Keresés

Részletes keresés

europeer Creative Commons License 2000.02.20 0 0 76
Ezzel biztos arra gondolsz, hogy akkor is ket zaszlo volt, meg az EU-val is az lenne.

Az EU 15 orszaga biztos irigyelte tolunk, hogy ketto volt, ezert rakjak ki ok is ki mindkettot... Ilyen hulye 15 orszagot...

Előzmény: rezső (75)
rezső Creative Commons License 2000.02.20 0 0 75
Kár, hogy az európa-zászló nem vörös. Mert akkor olcsóbb lenne, a megmaradt április 4.-i díszletet és mentalitást (odadörgölödzünk a Nagy Testvérhez) feleleveníteni.
Előzmény: europeer (73)
europeer Creative Commons License 2000.02.20 0 0 74
Egyebkent meg most olvasom, hogy bezar a Szegedi Nemzeti Szinhaz.

Meggyozodesem, hogy egy szinhazat megmenteni fontosabb lenne, mint fellobogozni Magyarorszagot. Egy szinhaz nevel, sokkal tobbet nyujt mint 1 millio zaszlo. Nem szeretem a Bank ban-t, de akkor mar az is "jobban nevel" a magyarsagra, ha valaki beul egy szinhazba, es megnezi.

udv. euroPeeR

europeer Creative Commons License 2000.02.20 0 0 73
Elokerultek orszagok, varosok, ahol szinten minden kozepulet mar fel van lobogozva. A topic inditasakor gondoltam, hogy ez lesz az egyik erv, amivel a tamogatok elohozakodnak majd. En nem igazan vagyok ellene szemely szerint, bar az anyagi vonzata ketsegkivul hatalmas. Es valoban meg azt is elo tudnam kepzelni, hogy a magyar es az EU-zaszlo egyutt legyenek kint, mint ahogy az USA-ban is megfigyelheto peldaul, hogy az USA zaszlaja es az allam zaszlaja van kinnt egyszerre. Amit viszont mindenkeppen szabalyozni kellene, az a darabszam, azert minden ovodara, minden kis hivatalra csak nem kellene kirakni, szerintem boven eleg lenne a nagyobb, fontosabb epuletekre.

Riveriannak volt egy hozzaszolasa:

"Mivel az eszdéeszesek még nem jelentkeztek, hadd irjam meg helyettük az érveket:
1. Rendkívül drága akkor, amikor a Tiszát kell rendbehozni (nekünk a halászokért vérzik a szívünk).
2. A magyarságtudatunkat ne kívül viseljük, hanem mélyen, a szívünkben.
3. Olcsó magyarkodás.
4. Mivel a levegő szennyezett, rendkívül koszosak lesznek a zászlók és a koszos zászló az nemzetgyalázás. Mi pedig a nemzet érdekeit a szívünkön viseljük és tiltakozunk a nemzetgyalázás ellen.
5. Egyébként pedig a kurva anyját a magyar zászlónak."

Eloszor is az elso negy nem is olyan nagy hulyeseg, habar SZDSZ fikazasnak szantad, talan fontos pontokra mutattal ra, szoval nalam forditva csattant el. (az 5. pontot hagyjuk).
Valojaban az 1. es a 3. pont lehet a fontos, ami mindenkeppen igaz, ha ezt az uj torvenyjavaslatot nezzuk, mert draga, es kicsit eroltetett ez az egesz, tenyleg egy ket honapja meg a koronat szallitottak, most meg ez...kicsit sok szerintem ez, mindehhez nyomatva, hogy "elosegeiti a magyarsagtudat erzeset".

Mitol fogok mast erezni, ha latom a zaszlot. Itt kezdodik az, hogy magyarnak erzem magam. Es itt meg a 2.pont is igaz lehet.

