Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.11.23 0 0 10766

A C3 hibátlanul szól. A rossz hangzásért elsősorban a pocsék felvétel a felelős, másodsorban a HR40 sem szól úgy mint egy Leslie.

Ezek a kabinetek fel vannaxerelve 1-2 mélyközéppel és néhány magasközéppel. Hangterjedelme meg sem közelíti a lezliét. Ráadásul szerintem a primitív felvevőalkalmatosságát valamely mély elé rakhatta. További rontást lehet az mp3 szaxerűtlen lekonvertálásával elérni. Mintha fázisok keveredtek volna össze.

Ha felveszi egyszerűen vonalból, ütne.

Mellesleg a jó hangzásért a játékos is felelős valamelyest és szerintem ettől az előadástól sem dobott senki egy hátast :-)

Előzmény: djuice (10764)
szimizso1 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 10765

Ha szabad megjegyeznem, szerintem a felvételnek vannak hiányosságai. Eredetiben nem szólhatott rosszul a hangszer. Simán lehet rossz felvételt készíteni egy rossz mikrofonnal, és azt még az mp3-mmal tetézni:-) Én nem tettem volna fel a netre ilyen rossz felvételt.....
Előzmény: djuice (10764)
djuice Creative Commons License 2009.11.23 0 0 10764
Egy elrettentő példa, mennyire gányul is szólhat egy Hammond C-3

Back At The Chicken Shack

site

Sycsa Creative Commons License 2009.11.22 0 0 10763
Eladó 760-as Leslie. Irányár: 200.000 Ft.
tehtube Creative Commons License 2009.11.20 0 0 10762

Jóból nem árt az ismétlés. :-)

Ha ennek ellenére töröltetnéd, a moderációs topikba ha beírsz, helyetted elvégzik.

Előzmény: benkodavidjanos (10761)
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.11.20 0 0 10761
hopp ez már volt, bocs. törölni nem tudom...
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.11.20 0 0 10760
megjelent a PASO új nagylemeze, Feel the Riddim címmel, és nagyon sok hammond orgonával, Leslie-vel.
belehallgatás, leírás itt:
http://langologitarok.blog.hu/2009/11/12/paso_6
tehtube Creative Commons License 2009.11.19 0 0 10759

Gyakran tapasztalni hogy a keverő mögött villanygitáros rockban edződöttek állnak. Agresszív csinn-bumm a hangkép. "korszerűek" akarnak lenni, de ide más kell.

Biztos jó lehetett.

Előzmény: vintagekey (10758)
vintagekey Creative Commons License 2009.11.19 0 0 10758

Üdv mindenkinek!

Néhány kép a tegnapelőtti Kirk Franklin koncertről:

Hangszerek: elég nyilvánvaló de a pontosság kedvéért Moog Minimoog D, Hammond B-3 + Leslie 125 (145), Hohner Clavinet D6, Rhodes Mark I. És a billentyűs csóka aki nem billentyűzött hanem érzéseket játszott. Valszeg egy babtista templomban született mert nagyon otthonosan mozgott a gospel, R'n'B, soul zenében. A 7. szám környékén csak úgy szám közben helyesebben játék közben még arra is volt ideje, hogy írjon haza egy sms-t. Akkor csak jobb kézzel játszott de sokunk szeretne úgy játszani mint az ő bal kezének 3 újja. :-) Ha nem látom nem hiszem el!! Szinpadon hangzás óriási. Kint a frontkeverőnél kása: (fos)!

tehtube Creative Commons License 2009.11.18 0 0 10757

Raphael Wressnignek szép a megújult oldala. Jó is. A zenék alatta kíváló minőségben szólnak. http://www.raphaelwressnig.com/

A két legközelebbi állomása Bécs, Vukovár. Délmagyarországiak ott előnyben.

Borzas Creative Commons License 2009.11.18 0 0 10756
LaurensHammond Creative Commons License 2009.11.18 0 0 10755
Friss és meleg! Szerintem minden Hammond mániás kötelező CD lemeze lehet!
3 db van még belőle !!! 3500Ft az ára
www.victoraudio.huNovello B3
tehtube Creative Commons License 2009.11.18 0 0 10754

Érdekes hogy nem zavarja a gyenge vibrátó. Helyesebben túl bugyborékoló. Ha igazi lenne, szervizesért kiáltana.

Egy kevésbé ismert élő, ma is aktív veterán orgonista: Melvin Rhyne. Már 1959-ben lemezen hallható. Legutolsó lemeze kb. 2006-os.

Előzmény: djuice (10753)
djuice Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10753
1 jó hangulat

2 jó hangulat

s pont az a szép benne hogy nem virgázza szét a zenét mint gyakran Joey! Letisztult, kifinomult kis muzsika... :)
djuice Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10752
egy finom kis anyag!
nemrég hallgattam.

Supersonic - Jared Gold
tehtube Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10751

Egyetértek. A színpad széléről jobban szólt, de a dob mindent vitt. A beálláskor meg totál heavy zúzás volt. Nem kritizálok, nem tudom hol volt a hiba, de amikor bepakolták a bitang PA-t, már gondoltam hogy ez sok jóra nem vezethet.

