtős hosszában, lejtős széltében, és egy ásónyom mélységében hatalmas kövek terülnek el. Ezt használtuk fel, támfalnak, pincének, utaknak, de kimerithetetlen bánya.
Pireisz! A rododendron gyönyörű, van a kertemben, közel husz éves, de ennek az ültetése macerás.
Nyugat Magyarországon szeret élni, az Alpok klimáját kedveli. Amikor kaptam azt a tanácsot kaptam az ültetéséhez, hogy méterszer méteres gödröt ássunk, kénezzük ki az oldalait, és osli
tözeggel töltsük ki, ebbe kerüljenek a rododendronok.Osli-ból hozattunk tőzeget, ebbe ültettük, és meg is hálálja, mert a csodájára járnak minden tavasszal, amikor virágzik. Egyébként nem kényeztetem el nagyon,/nem gyüjtök esővizet neki - nem esik eleget az eső /
de szépek. A hegyekbe megyek kirándulni és közben a fenyőfák alól szedem össze a földet, azt teritem a tetejére.Persze lehet kapni rododendron földet is.Gyönyörü növények
Nem éri állandóan tüző nap, késő délelöttől árnyékban van.
Zsályát, és borsmentát tudok adni, citromfüvem is van. Labdarózsát most ültettem elöször, remélem sikerrel, ez majd tavasszal kiderül.
Ird meg részletesen, mit szeretnél, hátha tudok segiteni
Üdv Gránit.
Csere-berélni szeretnék: Van mutatós bazsarózsám: kívül halványrózsaszin, belül krémszinű, a közepén apró meggypiros szirmokkal. Napszemvirág -napvirág: Mindkettő sárga és hasonlít a napraforgóhoz, az egyik gumóval szaporodik, a másik tőről és magról is. Minél többet vágja az ember, annál dúsabban virágzik. Dísznád: Világoszöld fehér csíkokkal. Sárga cickafark. Fűszerek: citromfű,tárkony,csabaíre,mentafélék.
Nagyon szeretnék labdarózsát, klemátiszt, rododendront,másféle fűszert. Az enyémek sajnos tönkrementek. Persze talán akadna más is, ha tudnám, mire lenne igény. Pl.hagymások:nárcisz,tulipán, de most be vannak húzúdva.
Tök egyszerű. Megveszed a gyümit, a magját szárítod mondjuk februárig, elülteted egy cserépbe, a cserépre húzol egy fóliát amin csinálsz egy kis lukat, és alulról adagolod a vizet. Ha kikelnek lassan szellőzteted őket, majd szétülteted. Ennyi. Nyáron napra kell tenni.
Ventillált kénport is tudsz csinálni.
Bekapcsolod a ventillátort és - mond neki, hogy jajj.
Ha válaszol, akkor ok-s a dolog. Kb 24 óra múlva fog csak sikerülni, de gyorsíthatod is a folyamatot azzal, ha elmész a Kaiser áruházba és ujjal mutogatsz a pénztárgép felé és e- közben a buszbérletedet is feltartod a másik kezedben, persze jooo magasra. -ennyi.
Kedves Komárom!
Köszi az informácikat, sajnos már nem emlékszem pontosan, hogy milyen fajtát is vettem kb. 6-7 éve. Ez a fa arányaiban a korban vele egyezo hársakra hasonlít, vagyis elég vastag, egyenes a törzse és a korona formája is hasonló. Azt nem tudom, hogy mikor vettem hány éves lehetett, de akkor kb. 8 ezer Ft. volt. A nálam eltöltött ido is elég sok, szerinted még meddig pihen? Persze olyan szép, hogy nem haragszom rá, ha nem fog soha virágozni, na de nem bánnám.
Légyszíves mondj valami bovebbet a ventilált kénporról, tudok én olyat csinálni? Ventilátorom van :-).
Szerintem a "kobus" fajtát vetted meg....
Az fehér virágú és tényleg lehet kapni húú, de magas fácskákat is belölle...
A stellata, már gyorsabban bont virágot, mint a kobus...(az is fehér...-bokrosabb)
De a sötétebb piros,..lila..stb virágúak általában picinyekként keresnek gazdát virágzó állapotban. Áruk elég borsos, de virággal veheted meg őket.
--Más: tényleg savanyú talajt szeretnek, amit elérhetsz -"ventillált kénpor" kiszórásával is...
De ha komolyabban meszes a talajod, akkor kár kisérletezni velük. -Csak a kobus bírja jól és az nagy fa lessz és későn virágzik.....
Szia Levendula!
Nem szaporítottam magról magnóliát, eleve 2,5 m magas, konténeres fának vettem, évekig nem nott 1 cm-t sem, most kb. 2 éve no, de még mindig nem virágzik. Az igaz, hogy nem volt savanyú földben, csak komposztban, de akkor is... Lehet, hogy meddo? Ja, és világoszöld levelei vannak.
barnetto
Barnetto! Most mesélte az Éva, voltam kint nála, hogy ha magról szaporítják a magnóliát, akkor 10-15 évig nem virágzik.Én is így jártam. A fehér változat ha jól emlékszem!
Ez tényleg vicc, ugyanis amikor regisztráltattam magam egy olyan emil címet jegyeztek be amin egy másik maci levelezett kb 1 éve. Kértem hogy módosítsák, de nem tették meg. Ide írj: hbferrum15
&matavnet.hu
Kedves Maci ! illetve álmaci !
Jó lenne tisztázni, hogy ki is vagy te tulajdonképpen, mert küldtem egy mailt, de a címzettnek fogalma sincs róla, hogy ki írogat a nevében.
Ha ez valami vicc, akkor nagyon buta vicc.