"(Bocs elirtam nem Isten hanem Jézus mondta..........hisz a kettő nem ugyanaz!)" - Ha az "Isten" szó alatt kizárólag az Atya személyét érted, akkor csakugyan nem ugyanaz, mint Jézus, aki az Atyához képest másvalaki, másik személy. De ebből még nem következik, hogy Jézus ne volna valóságosan Isten, egy isteni valóságú az Atyával és csak egy teremtmény volna, mint azt ahogy az Őrtorony Társulat tévesen tanítja.
A Bibliában nem is "házról házra" tanítás, hanem házankénti tanítás szerepel. Vagyis az apostolok nem zörgettek be idegenekhez az evangéliummal, hanem oda mentek tanítani, ahol fogékonyságot tapasztaltak. Kattints »IDE«, és olvasd el
"Ha ez tényleg gyülekezeteket jelente akkor miért irja a Máté 10: 11,14 azt hogy "Amely városba vagy faluba csak bementek,járjatok utána,ki méltó abba" - Az aláhúzott rész bizonyítja, hogy nem idegen, ismeretlen emberekre törtek rá, hanem azokra, akikről tudták, hogy előzőleg fogékonyak az evangéliumra. Egyébként: hol olvastál te a Bibliádban Őrtorony-tanulmányozásról?
Csakugyan tanítottak magánházakban is, nem mindig voltak gyülekezetek, de mindig hívásra, nem pedig hívatlanul érkeztek egy amerikában szerkesztett magazinnal az aktatáskájukban. Az persze még így elképzelhető volt, hogy a tanítás meghallása után nem fogadták szívesen.
Nem igen fogsz találni olyan jelenetet az evangéliumokban, ahol azt látod, hogy Jézus idegen, ismeretlen házakba kopogtat be - előre meghatározott "elgondolkodtatónak" szánt kérdéseket feltéve. Mindig csak hívásra, vagy vendégségből ment házakra.
"Jézus csak a Tanitványaira bizta ezt a munkát. Máté 24:14 "És a királyságnak ezt a jó hirét prédikálni fogják az egész lakott földön"Ezt nyilván nem a tanitványok csinálják ma hisz már meghaltak." - A tanítványok itt nem csupán a tizenkettőt jelenti, de ettől még az igehirdetés nem lesz egy minden közkeresztényre vonatkozó általános kötelezettség. Igehirdetést meg végez ez az Egyház különböző formákban, mások is bejárták a földet, hogy elvigyék az evangéliumot a föld végső határáig.
A menny és a föld fogalmának alapvető szembeállítása csak a felekezedet meghatározásából fakad, amely a mennyet egy a földtől örökké elválasztott helynek képzel el, ahova az elit-osztály kerül. Ez azonbna téves, az Újszövetség szerint egyféle reménység (Ef 4:4) van, nem pedig kétféle, mint az Őrtorony kétkasztos rezsimjében. Nem szaporítom tovább itt a szót, adok ide néhány linket a témában, amely a "földi" reménységről, 144ezerről stb. szól, olvasd el őket:
(Bocs elirtam nem Isten hanem Jézus mondta..........hisz a kettő nem ugyanaz!)
Elolvastam a linked tényleg érdekes.A házról házra való hirdetés aszerint nem házakat hanem gyülekezeteket jelent....EZT OLVASTAM OTT( Ezekben a házakban hitem,és ismeretem szerint gyülekezetek voltak. Lukács evangéliuma 10:7:"Maradjatok ugyanabban a házban,és azt egyétek,igyátok amit adnak,mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra." (Új Protestáns fordítás)
Ha ez tényleg gyülekezeteket jelente akkor miért irja a Máté 10: 11,14 azt hogy "Amely városba vagy faluba csak bementek,járjatok utána,ki méltó abba,.......14 vers igy folytatja......ahol nem fogadnak be titeket,és nem figyelnek szavatokra ott kimenve a házból vagy abból a városból rázzátok le a port lábatokról" Ha a házak tényleg"gyülekezetek lettek volna miért kellett volna lezárni még a port is?Minden ház gyülekezet volt?
Abban a cikben az is állt hogy Jézus csak a Tanitványaira bizta ezt a munkát. Máté 24:14 "És a királyságnak ezt a jó hirét prédikálni fogják az egész lakott földön"Ezt nyilván nem a tanitványok csinálják ma hisz már meghaltak.
a Földi paradicsomról annyit hogy Isten eleve a földre teremtette az embert nem az égbe,és az igazhitü keresztények a földön fognak lakni Zsoltárok 37:11"A szelidek pedig öröklik a földet" A FÖLDET és nem a menyországot!
