Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

power6 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1692
Sziasztok!

Kene egy kis segitseg egy holgynek. Sajnos nemreg balesete volt a Tigrissel. Az auto egesz jobb oldala szinte cseres lett. A kasztni munka keszen lett csak a festes van hatra, de elmondasa szerint a muszeregysegeken se kep-se hang. Nekem egy Vectram van es abbol kiindulva arra gondoltam, hogy a fed comp serulhetett neki, mert az tobbnyire minden opelnel az anyos ules elotti labternel van. Ha esetleg az megsem serult, akkor van otletetek, hogy mi lehet es hol lehet a problema?
Elore is koszi a neveben.
QuestPapa Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1691
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi lengéscsillapító ügyben.
A BOGE márkáról mi a vélemény?
Illetve melyik gyártót érdemes még figyelembe venni.
Előre is köszi!
Üdv
Atis hun Creative Commons License 2010.01.31 0 0 1690
TottiVF
Üdv na megvolt a szokásos gondja.
Azt tettem amit mondtál.Benyom a 2 gomb 1xrre 5 mp-ig,be is jött valami.
Először a km-t irta ki,majd minden létezőt kivilágított abban az ablakban.Mintha újraindult volna,minden sávot és csíkot a ki kijelzőn kivilágította kb 3 mp-ig majd viszaált az alapra,óra dátum.
Nem volt semmi f12 meg ienek,pedig a motorhiba kijelző az világított,probléma volt.
Bejött a km aztán minden kigyulladt azon a kijelzőn,majd viszaált a rendes menüre,ora stb.
Még próbálkozok vele ha megint lazsálni akar.
Addig is Üdv
Gyula87 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 1689
Sziasztok!!Szeretnék venni én is 1 Tigrát,de nem nagyon ismerem hogy mennyire megbízható!Esetleg milyen hibák szoktak jelentkezni nála(gyakori hibái)!Meg hogy melyik széria a megbízhatóbb 1.4 vagy 1.6,és hogy mennyire húzós az alkatrész hozzá(fedélzeti meg az ilyen elektromos cuccok)!!Remélem jó hírekkel tudtok ellátni de a tapasztalatokra is kíváncsi vagyok!!Kösz a Segítséget!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.29 0 0 1688
hi! ha le voltr véve az akkusaru akkor újra meg kell "tanítani". leengeded az ablakot és felfelé nyomod végig a gombot. felérés után is nyomod még pár másodpercig. nekem ez szokott segíteni.
Előzmény: soundria (1687)
soundria Creative Commons License 2010.01.28 0 0 1687
Hello, lattam egy ismerosom Tigrajanak (2000) csomagterlecsukasakor egy pillanatra leeresztett a jobb elso ablaka, hogy a bent ulok ne kapjanak sikitofraszt a nyomasnovekedestol. Nekem ezt nem csinalja az autom, lehet, hogy ez extrafelszereltseg? Nektek tud ilyet a Tigris? ha alapfelszereltseg, vajh hol keresendo a hiba oka? Elore is koszi.
Kennymayer Creative Commons License 2010.01.25 0 0 1686
Kedves Márkatársak!
Elkészült az első cikk a praktikák rovatban!
Jó szórakozást hozzá...
www.tigraclub.sokoldal.hu
üdv.: Zsolti
Opel Tigra ! Creative Commons License 2010.01.23 0 0 1685

Szia Atis !

Ahogy látom egy cipőben evezünk. Én már lassan 3 éve szenvedek ezzel a hibával.

Pontosan ugyanezek a hibajelenségek, annyi különbséggel, hogy csak hideg időben csinálja. Nyáron nem. Nekem is ritkán kezdte, de 1,5 év elteltével már minden hideg téli napon csinálja, amíg hideg a motor, vagy ha visszahül, mert beugrom a boltba. Én már cseréltem AGR szelepet, vízhőfokmérőt, gyertyát, trafót, de nem segített. Most a lambdaszondát akarom kicserélni. Ha tudsz valami fejleményt, légyszíves szólj, hátha közös erővel megtaláljuk a hibát. Nekem már 3 szerelőnél volt+Opel szervízes ismerős sem tudott mit mondani, mert ilyen hibával még nem találkozott. Valószínű sok benzint kaphat, befullad a motor, a hiba jelenlétekor fehér füst jön ki a kipufogóból. Én is rajta vagyok a hibakódkiolvasáson, mert idáig nem sok jót olvastak ki belőle :( Ha bárki tud valamit segíteni, nagyon megköszönném.

