Keresés

Részletes keresés

elckerlyck Creative Commons License 2005.10.19 0 0 65
Bekapcsolásnál az alma és alt gombot benyomva tartod, amig, asszem kétszer gongat. Utána jön egy kérdés, hogy tényleg akarod-e, arra Yes.
-Wolfy- Creative Commons License 2005.10.18 0 0 64
Heló! Mac Os 9.2-esem van és még eléggé kezdô vagyok...Valaki megmondaná,hogy hogy kell desktop újraépítést csinálni?
bazsa82_1 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 63
köszi, kipróbálom... :)
Előzmény: elckerlyck (62)
elckerlyck Creative Commons License 2005.03.24 0 0 62
Próbáld meg az install elött a System-órát valami extrém dátumra beállítani, mit 2200 pl, oszt install, oszt óra vissza frankó dátumra.
Előzmény: bazsa82_1 (60)
bazsa82_1 Creative Commons License 2005.03.24 0 0 61

Úgy látszik, ezt nem sikerül megoldani...

bazsa82_1 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 60

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Van egy demo program, ami 60 napos. Hogyha lejár, akkor már nem lehet használni. A windowsnál ezután uninstall, regeditbe pedig kiszedem a maradék fájlokat, hogyha újra feltelepítem, akkor azt hiszi, hogy erre a gépre még nem volt feltelepítve...

A MAC-nél ez hogyan működik? Ott is van hasonló a regedithez??

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.: Balázs

Tralfamador Creative Commons License 2005.01.14 0 0 59
MACvan a fóRUM !
Tralfamador Creative Commons License 2005.01.14 0 0 58
Kicsit keson vettem eszre, de sörtöt nekije :) Vivát !!!
Előzmény: Wágner úr (20)
elckerlyck Creative Commons License 2004.12.29 0 0 57
Hi!

Egy német fórumban találtam egy szabad tool-t, amivel quicktime referencanyagot firewire-n keresztül egyenesen DV-ra lehet átírni (csak OSX változat van, windazra nem tervezi a fejlesztö :P )

Itt lehet a 'FirePlayer' -t letölteni

http://homepage.mac.com/tooloo/

Angol nyelvü diskurzus a progiról:

http://www.avid.com/community/forums/Forum39/HTML/004550.html

Letöltöttem, egy G3-ast összekötöttem egy Sony PCE 100-assal, funkcionált.
ZsuR Creative Commons License 2004.12.23 0 0 56
Jajj de orulok hogy latlak!!! Neked is!

Meg - irtam is neked emailt - megkaptad??? YOU ARE A GENIUS!!!!

Nagyon boldog karacsonyt es jo egeszseget az uj evere neked is es L-nek is!!!
Puszillak!
Előzmény: elckerlyck (55)
elckerlyck Creative Commons License 2004.12.23 0 0 55
Boldog karácsonyt, Zsu!

Megjött a DVD?
Előzmény: ZsuR (54)
ZsuR Creative Commons License 2004.12.23 0 0 54
MEg egy otlet - ha van oreg Norton Utilities-ed, akkor megprobalhatsz arrol inditani (azt hiszem version 4 vagy 5 lehet jo ra) es akkor meglatod van-e mukodo es "blessed" system rajta. Ott is lesz lehetoseged Control Panel - StartUp Disk es kijelolni a Mac-en levo Systemet.

Lehet van meg egy floppym - utana nezek. Ha talalok e-mailek neked.
Előzmény: dono18 (51)
ZsuR Creative Commons License 2004.12.23 0 0 53
".Előszőr amikor bekapcsoltam .... kérdőjeles floppy villog a monitoron.
Azon a flopin volt egy Mac OS system, de vagy megserult, vagy visszairt valkamit, amitol kuka lett. A kerdojeles ikon azert villog, mert nem talalja a Mac oprendszeret."

