Keresés

Részletes keresés

misimisi Creative Commons License 1999.09.09 0 0 202
T.aki olvassa!
En most olvastam ujsagban:
A HGY 17 szervezeti egysegenel ket honapja vizsgalodik a apeh.
Mas,egyeb egyhaznal?....
Recipe ferrum...
lenolaj Creative Commons License 1999.09.09 0 0 201
nekem a belebukas azt jelenti, hogy lelepnek a politika szinpadarol. de hat a halo ala nem lehet esni. az pedig, hogy elküldtek/nem küldtek, draft volt/nem volt draft nekem kisse homalyos maradt.
szalonna Creative Commons License 1999.09.09 0 0 200
Kedves Skorpió,

Írod "Orban pejorativ ertelemben hivatozott rajuk."

Már tképp kiszálltam a vitából, de a logikai feladat még érdekel. Leírnád a kedvemért egy szabatos mondatban, mogy pontosan mi volt a pejoratív, és ki(k)re? Tényleg érdekel, mert én úgy látom nehéz, vagy nem is lehet támadhatatlan leírást adni.

Üdvözöl

szalonna

Skorpió Creative Commons License 1999.09.09 0 0 199
kuldtel = kuldtek
Skorpió Creative Commons License 1999.09.09 0 0 198
Persze hogy nem kuldtel el, vilagos mint a nap. Es megis belebuktak. Mi lett volna ha elkuldik ? Kaloda ? Akasztas ? Kerekbetöres ? Egy ilyen demokratikus partban mint a Fidesz a megnemtörtent dolgokert is bukas jar ? Meg meggondolom, hogy belepjek-e ? (:-)))
Skorpió Creative Commons License 1999.09.09 0 0 197
Nem az a kerdes, hogy a HGY jo vagy rossz.
Orban pejorativ ertelemben hivatozott rajuk.
Namarmost, ha a HGY normalis felekezet, akkor Orban bunko volt ezzel a hivatkozassal.
Ha a HGY nem normalis, destruktiv stb, akkor Orban gyenge, hogy engedi öket funkcionalni.
Tehat Orban Vityank mar megintcsak vesztesen jött ki egy helyzetböl. (Bar kezdjuk lassan megszokni.)
igric Creative Commons License 1999.09.09 0 0 196
Az el nem küldött levél, nem levél. Ketten belebuktak. Remélem emlékszel rá.

Geyza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 195
Kedves Druszám!

Ha MIÉP-es lennék, és ilyet vágnál a fejemhez...
Biztos nem örülnék neki, de csak magamra vethetnék.

Bocs, nem akartalak hergelni. Nem ismerem belülről a HGY-t, de amit eddig megismertem belőlük (pl. itt az indexen tevékenységük jórészt a katolikus egyház elleni gyűlölködő hozzászólásokból áll) az nem túl szimpatikus nekem. Már csak azért se, mert a kereszténység fő parancsa szerintem a szeretet. Tanúja voltam ezen kívül annak is, amint a HGy-hez tartozó asztaltársak szőrszálhasogató bibliamagyarázatokkal érveltek - a dolog itt is a katolikus egyház becsmérlésében csúcsosodott ki.
Ez szerintem a középkori katolikus-protestáns hitviták szellemét idézi, amin szerintem túl kellett volna már esni.
És van még egy-két dolog, ami nekem nem szimpatikus bennük.
Biztos vagyok azonban benne, hogy a tagok nagy része rendes ember és ha sokaknak segített megoldani magánéleti problémáikat a HGY és általa megtalálták helyüket a világban, akkor ez nagyon jó. Bár így lenne - de félek nem ez a helyzet.

Fentiektől független dolog az, hogy a HGY minden jel szerint szorosan "összeépült" egy parlamenti párttal, ami szerintem elég furcsa dolog.

Üdvözöl a másik Géza

Fikusz Kukisz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 193
nem terheli
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.09 0 0 192
Az adományokat valószínűleg egyáltalán nem is terheli adó:

Gyakran üres a templomkassza
Mennyit keresnek a papok, a lelkészek és a rabbik?

