Mindennek lehet kultúrája: A viselkedésnek, az állattartásnak, a nevelésnek, az írásnak, az olvasásnak, a vitának, a szexnek az evésnek az ivásnak stb. stb. Ezért ebben a topikban semmi nem off. Írhatsz bármiről, az sem baj, ha nem mindig kulturáltan.?;)) Reményeim szerint kialakul majd párbeszéd, vita, de szívesen látom a magányos farkasokat is.
Igen, én is rájöttem, hogy a közelben lévő Kiserdőben (egész kicsi erdő) csodás fülemülekoncertet lehet hallgatni, kétnaponta meg is teszem. Némi sétával összekötve, az is jólesik.
Továbbá hetente átrendezem a virágjaimat az erkélyen. Nem sok értelme van, de szívesen rakosgatok.
Most azzal főzünk, ami van. Nekem a természetből jut bőséggel. Ennyit már rég voltam erdőn mezőn. Iszonyat jó ráébredni arra ami körül vesz, hangok, illatok, színek, fények.
Az tény, hogy a "repertoár" nem az átlag közönség számára van, egy kisebb rétegközönség látogatja inkább. Ugyanez a helyzet a MU Színházzal, ahova még gyakrabban járok. Én a kortárstáncra kaptam rá mostanában, de persze vannak színi előadások is - ez utóbbiakat nem ismerem, hogy mennyiben mások esetleg egy "köszínházastól". Mindkettő befogadó színház saját társulat - és így repertoár - nélkül. Kisebb, független társulatok lépnek fel alkalmanként, akiknek nincs lehetőségük máshol, csak esetleg még fesztiválokon. Ezek inkább alternatív, kísérletező jellegűek, nem a megszokottak, néha az átlagember számára akár megbotránkoztató is lehet egy-egy előadás. Ennek megfelelően a nézőszám is kisebb, a MU eleve 110 fő max, ha jól emlékszem, a Trafó picit nagyobb. (Van még pár hasonló, pl. a Jurányi, a Bakelit.)
Szóval nem túl művészinek mondanám, hanem inkább más. :-) Ha az ilyenre nincs affinitásod, akkor tényleg nem a te színházad. :-)
Ebben igazad van, de elnézve a műsort, nekem kicsit túl művészinek tűnt. De ezen a véleményen is hajlandó vagyok változtatni.
Egyébként bosszankodom, de alighanem ezzel sem vagyok egyedül. Nem lesz könyvhét, sem Múzeumok Éjszakája. Remélem, legalább Mesterségek Ünnepe igen! Heveny rendezvényhiányom van. Tehén-ló, kutya-macska, tücsök-bogár, kígyó-béka, továbbá növény és ásványkiállítást akarok! Nem is beszélve a kolbász, palacsinta és sóletfesztiválról. Na jó, nem holnapra, elég lesz a jövő héttől, és lehetőleg nem egyszerre.
Köszönöm! Tudom, hol-merre van a Trafó, de bevallom, idáig eszembe sem jutott, hogy belülről is megnézzem. Lehet, hogy ezzel súlyos mulasztást követtem el. Majd megpróbálom bepótolni.
Egy picit talán ide is illik - a Facebook-on a Trafó a héten minden nap megmutatja valamelyik részét a színháznak 360 fokos forgatható panoráma fotón. És persze mindegyikhez van egy kis sztori is.
Vannak bárki által elérhető - sőt, ki sem kerülhető - és ezáltal ismert részek
Ahogy gondolatban felidézem a filmet, eszembe jutott, és csendes mosolyra késztetett, hogy az egyik esküvő alkalmával a Kecskebéka felmászott a fűzfára című magyarnótát húzták, igaz, csak harminc másodpercig. Ezen az a mosolyognivaló, hogy a záró sor, miszerint mindig csak a más asszonya volt a jó, többször előfordult a történet során.
Tegnap teljesen véletlenül bukkantam rá a Napfény íze Szabó István filmre, mondanom sem kell, hogy ottragadtam, pedig elég hosszú. Amúgy is kedvelem a családtörténeteket, és az volt, méghozzá a javából! Egy kis részletet már láttam belőle a Keleti Éva kiállításon, most láttam majdnem a teljeset. Azért mondom így, mert az első tíz percről lemaradtam. A történet láttán eszembe jutott a szép, régi, megbízható kínai átok: Élj érdekes időben!
Időnként érdekes párhuzamokat mutatott a nemrég újraolvasott Hegedűs Géza regényfolyammal, ami nem csoda, mert nagyjából ugyanabba a korban játszódik.
Én az IKEA-ban voltam az utolsó napon - nem vettem semmit, csak húsgombócoztam a majdnem tök üres étteremben :D - fél áron adták az élő növényeket. Jó páran cipeltek kétméteres böszme nagy cserepeseket. A pénztáraknál meg hatalmas sorok.
Kár, hogy nem jártam arrafelé. Viszont lakótelepen élek, és örömmel tapasztaltam, hogy jó néhány aprócska kertet alakítottak ki, sok hagymásnövény már virágzik.
A virágról jut eszembe, nálunk az összes virágbolt már három héttel ezelőtt azonnali 50% kedvezményt hirdetett az összes vágott és cserepes virágra, ami maradt pár nap után, azt kitették a bolt elé ingyenes elvitelre.
Múlt hét pénteken jártam a Skála piacon, alig-alig volt valaki. Szerettem volna feldobni magamat valami csinos virággal, erkélydísznek. Viszont ami volt, az elég drága volt. Aztán a környéken megtaláltam a két utcai antikváriumot, menten lecsaptam rá.
A Libri Kiadói Csoport hirdetett raktárvásárt, de az a koronavírus járvány okozta vészhelyzet miatt elmarad. A Libri kereskedelmi hálózata által kiadott könyvutalványok a kiadók raktárvásárán nem érvényesek.
A Libri raktárvásárt hirdet, jelentős kedvezményekkel. Sajna, nagyon messze van a lakásomtól. Ráadásul van egy könyvutalványom, nem hinném, hogy oda érvényes lenne, viszont a legközelebbi könyvesboltba igen!
Van szokatlansága, igen. Amikor a Csernobil c. filmet megnéztem, aztán olvasgattam róla, valami kritikus azt írta tőlünk nyugatra, de hát miért nem játszik ebben színes bőrű színész.
Nálam ez is fennállás, viszont azt láttam egy sor hirdetésben, hogy kiadók 50%-os kedvezménnyel kínálják könyveiket, biztosan fogok még rendelni, asszem több idő lesz olvasásra. Sajnos.
Véletlenül ugyan, de sikerült a Nyomorultak folytatásos tévésorozatára rábukkannom. Akár tetszhetne is, de... Tudom, öreg vagyok korlátolt és előítéletes, de egy néger Javert felügyelővel és egy mulatt Gavroche-val nem tudok összebarátkozni. Pedig egyébként egész jó a feldolgozás.
Bizony, jó néhány dolgot el kell halasztanunk. Kezdem bánni, hogy nem látogattam meg a konyhakiállítást, mert sokalltam a belépőt. Mit kezdek azzal a tömérdek pénzzel, amit a macskakiállítás, illetve az orchideakiállítás mellőzésével megspórolok?
Köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk! Sok mindenben egyetértünk, és jó néhány olyan dolgot is írtál, ami elsőre nem tűnt fel, de ahogy írtad, beugrott.