Sajnos nálunk még nem általános hogy a dobost egy plexi karámba helyezik, a gitáros is kap a cucca elé egy ilyen plexi paravánt. Még fel kell nőni a feladathoz.

Gyakran úgy érzem technikailag túl van spilázva a technika. Pedig pont a muzsikában a legerősebb az a szabály hogy a kevesebb, több.

A gitárost oldalról is alig hallottam. Az orgonát pont arányosan. A dobos túl ki lett hangosítva. Ebben a menedzserük a hibás viszont, hiszen minden kontrollba embertelenül hangos láb/pergőt kért. A koncert elején nem győzték oldalt visszavenni, de úgylátszik nem eléggé.

Előzmény: constantino_lobasso (10749)
constantino_lobasso Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10750
BTW, hogy a kérdésre válaszoljak, bár nem nekem szólt, ahhoz túl jó a terem akusztikája, hogy egy dobszerelés hangját, amivel ráadásul nem túl kifinomultan bánnak, elviselje. Ahhoz olyan szinten kellett volna felhúzni a hangszereket és az éneket, hogy az már a fülbeüvöltözős-pinceklubkoncertes hangulatot idézte volna, nem elegáns koncerttermi hangulatban zajlott volna. Igaz, így bizonyos pontokról hallgathatatlan lett, de a stílusnak ára van :)
Előzmény: djuice (10747)
constantino_lobasso Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10749
Khm. Ott voltam a koncerten, hirtelen felindulásból. Majd ugyanabból távoztam, valahol félúton. Az énekesek nagyon jók voltak. A hangszeresektől nem ültem le, de azért hoztak egy szintet. Viszont a hangzás... nem tudom, lehetett volna-e ennél rosszabbul hangosítani. A dobot ebben a helyiségben be kellett volna zárni és a hangszórókból adagolni. Mindent kinyírt. A hangszereket néha direktben hallani véltem a saját erősítőikből, de néhány kegyelmi pillanattól eltekintve a keverőn átmenő jelben nem nagyon jelentek meg érzékelhető szinten.

A színpad két oldalán két nagy toronyból üvölt az ének 5 egységgel, a színpadon elszórt kombókból néha 2 egységgel hallani a hangszereket, a dob meg kb. 8 egységgel szanaszét rombol mindent. Ennél már csak az emeleten érzékelhető hangzás volt rosszabb (ott ültem először): a dobnak csak a legbántóbb éles hangjai jöttek fel, volt fenn külön hangszóró, amiből üvöltött az ének, a hangszerekből meg kereken nullát lehetett érzékelni odafenn.

Irigykedtem tehtube-ra, akinek a színpad szélén állva valószínűleg kicsit jobb keverék jutott a hangokból, de számomra hátulról élvezhetetlen volt a dolog, bármekkora gospelrajongó és gyakorló gospelénekes vagyok. Remélem, a mai Kirk Franklin kicsit javít a helyzeten...
Borzas Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10748
Nekem tetszeni szokott kifejezetten, ha én is véleményt nyilváníthatok (a teremre vonatkozóan úgy amúgy, merthogy ezen a koncerten sajnos nem voltam). Elektromos hangszerekkel olykor nem nagyon tudnak mit kezdeni a hangosítónépek (pl. Van Der Graaf Generator), de pl. a javarészt akusztikus hangszerekkel játszott 2006-os (?) Steve Reich koncert vagy pl. Philip Glass, meg Michael Nyman nagyon szépen szólt.

djuice Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10747
A helységnek milyen volt az akusztikája szerinted?
Előzmény: tehtube (10746)
tehtube Creative Commons License 2009.11.17 0 0 10746

Nagyon jók voltak. A közepétől a konszolidált túlnyomórészt középkorú, zakós, estélyis közönséget beindították. A végén egy hosszú gospeles tekerésben meg is vadították. Közben a menedzserük a legidősebb énekesüket levitte a színpadról a közönségbe, majd túloldalt vissza kb 5 perc alatt. Ekkor már tombolt a zsűri.

Kérdésemre hogy templomban is játszanak-e vagy music hallokban: csak music hallokban volt a válasz. Általában Alabama és Georgia államokban.

Őket is, elsősorban a menedzser, nehezebb embertípusnak lett beharangozva. Ehhez képest szintén nagyon barátságos, közvetlen ember volt, a zenészek meg méginkább.

Pete, a zorgonista kb 1/3-ot játszott Motif zongorán, a többit a NE2-73 - HL722 összeállítással. Mivel eredetileg B3-on szokott játszani, ha azt nem is, de egy félholdat kapott a balkezéhez, amit jó ízléssel, amerikaiasan, folyamatosan kapcsolgatott. Igen tetszett neki ez a csöves előfokos Leslie.

Előzmény: Borzas (10744)
tehtube Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10745

Talán egy-két hozzászólásomból kiderült hogy nem mellékes számomra a Hammond orgona és a körészőtt zene.

Ha kérhetném, ne Tube inkább tehtube, kis té-vel! Köszönöm.