Korabbi OS-eken ha a start upnal nem talal "blessed" systemet, akkor a floppy a kerdojellel jelenik meg. Ha van rajta mukodo OS- csak mas van startup-nak kijelolve, kicsi ido utan megtalalja. Ilyenkor startup utan bele kell menni a Control Panel-be es kijelolni a Startup Disk-et.

Előzmény: oleg gontar (52)
oleg gontar Creative Commons License 2004.12.23 0 0 52

"1.Van egy ....  nem fogadja el!"

Deritsd ki, hogy milyen Oprendszer mehet fel a cuccosra. Interneten utana tudsz nezni (Mactracker, vagy mi). A .bin egy tomoritett file, az még keves a Mac-nek. Ki kell tomoriteni, es akkor fog beindulni, ha talal egy System Folder nevu konyvtarat amiben van egy system. Tehat probalj egy olyan flopit kesziteni, amin van egy kitomoritett system, es ami nem kerult IBM PC-be, csak Mac-be, mert a nem Mac-es PC-ben mas a file tarolasa es serulnek a fileok (Resource fork es Data fork van a Mac-en, de IBM PC- re masolva elveszik a data fork, ezert kell Mac-es cuccokat csak tomoritett (.hqx) formaban transzportalni es a Mac -en kitomoriteni.

2.Előszőr amikor bekapcsoltam .... kérdőjeles floppy villog a monitoron.

Azon a flopin volt egy Mac OS system, de vagy megserult, vagy visszairt valkamit, amitol kuka lett. A kerdojeles ikon azert villog, mert nem talalja a Mac oprendszeret.

Oszinten megvallva sosem setupoltam Macet flopirol, mindig csak CD-rol, de ismereteim szerint az elso flopin kell legyen annyi, hogy a tobbit bekerve folmenjen az op. 

Kulcs biztos nem kell, sot az Apple mintha ingyenesse tett volna a 7. akarhanyas oprendszeret. Probalj meg keresni flopi image-eket a neten, amit (jobb hijjan egy IBM PC-n) flopira teszel, es onnan probalsz indulni.

Előzmény: dono18 (51)
dono18 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 51

Hi! 2 nagy problémám lenne!!

1.Van egy macintosh poowerbook 180-asom s új syssoftware-t akarok rá tenni de csak fdd meghajtó van rajta.Milyen syssoftwaret tudok rátenni s hogyan?Próbáltam rátenni 7.5.3 mas softwaret de amit leszedtem netről az .bin kiterjesztésben van s ha ezt a pcmről rámásolom egy floppyra akkor nem fogadja el!

2.Előszőr amikor bekapcsoltam volt benne egy win atapi cd driver floppy s ezzel elindúlt a gép, aztán kiadta(kikapcsoltam s azóta se ezzel a floppyval se a 7.5.3syssoftware(1.floppy a 19ből)-rel sem indul el.csak egy kérdőjeles floppy villog a monitoron.

Kérlek segítsetek!!miért nem indul a gép(kéne vmi floppy kúlcs?)Hogy tudok rátenni syssoftware-t(milyen progival pcről,bin-ben nem működik<Aladinnal átkonvertáltam így sem megy>)?esetleg van-e vmi unix vagy linux amit floppyról fel tudnék tenni rá?

cue Creative Commons License 2004.11.23 0 0 50

Naponta csak egyszer kellett újraindítani?

...szerencsés ember vagy! :)

Előzmény: CChelios (49)
CChelios Creative Commons License 2004.11.23 0 0 49
"Az NT-kkel semmi gond sincs, a melohelyemen, a Classical annal tobb..."

Szerencsés ember. Szerintem az NT az MS egyik legrosszabbul sikerül OP rendszere. Az előző munkahelyemen NT-t kellett használnom amíg nem cserélték le win2000-re. Rémálom volt. Szinte naponta kellett újraindítanom. Még az otthoni win98-am is stabilabb volt.
Előzmény: oleg gontar (47)
ZsuR Creative Commons License 2004.11.22 0 0 48
Azt hittem egy Mac forumon egymas segitese es nem kritizalasa (gyerekes modon) folyik.

