Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sziasztok végre volt alkalmam lőni a nagy SVD-2-el (dragunov) és így össze tudtam hasonlítani a remington TWS 308-al és azt szeretném megtudni hogy ki erőltette Magyarországra az SVD-t vagy nem volt pénzünk komoly fegyverekre!!!!
Amit én értek hozzá az nemsok,de a dixonom eledtam mert hamar elment az éle. Az átlag késeik k.b.55 HRC keménységüek.Szerintem találsz ennél a tipusnál jobbat is. A puma,márkára jó,én azt választanám.
Nem tudom, csak egyszer probaltam naluk venni, de akkor epp elfogyott. Boltban jo draga, masfel-ketszer annyi, mint a para loszer. Bezzeg http://www.airsoft.hu/ fillerekert adjak.
az állrajta, Falcon, de az ő honlapjukon nem volt fent ez a típus. Ismeri esetleg valaki ? Ja és tudnátok e ajánlani szakembert, aki a hegyet helyre tudja hozni valamelyest?
A "sima" lőtereken (kézifegyverrel céltáblára) hogy vannak az árak? Gondolom fegyvert ott bérelni lehet, mert nem osztogatják csak úgy a fegyvertartásit, pláne ha az ember hobbiból jár lövöldözni.
Lőszert kell csak fizetni vagy a fegyverbérlés is pénzbe kerül. Kb mennyibe fáj ha az ember lemegy egy órára célba lőni? (nem tudom mennyi lőszer megy el egy óra alatt)
Amit irsz, ahhoz legkozelebb az IDPA es az IPSC all. Szerintem az Erva a legjobb klub.
low-cost? Hat, nezd meg a fotooldalamat, ha csak letoltott vidokat nezel, az olcso :-). Tehat ez egy kifejezetten draga sport. Loteren 50 Ft korul van egy loszer, es par ezret el kell loni, mire ugy-ahogy menni fog. A fegyver sem olcso, sot meg egy "nadragszij" sem parezer forint IPSC-re. Irtam egy kezdoknek szolo oldalt nemreg, szerintem olvasd el azt is.
Bocs, ha láma a kérdés, de hogy hívják azt a lövészetet, ahol ajtón belépve kell a felbukkanó, rosszfiúkat szimuláló célokat leküzdeni? Van-e ilyen klub civilek számára Bp-en? Mennyibe kerülhet ennek low-cost szinten való gyakorlása?
Honlapunkra feltettük a 48 M. magyar rendőrségi pisztoly lőutasítását, 1950-ből.
Akad jónéhány érdekessége, p.l. - betétcső, illetve az utasításban szerepel egy érdekesség a fegyverviselésről abban az időben - a rendőr csőretöltött, kibiztosított fegyverrel ment szolgálatba! Még egy érdekesség - lövészet lóról.
Nem találtam infot a Hungária körúti egyesületről, viszont, ha rákeresel a neten budapesti lőterekre, kidob egy pár találatot telefonszámmal... fel kell őket hívni!
A Hungária körúton van a Zrínyi lövészklubja, de lehet, hogy csak katonák és katonai hallgatók látogathatják... mindjárt megnézem, hátha találok infót.
Szeretnénk egy barátommal lövészetre járni, de nem igazán tudjuk kideríteni, hogy hol van lövészklub budapesten. Gondolom több fajta lövészet is létezik, mi arra a fajtára gondoltunk, ahol kézifegyverrel kell céltáblára lőni.
Ha esetleg tud valaki infóval segíteni, nagyon megköszönöm!
Lenne egy kérdésem: késművesek a zárt agancsmarkolatba, melyet nem hasítanak ketté s nem szegecseléssel rögzítik a pengét, ott általában milyen műgyantát használnak? Az epokitt van olyan erős és megfelelő anyag erre a célra?
10k alatt keresek egy minőségi zsebkést. Nem 'pro' feladatot látna el, csupán a mindennapok megkönnyítéséhez lenne szükségem egy késre. Ezt néztem: http://www.kershawknives.com/productdetails.php?id=118 Nem tudjátok hol lehet Kershaw késeket kapni? Nem találtam használható infót.
Ha tudsz másikat ajánlani az említett árkategóriában, oszd meg velem...
Másodszor pedig köszönöm szépen a sok hasznos infót. Már én is gyanakszom, hogy inkább 440C lesz az én kis bicskám, mert tényleg cseszettül drága. Kösz hogy megnyugtattál és hogy válaszoltál.
A vadászbótos - ha már megemlítetted - nem hiszem hogy átcseszett volna(legalábbis remélem), mert itt Miskolcon nagyon nagy híre van az üzletének, bár az ilyesmit sose tudni. Csak hát ami igaz az igaz, 20.000-ért azért inkább szeret az ember egy kicsit keményebb acélt kapni, pláne hogy nincs annyi felesleges lóvém hogy csak úgy elszórjam, aztán meg veszek egy másik 20.000-ből egy másikat.
Csak hát bizonytalan voltam egy kicsit, mert nemcsak az asszony ingatag, hanem néha az ember is:)
Köszi mindent és ha esetleg lenne még néhány hasznos dolog a pengeanyagokról, satöbbiről, ne habozz megosztani!
Na azért a 420J2 sem egy vajkés :)) Ha meg jól van hőkezelve, akkor egész jó kis pengét lehet csinázni belőle. Más kérdés, hogy van nála rengeteg jobb anyag, de önmagában nézve azért nem annyira bili az. Bár szerintem 20e-ért a 440-est kaptad, azért kábé reális az ár - vagy pedig igen átcseszett a vadászbótos...
Ha 420J2 az anyaga, akkor igen rosszul jártál, ha viszont 440C, akkor ölég jól. Én az utóbbira gyanaxom.
A 420J2 alacsony széntartalmú acél. Ebből következően nem különösebben jó éltartású (főleg a 440C-hez képest nem), ellenben igen könnyen baziélesre fenhető, és gyakorlatilag teljesen rozsdamentes. Nyúzáshoz szerintem a 420 J2 is tök OK lesz, mert jól kihasználható a brutális rozsdaállóság. A 420 család fő előnye az olcsósága.
Látom te is eléggé lusta vagy:-) Az info: "420 A 0.5% vagy még ennél is alacsonyabb széntartalom miatt ez az acél igen lágy, nem tartja az élét. Búvárkésekhez jó, mert extrém mértékben ellenáll a korróziónak. Nagyon olcsó késekhez is előszeretettel alkalmazzák. A sós tengervizet leszámítva nem nagyon van más terület ahol ezt a puha acélt megfelelő késanyagnak használni lehet. 440-A, 440-B, 440-C A széntartalom (ezzel az edzhetőség) sorban emelkedik a 440-A-tól (0.75%) a 440-B-n (0.9%) keresztül a 440-C-ig (1.2%). A 440-C egy nagyszerű, kiváló minőségű acél, többnyire 56-58 Rc keménységűre edzik." ...és továbbra sem akarlak elkeseríteni:-)