Az elmúlt időszak bőségesre sikeredett ilyen jellegű koncertekből. Most épp a külföldiek voltak többségben, de ugyanilyen lelkesedéssel megyek hazai előadásokra is amiből egyre több van. Kifejezetten Hammond alapú zenére most 3 csapatot tudok, a Kéknyúl, a KLB trió és a B2B3.

Tervezem én is a zenei felhozatal hígítását egy saját minimál trióval, de dobost még nem találtam. Ízesen üssön, pici dobja/összeállítása legyen és halk.

Előzmény: djuice (10742)
Borzas Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10744
Jó zenekar, ha meglenne még a diákom, elmentem volna rá olcsóért (a rendes jegy árának megtudakolásával nem is fájdítottam a szívem, le vagyok égve). A Drót c. sorozat (The Wire) első szériájában a főcímzenét ők játszották, egy Tom Waits számot (Way Down In A Hole), nagyon ízes értelmezésben.

Billentyűst keresünk még mindig. Link lentebb.
Előzmény: tehtube (10740)
djuice Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10743
namégecceregykisreklámneki :)

Ki nyer ma?
Játék és muzsika 10 percben!

Az alábbi linken vajon melyik ma létező klón szól?

http://data.hu/get/1879945/what_hammond.rar.html

A hallottak és eddigi tapasztalatok alapján várom az éles fülű elvtársak tippjeit! :)

(extrának egy nagyon mellbevágó hanganyagot is becsempésztem, "idegen vizekről")
djuice Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10742
Tube! Ha minden koncertre elmész ahol orgona szól, lassan kinevezünk a hammond utazó nagykövetének! :)
Borzas Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10741
Szervusztok, rég jártam erre. Kéne egy billentyűs. Mondjuk elvagyunk nélküle is, de vicces lenne. Hammond-Rhodes vonalon (meg ami eszünkbe jut). Ebben kéne részt venni:

Mulligan zenekar

Én a gitárért, énekért, dalokért (zene, szöveg) felelek. Elérhetőség az itteni, vagy az ottani.
tehtube Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10740

Ma este a Zeneakadémián a Blind Boys of Alabama fog fellépni.

Jó r'n'r-os, gospeles, blúzbroderszes húzós zene. Azt hittem hogy énekegyüttes. Nem. 3 ének, plusz dob/ének, bassz/ének, git/ének és org/zong. Egy fehér tag a billentyűs. Most NordE2/73-at kapott, de a Nord egy csöves preampos HL822 lezlin szól, a Nord elejére egy félhold lett ragasztva erre az alkalomra.

A rotosonic nagyon határozott dobrotor hangot ad kimikrofonozáskor.

Akit érdekel, még elkaphatja.

okumoto Creative Commons License 2009.11.16 0 0 10739
Köszi a jó visszajelzéseket! :) Nagy öröm ezt Tőletek 'hallani'! :)
Jerry, a dobos és én akartunk összehozni egy ilyen virtuálbendet'. Miután YouTube-ról összeválogattuk a tagokat, Roland (ének, zongora) a 4shared.com-on (fájlmegosztó hely...) létrehozott egy ingyenes 5GB-os tárhelyet, amin keresztül feltöltöttük/elküldtük egymásnak a hangszeres sávokat, később a videókat. Mindenki kapott egy névreszóló audió/videó mappát. A Kansas Two For The Show c. koncertlemezén található Journey from... számot dolgoztuk fel a stúdió verzió helyett. Ezt a számot a cédéről mindenki berakta a zenefelvevő programjába 'mankónak', amihez a felvételeket ki-ki rögzítette a saját PC-jén. Először midifájlt akartunk használni, hogy még precízebb, pontosabb legyen a végeredmény, aztán megvitattuk és maradt a wav/mp3 mankónak... Amikor készen voltam az orgona/szinti sávokkal Monkey's audióval/Wavpack-kal tömörítve (hogy ne romoljon el a minősége) feltöltöttem a két fájlt a 4shared-es mappámba. Miután ezt mindenki megtette, Roland (ének) letöltötte a fájlokat és 'összerakta' a sávokat, megcsinálta a keverést, stb. 3-4 verzió született, mire mindenki rábólintott, hogy OK. Aztán fel-playback-eltük a zenéhez a videókat. :) A fent említett módon upload, Roland összerakta, véleményezés...és végeredmény. Mindez majd' 3  hónapig tartott, mert az elején sokat szöszmötöltünk a mankósávval, meg a fájlcserélés, koordinálás (ami Roland-nál maradt végülis) mikéntjével. A következő szám, úgy 6 hét alatt elkészülhet. Talán már Karácsonyra, ha mindenki ON lesz. :)
tehtube Creative Commons License 2009.11.15 0 0 10738
Hát ez kíválóra sikeredett. Megtudhatjuk ezen felvétel kivitelezésének lebonyolítása hogyan jött össze?
Előzmény: okumoto (10728)
mokusmisi Creative Commons License 2009.11.15 0 0 10737
Nagyon JÓÓÓÓÓÓ!
Én is gratulálok és remélem, lesz következő produkciótok is!

üdv:

Misi
Előzmény: okumoto (10733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!