Előzmény: Törölt nick (46)
oleg gontar Creative Commons License 2004.11.22 0 0 47

"sorry de ma mar nem gyart olyan gepet az apple, ami OS9rol tud bootolni, ugyhogy ha ilyen elavult szarokat hasznalsz, az talan legyen a te problemad. "

Munkahely, nem tudok valtoztatast kieszkozolni, talan jovore atallunk....

"konkretabban? a BSD amugy tobb mint 10 eves, ennyit a gyerekciporol. "

Az Apple alltal letrehozott X rendszer (hasonlitsd ossze az elso verzioval a jelenlegit)

"forras? egyebkent meg nincs az a barom, aki OSXen Outlook Expresst hasznalna. "

Neten estem at rajta, a masik meg sokan (en sem tartom jonak de ettol meg hasznaljak, tehat a veszely fonnall)

"konkretizaljuk a dolgot egy kicsit. OS verzio? hogyan tortek be hozza? csak azert kerdem, mert a betoresek 99%at a felhasznalo sajat balfaszsaga okozza. "

Az illetonek desktop G3-a van, nem a legujabb X, es azt irtak neki, hogy "Hello". Igazan nem reszletezte, merthogy Mac fan.......

"link?" a bizt javitasokrol az Apple.com MacOS X kornyeken nezzel szet, a konkret esetrol az ismeros meselt, miutan o a Mac fan es korbenezett akkortajt az Apple.com -on, ahol irtak ezzel kapcsolatban valami letoltendo filet. MacMail tag vagy? Lehet, ott is emlitette valaki....

"na ez a kulonbseg a mac es a win kozott. nalam se virusirto, se spywareirto. ha meg annyi eszed van, hogy IEt hasznalsz, megedemled a spyware-eket. "

Nem hasznalok netezesre (sem) Mac-et......

"zarva van az osszes portom, mi a faszert kene egy BSDn firewallt feltennem? aruld mar el legyszives. " Inkabb Te kerdezd meg a Mac OS X fejlesztoitol, hogy minek is tettek bele????

"akkor miert azt hasznalod? " Nalamnal sokkal okosabbak (Mac-en nevelkedett, szervizmernokkent dolgozok) is odszoknak az X-tol. Munkahelyemen istenitik (classic), en meg nem ertem miert. En azert hasznalom, mert nincs mas. (marmint a melohelyen) (Egyszer egy bazinagy filet akartuk atrakni HFS+  -ra, de 2.6 GB-nal hibaval laallt. Ennyi lehet egy file max. Ha Unix file systemre formattaltuk volna, akkor mi lenne? Gondolom Te probaltad....

"na nem mintha a windowshoz nem kene. "

Az NT-kkel semmi gond sincs, a melohelyemen, a Classical annal tobb...

(de igaz, ahhoz is kell (pl.: otthon)....max nem annyi)

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 46
ez most poen akart lenni?
Előzmény: ZsuR (45)
ZsuR Creative Commons License 2004.11.22 0 0 45
Fiuk - a hozzaszolasok komolysagat nem kellene e hozzaszolas vegen jelezni valami ilyesmivel:
Bebebe?!?!?! :))
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 44
"Munkahelyemen vegyes geppark van, csak a maceket kell karbantartani, a winek mennek siman. (OS9 egy borzalom, instabil, az a csoda, ha nem fagy le. Sajnos nalunk azok vannakl)"

sorry de ma mar nem gyart olyan gepet az apple, ami OS9rol tud bootolni, ugyhogy ha ilyen elavult szarokat hasznalsz, az talan legyen a te problemad.

"Az x meg még gyerekcipoben jar......"

konkretabban? a BSD amugy tobb mint 10 eves, ennyit a gyerekciporol.

"A virusirtoval jobb, ha megbaratkozol, mert pl a melissa a mac x-re is veszelyes volt"

forras? egyebkent meg nincs az a barom, aki OSXen Outlook Expresst hasznalna.

