Az enyémben is Z/C van, ez kapcsolt 12V vezérléssel indul. bár amikor szereltettem riogattak hogy van amelyik W buszos inditású, bár attól sem kell megilyedni, csak olyan óra kell hozzá.
Ami inkább a probléma -hogy mivel ez eredetileg ez kiegészítő fűtés, külön vízpumpa vezérlése nincs, azt is az óráról kell megoldani
Azt azért megkérdeznéd a kollégáidtól, hogy az említett Z/C indítható simán (analóg módon) vagy csak buszon keresztül? A távirányítás az más kérdés. Én kutakodtam rajzok alapján és számomra az derült ki, hogy indítani lehet simán egy szálon, csak diagolni nem! De erre azért nem vennék mérget.
üa. pumpa az nincs benne, fűtéscsövek kellenek még, meg sok minden apróság. Ha pontosan akarod tudni Csackamacska holnap (ill. ma) referál, ha adsz neki típusokat pontosan ;o)
mind két kérdésedre az a válaszom, hogy típusa válogatja! Itt a buszvezérelt lehet érdekesebb, de a webastonak van ahhoz is órája, távirányítója max kell egy tesztet csinálni nehogy szoftveresen eltérés legyen. Meg kell nézni mi a különbség a benzines és a dízel alkatrészei között, de beállítani nem otthoni feladat :os nem is egyszerű és sok esetben nem is olcsó mire elkészül.
Téged ajánlottak,hogy te jártas vagy ez ügyben,van 2001-es 530d bmw-m,gyári webastoval,de nem tudom én kapcsolgatni,az enyém csak rásegitős,de állitólag meg lehet csinálni,külsö programozóval,hogy én is tudjam ki-be kapcsolni.Érdeklődnék menyiért tudnál nekem ilyen szerkentyüt ajánlani?
Kifelejtettem, hogy hidegen 0-5 fok környékén 1-2 perc után ha leállítod kell hogy halljad ahogy kiszellőztet (sokkal gyorsabban mint nagyoknál), nálam járó motor mellett csak nagyon fülelve hallani. Esetleg aknán nézz alá találsz-é + kipuff csövet
Elvileg ráfűtő minden modern (minőségi/vagy drágább) dizelben van, azt meg csak át kell alakítani. Kell 1 keringető szivattyú, programóra (szerintem felesleges a távir kb 100ért) meg 1 mester aki beépíti mindezt. Tudom ajánlani Fanó Zoli műhelyét.
Egyszer csak eljutok enyémmel is hozzá, de jelenleg "ő" a mostohagyerek, igaz az enyémbe csak 2-3 fok körül indítja az eber-t (bárcsak webasto-val gyártanák, mindjárt kedvesebb lenne)