Máté 6:10 "Jöjjöj el a királyságod.Legyen meg az akaratod,mint az lgben ugy a FÖLDÖN IS"!
De a legmeggyőzőbb számomra az Ézsaiás 65:20,21 Nem lesz ott néhány napot élt csecsemő,sem öregember,aki ne töltené be napjait...........21 Házakat épitenek majd,és bennük laknak,szőlőskerteket ültetnek,és eszik azok gyümölcsét.
Gondolkozzatokj el rajta kicsit hogy ezek földi vagy égi körülményeket jelentenek?
No, nem sokban válaszoltál arra, amit írtam - de ezért én nem haragszom rád, még csak fel sem rovom neked, betudom neked a már sokszor látott őrtornyos naív, belelkesedett küldetéstudatnak, hogy te majd itten jól megmondod "az igazságot" (értsd: JT-tanrendszert) "nem ismerő" tévelygőnek a tutit.
"Jehova Tanui nem arra vannak buzditva hogy hazudjanak az embereknek" - Ha értően olvastad volna, amit írtam (meg amiket linkeltem, hejj), akkor leesett volna, hogy én tisztában vagyok vele, hogy soha nem írja az Őrtorony, hogy "hazudjatok!" Ellenben átdefiniálja a "hazugság" fogalmát, méghozzá úgy, hogy kiveszi alóla olyan magatartást, amit a köznyelv hazugságnak tart. Ez az információk irányzatos, és célzott elhallgatása. Ez a gyurcsányi hazugságfogalom, a "nem bontottam ki az igazság minden részletetét"-elv.
"de ha a munkájuk veszélyben van igenis inkább óvatosan fognak bámmi a szavakkal és nem árulják el egymást..Nem hazudunk de ha a hatalmak betiltják a munkánkat mi akkor is csináljuk." - JT-i nem csak nyílt üldöztetés esetén alkalmazzák ezt a taktikát, a teokratikus hadviselést, hanem teljes békeidőben is. Például ma is megteszik, hogy bizonyos információkat elhallgatnak a hatásosabb térítés érdekében, pl.:
- az interneten letagadják, hogy Tanúk, és a függetlenség látszatát keltve érvelnek sajátosan őrtornyos doktírnál mellett.
- a Társulat kínosabb, kényesebb tanait (pl. a vak engedelmesség megkövetelése, minden nem-Tanúnak armageddonkor való elpusztítása) elhallgatják
- vagy bizonyos tanokat, vagy felekezeti praktikákat cukrozottan, a valósághoz képest megszépítve tárnak elő.
- a Társulat ügyvédjei arra vannak utasítva, hogy olyan gyermekelhelyezési perben, ahol az egyik szülő nem Tanú akár jelentősen torzítottan (megszépítve) számolhat be a Tanúk, főleg a Tanú-gyermekek életéről, annak érdekében a bíróság a Tanú szülőnél helyezze el a gyermeket, a "hitetetlen" fél helyett.
Ezeket a módszereket a közvélemény hazugságként, sunyiságként, trükközésként, elvtelenségként értékeli, és vajmi keveset törődik azzal, hogy az Őrtorony szerint az információk irányzatos elhallgatása nem tartozik a "hazugság" fogalma alá. Mégis milyen alapon kötelezne bárkit is az Őrtorony hazugság-definíciója?
"Isten mondta hogy "legyetek hát ravaszaak mint a kigyók"." - Ezt Jézus mondta, ezek szerint elismered, hogy Jézus Isten? Egyébként EZEN (klikk) bibliaversek alapján igenis az. Most már csak az a kérdés, hogy ez a bibliavers igazolja-e Brooklyn "teokratikus hadviselését". Először is, ezt Jézus az apostoloknak akkor mondta, amikor elküldte őket a "ragodozó farkasok" közé - ezek szerint mindenki aki nem Tanú, az már ilyen elmarasztaló jelzőt érdemel? Másodszor, a "kígyó" Jézusnál nem mindig pozitív kép, kígyóknak, viperák fajzatainak nevezte a farizeusokat. Harmadszor, a fordításod rossz, Jézus nem azt mondta, hogy ravaszak legyenek, hanem azt, hogy óvatosak, az ÚVF rosszul fordít. "A kígyó óvatos, vigyázó, s a veszélyben csak fejét igyekszik őrzeni, melyet többi testével körbe fogván, azt védeni s a halálos csapástól biztosítani törekszik. A galamb, képe a gyanútlan őszinteségnek, az elfogúlatlan szivegyügyűségnek, a szelíd, ártatlan érzésnek. Mind a két állat tulajdonait egyesíteniök kellett az apostoloknak. Gyanútlan őszinteséggel, szelíd kegyességgel, csak a mennyeieket tartva szemeik előtt, kellett viseltetniök embertársaikhoz, még legnagyobb elleneikhez is a közéletben; óvakodni, minden botrányt kerűlni, minden veszélyt megelőzni, s ha nem volt kikerűlhető, mindent föl kellett áldozniok, csakhogy az egy szükségest – a tiszta lelkiismeretet megmenthessék."
