Keresés

Részletes keresés

alfatau Creative Commons License 2004.12.31 0 0 294

B U É K minden kedves uszkárosnak! (Ünnepeltek? Semmi mozgás a lapon.)

Andromedus Creative Commons License 2004.12.24 0 0 293

Sziasztok Uszisok!

Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Andromedus, Orfni

Öcsi, Ini

alfatau Creative Commons License 2004.12.24 0 0 292
alfatau Creative Commons License 2004.12.23 0 0 290
Szia! Nagyon tetszik a kutyusod, tényleg én is plüsnek néztem :)) Sajna én is megfigyeltem a toy kanok eme "jó" tulajdonságát! Ingerlékeny, minden felizgatja, ugat, acsarkodik. Támadni nem mer, mert annál jobban van fegyelmezve, de a többi stimmel (enyém 5 éves). Én is arra gyanakszom, hogy ez már a "törpítés" átka. Nálunk a jutalomfalattal nevelés jön be (agilityzünk is). Nagyon apró pl. sajt, vagy más kedvenc falat, és, ha szót fogad, megkapja. Előbb-utóbb megtanulja a dolgokat, még elég fiatal.
Előzmény: Rebelx (275)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.23 0 0 289
Mindenkinek boldog karacsonyt kivanok, sok-sok veloscsonttal. :)
Andromedus Creative Commons License 2004.12.22 0 0 288

Látom, csend van tegnap óta, de azért felteszek egy képet az én majmaimról :)

Ma készült, sajnos nem túl jó, mert az istennek se fogadtak szót, nem akartak fényképezkedni.

Öcsi és Inez
Andromedus Creative Commons License 2004.12.21 0 0 287

:DDD

Nekem a 2 uszim is bőven elég a cirkuszhoz!!

A kicsinek van egy gumicsirkéje (mint az RTL-s reklámban), azt vadul őrzi, hurcolja ő is, hálistennek nincs benne síp.

Az óriásnak is vettünk egy nagyot, de neki valamiért nem kell, mondanom sem kell, hogy a kicsi elmarelta azt is, de nem bír vele, mert nagy :))

Előzmény: Rebelx (286)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.21 0 0 286

A kacsa az ove, ha megfogja erosebben, akkor hapog, mint allat, valami elemes marhasag van a hasaban. A legjobb, mikor kezdodik a Tenyek, a kutya meg fel-ala, a kacsa hapog, mint diszno... Kesz bolondokhaza. :)

Mit lehet csinalni 11 uszival? Cirkuszt. :)

Andromedus Creative Commons License 2004.12.21 0 0 285

Nagyon édi!

Olyan mint az én kis törpincsem, úgy megsimizné, megpuszilgatná az ember. A kis "áspiskígyó" meg... :))) Gyúrd meg jól helyettem is :) A kacsa az övé v. csak a kép kedvéért van ott?

Spillo:

Örülök, hogy tetszett a lap! Mail-t megkaptam, hamarosan jelentkezem.

Holnap ha törik, ha szakad mindenképp lefényképezzük Öcsit! Már úgy szégyellem, hogy mindig ígérem, aztán soha nem teszek fel képet róla. De nem nagyon engedi a fényképezést (???), múltkor csináltam róla kettőt, de azon behúzta fülét-farkát, nem az igazi. Pedig már olyan jól néz ki!

Előzmény: Rebelx (280)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.21 0 0 284

Koszi Tibbe!

Nem volt konnyu lefotozni a kis orokmozgo ordogot...

Előzmény: Tibbe (283)
Tibbe Creative Commons License 2004.12.20 0 0 283
Elso nap az iskolaban

Nagyításhoz kattintson a fotóra
Előzmény: Rebelx (280)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.20 0 0 281
Koszi Spillo, mail az elment.
Rebelx Creative Commons License 2004.12.20 0 0 280

Ize... Nem todom hogy kell a kepet felrakni, itt egy link:

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto.php/photo/72803/password//sort/1/cat/500/page/1

A kis hulye.

Előzmény: Rebelx (279)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.20 0 0 279

Koszi Andromedus! Most kikapott, remelem meg nem tul keso nevelni, eddig elegge elkapattuk...

Egyebirant itten van Jeremy:

Előzmény: Andromedus (276)
Andromedus Creative Commons License 2004.12.20 0 0 276

Szia!

Hát ez fogas kérdés....

Az én kisuszim (törpe) is harapós és elég öntörvényű... Ha visszaolvasod a topikot, próbáld meg Spillo tanácsait, amiket nekem írt.

Szóval az lehet nálatok is a gond szerintem, mint nálunk, hogy mindent ráhagytunk, amikor kölyök volt és azt hiszi, hogy neki mindent lehet. De talán nálatok még nem késő helyrehozni a dolgokat, hiszen a te kutyusod még csak 15 hónapos, viszont az enyém már lassan 10 éves lesz.

