Keresés

Részletes keresés

oiuz Creative Commons License 2006.11.08 0 0 830

Szia!

afSiH!!! (minden képpen)

 

Szóval, ha esetelg tényleg a fejedre húzod azt a halacskát, akkor kérlek hogy csinálja egy fotót és ASAP tedd be ide, hogy hal(l)hassunk erről.... illetve láthassuk azt!

 

afSiH (főleg az ororszoknál)

 

oiuz

Előzmény: szkati (827)
szkati Creative Commons License 2006.11.03 0 0 829
OK.Igazad van! Talán jobb lett volna natúr. Tegnap azért jobban izlett, mint tegnapelött, ugyanis tegnap ebédre még mindíg azt ettem.
Előzmény: TTAMAS (828)
TTAMAS Creative Commons License 2006.11.02 0 0 828

Ez nem egy pörgős topic, ide van, hogy egy hétig se néz be senki.

Én a halat natúr kisütöttem volna, hozzá sült krumpli és hollandi mártás. Nagyot nem hibázhatsz és megismered a hal saját ízét. Legközelebb már tudod, hogy mivel harmonizál.

Előzmény: szkati (827)
szkati Creative Commons License 2006.11.01 0 0 827

Szép kis segítség! A fejemre is húzhattam volna a tőkehalfilét.

Szóval megcsináltam mindmegettés recept alapján, ami nem volt rossz, de különösen jó sem:

2 nagy fej hagyma karikára vágva a kivajazott tepsi aljára, majd rá a megborsozott tőkehalfilé. 2 dl tejszint összekevertem egy doboz ringlivel és annak az  olajával és azzal kenegettem meg a halat,  még kb. 3 dkg vajat is rámorzsoltam, majd alufólia alatt sütöttem 30 percig. Aztán alufólia le, (  és a hagyma  és a hal közben engedett levét leöntöttem) és megsütöttem még kb. 15 percig. Leveles spenót és rumlipüré volt hozzá. Mindenkinek izlett, kivéve engem.

szkati Creative Commons License 2006.10.31 0 0 826

SOS.

Van vagy másfél kg tőkehalfilém, amit holnapra, egy haltál keretében szeretnék megcsinálni. Lesegettem innen-onnan és azt mondják az okosok, hogy tejszinben keverjek bele ringlit, meg hagyma kell, meg bacon és ilyesmi és ne olajban süssem, hanem jénaiban és vajban. Van valami ötletetek?

Köszönöm!

ZsuR Creative Commons License 2006.10.24 0 0 825
Azt hiszem, a kulonbseg halszag es halszag kozott, a friss halnak a szaga meg az allotte - no es a bolte. Ha a bolt nincs rendesen takaritva, ott a szag forrasa.

Szeretem a halat nyersen. Regebben nem tudtam elkepzelni, hogy nyers halat egyek - de a megfelelo minosegu hal nagyon finom tud lenni am!
Előzmény: Dydand (824)
Dydand Creative Commons License 2006.10.24 0 0 824
Értem mire gondoltál halszag-ügyileg!

Ezek a képek pedig.....önmagukért beszélnek! Azon viszont otvábbra is csodálkozok, hogy magában adta a húst kóstolásra, se olaj se só nem volt? Ez érdekes. Bár -ha megfordítom a dolgot- lehet, hogy egyszer nekem kellene a'la nature megpróbálnom? ;)
Előzmény: ZsuR (822)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.24 0 0 823
Hmmm....nem semmi vacsi! Egészségetekre!
Előzmény: kulináris kóstológia (817)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.24 0 0 822
Ertem, hogy a halhoz hozzatartozik a halszag - de a tul sok az tul sok. Jobb nelkule.

Nem adott semmit sem hozza. Beszelgettunk halrol, receptrol, kozos ismerosrol - es kozben egyszeruen felvett egy scallop-ot, vekony szeletet vagott rola, es odanyujtotta :)) - en meg elvettem es megettem :))!

Itt van kep elkeszitve rola - es frissen is.

Előzmény: Dydand (820)
Boarhunter Creative Commons License 2006.10.24 0 0 821

Szombaton vettem némi pontyot, vendégeket vártam.

