Csak megjegyezném, hogy az egyed a mitokondriális dns állományát a petesejtből kapja, igy még a klónozott génállománya sem lesz ugyanolyan - ellentétben az egypetéjű ikrekkel.
Ez igaz, mert ha veszünk egy egypetéjű ikerpárt, akiknek ugyanaz a génállománya, és berakjuk őket két különböző családba, akkor teljesen más emberek jönnek ki. Olvastam egyszer, hogy egy 1933-ban szétválasztott német ikerpár egyik tagja zsidó családhoz, a másik tagja pedig egy náci családhoz került. A 70-es években találkoztak. Eléggé meglepő lehetett...
Azért szerintem ez nem ilyen egyszerű, mármint, ha klónoznak valakit akkor annak ugyan olyan lesz a gondolkodásmódja, természete, tulajdonságai stb.
Biológiailag persze egyformák lesznek - mint ahogy egyformák az egypetéjű ikrek is - tehát az "induló tőke" ugyanaz lesz, de szerintem itt meg is áll a hasonlóság.
Az összes többi dolog amit az ember tapasztal, tanul, érez - és ez már a méhben kezdődik - más lesz mint a klónozotté, így szerintem adódik a válasz, hogy a külsőségeken kívül másban csak alig fog hasonlítani a klónozottra.
Kétségtelen, hogy hasonlítani fog, de nem lesz ugyanolyan....
Hát ez elég tág téma, de legalább lesz miről írni. nekem most legelsőre itt olyanok jutottak eszembe, mint jobb félteke, bal félteke különbségek és hogy ezek meghatároznak-e valakit, agysebészet, kicsit vadabb vizekre evezve skizofrénia, többszemélyiségű emberek,... meg még gyerekkoromban olvastam egy könyvben, hogy találtak vésett kőtáblákat Dél-Amerikában, amin állítólag agyátültetésről volt szó. Szerintem ez nem lehetséges, de soha nem lehet tudni. Meg felmerült az a kérdés is, hogy ha valakit klónoznak, márpedig biztos, hogy fognak, akkor bár ugyanolyan aggyal születik majd, mégis ugyanolyan tulajdonságai lesznek majd?
Hát ez egy kicsit zagyva volt, de így lehet választani, mert jó sok baromságot hordtam össze...