"Ismerosomnek meg bekoszontek az internetrol... (x-es gepe van, bepanikolt, format es ujrarakta."

konkretizaljuk a dolgot egy kicsit. OS verzio? hogyan tortek be hozza? csak azert kerdem, mert a betoresek 99%at a felhasznalo sajat balfaszsaga okozza.

"Az Apple kihozta a fixet, mondvan az mar javitja a mac x atjarohaz jelleget"

link?

"Persze rendszeresen karbantartom, virusellenorzes, spyware removal..."

na ez a kulonbseg a mac es a win kozott. nalam se virusirto, se spywareirto. ha meg annyi eszed van, hogy IEt hasznalsz, megedemled a spyware-eket.

"A tuzfalat meg nem veletlenul tette bele az Apple. Hidd el, szukseg van arra macintoshon is!"

zarva van az osszes portom, mi a faszert kene egy BSDn firewallt feltennem? aruld mar el legyszives.

"Ma mar nem lehet letolni a userek torkan egy 9-es systemet. (az annyira primitiv...)."

akkor miert azt hasznalod?

"Az Almalap meg evek ota tanitja az olvasokat a biilentyuzettel beviheto parancsokra (tipikus Unixos vonas), holott, korabban a mac (a lefagyasai mellett) arrol volt hires, hogy mindent grafikus feluleten kattintgatva lehet elintezni)."

a kattintgatas neha kurvalassu, foleg mikor menukbe vannak pakolva egyes funkciok.

"Emellett az Apple atlepte sajat szabvanykovetesi bojkottjat, igy az Almalap kenytelen tanitani a usereket a megkotesekre (pl.: gepnev nem, lehet akarmi (DNS szabvany a hostnevekre), stb., stb.)"

nagyon helyes. tokom tele az idiotakkal, akik gepek/share-ek neveibe ekezetet meg szokozt raknak.

"Nemi odafigyelessel a sarki szamtechboltban is megvehetem a cuccokat a macbe (persze nem a legujabbat, mert azt nem tudja lekezelni)."

errol inkabb ne nyissunk vitat, mert akkor esetleg megkerdezem, tudsz-e a PCdbe 800 Mbit-es firewire-t venni.

"Vagyis a Macintosh kihalt, az Apple egyszeru osszeszerelove valt (na jo, azert gyart is valamit, pl.: alaplapot.......)."

ennyi erovel az osszes szamitogep kihalt. a PC meg foleg.

"Az oprendszer meg mar Unix based, nem a sajat talalmany"

a BSD nem. az Aqua igen. valamint a NeXTSTEP is.

"Ha Classic van rajta, akkor egy doboz nyugtato kell hozza...."

na nem mintha a windowshoz nem kene.

"A windozzal is sokat sziv(hat) az ember, de sosem ertettem, es szerintem nem is fogom, de probalom, azokat, akik elajulnak a Macintosh-tol."

ez kb olyan, mintha en a Windows 3.1 alapjan sirankoznek, hogy de szar a windows. hulyeseg. 2004et (lassan 2005ot) irunk, ha te meg mindig OS9cel szenvedsz, az talan legyen a te problemad.
Előzmény: oleg gontar (38)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 43
"Gyanítom, hogy az illegális dolgokban "gyengébb" a Mac."

egyaltalan nem.
Előzmény: CChelios (39)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 42
elvileg nem problema, de nyomj egy URLt aztan megmondom.
Előzmény: Újlaki (41)
Újlaki Creative Commons License 2004.11.21 0 0 41
Valaki el tudná mondani pár szóban egy Macintosh-kedvelő Windows-felhsználónak, hogy mit lát az ember a Macen, ha egy web-oldal karakterkészletének nem ISO-8859-2, hanem Windows-1250 van beállítva?
oleg gontar Creative Commons License 2004.11.16 0 0 40

Hi,

Ha teheted vedd meg kulfoldon, mert valszeg ez is olcsobb, mint nalunk. A crackekel kapcsolatban meg keress ra a surfers serials-ra (vagy valami hasonlo, egy koponya ket labszarcsonttal keresztben a kinezete). Egy rakat szoft serialja van rajta. Ha vegyes haloban hasznalod, akkor jol johet a Samba extensionje (versiontracker, vagy mifene helyrol lehet asszem lebanyaszni), mert jobb, mint a beepitett. Gratula a gepvasarlashoz, a legutolso verzioju X-et tedd ra, ha teheted. Es tegyel bele legalabb egy giga ramot (itt az indexen olvastam, mint javasolt minimumot), mert allitolag alatta csak vanszorog, ha egy nagyobb allomanyt kell szerkeszteni egy feldolgozo szofttal.

