Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Szamlaval igazolt eszkozVASARLAS az nem amortizacio, es mivel a vallalkozo kiadásai kozott szerepel ezert ugyanúgy levonható a vállalkozó évvégi szja alapjából, mint sok más egyéb költség.
Szamlaval igazolt eszkozVASARLAS az nem amortizacio, es mivel a vallalkozo bevetelei kozott szerepel ezert ugyanugy beszamit a vallalkozo ev vegi szja alapjaba mint a vizitdij...
Nézd, a helyzet az, hogy orvosi berkekben elegánsan "eszközpótlásnak" hivják azt, amiről beszéltem. Ezt akarta Droopy kartács kihúzni belőlem, hogy aztán diadalmasan közölje, ez nem ugyanaz. Aztán már bele is vesztünk a részletekbe...
Akkor lassan mondom, az oep csak joxabaly alapjan juttathat barmilyen penzt a haziorvosoknak es ugyancsak joxabaly alapjan szuntet meg.
4.-szer es egyben utoljara varom azt a joxabalyt amely az amortizaciora penzt juttat a haziorvosnak vagy megerdemled a sosehazudtamazembereknek apadat...
Az amortizáció "gyárilag" adómentes. Nem szorul "támogatásra".
Az amortizációs költségeket meg a háziorvosi praxisok kialakítása során a tb kassza (és akkor még nem az állam) átvállalta. Mit nem lehet ezen érteni? Horváth Ágikád is lenyilatkozta egy párszor a napokban. Na ezt vonták el az orvosoktól, és adtak nekik vizitdíjat.
Nem mentesített az adótól, hanem nem kell utána adót fizetni, ha kiveszi az ember a kasszából. Ilyen értelemben adómentes. Ezt a számviteli törvény szabályozza így. Oké?
Vizitdíj nélkül természetesen van, sőt, úgy van csak igazán... de azt a pénzt oda kell adnia az államnak, amiből egy rendelő normálisan tud működni. Természetesen a költségvetésbe befizetett pénzből. Ennek valóban nincs köze a vizitdézsmához, ennek az állam alkotmányos kötelezettségeihez van köze.
A hatalmat 18 éve a többpárti diktatúra gyakorolja. És mi még fizetünk is érte.
Eleon Nóra remekül összeszedte korábban, hogy ez nekünk évről évre mibe kerül.
Az a sok léhűtő, aki a saját választókörzetében harmadik-negyedik helyen végzett a választásokon, mégis minket "képvisel" a pártlistáknak köszönhetően. Botrány!!!
A tahóság szvsz súlyos genetikai hiba, így csak szánakozva elolvasom az ilyen születési rendellenességgel bíró egyedek beírását (valami "1valaki"). Meg, ugyebár, "a stílus ...."?
Megnőtt Magyarország poltikai kockázata a gazdasági szereplők szemében a népszavazás után
Hmmm..ujabb visszaigazolás, hogy jól szavaztam...:)))
Mivel az EÜ témakörben az emberek egy jelentős csoportja pünkt a (elsősrban külföldi) befektetők, a magántőke távoltartását tekinti célnak, ez megint egy afféle "igen bölcs" reklám...pont mint a "népszavazás a szocializmusról" szlogen...
Tudom, hogy bevonták a költségvetésbe, mert nagyon szemet szúró volt, hogy a legnagyobb kiadási tétel a mértéktelenül megnövelt adósság kamatterhe. Így aztán a tb, meg nyugdíj kiadása most nagyobb lett :-(((