Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Kérlek benneteket, miután adott személlyel magán úton rendeződni látszik a vitánk, "A Mesterlövész" nick-jét ne töröljétek! (Neki ugyanúgy fontos, mint nekem az enyém.)
Megbeszéltük hogy itt a Fórumon nem kerülünk egymás útjába, nem nyitunk vitát egy topikban sem - az eddigi témabontó írásaink moderálásával pedig egyetértünk.
Miért jelent problémát az, hogy felhívom a többiek figyelmét arra, hogy ne bízzanak meg az olvtársban, ezért meg azért?
Másfelől mit tudok tenni ebben az esetben? Nyithatok erre egy külön topicot, leírva a helyzetet, vagy sem? Ha egy olvtárs tudatosan megkárosít, becsap, és ezt bizonyítani is tudom, akkor nyithatok egy olyan topicot, amiben felhívom a többiek figyelmét is erre?
Harmadszor : a "Mesterlövész" nikkem beszürkült, mit kell tennem ahhoz, hogy ismét használni tudjam?
Hm, egyszer már kitiltottátok a fórumról "Caran" nevű sorstársunkat, de már az X. nevével van fent: most éppen a Pánikbetegek sirámai topikban csinálja a balhéját "A Mesterlövész" néven.
Van egy magánügyünk, amit próbálok mailben elintézni - de ő inkább a sirám nyilvánossága előtt szeretné; csakhogy ezzel az egész topikot lelövi. Ha neki ezt így szabad, akkor én is legyek inkább offenzív!?
Nézd... én úgy látom, hogy téged ezen a fórumon nem értenek meg az ide írogató egyszerű népek. Szerintem egyszerűen nem méltók rád, ne is ereszkedj le ide, te annál sokkal magasabbrendűbb vagy.
Köszönjük, hogy fórumunkat tisztelted meg jelenléteddel.
Csak most néztem a felszólításokat, már dolgozom rajta.
Nem vagyok fórumozó, nem tudtam, hogy az amúgy udvarias magázódás itt kifejezetten káros.
A többihez meg... ha letegez és legyilkosoz, az oké? És én kérjek elnézést? Komolyan?
KÉRLEK, törölj innen a francba... úgy ánblokk. A többit meg majd én intézem máshol.
Értem én, hogy az én k.. anyámat, de basszus.
És én végzem a dolgomat, JÓL, de az emberek netfüggők - ezért jó nektek, ezért van munkátok. Ha ilyesmit olvasnak, és FOLYMATOSAN, ugyanattól a nicktől, nem érzem, hogy elősegítené a bizalmat.
Tisztázzunk pár dolgot: ez egy alapvetően anonim fórum, ahol a nickek a véleményüket írhatják le, beszélgethetnek egymással. Nem a cégek ügyfélszolgálata, nem ügyfélfogási hely, nem bemutatóterem. Kivéve, ha van reklámszerződésed.
Te azt állítod, hogy egy cég nevében jársz el.
Igazoltad ezt? Nem.
Van reklámszerződésed? Nincs.
Szabad fenyegetni felhasználóinkat perrel? Nem.
Illik a neten magázódni? Nem.
Ha töröltetni szeretnél hozzászólást, meg kell adnod a linkjét? Igen.
Tehát finoman szólva felbontottad számtalanszor a köztünk létrejött nyilvánossághoz közvetítési szerződést, ám jóindulatunknak köszönhetően még nem töröltünk le a vasról. Jó lenne, ha nem feszítenéd tovább a húrt, visszavonnád nagyon gyorsan összes szabálysértő hozzászólásod (linkeket kérek a törléshez), esetleg bocsánatot kérnél a megsértett nickektől, s után jeleznéd, mi bánt. Mert csak akkor lesz erkölcsi alapod másokat vádolni.
megj: te nagyon el vagy tévedve, a fórum nem az, aminek hiszed; másnak van annyi esze, hogy nem zavarja, ha nem jót írnak róla egy topikban, mert gondolkodik... egy nick véleménye ugyanis nem számít túl sokat, ha te a _való_világban_ (IRL) jól dolgozol.
Oké, a személyes irataimat nem fogom ide feltölteni, remélem, megérted.
Kaptam egy levelet egy moderálásról, arra a címre elküldöm.