Előzmény: CChelios (39)
CChelios Creative Commons License 2004.11.16 0 0 39
Sziasztok,
Nemrég, egy ismerősömnél volt szerencsém 2 hétig egy G4-et használni internetezésre, zenehallgatásra meg hasonló otthoni feladatokra. Azóta folyamatosan azon gondolkozom, hogy gyűjtsek össze elég pénzt egy G5-re.
A foglalkozásom amúgy informatikus. Unix rendszereket üzemeltetek. A munkahelyemen dektop gépnek HP-t használok win2000-rel, otthon pedig egy IBM-et XP-vel. Bármelyiket kapásból lecserélném Mac-re ha tehetném.

Igazából az XP-vel sincs sok bajom. Teljesen stabil és kielégítően gyors. Amit nagyon nem szeretek az a PC-k brutálisan zajos működése (a HP halkabb az átlagnál de az IBM szörnyű zajos) és az XP katasztrófális USB kezelése. Nem mindegy, hogy mit hová és milyen sorrendben dugok be. És ez nem csak az én tapasztalatom.

Ami megfogott a mac-ben az gép kompakt mérete, hangtalan működése, a design-ja, OS X gyönyörő felülete és hihetetlenül ötletes és egyszerű kezelhetősége. Először azt hittem, hogy az egy gombos egér hátrányt fog jelenteni, de kb 10 perc használat után már észre sem vettem, hogy nincs több gombja.
Nagyon jók még az OS X-hez adott szofverek.
iTunes: azóta a PC-n már ez a zenelejátszóm (szerencsére van windowshoz is, ingyen)
iPicture: össze nem lehet hasonlítani az xp-hez adott bénasággal
AppleWorks: na ezen sokat spórolhanak a mac tulajdonosok, hiszen windowshoz nem adják az office-ot ingyen (igaz van OpenOffice)
Finder: imádtam, hihetetlenül letisztult file/program stb. kezelő. öröm volt használni az explorer nevű rémálom után
Safari: ezt nem nagyon használtam. Egyből felraktam rá a FireFox-ot. Már nem vagyok meg Tab-os böngésző nélkül.

Amikor hazajöttem utánanéztem a Mac OS szofver ellátottságának (mert ugye van az a tévhit, hogy Mac-hez kevés a szofver). Igaz ugyan, hogy egy-egy kategóriában (pl. HTML editor) nincs 150 féle egyforma program, de minden kategóriában lehet találni pár nagyon jót. Többet is mint elég. Egyedül azt nem tudom, hogy mennyi crack-et lehet találni. Gyanítom, hogy az illegális dolgokban "gyengébb" a Mac.

oleg gontar Creative Commons License 2004.11.11 0 0 38

Munkahelyemen vegyes geppark van, csak a maceket kell karbantartani, a winek mennek siman. (OS9 egy borzalom, instabil, az a csoda, ha nem fagy le. Sajnos nalunk azok vannakl)

Az x meg még gyerekcipoben jar......  par napja 400 MB-nyi biztonsagi javitast, hotfixet, system upgredet szedtem le a mac x -re. A virusirtoval jobb, ha megbaratkozol, mert pl a melissa a mac x-re is veszelyes volt (valami maces honlapon olvastam epp ma). Ismerosomnek meg bekoszontek az internetrol... (x-es gepe van, bepanikolt, format es ujrarakta. Az Apple kihozta a fixet, mondvan az mar javitja a mac x atjarohaz jelleget, de nem javitotta. Valamikor kesobb azert csak kijott a tenyleges javitas) Az NT technologiajahoz kepest egy primitiv 98SE-m van evek ota stabil, semmi gond a registryvel. Persze rendszeresen karbantartom, virusellenorzes, spyware removal...... A tuzfalat meg nem veletlenul tette bele az Apple. Hidd el, szukseg van arra macintoshon is! A monitorokkal kapcsolatban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=38812142&t=9004049

