no erről nem tudok nyilatkozni... bár annyit igen, hogy nem voltam elragadtatva tőle...
én a The Shadow and the Flame-nél leálltam, ide is csak a rainman által már megemlített ügy érdekében nézegetek be...
huuuu, ez egy isteni jó játék lett, az UBI nagyot dobott a beyond good and evil-lel is de ezzel pláne:)
egyetlen bajom van, hogy a kamera néha borzalmas.
amit nem értek miért ilyen gyatra, mert a beyond good and evilben nagyon jól meglett csinálva és gyakorlatilag a kettő ugyanolyan alapra van építve...
könnyű kérdés... a VDMSound kell XP alá a DOS-os játékok hangjának kicsiholásához... legalábbis ezt alkalmazza mindenki, nekem nem kell mert a 98+Awe64 páros gyönyörűen muzsikál... ;-)
A tükörkép megjelenésekor való teendőt már valaki leírta (nekem) a topikba, de a megoldás kulcsa egyébként az a tény, hogy a tükörkép ugyanazt teszi, amit Prince. Tehát mit is kellene tenni? :-)
Nálam fut XP alatt a Prince, csak a hang PC Speakerből jön. Érdekes, mert Win98 és SB AWE64 hangkártyával gyönyörű hangja volt. Szerintem valami setup segíthet, mert XP alatt is simán működnie kell.
Én is Prince of Persia rajongó vagyok. Sajnos mióta új gépet vettem, már nem fut az eredeti Prince of Persia , mivel sem a Windows 2000- sem a Windows Xp Home sem rendelkezik a szükséges DOS-sal.
A Prince of Persia 3D-t külcsönöztem ki a könyvtárból, de a 3. pályánál tovább nem tudtam eljutni. Eljutottam addig,amig a herceg elhajozik, de a várba már nem sikerült bejutnom. Nem is tudom hogyan kell. Szerentném megszerezni a játékot, de már nem lehet kapni sehol. A legújabb játékot sem talátam sehol az üzletekben (A Sand of Time-t), pedig azt már ha jól tudom kiadták. Nem tudjátok véletlenül hol lehet őket megszerezni? A másik pedig, hogy lehet-e, s ha igen a régi Prince-t játszani az új Windows-okon? Még egy kérdés, amire viszont biztos tudjátok a választ: az eredeti Prince nem emlékszám már hanyadik pályájánál, ha jól emlékszem a herceg fel mászik valahová, és ott csak egy tükör van. Ha beleugrik tükörbe, megjelenik a tükörképe. Ő kardozni kezd vele, de ha megöli a tükörképét ő is meghal. Másfele pedig nem tud menni, mert ott már csak egy nagy szakadék van, ha leugrik, akkor is meghal. Végülis eljutottunk a következő pályáig, de csalással: (azt hiszem a tracker-ben a köv. pálya számát kérve), de sohasem jöttünk rá a megoldásra. Gondoltam megkérdezem, ti biztos tudjátok. Remélem ráismertek arra, ahol elakadtunk, már nagyon régen játszottam, és csak foszlányokra emlékszem. Köszönettel, egy Prince-s lány.
Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, de sajna még nem volt időm kipróbálni a pályaszerkesztőt. A POP2-őt viszont végre sikerült elindítanom. 10 éve próbálkoztam már vele, de valahogy nem jött össze, hogy működjön, végül - legalábbis nálam - a kiterjesztett memória nélkül indult.
Kár, hogy egy kicsit alábbhagyott itt a lelkesedés. Nem találtam pl. új pályákat a két először készítetten kívül.
Hirtelenjében találtam-letöltöttem egy pályaszerkesztőt pop1-hez.
Tudod érdekelt, mit tudtak belőle kihozni, merthogy ezen topik egyik eredménye egy komplett level-editor volt vala. talán viszaolvasva találsz linket a mi fejlesztésünkhöz.
Valahogy a letöltött progi másmilyen, mint a miénk. Vagy csak azért szólnám le, mert nem a mi gyerekünk?
Ja, igen, a mi gyerekünk csak magyarul tud... :-(
Ez mindenképpen hátránya lehet. De a többi paraméterét figyelembevéve?
"SBob, ne stresszeld már magad."
Ez nekem nem stressz. :)
"Elnéztem a dolgot, azt hittem a srác a Sands of Time-ot akarja."
