Hát igen, mint mondtam, le is írtam lelkiismeretesen egy cédulára az adataidat indulás előtt, de a körülmények olyanok voltak, hogy nem láttam értelmét a keresésnek :( Így is későn értem ki - el nem tudom képzelni, hogy DeeDee-ék mikor mehettek oda, hogy az első sorba sikerült bejutniuk... Nekem kb. a harmadik sorig sikerült furakodnom, pedig majdnem az egész Flogging Mollyt végigszenvedtem.
Majd ha legközelebb jön :) Reméljük, jön hozzánk újra előbb-utóbb. Nem tudtok valami email-címet, ahol vissza lehet jelezni, hogy jó volt a koncert, köszönjük stb.? A hivatalos honlapját nézegettem, de nem találtam semmi visszacsatolásra való lehetőséget :(
Elmúlt éjjel azt álmodtam, hogy Alanis-koncert volt a tévében :) Ilyen előfordult valaha (bármilyen magyarul beszélő csatornán), vagy tényleg csak álom?
Mivel írtad, hogy elöl vagytok, és már a középtájon is akkora tpmbolás ment a Molly alatt, hogy feladtam a keresést. A szünetben próbáltalak hívni, de gondolom nem is hallottad. Ott maradtatok elől ahol korábban is voltatok?
Én is szerettem volna elcsípni Alanis-t, hogy firkáljon össze néhány CD-t, de sajnos nekem sem sikerült. :-((( Azt sem tudom, adott-e egyáltalán autogrammot?
Amíg bírtam térerővel és egységgel a kártyámon, válaszoltam. Jobban nem tudtam belőni a pozíciónkat, közel s távolban más magyarul beszélő nőszemély nem tartózkodott arra. :P Kár, hogy nem jöttél előre, jó kis koncert volt.
Koncert után rohangáltunk a Sziget-en, hátha elcsípjük Alanis-t, de sajnos nem sikerült. :(
Csak most jutottam netközelbe, mivel szabin vagyok...
Az infót alapvetően Neked szántam, mivel DeeDee-vel megvolt a telefonos kapcsolat (SMS) a korábbi iwiw-es egyeztetésnek köszönhetően. Sajnos vele sem sikerült találkozni, mert bár megírta, merre van, személyleírást ill. ruházat ismertetést a kérés ellenére sem adott, így meg sem kíséreltem a tömegben meglelni, pláne hogy egészen elől voltak. :(
DeeDee-keresés közben én is belecsöppentem a Flogging Molly közepébe, nem semmi bulit csapott a közönség még a színpadtól távolabb is. :)
Alanis-nál nem mentem túlzottan előre, kb. 20-25-30 méterre lehettem a közepétől balra. Nekem még így is egy kicsit túl hangos volt, mondtam már, öreg vagyok én ehhez. :) Számomra is egy kicsit hangos volt a zene az énekhez képest, néha elnyomta szegény lány hangját. Amúgy nekem nagyon tetszett a koncert. Egy pár képet én is lőttem, de sajnos a zoomolt képek mind bemozdultak.
(Annak idején szívesen elmenetem volna a MüPá-ba is, de sajnos akkor aznap értesültem a koncertről, jegy meg már nem volt.)
eddig csak a fotókat néztem amiket a koncerten készítettem, valahogy azokon mindig kicsit komor volt, de a videókon többször is mosolyog és olyankor nagyon ragyog a művésznő, majd felrakom a youtubera is azt a 10percet amit rögzítettem.
"Alanis Morissette többször próbált kíméletlen módszerekkel lefogyni, mert azt mondták neki, ha nem szabadul meg a súlyfeleslegtől, nem lehet sikeres a zenész. Az énekesnő komolyan vette a tanácsot, ennek köszönhetően anorexiás és bulémiás is lett egyszerre - írja a Female First. Arról nem szól a fáma, hogy hogyan gyógyult ki ezekből a betegségekből, csak azt lehet tudni, hogy majdnem belehalt a fogyókúrába."
nem volt olyan nagy gond az a pár kiló, a haja még mindig több mint a hája hahaha elnézést 2005ben viszont gyönyörű volt akkor póthaja volt, most ez a sajátja?
És egy 30-as nőnek se kell ekkora segget növesztenie. Pláne, ha popsztár az illető, és volna ideje sportolni, meg meg tudná fizetni az egészséges táplálkozást...