"(Cselekedetek 5:29)-"Mint zralkodónak,Istennek kell inkább engedelmeskednünk semmint embereknek"" - Az a parancsolat, mely szerint 1) az Őrtorony Társulat keretében, 2) Őrtoorny-irodalmat terjesztve, 3) házról házra járkálva, idegeneknek rátukmálva, 4) minden egyes hívőnek, 5) a "megmentésben részesülés" elvesztésének terhe mellett, 6) pontosan dokumentálva, a felettes szerveknek beszámolva "prédikálnia kell", nos ez nem Isten parancsolata, hanem pusztán embereké - Isten ilyet nem mondott, nem parancsolt. Ez a Társulat elvárása, amit isteni parancsolatként tukmál rá a híveire. A többi sajátosan őrtornyos gyakorlatról nem is beszélve...
"Nem értem végülis hogy mi a baj a Jehova Tanuival?" - Most itt azt várod, hogy kimerítő felsorolást adjak erről? Nehezet kérsz, mert írhatnék most erről egy néhány oldalas tanulmányt, de nem hiszem, hogy megértenéd, és utána is értetlenül tátognál, hogy "de hát mi nem dohányzunk", stb.
Mondok néhány példát azért: az evangéliumi üzenet meghamisítása, Jézus teremtményként való káromlása, a többi keresztény felekezet mindenféle elszidalmazása, kontárkodás a Bibliával, nevezetesen egy felekezeti szenezítő "fordítás" kiadása, annak használatának kvázi kikényszerítése, a tagok életébe való indokolatlan beleszólás, bibliaellenes gyakorlatok folytatása, családi békétlenség szítása, torz hitfelfogás gerjesztése, hamis próféciák és arra alapított kampánnyal való megtévesztés, majd ezen események utólagos megkozmetikázása és még sorolhatnám tovább, de szerintem már ezt sem értetted meg, és elkezdesz reklamálni, hogy demegmondtákazokishogy...
"Hogy nem cigerettáznak és nem halnak meg tüdőrákban?vagy hogy nem alkoholisták? vagy nem drogoznak?" - Nem ez a baj velük, és nem tudom, hogy ezt mégis honnan szedted, hogy szerintünk ez lenne a baj velük. Ezt helyesen teszik, azonban ettől még nem lesz az Őrtorony Társulat az Isten szervezete. Megjegyzem: én sem dohányzom, én sem vagyok alkoholista és még csak nem is drogozok, és ez szintúgy igaz az általam ismert keresztények túlnyomó többségére. Akkor ezek az emberek lehetnek (őrtornyos retorika szerint) Isten által "helyeselt állapotban", hogy nem fogadják el az Őrtorony Társulatot az Isten szervezetének, sem az általa tanított sajátos tanrendszert bibliainak?
"Vannak köztünk akik megteszik.......csakhogy más vallásal ellentétbe mi az ilyen szemlyeket kiközösitjuk,mig más vallásban szabadon járhatnak a templomba a legmegalázóbban viselkedő fiatalok és idősek is!" - JT-i olyan dolgokért is kiközösítik az embereket, amikre bibliai példa nincs, továbbá a kiközösítetekkel való bánásmód sem megalapozott bibliailag. Megjegyzem: más vallásokban a drogos alkoholisták általában maguktól nem járnak templomba: én legalábbis még soha életemben nem láttam bedrogozott vagy részeg embert a templomba. Faluhelyen rég köztudott, hogy aki a kocsmában gyakran megfordul, az a templomot messziről elkerüli.
Megjegyzem az egyházfegyelem megléte sem teszi igazzá a sajátos Őrtoronyos dogmarendszert, sem nem teszi az Őrtorony Társulat vezetőségét az Istennel különleges kapcsolatban álló közvetítőszervvé, akinek engedelmeskedni kellene.