Szombat estére rácpontyot szervíroztam nekik, vasárnap meg egy jó bajai halászlét. Hétfőn a barátaimtól kaptam két kissebb csukát meg temérdek tenyeres kárászt, természetesen muszáj volt a friss halból is sütni, úgyhogy elég halas hétvége sikeredett.

Dydand Creative Commons License 2006.10.24 0 0 820
Mivel kínálták? Magában, vagy valamivel falatkaként? A húson -amellett, hogy nyers volt- volt valami fűszer?

(csak zárójelben: a halbolthoz nálam a halszag is hozzá tartozik, ahogy -talán- Boar is írta :)))

Üdv: dy
Előzmény: ZsuR (816)
Dydand Creative Commons License 2006.10.24 0 0 819
Kulináris kolléga: gratula a finom étekhez (és a kísérőjéhez is, természetesen ;)
Előzmény: kulináris kóstológia (817)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.23 0 0 818
Az nagyon finom lehetett (hal is - bor is).

Nalunk a sea bass volt az eloetel szombaton (3:2 arany szereti-nem szereti).
A cilantro (coriander zoldje, hasonlo a levele a petrezselyem zoldhoz, de az ize nagyon mas).

Nagyon jo volt a hal, selymes texturaju, fuszeres-csipos - a paradicsom kellemesen egeszitette ki a savanykassagaval.

Előzmény: kulináris kóstológia (817)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.10.23 0 0 817

Mai vacsink krumpliágyon (1.3 kg.-os) egybesült sülló volt, mely házilagosan n(s)em marad6ott szárazon:

az idei legelső préselésű szőlőlénk zamata ízesítette esténket:-) Minden HALtárs kedves egészségére!

 

ZsuR Creative Commons License 2006.10.21 0 0 816
Most jottem meg eletem egyik elso elmenyebol: halbolt, halszag nelkul. . .micsoda halak!
Kostoltam egy "sea scalop"-t, frisset, nyersen. . .micsoda iz! Keresek egy receptet ra, mert ezt az elmenyt nem lehet kihagyni.
ZsuR Creative Commons License 2006.10.21 0 0 815
Valami miatt nem nyilik meg. . . :((
Előzmény: TTAMAS (814)
TTAMAS Creative Commons License 2006.10.21 0 0 814
803-ban belinkeltem.
Előzmény: ZsuR (810)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.21 0 0 813
Igazad van, nem minden hal alkalmas ra - van amelyiket meg nem lehet izesites nelkul megenni, mert semmi ize van (pl tilapia) - a tunanak meg a sea bass-nak van, a lazacnak is.

A catfish (harcsa?) meg nagyon jo rantva-sutve!
Előzmény: Boarhunter (812)
Boarhunter Creative Commons License 2006.10.21 0 0 812

Asszem largemouth-nak hívjátok, vagy largemouth bass-nek.

Nem biztos, hogy elfedi a sütés az ízt, lehet, hogy kihozza. Valahogy a süllőt sem tudom elképzelni nyersen, bár lehet, az én fantáziám szegényes.

Az édesvizi halak közül talán a pisztángféléket tudnám így enni.

Előzmény: ZsuR (810)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.21 0 0 811
Olvasom amit irsz. Hat a sutes is elfedi az igazi izt rendesen - finom, szeretem, de elfedi.
Szeretem a nyers halat - no annal igazan elojon az igazi iz, de hat ritkan eszek sashimi-t.
En sem szeretem az agyonfuszerezettet! Bar a halaszlre nem lehet mondani, hogy nincs fuszerezve! Megis jo.
Előzmény: Boarhunter (809)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.20 0 0 810
Mi a fekete suger angolul?
Előzmény: Boarhunter (809)
Boarhunter Creative Commons License 2006.10.20 0 0 809

Nagyon szeretem a halat. . .de vasarolni utalom. Akarmilyen tiszta is egy halbolt, halszaga van, de nagyon!

:-)))

Nekem már a halbolt szagától is beindul a nyálelválasztásom.

Más. A fekesügeret a lehető legsnasszabb módon, paprikás, borsosm lisztben megforgatva szoktam sütni. Annyira ízletes a husa, hogy kár lenne elfedni mindenféle agyonfűszerezéssel.