Udv. euroPeeR

morticia addams Creative Commons License 2000.02.20 0 0 72
Antikomm;
szerintem ez a hozzaallas az, amitol nemcsak Grosstein parazna be, hanem mas is.Pl.en. Ettol fuggetlenul tovabbra is szivesen latnam a nemzeti zaszlokat kozepuleteken, de ha a tiedhez hasonlok ideaja uralkodna akkor vagy emigralnek vagy ott probalnek keresztbe tenni ahol csak lehet. Csak azert nem kotnem fel magam, mert az egy szivesseg lenne:-(
Egyebkent honnan veszed hogy egy zsido nem erezheti magat ugyanolyan jo magyarnak mint akar te?
Előzmény: antikomm (70)
antikomm Creative Commons License 2000.02.20 0 0 70
grosstein: Ha nem tetszik látogasd meg izraeli testvéreid.Legjobban teszed ha otthon is maradsz! Ilyen hozzáállású ember minek jön ide?
JO Creative Commons License 2000.02.20 0 0 69
Udv!

az nem igaz, hogy csak, hogy csak magunkat okolhatjuk erte. Az adott helyzetben probaltuk a magyar erdekeknek a legmegfelelobbet kihozni, es ez foleg a 2.vh-ra igaz. Ott semmi mozgasterunk nem volt. Jo volt a politika, csak Horthy elcseszte a kiugrast...

mt:
JO

Előzmény: Grosstein (56)
morticia addams Creative Commons License 2000.02.20 0 0 68
Grosstein;
asszem egy kicsit paras a hozzaallasod.Hidd el, ha valaki, akkor en biztosan nem tartom a mostani kormany politikajat olyan nagyon messzeesonek a pl.Haider-fele ideaktol, megsem latok semmi rosszat a nemzeti zaszlok-kozepuletek kerdesben. Miert ne fejezhetne ki egy orszag a nemzeti identitasat ilyenforman?
Pont igy kellene kifejeznunk a nemzeti(on)tudatot, hovatartozast, buszkeseget, vagy akarmit, es nem egyeb eszkozokkel, amik,sajnos fel-felbukkannak.
Tudom, hogy egy olyan orszagban, ahol a Csurkaek guggolnak a Parlamentben es a felelos kormany lapit amikor a szomszedban Haider hatalomrakerul,es amikor a bevandorlasi torvenyek mindennek nevezhetoek csak segitokesznek, mas kulturak irant lojalisnak nem,akkor konnyen beleeshet az ember abba a hibaba, hogy osszekeveri a nacionalizmust az egeszseges, masoknak nem arto-es valahol elvarhato-nemzeti ontudattal. Az EU-ba igyekezhetunk, de ne felejtsd el, hogy az EU az, amely a tagallamoknak bizonyos tekintetben nemzeti ertekeit csorbitotta.
rezső Creative Commons License 2000.02.20 0 0 67
Tisztelt Grosstein!

Az volt a bűn, hogy elvesztettük?

Az 1848-as és 1956-os forradalmat is elvesztettük. Bűnös nép vagyunk?

És aki bűnös, és vesztes, annak nincs zászlóviselési joga?

És melyik élenjáró EU ország használa sajátja helyett a sillagos zászlót?

Előzmény: Grosstein (56)
csoma Creative Commons License 2000.02.20 0 0 66
Kedves Grosstein,

ha most ultima ratio-ként azzal jössz, hogy mi vezet jóra, akkor nem lehetsz más, mint az eltűnt jdr, csak hülyébb kiadásban...

Üdv.

Előzmény: Grosstein (63)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 65
Aha, értem. A magyar zászló soha nem jó.
Csak akkor mi a fenének írtad, hogy az időzítés nem jó? Neked nem az időzítéssel, hanem a magyar zászlóval van bajod. Szegény szerencsétlen! :(((
Előzmény: Grosstein (63)
melnyikov Creative Commons License 2000.02.20 0 0 64
Apuci, sok országban olyan komolyan veszik ezt a cuccot, hogy büntetés jár annak, ki elmulasztja kirakni. Képzeld, még Izraelben is mindenhol díszlik a nemzeti lobogó. De sok országban sok magánportára is kitűzik. 40 év bolsevik agymosás után nem árt a törvény, a szoci-maoista(szadsz) önkormányzatok is kénytelenek lesznek betartani.
MB
Előzmény: Derek (16)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 63
Tisztelt hegyivadasz!

