egyrészt az is becsapás, hogy "megszegte az ígéretét", hiszen az ígéret nem új könyvre, hanem új regényre vonatkozik (igaz, azt is írja benne, hogy ír új regényt is, de ki tudja, hogy be fogja-e valaha is fejezni)
másrészt meg tényleg talán 2-3 olyan bekezdés van az egészben, amit még nem olvastunk ezer meg ezer alkalommal.... ennek ellenére persze ott a helye a polcon, na de mégiscsak ennél valami újabbra számítottam.
úgyhogy aki még nem olvasta, készüljön fel a legrosszabbra, és akkor legfeljebb kellemesen csalódik majd. :)
"So, all you fans of Malachi Constant, Winston Niles Rumfoord, Beatrice Rumfoord, Kazak, Boaz, Chrono, Unk and Salo... I say to you what the Great Wall of China says in Tralfamadorian when viewed from above: Be patient. We haven't forgotten about you." :))) Köszi a linket!
Most olvastam 2 könyvét.. az Utópia 9 se volt semmi, de utána A Titán szirénjei.. pfff.. lepadlóztam :) Nagyon jó a stílusa és külön gratulálok a műfordítónak is(elfelejtettem a nevét..)!! A humor, a valóságtól való könnyed elrugaszkodás, az erkölcsi tanítások :))) hehe.. nagy szavak, de kell is, nagyon jó író! Mindjárt visszaolvasok, hogy mit ajánlotok még tőle, aztán irány az antikvarium.hu ;))
A Kiadó szerint a könyv szerdán jelenik meg és a Nemzetközi Könyvfesztiválon kedvezményesen lehet megvásárolni a kiadó standjánál. Könyvesboltban jó eséllyel csütörtöktől lehet keresni!
Hála Istennek, Kurt Vonnegut megszegte ígéretét, hogy nem ír több könyvet. Történetei az eddigieknél is személyesebb hangvételűek, humora immár nemcsak fekete, hanem fanyar is. Az elmúlt öt évben született írásai bepillantást nyújtanak abba, hogyan gondolkodik az egyik legnagyobb amerikai író a háborúról – a II. világháborútól az iraki háborúig –, a jóságos Semmelweis Ignácról, pusztuló környezetünkről és az 1960-as években gyártott Saabokról.
"Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz fölött. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának."
Én akartam ilyet csinálni, de ahhoz újra kellett volna olvasni az összes könyvét :))
A hivatkozások egyébként igen igen szélesen szóródnak, néhol félmondatban van csak megemlítve, hogy "Kilgore Trout írt egy könyvet egy háromfejű űrlényről, amelyiknek az egyik feje republikánus volt, a másik demokrata, a harmadik meg a a bolygó választópolgára" (nem írt ilyet egyébként). A Hókusz-pókuszban meg úgy emlékszem, hogy a Tralfamador bölcseinek jegyzőkönyve teljes egészében benne van, amit a főhös olvasgat unalmában. A neten szerintem biztosan fellehető ilyen.
Engem is érdekele, hogy van-e különbség a régi és az új kiadás között? Annak idején ugyanis vért izzadtam, míg sikerült beszereznem ezt, meg aztán később a Majomházat. Ugyanakkor arra is kíváncsi vagyok, hogy a kötetben miért vann benne az utolsó írás, ami Vonnegut avatási beszéde néven fut, holott nem ő írta, és ő ezt el is ismerte. Lehet, hogy volt már róla szó...majd keresek hozzá linket.
hát angolul itt van: http://66.102.9.104/search?q=cache:JKjo7XKpw3wJ:www.vonnegutweb.com/vonnegutia/interviews/int_heller.html+heller+vonnegut+playboy&hl=hu