"Jézus azt mondta hogy "menjetek és tegyetek tanitványokká minden embert"...melyk más vallás tesz ennek eleget ma?" - Mármint ennek a jézusi parancsolatnak, vagy ennek az Őrtornyos értelmezésének? Mert ebből a mondatból, ugyan nem fogod tudni, hogy logikailag szükségszerűen helyes lesz azon Őrtornyos értelmezés, miszerint ebből az következik, hogy 1) az Őrtorony Társulat keretében, 2) Őrtoorny-irodalmat terjesztve, 3) házról házra járkálva, idegeneknek rátukmálva, 4) minden egyes hívőnek, 5) a "megmentésben részesülés" elvesztésének terhe mellett, 6) pontosan dokumentálva, a felettes szerveknek beszámolva "prédikálnia kell". Az Újszövetségben nincsen minden közkeresztényre vonatkozó igehirdetési kötelezettség megszabva, ezt ti olvassátok bele, méghozzá önkényesen. Nem mindenki emberhalász, ezen túl a házról-házra járás sem apostoli gyakorlat (az ÚVF itt is hamisít), pláne nem Őrtorony-irodalmat terjesztve.
Megjegyzem, igehirdetést valamilyen formában minden keresztény felekezet végez, igaz nem úgy, ahogyan azt Brooklynból parancsolják - de mégis milyen alapon kellene azt úgy? És ha már a házról házra járást szeretnéd bevasalni, kapásból tudnék legalább 4-5 olyan felekezetet mondani, amely ugyanezt teszi, csak mondjuk nem biztos, hogy te mindegyikről hallottál. De a mormonokról gondolom hallottál, ők például ezt teszik - mégsem tartod őket az Isten szervezetének, ezek szerint ez mégsem igazol automatikusan mindent. Kattints IDE.
Jehova Tanui nem arra vannak buzditva hogy hazudjanak az embereknek,de ha a munkájuk veszélyben van igenis inkább óvatosan fognak bámmi a szavakkal és nem árulják el egymást.Isten mondta hogy "legyetek hát ravaszaak mint a kigyók".Nem hazudunk de ha a hatalmak betiltják a munkánkat mi akkor is csináljuk.(Cselekedetek 5:29)-"Mint zralkodónak,Istennek kell inkább engedelmeskednünk semmint embereknek".
Nem értem végülis hogy mi a baj a Jehova Tanuival? Hogy nem cigerettáznak és nem halnak meg tüdőrákban?vagy hogy nem alkoholisták? vagy nem drogoznak? Vannak köztünk akik megteszik.......csakhogy más vallásal ellentétbe mi az ilyen szemlyeket kiközösitjuk,mig más vallásban szabadon járhatnak a templomba a legmegalázóbban viselkedő fiatalok és idősek is!Jézus azt mondta hogy "menjetek és tegyetek tanitványokká minden embert"...melyk más vallás tesz ennek eleget ma?
"mutasd meg hogy hol buzditják Jehova Tanui kiadványai arra a tagokat hogy hogy hazudjanak?" - Így nem fogalmaznak, hanem inkább úgy, hogy átdefiniálták a "hazugság" fogalmát úgy, hogy ne tartozzanak bele olyan módozatok, amit a köznyelv a hazugság szóba beleért. Ilyen teszemazt bizonyos információk irányzatos és tervszerű elhallgatása. Ha érdekel a kérdés, kattints »IDE«, »IDE« és »IDE«.
"A Jehova név a te bibliádban is szerepel" - A Károli Biblában csakugyan szerepel, de ebből nem következik sem az, hogy a "Jehova" alak helyes kiejtési lenne, sem az, hogy az Őrtorony Társulat lenne az Isten szervezete, aminek engedelmeskedni kell, sem pedig az, hogy a JHVH-istennév valamely alakjának kultikus "használata" üdvösségfeltétel volna.
Pénzügyi vetülete pedig az Őrtorony Társulatnak is volt és van. Az Őrtorony Társulat eredetileg részvénytársaságként alakult, üzleti vállalkozás volt, amelynek mindenki tagja lehetett, aki legalább 10 dollárért részvényt vásárolt. Az Őrtorony Társulat vezetői világ körüli útjaik során nagyon ritkán szálltak meg testvéreik otthonában. Nem egyszer csak azért, hogy jelezzék, hogy ők magas rangú vallási vezetők, előkelő és drága szállodákban szálltak meg. E honlap készítői nem állítják, hogy Jehova Tanúi és az Őrtorony Társulat valódi hátterében a pénzszerzés áll, de vannak akik igen. Az tény, hogy az Őrtorony Társulat nagyon jó helyen van az amerikai vállalatok között a pénzügyi eredményeit tekintve. Ha tudsz esetleg angolul nézd meg:
Az a sokat emlegetett egység nem igazán jó szó, inkább a Szervezet felé mutatott külső engedelmességről és konformitásról van szó, amely ráadásul nem is túl biblikusan valósul meg. Javaslom kattints »IDE« és »IDE«.