Előzmény: ZsuR (807)
Dydand Creative Commons License 2006.10.20 0 0 808
Na ja, ez is igaz ;)
Előzmény: tuutuu (806)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.20 0 0 807
Nagyon szeretem a halat. . .de vasarolni utalom. Akarmilyen tiszta is egy halbolt, halszaga van, de nagyon!

Van egy azsiai "Food Market" a kozelben, ahol rengeteg fele halat (elo halat is) lehet kapni, olcson, es tisztitjak, daraboljak keresre, ingyen. Node az a szag. . .

Most egy masik halast probalok, a kornyeken mindenkinek az a velemenye, hogy a legjobban ellatott halbolt - kivancsi vagyok az araira. Sea bass nem olcso hal sehol sem, felek itt meg egyenesen draga lesz.

Kaviar. . .evek ota nem ettem. Nagyon sos. Sajnos.
Előzmény: Dydand (805)
tuutuu Creative Commons License 2006.10.20 0 0 806

Off

Más kérdés, hogy másféle húsáru   azért nem volt ennyire cifrán..

On

Tény azonban, hogy ilyesmi még jó régen is profi volt. Néha a moszvai járat ölég "halszagú " volt..:}}

Előzmény: Dydand (805)
Dydand Creative Commons License 2006.10.20 0 0 805
Igen, igen, erről a kaviárról beszéltem, egyszerűen isteni! Amikor először jártam arrafelé én is ugyanígy voltam vele, mint Te: csak néztem, hogy hogyhogy ennyi féle van ekkora mennyiségben minden boltban:) Magyarországon még a Balaton parton sem nagyon kapni a tóbol fogott halat (tisztelet a kivételnek), nemhogy más helyen :((
Előzmény: ZsuR (804)
ZsuR Creative Commons License 2006.10.20 0 0 804
Arrol a nagy, rozsaszin-piros kaviarrol beszelsz? Jajj de szeretem! Regen ettem. Amikor Kievben voltam elallt a szememszam, hogy a legegyszerubb boltban is mennyi fele hal van fustlve, szaritva, konzerv. . .jajj de finomakat ettem beloluk!


Holnapra valami finomat keszitek - tengeri halbol, amit eredetileg lazacbol szoktak csinalni az eszakiak. Gravlax a neve, es eredtileg a lazacot "pacoltak" igy. Most is csinaljak, alig varom, hogy kiprobaljam ezt is.


Itt a lazac recept - nagyon kvancsi vagyok ra!


Az en receptem amit holnap estere szeretnek megcsinalni az sea bass-bol van, nagyon kellemes, majd beirom a receptjet ha valakit erdekel.

Előzmény: Dydand (799)
TTAMAS Creative Commons License 2006.10.20 0 0 803

Néhány recept a hazájából:

http://www.landbigfish.com/fish/fish.cfm?ID=6

 

Előzmény: littlet (801)
oiuz Creative Commons License 2006.10.20 0 0 802

afSiH!

 

Én csak eszem a halat....

 

De mindenképpen az a legcélravezetőbb, ha megeszed.... egy egész csomó problémát megoldasz vele...

Például, jól laksz te is, meg azok is akik veled esznek... továbbá, nem kell tárolni a halat ami tudjuk, hogy a fejétől büdös, valamint nem kell gondoskodni arról, hogy hogyan tartósítsd (fagyasztás) mert nem lesz rá szükséged.....

 

Amúgy csak bohóckodom itt... ne vegyél komolyan.....

Átadlak olyanoknak akik receptet is tudnak adni neked....

 

 

afSiH

oiuz

Előzmény: littlet (801)
littlet Creative Commons License 2006.10.20 0 0 801
Sziasztok!

Van közöttetek horgász, vagy egyszerűen csak olyan ember, aki szereti a halat. A kérdésem ugyanis a következő lenne. Fekete sügeret szeretnék készíteni, de nem tudom, hogyan lenne a legcélravezetőbb. Aki csinált már ebből a halból valamit, kérem írja meg a receptet, ha jól sikerült.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Sziasztok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!