Ne haragudj, de kizártnak tartom, hogy ez működhet így, hogy pont azok is lássák a legszemélyesebb irataimat és az aláírásomat, akik gyilkosnak neveznek...
Nem használhatod Fórumainkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
Nem használhatod Fórumainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel rendelkezel a Szolgáltatótól.
Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhetsz el a Fórumokon az olvasó-,vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
Nem érdekel, hogy nem tartja jónak, amit csinálok. Beszélhet általánosságban mindenről. De név szerint vádolva embert, céget, szerintem szabályt sért. Folyamatosan.
Reklám ez is. Vagy nem? A szabályzatban a reklám előtt nem volt megjegyezve, hogy pozitívnak kell lennie...
Nem a nickek törlését kértem, hanem a hozzászólásokét.
De már látom, miről szól az Index fórum - csodás.
Köszönöm, hogy a hozzászólás számomra nem lehetséges, csak azoknak, akik névtelenül olyanokat írnak, hogy a halál vámszedői, meg kuruzslók, gyilkosok... annyit sem írtam, hogy hülye... de értem.
A rendőrségi eljárást természetesen innentől egészen másképpen értelmezem.
( Évekkel ezelőtt az origón fórumoztam. Annyiért töröltek egy hozzászólást, ha valaki azt írta, el lehet menni máshová. Itt meg...)
Szerintem ha a rendőrségi ügyirat fotóját betennéd, akkor a kolléga is tudna érdemi lépéseket tenni az ügy érdekében.
Képzeld el, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk, bemondásra kéne törölni innen emberi sorosokat, mondhatni "lelkeket", tudván azt, hogy legközelebb meg ellenségeitek ellenetek fognak össze és jönnének a bemondással, és mi mit tehetnénk? Törölnünk kéne értékes hozzászólásaitokat, mert errefelé nincs kettős mérce.
Te egy empatikus ember vagy, kérlek érezd át helyzetünket.
ja... és a netikett szerint a fórumokon teljes tegeződés van.
Csak úgy megjegyzem, hogy jó lenne, ha nem fenyegetőznél a fórumon, olvasnál a rendőrségi feljelentés visszavonhatatlanságáról, a polgári keresetekről, de amint írtam volt, a lényeges, az az, hogy
Linkeket kérek a kifogásolt hozzászólásokra, valamint megfelelő (ön)azonosítást (cégkivonat, aláírási minta, arcképes - államigazgatás által kiállított - igazolvány)
Az alábbi levélre hivatkozva szeretnénk kérni az Onkológia általános topik és a Rák, avagy a szomorú valóság című topikokból törlni szíveskedjenek az alábbi hozzászólók minden hozzászólását:
lingar4
arabesq
amorall
johanna178
Ellenük eljárás folyik, a személyüket már azonosították, a bírósági tárgyalás előtt kérem a fórum megtisztítását.
Tisztelt Immunotic Kft!
Az INDEX.HU Zrt-hez címzett levelükre válaszolva az alábbiakban válaszolunk.
Kérjük, hogy pontosan jelöljék meg mely hozzászólások törlését kérik. Tehát a felhasználó neve mellett a törölni kért hozzászólás azonosításához annak időpontjára vagy számára is szükségünk van. A moderálási alapelvek (http://forum.index.hu/Custom/showModMod) szerint a hozzászólásokat sérelmező félnek elsősorban a moderátorokhoz kell fordulnia panaszával, ezért kérjük, hogy ezentúl az eljárási rendet a gyorsabb ügyintézés érdekében betartva a moderátorokat keressék meg ilyen tárgyú észrevételeikkel. Nekik van joguk és lehetőségük a sérelmezett hozzászólásokat törölni, ilyen ügyben eljárni. Amennyiben a moderátorok a kifogásolt és valóban jogsértő hozzászólásokat indokolatlanul nem távolítják el, akkor természetesen mindent megteszünk a jogsértő tartalmak eltávolítása érdekében.
Amennyiben további kérdésük van, természetesen állunk szíves rendelkezésükre.
Akkor másodszorra: topic neve BVE train, topicleirást nem láttam, de azért linkeltem, mert így egyszerübb, rákattintotok, és látjátok. A modellvasutas fórumba van, még ennyit tudok, de ha nagyon nem megy a törlés, akkor hagyjuk, jó lesz az így is, tulajdonképpen tök mindegy.