Szia! A kutyus reakciója teljesen "normális" uszkáros reakció! Én a 7 kilót nem találom kevésnek, nálunk 6-8 kg között vannak a középuszik. Persze a nagyságától és a csontozatától is függ. Az a baj, hogy ilyenkor mi gazdik aggódunk és hajlamosak vagyunk elkényeztetni szegény "éhező"ket. Pedig egy kis koplalás nem árt nekik :)) Sajna mi is hasonló cipőben járunk.
A mi Zeuszkánkat (közép uszi kan) rettentően megviselte az ünnepek alatti durrogtatás. Napokig nem evett, a végén úgy volt hajlandó pár falatot bemajszolni, hogy a lakás legvédettebb sarkába vittem, és akkor is csak addig evett míg ott álltam mellette. Ez normális reakció ilyenkor?
Szerintem fogyott is, most 7 kiló, nagyon soványnak találom. Hány kiló körül van az ideális súlya?
Mivel kellene etetnem hogy egy kicsit összeszedje magát? A száraz tápot nem hajlandó megenni.
Szia! Jót nevettem a hozzászólásodon:)) Nem vagy egyedül! Az uszik tényleg nagyon finnyás jószágok. Néha úgy kell beléjük imádkozni a kaját. És néha, még mintha ki is nevetnének bennünket, gazdákat, hogy idegeljük magunk. Az utóbbi időben felvették azt a szokást, hogy csak kézből és falatonként akarnak enni (vagy még úgy sem). Jó bolondot csinálnak szegény gazdikból:)) Nálunk a főtthús és a pogácsa a menő mostanában. Mint a gyerekek!
Szia! Nagyon tetszik a kutyusod, tényleg én is plüsnek néztem :)) Sajna én is megfigyeltem a toy kanok eme "jó" tulajdonságát! Ingerlékeny, minden felizgatja, ugat, acsarkodik. Támadni nem mer, mert annál jobban van fegyelmezve, de a többi stimmel (enyém 5 éves). Én is arra gyanakszom, hogy ez már a "törpítés" átka. Nálunk a jutalomfalattal nevelés jön be (agilityzünk is). Nagyon apró pl. sajt, vagy más kedvenc falat, és, ha szót fogad, megkapja. Előbb-utóbb megtanulja a dolgokat, még elég fiatal.
A kacsa az ove, ha megfogja erosebben, akkor hapog, mint allat, valami elemes marhasag van a hasaban. A legjobb, mikor kezdodik a Tenyek, a kutya meg fel-ala, a kacsa hapog, mint diszno... Kesz bolondokhaza. :)
Olyan mint az én kis törpincsem, úgy megsimizné, megpuszilgatná az ember. A kis "áspiskígyó" meg... :))) Gyúrd meg jól helyettem is :) A kacsa az övé v. csak a kép kedvéért van ott?
Spillo:
Örülök, hogy tetszett a lap! Mail-t megkaptam, hamarosan jelentkezem.
Holnap ha törik, ha szakad mindenképp lefényképezzük Öcsit! Már úgy szégyellem, hogy mindig ígérem, aztán soha nem teszek fel képet róla. De nem nagyon engedi a fényképezést (???), múltkor csináltam róla kettőt, de azon behúzta fülét-farkát, nem az igazi. Pedig már olyan jól néz ki!
Az én kisuszim (törpe) is harapós és elég öntörvényű... Ha visszaolvasod a topikot, próbáld meg Spillo tanácsait, amiket nekem írt.
Szóval az lehet nálatok is a gond szerintem, mint nálunk, hogy mindent ráhagytunk, amikor kölyök volt és azt hiszi, hogy neki mindent lehet. De talán nálatok még nem késő helyrehozni a dolgokat, hiszen a te kutyusod még csak 15 hónapos, viszont az enyém már lassan 10 éves lesz.
Amúgy nem valószínű, hogy fája a tappancsa, mert azt látnád rajta, meg szerintem nyüszögne is ha véletlenül megnyomjátok a fájdalmas részt.
Bocs, hogy igy ismeretlenul bekiabalok, de mar nemtom mit csinaljak a 15 honapos toy fiu uszkarommal. A sztori diohelyban: Mar kolyokkoraban jelentkezett rajta egyfajta agrsszio, ami a masik kutyakkal, gazdajukkal, idegenekkel szemben nyilvanult meg. Eleinte morgott. Aztan szerintem felelme miatt manapsag mar kapkod a kezek utan, ha simogatni akarjak. Es ezelott kb 20 perce harapta meg a menyasszonyomat. Gyere be! morgas. gyere be! morgas... megfogta, hogy behozza az erkelyrol, es mar habzo szajjal vergodott. Grabancfogas-razas es utana hamm. Engem soha nem mert, neha morgott, de lekiabaltam, buntetesbol bezartam a kisszobaba... Ilyenek. Soha nem bantottuk,, mindketten imadjuk. Csak ami sok az sok. Szoval Ti GURUK adjatok tanacsot. Lehet, hogy van valami fiziai fajdalma, mert kiskoraban terdkalacs-kopast mondott az orvos, csak azota egyszer sem lattam, hogy fajna a laba, de ez is elkepzelheto. Mert ugye akkor alacsonyabb az ingerkuszobe... Vagy egyszeruen elkenyeztettuk? Nem kellene kemenyebben fogni? Ul, fexik, kezenall, ilyesmi. Elore is koszi mindenkinek.