Lton szitkozodsz a trianon topicban is rendesen! Ez nem vezet jora, tudhatnad!

Mar elobb valaszoltam Neked, Az idozitese a magyar zaszlonak nem jo, mert nem lehet jo! Az EU-ba valo belepesunk utan el tudnek kepzelni Eu zaszlokat. Ez tenyleg modern dolog lenne.

Előzmény: hegyivadasz (61)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 61
Grosstein
Méltóztatnál végre válaszolni arra, hogy mikor lenne jó az időzítése egy ilyen tv.-nek?
Előzmény: Grosstein (59)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 60
A zászlókitételről szóló tv. mennyiben hátráltatja az orvosok jobb megbecsülését? (Hogy az érvelésedben lévő demagógiáról szó se essék)
Előzmény: JO (54)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 59
Tisztelt Werner Zsolt!

Hat igen, azt hiszem , hogy mar kezdi erteni On is!

Nemeto. es Ausztria is vesztesek, nem lengenek a zaszlok! Nem kivanok a kiterni a jelenlegi ausztriai valasztasi esemenyekre, de el tudom kepzelni a nemzetkozi viszhangjat egy hasonlo intezkedesnek Ausztriaban.
Mi is eleg kozel vagyunk sajnos a hosonlo szelsoseges gondolkozashoz, azt hiszem erre jol utalt is a minapi New York Times-ban egy cikk hazankrol....

Előzmény: Werner Zsolt (53)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 58
Mikor lenne jó az időzítés?
Előzmény: Grosstein (50)
csoma Creative Commons License 2000.02.20 0 0 57
Kedves Grosstein,

ezt a "vesztes ország" szöveget már ideje lenne elfelejteni vagy legalább is rossz érv. Hangsúlyozattan semmi köze nincs a nemzeti zászlóhoz!

Nem tudom, jártál-e külföldön (akkor sem magázódom, mert ez itt nem csendőr-pertu), de hogy becsuktad a szemed, az biztos.

Egyáltalán nem finoman utaltál a Horthy-korszakra...

Senki nem "margalizálja" a kérdést, csak Te. Nem látom alkotmányos aggályait a zászlókérdésnek, és erre Te sem tudtál egyetlen érvet sem hozni.

A globalizáció csak a Te agyadban kulcsszava a nemzeti felemelkedésnek. Ehhez még számos jelző csatlakozik, erről tanúskodnak az uniós viták. Most nem Horn-Kuncze kormány van, amikor a "modernizáció" volt a jelszó. Egyáltalán: a tetszene elfelejtkezni a jelszavakról...

Üdv.

Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 56
Tisztelt rezso!

I. vilaghaboru, II. vilaghaboru. Csak magunkat okolhatjuk ezekert a bunokert!

Előzmény: rezső (52)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 55
Ha beleptunk az EU-ba, johet a zaszlo, marmint az EU-e!
Előzmény: hegyivadasz (51)
JO Creative Commons License 2000.02.20 0 0 54
UDV!

Na latom en vagyo a magyar nep legfobb ellensege..:))
Egyebkent el szeretnem mondani, hogy nalam MO-t jobban szereto embert keresv is nehez lenne talalni...

Naszoval...
Egy olyan orvos, akinek a kezeben a te eleted lehet /intenziv osztaly/ 58 000!! bruttoert tengodik...napi 12 orat atlagban. Es amikor a kuldottseguk felkeresi a minisztert az a kepukbe vigyorog... Es ez csak egy pl a sok kozul. Sok fontosabb torveny kellene...

Torvennyel csak ugy lehet kenyszeriteni az embereket, ha penzt is adnak a vegrehajtashoz, ill. szankcionaljak a vegrenemhajtast...
Nem torveny kell ide, hanem kultura...

Az idozites jo, de nem torveny kell...

mt:
JO

Előzmény: hegyivadasz (48)
rezső Creative Commons License 2000.02.20 0 0 52
Tisztelt Grosstein!