A papok és a lelkészek jövedelme jórészt a hívek anyagi helyzetétol függ, fizetésüket a különféle egyházi szolgáltatások után járó stóladíjak egészítik ki. Gyulay Endre katolikus püspök szerint tévedés azt hinni, hogy a papok gazdagok. Gyakran üres a templomkassza, ilyenkor az egyházmegye nyújt anyagi segítséget. A reformátusok szükség esetén szolidaritási alapból támogatják a lelkészeket.

"Az egyházi szolgálatban lévo személyek után nem kell adót fizetni, feltéve, ha az illeto jövedelmét a helyi közösség adományai fedezik. A központi állományban dolgozók esetében ezek a kedvezmények már nem érvényesek. A papok és lelkészek általában lakást, indokolt esetben pedig autót kapnak. A katolikus és a protestáns egyházak gépjármuparkjának jó része külföldrol kapott kocsikból áll."
Népszabadság, 57. évfolyam, 208. szám, 1999. szeptember 7., kedd

Tudtommal a történelmi egyházakat semmilyen állami szervezet nem ellenőrzi, miközben tetemes mennyiségű közpénzt kapnak. Ezért finoman szólva furcsának nevezhető a Hit Gyülekezeténél indított átfogó adóvizsgálat. Nem nehéz felfedezni az egyházak közötti állami megkülönböztetést.

Tisztelettel,
mint fent

lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 191
Meggyozodesem, hogy egy embernek nemcsak a drog es a HIT gyulekezet kozul lehet valasztani.
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 190
:) mindenfele agymosast utalok.
faithful Creative Commons License 1999.09.09 0 0 189
Majd ha a most 19 éves "gyereked" először fog fűtől betépve hazajönni, akkor lehet hogy sírni fogsz amiatt, hogy "bárcsak elrabolta volna egy szekta".
Fikusz Kukisz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 188
kedves Géza!
mennyei muzsika gonosz füleimnek hogy két gyüleletes képződmény (Orbán és a HIT) egymást fikázza.
Nem tudom, melyik undorít jobban.
Talán a gyülekezet.
De akkor is: egy miniszterelnöktől elvárnék egyet és mást.
Vannak eszközei.
Pl. adókommandó, amivel élt is.
A mai déli krónikában hallottam, hogy adórendőrök próbáltak hites támogatókat
eltéríteni a támogatástól.

találjon jogszabályt
vagy csináljon
az ilyen káros képződmények ellen

de akkor se használja egy másik
képviselő fikázására.

Geyza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 187
söntési = döntési

(bár az előbbi is egy szép szó.)

Geyza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 186
Ha az én mondjuk 19 éves gyerekemet megpróbálná behálózni, agymosni és tőlem elszakítani egy szekta, biztos, hogy bombát tennék a főguru segge alá.

Te talán annak is híve lennél, ha valaki egy szektába bekerülve önként az öngyilkosságot választja?

Amerikában és Svájcban ilyenre is volt már példa.

Elég gusztustalannak tartom, ha az ilyesmit a vallásszabadságra meg az egyén söntési jogára hivatkozva védelmükbe veszik.

Németországban (szerintem az ma elég demokratikus államnak számít) a titkosszolgálat figyeli a Scientológia "egyházat", akárcsak pl. az újnáci csoportokat.

Vajon miért?

Géza

Oversize Creative Commons License 1999.09.09 0 0 185
"Utalom az agymosast. Kulonosen utalom, ha velem, vagy szeretteimmel probalkoznak."
Pedig folyamatosan az megy. A TV, a reklámok, a pártok, a politikusok, az agitátorok, a fanatikusok. Nehéz őket elkerülni.
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 184
Mit csinaljak. En mar csak ilyen vagyok.
Utalom az agymosast. Kulonosen utalom, ha velem, vagy szeretteimmel probalkoznak.
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 183
A miheztartas vegett : Nem en kotottem bele a gyulekezetbe, hanem forditva.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 182
"En a hitgyulekezettol eddig csak annyit kaptam, hogy a lanyomat megtalalta egy terito, s megprobalta otthonrol elvaditani."

Látod, nem a HGy-sek családellenesek, csak a szülők (pl. Te) hallani sem akarnak arról, hogy a gyerekük ÖNÁLLÓAN válasszon vallást, feltéve, hogy nagykorú.

