Ó, ismerem a zenekart nagyon régóta és követem is a dolgaikat. A VHK-től a Semmi kapuin dörömbölve és az Éden visszahódítása I a legnagyobb kedvenc, de a többi is kiváló mind. A VCSZ is frankóbenkó.
én is csináltam keresztény-punktérítő zenekart, de sehogy nem jött össze mert a bass-gitárosoknak mindég túl kemény volt és 1-2 próba után inkább leléptek, hogy ez nem az úrtól van túl kemény :D
A hgy-ben a Döncit "izélgették" és a végefelé már leis keverték és nem lehetett hallani a szólóit :(
A büfébe kérdeszte, hogy mijjen volt és montam neki, hogy lekeverték :D
Emlékszek arra, amikor egy keresztény zenekarban játszottam, hogy rendre utasították a szólógitárost, mert merészelt egy csodálatos futamot játszani az egyik számnál.... A zenei élmény volt a legszebb, a szöveg nem is igazán volt méltó a darabhoz...., a lelkész döntött és kivették egy lagymatag semmiségért... Ami érdekes, hogy mamár sok keresztény felekezetben metálzenét is játszanak, hörgésekkel teli, csakhogy megnyerjenek sokakat! Röhej! Az ilyen szentszelemes lelkész soha nem néz magába?
Drága varátom, hinni kell a lélek létezésében, úgy ahogy az istenek létezésében is?
Józsi bácsi elalszik örökre, meghal és testéből kiszálll a lelke.... Hogyan megy ez végbe? A Józsi bácsiból kiszállt lelke teste nélkül is Józsibácsi marad? Milyen jegyei vannak az azonosításra a léleknek? Beazonosítható a sok sok....., mennyi....?..., lélek közül, hogy melyik volt a Józsibácsi lelke? Mi alapján?
A lélek mi? Milye3n információt hordoz magában a lélek Józsibácsi személye, tudata, ismerete, élettapasztalata, élményei, no meg az IQ-ja nélkül? Józsibácsi szalmahegyező volt, szerette a nőket, a sexet, a bort és a sőrt, no mef a jó házipálinkát is, de a lelke? A léleknek vannak érzelmei? ennie nem kell gondolom, sem innie, no meg levegő után kapkodnia sem...., nem kövér, de nem is sovány, akkor milyen formája van a léleknek? meduzajellegű a világűrben?
Polgárpukkasztó videók lázadó, festettkörmű kamaszoknak, akik ilyen fémkarmokat vesznek a gothic shopban húszezer forinért. Nagyon komoly az a From the cradle to enslave klip, benne van minden, amitől jól érzi magát a 15 éves rajongó. Amúgy ez nem cenzúra, csak egy figyelmeztetés előtte, hogy ízléstelenség következik :)
"a lelke pedig személysége nélkül semmit nem ér.....",
Mondod mindezt úgy, hogy elvileg nem hiszel a lélek létezésében. Akkor most mégis? Ha úgy tetszik, a léleknek is van "személyisége", de itt egyelőre a tudat személyisége érvényesül inkább.
"a személység pedig a test nélkül beazonosíthatatlan...."
352 videoklippem van csak metal témákból, annak a 80%-a black metal. Idő híjján nem sikerült sokat fölraknom és rengeteg a cenzurázatlan. Raktam már föl két cenzurázatlant is, de nem tudták a többiek megnézni, mert a Youtobe viszont már cenzúrázta.
Nos húsz évig magam is foglalkoztam zenével, szövegírással és énekléssel, sőt festészettel, irodalommal és filozófiával is, a valláskritikáról már ne is beszéljek.... Akkor a harművészeti dolgokat sem említem, ahol pl. a szellemi része a dolgoknak igen fontos.... Mégis rá kell jönnie az embernek, hogy földhözragadt és testhez...., a lelke pedig személysége nélkül semmit nem ér....., a személység pedig a test nélkül beazonosíthatatlan....