Mikor voltunk vesztes ország? Minek a vesztesei?

hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 51
Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 50
Tisztelt Csoma!

Akar hiszi, akar nem, jartam kulfoldon. Csak hat ugye mas a helyzet egy gyoztes orszagban es mas egy veszteseben.
Elobb mar probaltam finoman utalni a feherterror idoszakara, a Horthy rendszerre. Ennek is folyamodvanya, hogy orszagunk egy vesztes orszag!
Ebbol kovetkezoen nem feltetlenul kellene margalizalni a zaszlo ugy nemzetkozi kovetkezmenyeit....

Alkotmanyos aggalyok...hol is kezdjem. Ez egy tipikusan a jelenlegi kormanyra illo, elo nem keszitett, rossz idoben a koztudatba bedobott dolog. Jelenleg az informacios tarsadalom, a globalizacio a felemelkedes kulcsszavai, nem a multba valo fordulas. Tessek mar ezt elfeledni...
Ez nem visz sehova, csak a penzt viszi!

Aggaly: Itt van pl. Budapest kek-sarga-piros zaszlaja. Miert nem ezt raknank ki minden kozepuletre Budapesten, videken pedig a helyi zaszlokat. A nemzeti zaszlotol mar csak egy lepes a nacionalizmus, amire aztan majd mindig lehet hivatkozni.

Előzmény: csoma (42)
csoma Creative Commons License 2000.02.20 0 0 49
Kedves Grosstein,

ugye megmondtam! Bejelentkeztél, és máris jön a "mocskolódás". A magyar zászlót a Horthy korszakkal össekötni: bornirt hülyeség. A "rehabilitált csendőrrel" asszociálni pedig gazemberség. (Te akartad...)

(Az előbbiekre nem válaszoltál. Nyugati gyakorlat, stb.)

Üdv.

Előzmény: Grosstein (44)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 48
rezső Creative Commons License 2000.02.20 0 0 47
Tisztelt Grosstein!

Gondolhattam volna, hiszen a IX. kerület SZDSZ kormányzású.

Megjegyzem nem kormányjavaslat.

Gyerekkoromban falun éltem. Csendőr már nem volt. Ünnepeken (jobbára március 15.) zászlókítűzés viszont igen. Minden paraszportán volt magyar zászló. A sztálinizmus közepén. Nem tudom most van-e.

antikomm Creative Commons License 2000.02.20 0 0 46
A zászlóknak minden magyarérzelmű örül! Csak annak a szemét bántják aki nem szereti a magyart.Ha nem tetszik haza lehet menni!!Ez itt Magyarország!!Amíg magyar él ebben az országban a zászlóink lobogni fognak!! Az én házamon mindíg kint lesz és büszkén vállalom!!
hegyivadasz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 45
JO
Persze, ha valami olyan dologról van szó, ami nemzeti önérzetünket ápolja, akkor az vagy nem időszerű ( a la George Sand) vagy fontosabb dolgok is vannak nála. A gond csak az, hogy az ilyen dolgok soha nem időszerűek és mindig van fontosabb ügy egyesek szerint.

A törvény meg azért kell, mert az utóbbi ötven évben sajnos elszoktunk attól, hogy büszkék legyünk egy sor olyan dologra, ami teljesen természetes.

Előzmény: JO (43)
Grosstein Creative Commons License 2000.02.20 0 0 44
Tisztelt Rezso!

IX. Keruletet akartam irni...., de visszaterve a zaszlo ugyre!
Az idozites teljesseggel rossz. A "fiuk" inkabb focizhatnanak, mert ahhoz ertenek, de kivancsi vagyok hova fog jutni az orszag nemzetkozi megitelese ezek utan...
Engem speciell a letunt Horthy korszakra emlekeztet az egesz hercehurca. Mikor fogja nezni a zaszlot a falusi paraszt? Majd ha arra megy a rehabilitalt csendor es arra kenyszeriti...

Nem-nem uraim, azt hiszem ez a kormany teljes kiszakadt abbol a vonulatbol, amit ma magyarorszagon a tobbseg akar!

Előzmény: rezső (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!