Üdv. Opel Tigra

Előzmény: Atis hun (1671)
ocso2005 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 1684
Szia TottiVF,

ha jól tudom, akkor az nem az ECU hibakódját írja ki. Valószínűleg F12 és 95-öt fog visszadni. (a 95 -> rádió nincs csatlakoztatva vagy hasonlót jelent)

ocso
Előzmény: TottiVF (1676)
Berta Zoltan Creative Commons License 2010.01.09 0 0 1683
Lenne egy kérdésem is milyenek a szervíztapasztalataitok? ( Opel )
Berta Zoltan Creative Commons License 2010.01.09 0 0 1682
Erre én is kíváncsi vagyok, vajon mi a gond.

Amúgy Pár hete keresek én is tigrát első autónak. Corsán tanultam, nagy különbség nem lesz :D

Amúgy aki azt mondja hogy a tigra csak optikai tuningos corsa annak azt mondom a világ összes autógyártója ezt csinálja, az Alfa Romeo GT műszerfala is egy az egyben Alfa 147 stb....

Előzmény: Atis hun (1681)
Atis hun Creative Commons License 2010.01.06 0 0 1681
Ok köszi
Remélem hamar kiderül,hogy mi a baja.
Ha van fejlemény feltétlenül megírom.
Előzmény: TottiVF (1679)
Atis hun Creative Commons License 2010.01.06 0 0 1680
Hali
Nekem 2 hete volt ilyen,hogy lenullázta magát,de én ezt a hidegnek tudtam be.
Nálad még lehet hogy érintkezési probléma.Az aksinak a saruit csiszold meg 1 kicsit,drótkefe vagy zsmirgli vel,hátha az segít
TottiVF Creative Commons License 2010.01.05 0 0 1679
Atis , az elfelejtettem mondani, hogy a két gombot egyszerre kell benyomnod !!!!!!!! és legalább 5 mp-ig nyomva kell tartanod, hogy belépjen az ECU-ba!!!!!!
Ha elkezd villogni az F 12 , 3 -szor akkor belépett és utána amit kiír azok a hibakódok

Csövi

Előzmény: Atis hun (1677)
soundria Creative Commons License 2010.01.05 0 0 1678
Udv minden Tigrasnak!
Termeszetesen en is kerdezek. :)
Az a helyzet, h a kozepkonzolon az ora tokeletesen mukodik, egeszen addig, mig le nem veszem a gyujtast es leallok. Masnap reggel ismet 0:00-rol kezd. Szoval valamiert reseteli magát, mintha nem is az akksirol, hanem valami kulon taprol menne. Masnak volt ilyen tapasztalata? Koszi
Atis hun Creative Commons License 2010.01.05 0 0 1677
Köszönöm a tippet.
Ki fogom próbálni,remélem ez bejön,ma reggel pl a város közepén jött rá hogy leálljon,mit mondjak,hirtelen 3 autós rám dudált mintha szándékosan állítottam volna le a kocsit.

Remélem ez beválik.
Mikor meglesz az eredmény jelentkezek.
Előzmény: TottiVF (1676)
TottiVF Creative Commons License 2010.01.04 0 0 1676
Szia Atis!!!!!!!!!

Ha nincs ismerősöd , aki kiolvasná a hibakódot, -vagy nincs rá lóvéd-, ami nem szégyen ebben a kurva országban- ..............

-járó motornál, amikor mész vele,közúton, forgalomban, amikor szokott jelentkezni a hiba............

akkor nyomd be a információs kijelzőn a 2 darab nyomógombot egyszerre/ időbeállítás, meg a megjelenítő gombot/ ott is kiírja a hibakódot, sőt még azt is meg tudod ,hogy mennyivel mész de csak 53 Km/h-ig :)

Irj............, hogy mire jutottál.............!!!!!!!!!!!
Atis hun Creative Commons License 2010.01.04 0 0 1675
Köszi a tippet de menet közben nincs velem a szerelő meg a számítógépe,utólag meg nem mutatja.
Tünetek alapján,mi lehet??
Én 1 nagyon kis faluba lakom,nem sok várossal a közelében.Így a technológia se túl fejlett.
Omegatd Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1674
Akkor nagyon gyorsan cserélj szerelőt! Ki kell villogtatni a hibakódot...
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1673
szvsz. ha még nem történt meg, akkor hibakódkiolvasás. ha kigyullad a visszajelző van hibakód is.
Atis hun Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1672
Húzd meg a bovdent fogóval,ne a karral,ha nem megy akkor elsö spojler le,és ugy nyisk fel,jobb tippem nincs
Előzmény: turner82 (1669)
Atis hun Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1671
Üdv mindenkinek
Én nemrég vettem meg első tigrisemet.
Egy olyan probléma jelentkezik folyamatosan,aminek nem tudom az okát,az autószerelőm se.
Mikor úton vagyok vele,egyszer csak rángatni kezd mintha le akarna állni,pedig legalább 70-nel megyek ha üresbe teszem akkor le is áll,ez a rángatás kb 10-30 mp-ig tart ilyenkor lassul is az autó aztán helyrejön és mintha erősebb is lenne,mert kilő mint a rakéta.És kigyullad a motorhiba kijelző.
Nem tudom mi lehet a baja,cseréltem már benzinszűrőt,katalizátort,gyertyát.
Egyszerűen nem tudom mi a baja.Ez akkor nagy baj mikor épp a városban vagyok,és a lámpánál állva rájön és leáll,mert ilyenkor ha be is indítom,le akar állni.