Ami itt a fórumon elhangzik az javarészt nem tartalom nélküli sárdobálás, hanem érdemi kritika, továbbá JT-it (pláne a köztagokat) az itt fórumozók nem is "gyűlölik", hanem a Szervezet elfogadott tanításait, módszereit bírálják a Biblia és a józan ész alapján. Ha ezt a próbát a Szervezet tanítása nem állja ki, akkor talán mégsem Isten szervezete. Ettől a vizsgálattól az Őrtorony sem zárkózhat el, csak alkalmazni kell a saját kritériumát önmagára is. Egy korábbi kiadványban ezt írják:
Te vajon kész vagy megtenni ezt a saját vallásod vonatkozásában is? Mellesleg a "nem része a világnak" nincs benne a Bibliában, ez egy félrefordítás az Őrtorony Újvilág fordításban, kattints csak »IDE«.
Légyszi egyszer mutasd meg hogy hol buzditják Jehova Tanui kiadványai arra a tagokat hogy hogy hazudjanak? Mrt én még nem találkoztam ilyennel.A Jehova név a te bibliádban is szerepel,csak nézd meg majd............a református vallásban ha nincs pénzed és nem fizettél el sem temetnek,a családod dobjon a kukába ha meghaltál? Jehova Tanui közzé nem áll a pénz mit a többi vallás közzé.A legnagyobb egység mindig is Jehova Tanuinál volt és ott is lesz.Nem csoda hogy mindent ránkraktok........a biblia is leirta hogy "gyülölni fognak mert nem vagytok része a világnak"ha nem gyülölnétek akkor rosz helyen lennék.
Köszi a hasznos tanácsot..a poén külön pont..:) Az egyéb nyomulósan oktatni kívánó prospektust osztogató miatt talán-és az egyéb mesemondó is kíméljen- táblát is kitehetném..:)
Vajon mi lenne a reakció,ha Richard Dawkins idézetekkel kopogtatnék az ő ajtajukon?
A zaklatás nem a polgármesteri hivatalra tartozik, hanem a bíróságra, nyomozati fázisban pedig a rendőrség az illetékes hatóság. Akkor zaklatás csak, ha kifejezetten személyednek szól, és az elkövető részéről rendszeres. Ha akár naponta, de más-más személy becsenget találomra hozzád, vagy olyan balek-arcod van mint nekem akit meg kell állítani megtéríteni, az még nem zaklatás. Egy "jehovisták kíméljenek" felirat a csengő felett sokat segíthet - nekem a postaláda felett van egy "REKLÁMOT NE!" felirat.
A háziasszony egyedül van otthon, kopogtatnak az ajtaján .... kopp-kopp
Örömteli tanítványképzés - avagy az igazság ismeretének őszinte öröme... Ma jártam pesten és ezt muszáj volt... a tekintete megfogott... nagyobb méret Cikk a néniről: "... Áll a néni a hajnali forgatagban, tiszteltre méltó kitartással, és kezében tartva árulja a[...] Bővebben!Tovább »
Leslie, Leslie. Te még mindig folytatod ezt a gyűlöletkeltést?
"az igazszívueket az Úr kiszabadította az OT bálványszervezetbol,
sot még mindig vannak évente akik kimenekulnek a Sátán eme szervezetébol."
Hát eddig én csak olyanokkal találkoztam, akiket kidobtak a gyülekezetből, mégpedig többnyire paráznaság miatt. Igaz, egy családot ismerek, akik elvi megfontolásból mentek el, de a 99 százalékot paráznaság miatt közösítik ki.
Ugye téged "az Úr kiszabadított Sátán eme szervezetéből". De hová szabadított? Milyen gyülekezetbe tartozol? Vagy már megalapítottátok az "Úr igaz Egyházát" ?? :-) És valami pozitív üzenetet is terjesztetek? Prédikáltok valamit az embereknek? Mert azért azt nem tagadhatod, hogy az utolsó időkben valamiféle jóhírt illene prédikálni - legalábbis a Biblia szerint.
