Valaki meg tudná mondtani, hogy egy Sirok-Kékes túrát (az Országos Kéktúra szakaszát követve) mennyi idő alatt lehet teljesíteni 16 év körüli gyerekek csoportjával? Vagy ez túl nehéz lenne? Sajnos én keveset járok túrázni, ezért sem tudom megsaccolni... Köszönöm szépen a választ!
Másfél éve nem túráztam versenyszerűen, viszont április óta ismét járom a hegyeket, hétfőn mennék a Mátrába (Szurdokpüspöki - Mátrakeresztes (és Pásztó) ), viszont társaságot keresek az útra. Budapesttől mintegy 60 perc busszal az indulópont (vonattal 1 óra 20, Hatvanon át), az út mintegy 6-8 óra és tehetünk bele 1500 méter szintemelkedést is akár (vagy kevesebbett, i.sz.). Ha valakit érdekel, kérem, írjon nekem mailt vasárnap délig az mszilveszter@dancinggirl.hu címen vagy hívjon a 0630 484 15 30 -on és elmondom az utat pontosan.
Helló,amikor írtam,pont aznap délután vetődtem arra és megnézrem, aháromszemélyes light sátor 26900pénz és 3,0kg,a normál háromszemélyes 30900 és 3,5kg.Nem akaro m az RP bótyát rontani,de a balatoni nyár ugyan olcsóbb,de nehezebb és a csomagmérete is nagyobb.És ha hátizsákkal akarod cipelni,az sem a legutolsó.Én az első OKT-s hosszabb szakaszomon egy olyan sátrat cipeltem,ami csak a hátizsák aljára fért fel/mert a csomagja HOSSZÚ volt/és egész úton ütötte a lábamat.Üdv.
Köszi a választ. A Dechatlonba mentem be először, de állítólag épp vmi árukészlet csere van, és "normál" sátruk alig volt. Csak az a dobásra felálló, azt viszont nem lehet szállítani. Jelenleg az RP Outdoor Balatoni nyár sátrait és a Lafuma Acadia-t nézegetem.
Hali,ha nem túl extrém körülmények között akarsz mászkálni,ajánlom a Dechatlon sportáruházat./lehet ezért le fognak fikázni/Én már vettem ott két túrasátrat,kétszemélyeseket.Könnyűek-2.1 és 2.9kg-és mivel aluvázasak,kicsi a csomagméretük.A nagyobbik kb.egy hálózsáknyi.Asszem a 3személyes 3.1kg és olyan 26körül van.Az áruházban fel is van állítva,bele lehet mászni. Anno,amikor vettem,néztem a Mountex és a tengerszem honlapját,de az ilyen áru sátrak nehezebbek voltak.
Sziasztok! Remélem olvassa ezt a topicot még valaki :D Szóval szeretnék max 30e Ft-ért 3 személyes sátrat vásárolni, mit tudtok ajánlani esetleg? RP Outdoor és Lafuma sátrakat néztem eddig. Vagy miylen fórumon érdemes ezt megkérdezni? Köszönöm!
Profilváltás miatt értékesítésre kínáljuk nordic walking felszerelésünket. A botok szén-üvegszál anyagból készültek, és a nemzetközi nordic walking szövetség által is ajánlott finn Exel gyár minőségi termékei.
A nordic walkingról itt tudhat meg többet: www.nordicwalking.com www.nordicwalking-galako.hu www.sielok.hu/nordicwalking.htm
Exel Nordic Walker Stride felnőttbotok 110 cm - 5 db 115 cm - 5 db 120 cm - 5 db 125 cm - 3 db 130 cm - 2 db Öszesen: 20 db felnőtt
Nordic Walker Junior gyermekbotok 70 cm - 2 db 80 cm - 1 db Öszesen: 3 db gyermek
Exel Team Bag (botokhoz hordtáska) 155 cm A készlet csak egyben vásárolható meg.
Ár összesen gyerekbottal, táskával: 276 000 Ft bruttó +csomagküldés vagy személyes átvétel.