Tanácstalan vagyok,a vidéki autószerelőmmel együtt.
Kérlek segítsetek.Minden tanácsot szívesen fogadok.

A kocsim adatai opel tigra 1.4 ,90 le,120 000 km 11 éves

Nekem ez az első tigrám,így gondoltam,hátha előfordult ez más tigránál is.

Segítségeteket előre is köszönöm

Atis
Dzsinn81 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1670

Urak!

Lenne eladóm: Opel Tigra '98-asról könnyűfém-garnitúra, gumikkal. 195/50 R15: 2db Barum "vízvágós" (kb. 80%), 2db Goodyear (kb.60%). 40 dezső, esetleges ET-módosítás árban. 70/616-8552. Kis Opel villámok a felnik közepéről megvannak vhol..

Üdv! G.

turner82 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 1669
Sziasztok!

Problémám, hogy nem tudom felnyitni a motorháztetőt (bovden?)! Van valakinek valamilyen tippje? Nagyon megköszönném!
czroli Creative Commons License 2009.11.22 0 0 1668
Szia!

Nagyon köszönöm a segítséget, holnap reggel meg is nézem! :) Egyébként hála a jó égnek remekül megy a tigris! :) Nagyon a szívembe lopta magát! :)
Opel Tigra ! Creative Commons License 2009.11.21 0 0 1667

Szia !

Nekem is volt hasonló gondom, hogy bizonyos fordulatnál valami fémes csilingelő hang volt, és álló helyzetben nem adta, így csak menet közben sikerült megtalálni a hiba okát. Megkértem haveromat, hogy hajoljon ki menet közben, és hallgatta, hogy pontosan honnan jött a hang. Nem biztos, hogy nálad is ez a hiba, de érdemes megnézni. A motorháztetőt ahogy felnyitod a jobb oldalon van a motorháztetőt tartó kar. Ugyebár az a tengelye körül forog a kasznihoz erősítve. Na és ott amelyik lemez tartja ezt a kart, az ponthegesztéssel van felfogatva, és az egyik ponthegesztés elengedett, és bizonyos fordulatnál az adta a fémes hangot. Sajnod azonnal nem tudtam meghegesztetni, úgyhogy egy csavarhúzó segítségével kicsit szétfeszítettem a 2 lemezt, azóta nem adja. Próbáld meg, hátha ez a baj.

Üdv. Opel Tigra

capogery Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1666
a kép lemaradt...
capogery Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1665
Sziasztok!

A jobb oldali napellenző lába letört, honnan tudnék ilyet szerezni?

Köszi
Gergő
czroli Creative Commons License 2009.11.17 0 0 1664
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Pár hete vettem egy '97es Tigrát. A km óra 70300 km-t mutat, mikor vettem 69ezer volt. Ahogy azt illik 70nél elvittem szervízbe és mindent amit esedékes volt cseréltek. Gondoltam, minden okés lesz... de! Pár napja 2500as fordulat felett valami a motortérben (ha jól hallom valahol jobb első részén) fémes csilingelő (gyenge csörömpölő) hangot hallat. Ha csak a motort bőgetem, akkor nem teszi... de ha sebességben van és megy az autó, akkor igen. Viszont nem rögtön elinduláskor csinálja... olyankor pörgethetem a motort, semmi hang... csak ha mentem vele valamennyit, utána. Ha leállítom a motort és egy kicsit hagyom pihenni, majd újra indulok... akkor egy darabig ismét nem csinálja, majd megint. Szervízbe így nem tdom vinni, mert Murphy törvénye alapján akkor úgyse adná a hangot.
Valami ötlet, hogy esetleg mi lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
czetly Creative Commons License 2009.10.26 0 0 1663
Tigrához bontott motorháztetőt és első fényszórókat tud e valaki? használtan termmészetesen? érdekelneeeee

peterczedula@yahoo.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!