"Az adott idézet nem a 148-ik oldalon van, hanem a 149-ik oldalon, de ne fájon ez miatt a fejed!"
Ez megér egy mondatot ? :))
"A könyv bár próbálja kimagyarázni, hogy ők csak szellemileg akarják megölni a keresztényeket, de majd meglátjuk, mikor eljön az Antikrisztus, akit a Jehova Tanúi várnak, hogy akkor mi lesz!"
Sározni akarsz a saját beképzelt teoriáid által, ami inkább szánalmas, semmint komoly.
A megvadult antiJT-s acsarkodók ilyen primtív hazugságokkal próbálják meg az embereket Jehova Tanúi ellen hergelni. Aki hagyja magát tőletek becsapni, az meg is érdemli........
Ez pedig a szokásos antiJT-s agyamentség szélsőséges megynyilvánulásainak egyike:
"Mert a Tanúk Jézust nem tudják elfogadni, annak aki, Krisztusnak és Istennek. Ezért az Antikrisztus fogja őket beárnyékolni, és Jehovának hívni magát. Az Antikrisztus fel fogja építeni a Királyságát, amit a Tanúk annyira várnak. Ez lesz az Antikrisztus királysága (béke és biztonság), amit az ÚR Jézus Krisztus, az egyetlen igaz Isten megsemmisít a hamis jehovával és az Antikrisztussal együtt, és a hamis királysággal együtt."
Az adott idézet nem a 148-ik oldalon van, hanem a 149-ik oldalon, de ne fájon ez miatt a fejed!
Ott az emberiség 1/3-adának a legyílkolásáról olvashatsz. A könyv másutt beazonosítja, hogy az emberiség 1/3-ada, konkrétan a kereszténységre vonatkozik A-tól Z-ig!
A könyv bár próbálja kimagyarázni, hogy ők csak szellemileg akarják megölni a keresztényeket, de majd meglátjuk, mikor eljön az Antikrisztus, akit a Jehova Tanúi várnak, hogy akkor mi lesz!
Mert a Tanúk Jézust nem tudják elfogadni, annak aki, Krisztusnak és Istennek. Ezért az Antikrisztus fogja őket beárnyékolni, és Jehovának hívni magát. Az Antikrisztus fel fogja építeni a Királyságát, amit a Tanúk annyira várnak. Ez lesz az Antikrisztus királysága (béke és biztonság), amit az ÚR Jézus Krisztus, az egyetlen igaz Isten megsemmisít a hamis jehovával és az Antikrisztussal együtt, és a hamis királysággal együtt.
"az ORtorony bálványszervezet a világ keresztény lakosságának
az egyharmadának a legyilkolását tervezi"
És nézd meg mit írnak Jehova Tanúi a "Jel. csúcspontja közel" c. könyvben :
"János örömmel számolhat be erről: „Éseloldottákanégyangyalt,akikkészenálltakarraazórára,napra,hónapraésévre,hogymegöljékazemberekharmadrészét”(Jelenések9:15). Jehova mindig pontos. Van egy időterve, amelyhez ragaszkodik. A hírvivőket tehát pontosan a kiszabott időben és terv szerint oldozzák el, hogy elvégezzék a teendőjüket. Képzeld csak el az örömüket, amikor 1919-ben megszabadultak a fogságból. Készen álltak a munkára! Nemcsak az a megbízatásuk, hogy kínozzák, hanem az is, hogy végül „megöljék az emberek harmadrészét”. Ez kapcsolatban van az első négy trombitaszó által meghirdetett csapásokkal, amelyek a föld, a tenger, a tengerben levő teremtmények, a források és a folyók, valamint az égi fényforrások harmadrészét sújtották (Jelenések 8:7–12). A négy angyal ennél továbbmegy: ’megölik’, vagyis teljesen feltárják, hogy a kereszténység szellemileg halott állapotban van.Ezt az 1922-től napjainkig trombitaszóként hírül adott kijelentések valósítják meg."
re 148.old
Az aláhúzott kiemelt részből világos, hogy a 'megölik' nem szó szerinti, hanem a hamiskereszténység szellemileg halott állapotának feltárása.
Magad is láthatod, hogy ennek az alaknak azt sem szabad elhinni, ha kérdez.
De mi rábizonyítjuk az ocsmány rágalmait.
Hazug Leslie-t előbb utolérik, mint a sánta kutyát.
Kérdezd meg tőle, hogy "mégis hogy képzeled ezt a sok hazudozást ?"