A MH.25.Klapka György Könnyű Lövészdandár együttműködve a MH Szárazföldi Csapatok Parancsnokságával 2006.06.23-24-én hagyományteremtő céllal megrendezi a „Szent László Menet” nevű teljesítménytúrát.
A rendezvény célja: · A magyar gyalogság védőszentjének napja alkalmából hagyományteremtő céllal lehetőséget biztosítani egy komoly felkészültséget igénylő fizikai erőpróbára nem csak katonák számára „rideg körülmények” között. · Lehetőséget teremteni a katonák és civilek közötti kapcsolat erősítésére közös megmérettetés során. A rendezvény célcsoportjai: - a MH állománya; - rendvédelmi szervek állománya; - MATASZ; - középiskolások; - honvédelem iránt érdeklődő civilek. A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A részvétel előfeltétele csapat-, sport-, vagy háziorvosi igazolás, amely szerint az illető alkalmas egy 70 km-es teljesítménytúrán való részvételre. Az igazolást a regisztrációnál kell bemutatni. Ennek hiányában a részvételre nincs lehetőség!!! A rendezvény jellege: teljesítménytúra A rendezvény hangsúlyozottan nem verseny. Cél nem a győzelem, hanem a táv előírt menetvonalon, valamint előírt szintidő alatt történő teljesítése és a cél elérése olyan állapotban, amely lehetővé tenné további feladatok megoldását. Helye: Csákberény - Zámoly – Tata térsége Ideje: 2006. június 23-24. Rendező: MH 25. KGY.KL.DD. A verseny fővédnöke: Győrössy Ferenc altábornagy Nevezés: 2006. június 10-ig írásban. (Az árvízi védekezés miatt meghosszabbítva!) Nevezési díj nincs. cím: Róth Balázs hadnagy, sporttiszt 2890 Tata Pf.20 Fax: 06 34 589173 E-mail: bazsiroth@citromail.hu lippaipeter@freemail.hu Táv: ca. 65 km A menetvonalról a regisztrációnál minden csapat illetve egyéni induló külön térképvázlatot kap a járőrlappal együtt. A menetvonalról letérni tilos! A menetvonalon ellenőrző pontok kerülnek kijelölésre, amelyeken a katonák és rendvédelmi szervek tagjainak felszerelése (súly) kerül ellenőrzésre, illetve a járőrlapokat pecsételik. A túra teljesítése feltételez az indulók részéről minimális tájékozódási képességet. Saját turistatérkép, iránytű, tájoló, GPS használata engedélyezett. A menetvonalon (kb. 45 km-nél) egy pihenőpont kerül kijelölésre. Itt üres katonai sátrak, egészségügyi biztosítás és vízvételi lehetőség várja a résztvevőket. Étkezés a menet alatt saját erőből. Éjszakai pihentetés a nevezett sátrakban, saját fektető anyaggal. (Hálózsák, laticel. stb. Ez beleszámíthat az előírt 15 kg-ba!) Beérkezés után, a célban tisztálkodási lehetőség és a pihenőponthoz hasonló pihenési lehetőség. Szponzorok függvényében egyszeri étkezés. A megnyitó helyszínére történő oda- és beérkezés utáni hazautazás mindenki számára egyéni felelősség. Mind a megnyitó, mind a cél helyszíne – magán és tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető!)