Az Apple elore menekult, amikor UNIX alapokra helyezte az oprendszeret. Mas megoldas nem volt. Ha ezt nem lepi meg, akkor a mac gepek eltuntek volna. Ma mar nem lehet letolni a userek torkan egy 9-es systemet. (az annyira primitiv...). Muszály volt valamit tenni, igy leptek egy olyan iranyba, amely homlokegyenest ellenkezo iranyban volt az Apple addig kepviselt iranyelveitol: semmi matatas, csak mukodik. Persze nem mukodott, csak lefagyott. Az Almalap meg evek ota tanitja az olvasokat a biilentyuzettel beviheto parancsokra (tipikus Unixos vonas), holott, korabban a mac (a lefagyasai mellett) arrol volt hires, hogy mindent grafikus feluleten kattintgatva lehet elintezni). Emellett az Apple atlepte sajat szabvanykovetesi bojkottjat, igy az Almalap kenytelen tanitani a usereket a megkotesekre (pl.: gepnev nem, lehet akarmi (DNS szabvany a hostnevekre), stb., stb.), mert korabban barmilyen nevet adhattam a gepnek, mert nem kellett illeszteni DNS szerverhez. (helyette volt a doglassu es butacska AppleTalk)

Nemi odafigyelessel a sarki szamtechboltban is megvehetem a cuccokat a macbe (persze nem a legujabbat, mert azt nem tudja lekezelni). Marad az alaplap, amit az Apple gyart. (meg persze egy rakas egyebb kiegeszito kutyu). Vagyis a Macintosh kihalt, az Apple egyszeru osszeszerelove valt (na jo, azert gyart is valamit, pl.: alaplapot.......). Az oprendszer meg mar Unix based, nem a sajat talalmany, mint az a szegenyke classic volt. Ma mar a macintosh sem tobb, mint egy egyszeru PC. Ha Classic van rajta, akkor egy doboz nyugtato kell hozza....  A windozzal is sokat sziv(hat) az ember, de sosem ertettem, es szerintem nem is fogom, de probalom, azokat, akik elajulnak a Macintosh-tol. ("Hogy a 9.2.2 milyen jo....." biztos jo, de ha meg akarok nyitni pl egy nehanyszor 10k-s textfilet (es persze modositani is) akkor gaz van, mert ez arrfele problema.......az X viszont tele van lehetosegekkel, nem is csoda, hiszen az mar nem az Apple szornyszulottje, hanem UNIX!!!)

Erdekes megfigyeles, hogy a wines pc-sek gyakran szidjak a windozt, a mekes pc-sek meg szinte csak dicserik a meket 

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 37
Nem, nem quarkkal melózom, bár a 9est tényleg nem ártana lecserélni, de attól még működhet, csak 9es. Egyébként elmondanám, hogy vannak olyan kolegák akik osx-et használnak, és sűrűbben anyáznak program döglés miatt én a 9essel. Jah! És az ő gépeik életükben nem láttak quarkok :-)

Az, hogy nem akarsz karban tartani semmit egy dolog (és azért valamilyen szinten még jogosnak is nevezhetném). De amúgy fogalmazhattam volna úgy is, hogy nem kell összebarmolni, és hosszúéletű lesz (Lásd én gépem - ami műxik - vs. kolegák gépe - amik ép test épp' élnek :-) ). Az, hogy Téged csak az gátol meg ebben, hogy nincs admin / root jogosultságod az meg egy másik dolog :-)

Akkor legyen 2002, de a lényegen úgysem változtat. Nem kell mindennap batytatni, hogy működjön :-)

Láttam valami BSD-ket, talán open-tet, meg free-tet, de mit is kellet volna látni rajtuk? (Ne válaszolj, költői kérdés volt!)