Mutass nekem csak egy példát, amikor a médiában is hangoskodó "segítő barát egyesület", Németh Géza hajdani akciócsoportjának maradványa segítségével csak egy családban nagyobb lett a békesség. Eddig csak azt érték el, hogy szülő és gyerek a TV-ből kényszerült üzengetni egymásnak és ellehetetlenedett minden normális kapcsolattartás. Én köszönöm az ilyen segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 181
A bizonylatokról: a mai törvények szerint NEM KELL BIZONYLATOT adni az adományokról, de tudtommal a sajtóban is megjelent, hogy a HGy-ben évek óta (direkt) CSEKKen is be lehet fizetni az adományt.

Most pont azért jönnek a családellenességgel, mert törvényesen nem lehet belekötni a HGy-be!

faithful Creative Commons License 1999.09.09 0 0 180
Én nem gondolom, sőt szerintem a kormány és Orbán Viktor érzi úgy, hogy minden törvény fölött áll.
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 179
Az, hogy mire emlekszem en es mire nem, az egy dolog. Mar csak azt nem ertem, hogy hogy jon ide, es mire bizonyitek ?

Ami az ertekteremtest illeti, en nem hinnem, hogy ezeket a dolgokat a tarsadalomnak teremtette a gyulekezet. Talan inkabb sajat maganak.

En a hitgyulekezettol eddig csak annyit kaptam, hogy a lanyomat megtalalta egy terito, s megprobalta otthonrol elvaditani. Nem jott be. Ugy latszik, en is teremtettem erteket. :)

Miert gondolod, hogy a gyulekezet torvenyek felett all ?

Macimedve Creative Commons License 1999.09.09 0 0 178
"....Az egyhazadokrol meg adnak bizonylatot, tudtommal."
ja, egy fénymásolt cetlit.
Adó és adomány között a szó jogi értelmében azért óriási a különbség. Az "egyházadó" tulajdonképpen nem adó, hanem egy önkéntes adomány, ha úgy tetszik tagdíj.
A nagyságrendnek itt nincs szerepe,(nem is vagyok vele tisztában, de azért sejtem, hogy a vasárnapi Nagymise után nem bélást dobnak a perselybe) a zöldségesnek az öt forintos paprikáról ugyanúgy kell(ene) számlát adnia, mint az autókereskedőnek a 20 millás Merciért.
faithful Creative Commons License 1999.09.09 0 0 177
Ezt nem egészen értem, most akkor mitől nagy egy magát "történelmi"nek nevező egyház?
faithful Creative Commons License 1999.09.09 0 0 176
Hát igen, van kb 100 bejegyzett mo-i egyház azok közül egy azaz egy darabra emléxel amire erőteljes gyanúval lehet élni hogy simliskedik.
Ez szerintet megfelelő ürügy arra, hogy a HGy-t (aminek az értékteremtő erejéről egyértelmű bizonyíték az, hogy egy milliárdos értékű csarnokot és több, több milliós értékű gyülekezeti házat tudott adni a magyar társadalomnak) zaklassanak azok az adóellenőrök?
(azok az adóellenőrök akiknek inkább a "fideszhez közelálló" cégeket kéne alaposabb górcső alá vonni....)
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 175
A tortenelmi egyhazak perselypenze es a hitgyulibe befolyo adomanyok nem ugyanaz a nagysagrend. Az egyhazadokrol meg adnak bizonylatot, tudtommal.
Macimedve Creative Commons License 1999.09.09 0 0 174
"....hogy a HIT Gyulekezete nem ad beveteli bizonylatot az adomanyokrol."
Miért, a történelmiek adnak a perselypénzről ?
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 173
:) Emman csak igy van. Azokat meg masok szeretnek kiszurni. :)
lujza Creative Commons License 1999.09.09 0 0 172
Sajna, neveket nem birok megjegyezni, de egy birosag elotti olajszokito elobb alapitvany volt, aztan sportegyesulet, most egyhaz. Az APEH meg nyilatkozott, hogy 1 csomo ilyen van.
Nem allitottam, hogy a hitgyuli ebbe a csoportba tartozik. Bartus viszont allitotta, hogy a HIT Gyulekezete nem ad beveteli bizonylatot az adomanyokrol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!