Szerintem súlyproblémáról szó nincs. Legfeljebb Alanis egy kicsit asszonyosodik, de egy harmincas éveiben járó nőnek nem kell 18-nak kinéznie. Azok a férfiak pedig, akik a barbie babákat szeretik, fulladjanak meg :P
Persze, hogy nem szólt túl jól, de hát Sziget Nagyszínpadon mit lehet várni? Ha jó hangzást akarsz, valami normális helyre kell menni, amit koncertezésre találtak ki (mint pl. a Művészetek Palotája). Én most azért voltam tkp. elégedett, mert ez volt az első koncertem, és inkább látni akartam, mint hallani, illetve kíváncsi voltam, hogy úgy általában milyen hangulatú egy Alanis-koncert :)
Valóban, helyesen That particular time, bocs, ezt rosszul írtam :( Kösz a setlistet, DeeDee!
Én nem láttam, hogy rosszul lett volna valaki, gondolom, a másik térfélen volt...
Amit hiányoltam: Underneath, Straitjacket, Crazy (bár utóbbi kettő ezen a turnén talán elő sem került)
Számomra nagyon kellemes csalódás volt a koncert, nem vártam, hogy ennyire élvezhető lesz Sziget-es körülmények között. Első sorból nekem sok volt néhol a basszus, és Alanis hangját sokszor hagyták elveszni a semmiben, de ezt leszámítva nagyon jó kis koncert volt. Maga Alanis, és az együttese is tünemény. :)
2005 művészetek palotája, na ott úgy szólt, mintha highend cuccon hallgattad volna a stúdióban rögzített mester példányt, ott Perfect-nél mikor kieresztette a hangját,bár ülős koncert volt, de padlót fogtam.Imádom a hangját. :)
Barátnőmmel mi is ott voltunk és a következő képpen tudnám osztályozni a koncert egyes elemeit (1-10-ig):
Zenekar teljesítménye: 10
Szerintem nagyon jól játszottak, lelkesen, dögösen, profin, osszeszokottan, nagyon jó volt ezt látni és hallani.
Alanis teljesítménye: 9
Majdnem 10, mert nagyon őszinte volt és odaadó, de a végső átadást időnként hiányoltam belőle. A koncert 80%-ában szerintem teljesen átadta magát az eseménynek, 20%-ban pedig inkább a szerepét játszotta, igaz, tökéletesen. Kifogástalanul énekelt, ahogy szokott, igaz ezt nem lehetett általában rendesen hallani (erről később).
Ez nem számít az osztályzásba, de valóban, a korábban fioligrán, nagyon csinos kis nő elhízásban van, amolyan "angolszászosan", ahogy tanult kollégám fogalmazott. De nem ezért szeressük őtet. Én legalább is.
Hangzás: 2/3
Ez az a faktor, ami miatt az egész koncert összességében fos lett. Én nem tudom, ki ült a keverő mögött, de vagy tartozott egy bosszúval az énekesnőnek és azért keverte a zenekar mögé, vagy nem volt füle, vagy nem volt agya. A zenekar is rosszul volt keverve, a hangszerek aránya a középszar és a viccesen dilettáns között ingadozott, de ez a kisebb baj. Egy énekesnő koncertjén ne lehessen hallani az énekesnőt, 2008-ban (nem 1968-ban, mert kb. úgy szólt, ami akkor még elment volna)?
A hangerő is kisebb volt a kelleténél, mert a koncerten kívül a mellettem rögfögő két és fél méteres középrészeg német fiatalembert is kitűnően hallottam végig. De ez valszeg a Sziget sajátossága, a szokásos hangerőbalhék (újpestiek) miatt, amit megértek.
Összességében nekem jó koncert volt, mert először láttam az AM produkciót élőben, és bár rosszul szólt, de azért az is kiderült, hogy a saját, önálló koncertjükön mennyivel többet kaphatok majd egyszer, ha lehetőség adódik.
A Metropol-ban van egy kép az arcáról, hát, a koncerten nem tűnt ennyire öregnek (olyan 10-15 méterre voltam a színpadtól, jobbra az elválasztó sáv mellett, szal lehet, hogy csak a távolság miatt)... :-o
Viszont énekelni még mindig tud, végig élveztem a koncertet, még az új számok is elmentek a többi között. Nekem elment a hangzás, Szigetes viszonylatban azt is mondhatnám, hogy egészen jó volt.
Háát lehet, hogy azért mert közel voltam, de szerintem elég rosszul szólt, volt hogy az ének alig hallatszott.Valóban inkább csajok voltak, de hozzám hasonlóan lézengett pár fiú is bár inkább olyanok akik a barátnőket kísérték. A tapes elején rosszul lett egy lány őt a közelemben adták ki, ha jól láttam azt kissé aggódva figyelte Alanis Morissette. Összességében nem volt rossz, de a 2005ös koncert nekem jobban bejött. Felrakok pár képet.