Amúgy nem valószínű, hogy fája a tappancsa, mert azt látnád rajta, meg szerintem nyüszögne is ha véletlenül megnyomjátok a fájdalmas részt.

Előzmény: Rebelx (275)
Rebelx Creative Commons License 2004.12.20 0 0 275

Sziasztok!

Bocs, hogy igy ismeretlenul bekiabalok, de mar nemtom mit csinaljak a 15 honapos toy fiu uszkarommal.
A sztori diohelyban: Mar kolyokkoraban jelentkezett rajta egyfajta agrsszio, ami a masik kutyakkal, gazdajukkal, idegenekkel szemben nyilvanult meg. Eleinte morgott. Aztan szerintem felelme miatt manapsag mar kapkod a kezek utan, ha simogatni akarjak. 
Es ezelott kb 20 perce harapta meg a menyasszonyomat. Gyere be! morgas. gyere be! morgas... megfogta, hogy behozza az erkelyrol, es mar habzo szajjal vergodott. Grabancfogas-razas es utana hamm.
Engem soha nem mert, neha morgott, de lekiabaltam, buntetesbol bezartam a kisszobaba... Ilyenek. Soha nem bantottuk,, mindketten imadjuk. Csak ami sok az sok.
Szoval Ti GURUK adjatok tanacsot. Lehet, hogy van valami fiziai fajdalma, mert kiskoraban terdkalacs-kopast mondott az orvos, csak azota egyszer sem lattam, hogy fajna a laba, de ez is elkepzelheto. Mert ugye akkor alacsonyabb az ingerkuszobe... Vagy egyszeruen elkenyeztettuk? Nem kellene kemenyebben fogni? Ul, fexik, kezenall, ilyesmi.
Elore is koszi mindenkinek.

Rebelx

Tibbe Creative Commons License 2004.12.19 0 0 274

:-))

Mintha magamat olvasnám!

Majd számoljatok be a tapasztalatokról!:))))))

;-)
Előzmény: stefiadri (271)
alfatau Creative Commons License 2004.12.17 0 0 273
Szia! Ez tényleg érdekes! Még nem hallottam róla. Pedig ilyen baleseteknél az ember óhatatlanul nyúl a fertőtlenítőszerekhez. Azt nem írták, hogy mit javasolnak helyettük fertőtlenítőként? Majd most figyelek egy kicsit erre, hátha...... ?
Andromedus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 272

Köszi!

Ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok hogy válik be.

stefiadri Creative Commons License 2004.12.16 0 0 271

Na szóval nem volt könnyű, de megtaláltam egy másik kuttyos topikban a következőt:

A lakásban "szétszórt"  kutyagumi és pisi feltakarításánál ne használjunk klórtartalmú vagy ammóniát tartalmazó tisztítószereket, (java része ilyen pl. domestos), hanem citrom vagy narancs illatú mosó- ill. mosogatószert. Annak illata ugyanis nem ingerli a kutyát arra, hogy ismét odapisiljen.

Előzmény: Andromedus (270)
Andromedus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 270

Én konkrétan nem tudok semmi tisztítószerről, ami kifejezetten irritálná őket.

Gondolom, hogy a szúrósabb szagúak nem jönnek be nekik. Bár ők sokkal intenzívebben éreznek minden szagot, mint mi.

De ha megtudod, hogy mik azok amik pisilésre ingerlik őket, oszd meg velünk is légyszi!

stefiadri Creative Commons License 2004.12.16 0 0 269

Sziasztok!

Tényleg vannak olyan tisztítószerek (vegyszerek) amelyek ingerlik a kutyát arra hogy oda pisiljen?

Nem tudom, hogy ebben a topikban olvastam-e vagy másikban erről. Ha tudtok ilyenről, légyszi tájékoztassatok, nem szeretném hogy ész nélkül takarítom fel a pisit őkelme meg utána direkt oda csurog újra.

Andromedus Creative Commons License 2004.12.15 0 0 268

Érdekes, nálunk is idegesíti a kicsit, ha a dolgok nem a helyükön vannak!

Pl. ha takarítok, és nem minden pont úgy van ahogy szokott lenni, látom a fején, hogy tiszta ideg, hogy mikor pakolok már vissza :)

Előzmény: alfatau (267)
alfatau Creative Commons License 2004.12.15 0 0 267

Sziasztok!

Nálunk a középuszik nem olyan sértődékenyek. A bepisilés inkább megfázásnál vagy, ha tüzelő szuka van a közelben, akkor fordul elő.

Aztán, ahogy csökken a méretük, egyre idegesebb alkatuak, megbizhatatlanabbul szobatiszták. A toy a legérzékenyebb, minden felidegesíti, pl. ha a széket valaki nem tolja vissza a helyére, vagy valami más kerül a megszokott dolgok mellé....  teljesen stresszes, és biztosan bepisil. Toy kant mégegyszer nem választanék :))

Más: Nálunk sem okozott soha gondot, ha kölyök került a családba. Mindig nagyon elnézőek az idősebbek.