Program: 2006.06.23. 06,00-tól Regisztráció 07.45 Megnyitó: a résztvevők köszöntése a MH SZFP parkolójában (Székesfehérvár, Havranek József utca – (egykori Zámolyi út) a METRO áruház közelében! - http://www.utcakereso.hu/szekesfehervar/utcakereso.php?utcapontositas=1&utca=Fecskepart&varos=szekesfehervar&kepter=4x3&mentes=0&utca=Havranek+J%F3zsef&kepter=4x3&Submit=utcakeres%E9s+%3E%3E) – Győrössy Ferenc altábornagy úr (vagy képviselője) 08,00 Versenyzők átszállítása a rajthoz. 09,00 Rajt Csákberénytől 2006.06.24. 01.00-ig Beérkezés Tatára a katonák és fegyveres testületek tagjai számára (A pontos rajt függvényében 16 óra szintidő!) 09,00-ig Beérkezés Tatára (Klapka György Laktanya - Tata, Bacsó Béla út) a civil résztvevők számára (A pontos rajt függvényében 24 óra szintidő!) 12,00 Emléklapok átadása – Havril András vezérezredes v. Győrössy Ferenc altábornagy úr által Útvonal (térképvázlat): Rajtlappal együtt a regisztrációnál kapja meg minden induló. Kötelező felszerelés Katonák részére: -évszaknak megfelelő hadigyakorló öltözet -katonai jellegű bakancs -15 kg-os felszerelés (A menet során végig meg kell lenni a 15 kg-nak, ellenőrző pontoknál súlyellenőrzés! A felszerelés formája – hátizsák, málhamellény, táska – nem megkötött!) Civilek számára: - tetszőleges sport- vagy túraöltözet Kategóriák: - egyéni -csapat (3 fő) Csapat csak akkor kerül értékelésre, ha mindhárom tagja, együtt célba ér! Menet közbeni kategóriaváltásra nincs lehetőség! Nemek közötti megkülönböztetés nincs!
A távot sikeresen teljesítők emléklapot kapnak elismerésül, illetve a szponzorok felajánlásai alapján kerülnek további elismerésre.
Bővebb információ: Lippai Péter tel.: 06 30 428 7935 (02-34-92-21) Róth Balázs tel.: 06 20 433-96-07 (02-34-91-33)
II. Virággá Mentem Tájékozódási és Környezetvédelmi Családi Kalandtúra Zalaegerszegen. Tájékozódás, erő, gyorsaság, ügyeség, elmélet, környezetvédelem, mindenből egy kicsi kell a győzelemhez.
Hogy mire gondolok?
Bármire. Azaz gyalogtúra, táborozás, műemlék megtekintése,közlekedés gyalog, kocsival, vonattal, távolsági busszal, stb.
Ha sikerülne összeszedni sok ilyet, akkor ebből lehetne egy tippet adó fórum, ahol mindenki talál tippet magának, illetve ha jár valami jó helyen akkor beirhatja, hogy más is eljuthasson oda.
Hat biztos mindenki el volt faradva. Na szoval komolyra forditva a szot. Honnan hova? Mondjuk Bp-rol konnyu kimozdulni barmerre egy-ket napra. De mondjuk ennyi idore Battonyarol Nemesmedvesre mar nem biztos, hogy megeri.
Milyen turara gondolsz? Mer lehet mondjuk tavolbanezo versenyt rendezni a Hortobagyon, vagy tulelo turat a Bakonyban.
Na akkor kezdem az ajanlatot Bekes Megyevel, mondjuk ket nap. Bar nincs szerintem ezek rajtavannak valami turisztikai honlapon is. Ami kapasbol eszembe jut. Latnivalok szempontjabol
Bekescsaba:-Munkacsy emlekhaz, Gabona muzeum. Szlovak tajhaz
Gyula: Gyulai Var, suti a Szazeves cukrazdaba, Erkel haz,
Szabadkigyos: Wencheim kastely
Doboz: Wencheim templom es kripta
Veszto Magor, tortenelmi emlekhely
Szarvas: Arboretum
Na asszem ennyi belefer ket napba. bar meg akad boven mit megnezni, ha erdekel.
Ja az sem mindegy mivel megy az ember. Ha vonattal, akkor egyes helyek megkozelitese nehezsegekbe utkozik.
nyman
Neked mi a kedvenc kiránduló helyed? Merre mennél túrázni?
Gyüjtsünk túra, kiránduló helyeket ahova el lehet menni ha van 1 vagy 2 napod.
Várom az ötleteket.