Akkor ezt tényleg nagyon elnézted.
"Az eredetit a bolhán simán be lehet szerezni, majdnem meg is vettem Game Boy-ra, de sokezer volt (nem 1), úgyhogy mégsem."
ha kell a PC-s van linkem... Game Boyra nem tudok...
"Nem értem, mit akarsz mondani azzal a paradoxonnal, hogy a patinás sorozat imázsát rontják a folytatások. :)"
patinánst írtam... nem mind1... ha megnézed jól mit írt, akkor rájössz, hogy én ugyanazt mondom, csak szélsőségesebben...
a Pop 3D-re, meg erre a Sands of Time-ra gondoltam a folytatások alatt...
SBob, ne stresszeld már magad. Elnéztem a dolgot, azt hittem a srác a Sands of Time-ot akarja. Az eredetit a bolhán simán be lehet szerezni, majdnem meg is vettem Game Boy-ra, de sokezer volt (nem 1), úgyhogy mégsem. Nem értem, mit akarsz mondani azzal a paradoxonnal, hogy a patinás sorozat imázsát rontják a folytatások. :)
csak 1-2 apróság!
a warez és az abandonwarez nem ugyanaz! bocsánatos bűn ezt nem tudni, hiszen nem mindenki kezdte DOS-sal az életét (sajnos)... ha jól látom te konzolos vagy, akkor végképp nem értem mire volt jó ez a hozzászólásod!
aki pedig egy 1000-ért küldözgetné ezt a játékot annak letörném a kezét...
több oldgamezes oldalon fenn van a játék, de jelenlegi tudásom szerint nem árulják csak levédték a jogot, hogy a folytatásokkal rontsák a patináns sorozat imázsát...
Helló most találtam ezt a fórumot és én is régi Pc-s vagyok ezért ez a játék nekem sokat jelent, ezért szeretnélek megkérni titeket hogy ebben az elfajult világban mikor egy új játékhoz gigányi helyek kellenek a HDD-n és gigányi Procik ezért a régi emlékek felelevenítése érdekében szeretném kipróbálni magam hogy mennyit is felejtettem!
EZÉRT MEGKÉRLEK TITEKET HOGY HA BÁRKI TUDJA HOGY HONNAN TUDOM LETÖLTENI VAGY ESETLEG VALAKI ELTUDJA NEKEM KÜLDENI e-mailben ANNAK NAGYON ÖRÜLNÉK!Előre is köszi!
Nekem az ugrással bénázik, amikor egyszerre nyomom a felfele és valamelyik oldalsó nyilat, időnként nem ugrik, hanem lép. Naná, hogy a tüskés szakadékba...
hát nem tudom...
nem kedvelem túlzottan a mobilokat, játszani rajtuk meg végképp nem! szóval biztos nem fogok a boltba rohanni egy M50-esért, főleg mert itt a gép ha normálisan játszani akarok vele...
meg ez szebb, jobb stb... és bill. nélkül valszeg nem is jutnék sokáig a játékban...
igazából nem is értem erre mi szükség van!
Halihó, nem bírtam ki, h ne olvassam végig a topikot, respekt mindenkinek!
Bezony, a Siemens belerakta a PoP-t az M50-es telójába... én már játszottam vele, és egész jó... (bár elég beteg érzés, hogy egy telefonon játszom fekete-fehétben gyermekkororm egyik meghatározó játékán (sose tudtam MEGAHIT nélkül végigvinni... :))
Láttátok, hogy a polifonikus zenéjű Java alapú mobilotelefonos játékok úttörője a Prince Of Persia volt? Én nem igazán vagyok ott a mobiltelefóniában, de egy ilyen játékot megnéznék. :-))
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Nekem maga a játék kellene, mert már Isten tudja mióta nincs meg. Nem lehet valahonnan letölteni?
És bár off, de ha ilyen retro-játékokról van szó: Volt valaha (tíz-tizenkét éve) egy olyan autóversenyes játékom, ahol ki kellett lőni a többi versenyzőt. Azt is nagyon élveztem, örülnék ha meglenne valakinek.
Köszönöm!
Hamarosan frissítek, így öt Jaffarral kell majd küzdeni. Az utolsó lesz a legkönnyebb. Még mágikus nagyajtót is csináltam (úgy tűnik, mintha zárva lenne, de felmehetsz rajta)!