Andromedus Creative Commons License 2004.12.15 0 0 266

Szia!

Én bevállalnám a kiskutyust.

Ha bírod anyagilag, energiával és szeretettel akkor miért ne...

A felnőtt kutyák nem bántják a kölyköket, később pedig el fogják intézni maguk között a "vitás kérdéseket", nevezetesen, hogy ki lesz a falkavezér stb... Meg méretbeli különbségek is lesznek, az uszid nem hiszem, hogy komolyan veszi majd a kicsit. Nálunk is így van. A kis "hárpia" neki-nekiugrik az óriásnak, de ő nem is vesz róla tudomást. Szinte látom, hogy legyint, hogy jól van, csak csináld.

Örülök, hogy tényleg csak sértődés áll a bepisilés mögött, nincs semmi baja.

Egyébként szerintem egy éjszakát ki kell nekik bírni. Mi úgy szoktuk, hogy 10 körül még kiküldjük őket (hmm, ha ki lehet őket robbantani ;), és úgy reggel 7-8-ig kibírják. Mondjuk a törpi gyakran bepisil, de szerintem direkt, mert ő amúgy is elég megpukkadós fajta. Öcsi soha nem piszkol be, 2x fordult elő mindösszesen, amióta nálunk lakik. Egyszer későn keltünk fel, gondolom már nem bírta tartani, a másik alkalom pedig az volt, hogy kutyagumiba léptem, kint hagytam a teraszon a papucsomat, és hát arra rá kellett pisilinie gondolom az ösztön.

Előzmény: stefiadri (265)
stefiadri Creative Commons License 2004.12.15 0 0 265

Szia!

Valószínűleg jó a megérzésed, és tényleg sértődés állhat a bepisilések hátterében. Azóta próbálok rá jobban figyelni, figyelem a reakcióit, 1x volt gond azóta.

Nem tudom azt meg lehet-e határozni, hogy mennyi időt kellene normál esetben kibírnia.

Hetek óta gondolkodom viszont a következő dolgon: a szomszédba születtek (nemkívánt) kiskutyák mégpedig a mama törpe tacsi, a papa havanese. Elég rossz soruk van a szülőknek is, sajnálom mi lesz a kicsikkel. Most 7 hetesek, tündériek, 3 kan.

Be szabadna-e vállalni a 2,5 éves közép kan uszi mellé egy ilyen pici kuttyot?

Bár most hogy Zeuszkával is "kínlódok" azt hiszem nem vállalom be.

Előzmény: Andromedus (260)
vivi.g Creative Commons License 2004.12.13 0 0 264
alfatau Creative Commons License 2004.12.13 0 0 263
Szia! Köszönik a simit, gyógyulgatnak. Valószínüleg valamelyik versenyen szedhették össze a bacit, mert más városokban, más versenyzőknél is ilyen gondok vannak (most hallottuk). Ki érti ezt? Gondolom a védőoltások náluk is úgy működnek, mint az embereknél, jön egy új tipusú influenza vírus, aztán hiába az oltás, max. nem annyira sulyos tünetek lesznek.
Előzmény: Andromedus (262)
Andromedus Creative Commons License 2004.12.12 0 0 262

De jó, hogy "csak" ennyi a baj! De mégis, hogy kaphatnak vírusos bélfertőzést, ha oltva vannak?

Úgy aggódtam miattatok! Nekem is sokszor majd a szívem szakad meg, amikor látom, hogy bajuk van, de nem bírják elmondani, hogy mégis mi.

Küldök nektek sok-sok gyógysimit és gyógypuszit a nedves orrocskákra :)

Majd írj, hogy mi újság velük!

Előzmény: alfatau (261)
alfatau Creative Commons License 2004.12.12 0 0 261

Szia! Végre idejutottam a géphez! Köszi az érdeklődést, szegény egész éjjel hányt, ment a hasa, nem állt lábra. Másnap délben felugrott, és mintha semmi sem történt volna, virgonc lett. A doki szerint vírusos bélfertőzése lehet, kapott szurikat és rizs-diétán van. Egy kicsit megnyugodtunk! Most attól félek, hogy a többi ne kapja el.

Tényleg olyanok, mint a gyerekek, az embernek mindig van miért izgulnia (és ők sem tudják elárulni mi bajuk :(( ).

Most a Béta is itthon maradt, nem mertük edzésre vinni, mert úgy néz ki legutóbb felfázott. Éjjel is 2-3-szor ki kell vinni, mindig pisilni kell neki.

Tényleg nagyon sértődékenyek, ezt már én is megfigyeltem. Alfa és Tau, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretnék (pl. nem jöhetnek velünk valahová), mire hazaérünk, biztosan bepisilnek. Látszik, hogy mérgükben csinálják, hisz máskor nincs ilyen baleset.

Előzmény: Andromedus (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!