Akkor holnap bemegyek és megnézem, hogy a G4eken van-e hűtőventi.

Nem GHz-ekről beszéltem, hanem arról, hogy nem nevezném őket erőműnek!

Miért szólok bele? Mer' jó! Azé...! (Most erre mit mondjak? :-) )

Pl? Pl megfizethető cuccon fut, és nem kell hozzá spéci vas. És ha jól rakod össze még működni is fog :-)
(Ami ócsóbb, még akkor is ha minőségibb cuccokból rax össze gépet. Pl most nézem, hogy, ~1500$ egy 1.8as. Ennyi pénzért – cca. 285pénz –, azért ennél jobb gépet tucc összeszedni...)

Tehát mégegyszer:
Nem azt akarom bebizonyítani, hogy az xp/pc jobb mint a mac/osx, csak mondom, hogy nem kell előtte feltétlenül hasraesni. Izlés, és (igen erősen) pénztárca kérdése.
Na mindegy. Csak elmondtam a véleményem. Nem kell feltétlenül egyetérteni. :-)

Beszéltem!
-=:dingo:=-
aki egyébként kedveli a macit
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 36
"Elmondanám, hogy 4 éve nyúzom a mac-et, de az otthoni pc-m stabilabb, mint a munkahelyi mac-em."

1) ezt koszond meg a quarknak, gondolom azzal melozol.
2) 2004et irunk, OS9et le kene cserelni.

"Következtetés: egy jól rendben tartott pc tud olyan jó lenni"

de en kurvara nem akarok karbantartani semmit. mukodjon es kesz. ja, es drivert installalni sem akarok, foleg nem olyan buzisagokat, amik telepakoljak taskbart 625 idiota ikonnal. valamint szeretnem, ha nem neznenek hulyenek, es EN donthetnem el, hogy mit akarok installalni, es mit nem. Windows Media Playert es Internet Explorert pl kurvara nem akarok latni a gepemen. valamint nem szeretnek napi szinten biztonsagi patchek letoltesevel szarakodni, es azt sem akarom, hogy virusirto lassitsa a gepemet.

"Nekem valami egyedi w*n-em lehet, mert semmi ilyesmivel nem találkoztam. (Vagy lehet, hgoy igen de az már olyan régen volt, hogy nem is emléxem."

hat akkor felfrissitem az emlekezetedet: hacsak nem vettel tobb ezer licencet, vagy nem hasznalsz lopott peldanyt, akkor az XPt bizony aktivalni kell. egyebkent 2002 ota van XP, 3 evvel ezelott te max win2000ret installalhattal.

"Fura. Az én registrym nem szokott elbaszódni."

akkor surgosen vidd be a microsoftnak, mert ok mar evek ota probalnak rajonni, hogyan lehet a registry korrupciojat elkerulni.

"Szerinted! :-) A tűzfalra nem azért van szükség, mert egy rendszert idióták írnak (vagy nem), hanem azért mert a hackerek sem idóták :-)"

uramjezus. lattal te mar BSD UNIXot eletedben? a jelek szerint nem.

"Emlékeim szerint a G3-as nem volt akkora erőmű, oszt mégis van benne aktív hűtés."

a Gx procis gepek 90%aban NINCS aktiv hutes, csak borda. meg a G4es notebookokban sem.

"Az iMac-ek szintén nem erőművek..."

miota merik a szamitasi teljesitmenyt holeadasban vagy gigahertzben? hol voltal te fizikaoran?

"Azt ugyan nem tudom, hogy kimondottan az apple monitorok mennyire élesek és színhelyesek"

akkor minek szolsz bele?

"Továbbá én sem csípem a m$ ablakkezelőt, de egy hétköznapi felhasználó számára több előnye van, mint egy mac-nek."

konkretan?
Előzmény: Törölt nick (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!