Sziasztok,köszönöm mindkettőtök segítségét, sajnos nagyon kevés időm van, ma sem értem rá vele foglalkozni,talán hétvégén tudok rá többet szakítani!
Megnézem a procit,és jelentkezem,hogy hogyan tovább...
Félre ne értsétek, de egyenlőre nem akarok anyagilag rááldozni,ameddig meg nem ismerkedek vele, mert ha nem boldogulok,akkor feleslegesen dobtam ki a pénzt,és még a windows is marad....:)
Amennyiben minden rendben,természetesen nem sajnálom rá azt a nyolcezret,a windows-ot is megvettem... de addig inkább egy torrent verzió...
Nembeszélve arról,hogy az sem biztos hogy elindul a gép :)
Azt kérdezném,hogy (mivel a hdd hiányzik belőle), bármilyen vinyó jó bele,vagy esetleg valami speciálisat igényel? Mert ahogy belenéztem,minden alkatrész alma logós benne...:)
Nezd meg milyen processzor van benne. Ha Intel, akkor az elozo hozzaszolas OK, ha nem, akkor a mac OS X 10.5 az utolso, ami futhat rajta, de az is lehe, hogy csak 10.4 (errol nemreg volt szo epp ebben a topicban, olvass kisse vissza).
A közelmúltban hozzájutottam egy apple-s géphez,úgy néz ki hogy működik...vinyó nincs benne! Szeretnék jobban megismerkedni ezzel a rendszerrel, nem bánnám már ha nem kellene többet vacakolnom a windows-al!
Ha teszek bele egy hdd-t,milyen oprendszert tudok rá tenni,vannak-e esetleg ingyenes,vagy demo változatok,egyszóval merre induljak el?
Intelesen megy a hópárduc és ha lehet egyáltalán nem rossz ötlet az újabb operációs rendszerek használata. Pl. azért mert a Mac-en a Java RE "be van építve" és operációs rendszer verziótól függ, melyik Java verziót integrálták bele. Ráadásul a költsége minimális és a végrehajtás egyszerű.
A te esetedben viszont gondolkozni érdemes azon, hogy upgrade-et vagy új install-t érdemes csinálni, bár én azt hiszem először megcsinálnám az upgrade-et, mert max. időt veszítek vele (géptől függően 1-3 órát és annyit szerintem megér).
Megvolt az új felhasználó, és az újratelepítés is. A helyzet változatlan. A hiba.log marha hosszú, nem idézem, hacsak egy különleges kiragadott részére nem lenne kíváncsi a hozzáértő (mint platon [de ő eltűnt], vagy Te). Mielőtt azonban végképp tökön szúrom magamat, lehet, hogy a hétvégén felteszem a gúgl-dox közé nyílvános vizslatásra...
Egyébként inteles a mcbookom, szóval asszondod, elvileg mehetne rajta a hópárduc? Na, most akkor, ehhez újra kell formátozni a HDt, vagy az csak felülírja az oprenccert? Ez utóbbi nagyon kultúrált megoldás lenne...
Közben én írtam neked, ergó velem is tehetsz kísérletet hibaüzenetileg.
Próbáltad egyébként, amit mondtak (platon), kreálni egy új felhasználót és azzal kipróbálni, hogy megy-e, meg kaptál egy tigrises letöltő linket is kissé később, bár én is inkább a beállítások körül érzek zavart az "erő"-ben, hacsak nem volt valami komolyabb hardwerpoblémád a jelenséggel egyidőben, ami kiüthette a lemezed egy részét, de ezt gondolom észrevetted volna.
OSX 10.4.11 Tiger-nél vége a dalnak ... Ha a gépbe maximum ram-ot tennél és a 3,5" lassó vinyót kicseréled mondjuk egy 2,5" 5400 rpm-es vinyóra,akkor egy kicsit gyórsabb lesz.
Lehet hogy van olyan segédprogi,ami elhiteti a Leoparddal hogy itten most egy izompacsirta G4 vassal áll szembe és emulálva - nem izomból tudná futtatni azt,de szerintem nem lesz benne köszönet. / G3-ra létezik az xPostFacto 4/
A sebességet viszafogó szűk keresztmetszet az eMac esetében a kicsi alaplapi FSB - a lassú vinyó és a kicsi videókártya.
Azért van élet a Leopardon innen is... Öreg vas nem vén vas ... :o)
Én 10.4-et futtatok otthon egy kicsit még lassab G4-on, egyáltalán nem elviselhetetlenül lassú, bár ez nyilván attól függ mit akarsz vele csinálni. Én is gondolkoztam Upgrade-en (még mikor megjelent a 10.5), de nem tettem meg, lehet, hogy éppen ezért, bár nem igazán emlékszem.
Az újabb Mac-jeimen persze újabb rendszer megy, tehát az ok nem lehetett jobb rendszer felrakásától irtózás.
Budapesten a belvárosban, a Fővám tér közvetlen közelében saját lakásban szeretnék egy műtermet, fotóstúdiót kialakítani. Ehhez keresek partnert hosszútávra, felszereléssel, barterre. Csak komoly érdeklődők jelentkezését várom. Frekventált hely, nincs használati díj! Ha érdekel, keress az alábbi elérhetőségemen:
sziasztok! imac 27-re tettem fel pluszban egy winXP-t de a hangot nem tudom rajta megszolaltatni, mert nem talalok drivert a magyar XP-hez! Tudna segiteni valaki? Koszi elore is!!!
Tudja esetleg valaki,hogy miért megy el néha a hang az iMac-en?Nem tudok hangositani meg halkitani és egy áthuzott karikát látok mikor probálom a hangerőt növelni.Ujrainditással sem megy.
Én a Canon iP4600 nyomtatómhoz adott alkalmazást használom Win alatt, mindent tud amit szeretnék.
OSX alá is van, de nem lehet beállítani, hogy pl. 3 db.-ot szeretnék nyomtatni és nem lehet árnyékot tenni a szöveg alá. Ez is egyik ok volt, hogy nem váltottam OSX-re.