Keresés

Részletes keresés

pajzsa Creative Commons License 2013.05.25 0 0 1266

Sziasztok.

Van még egy kérdésem. Nem tudom mennyit szeretnék hosszabítani- ahogy olvastam 1 év 6 hónap a maximum-, szükséges ez esetben megvenni a repjegyet visszafelé?

Köszönöm előre válaszotok.

pajzsa Creative Commons License 2013.05.25 0 0 1265

mekkora a normális fizetés pesoba?

Előzmény: W.L. (1264)
W.L. Creative Commons License 2013.05.24 0 0 1264

Szerintem minimalis, legalabbis normalis fizetessel.

Az orszag tele van angolt PLUSZ HELYI NYELVEKET tudo helyiekkel akik szinten nehezen talalnak munkat odahaza, es rengeten dolgoznak kulfoldon.

A nemet meg nem sokat er arrafele ugy altalaban.

Előzmény: pajzsa (1263)
pajzsa Creative Commons License 2013.05.23 0 0 1263

Sziasztok!

Arra tudnátok válaszolni, hogy milyen esélyeim vannak Metro Manila környékén munkát találni angol-német nyelvtudással, valamint 2 és fél év tapasztalattal mint értékesítő ügynök/vevő.

Köszönöm előre választotok.

döme71 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 1262

Ezek szerint talán van egy járat 16:30-kor is :

https://www.facebook.com/notes/airasiaphilippines/philtranco-bus-schedule-metro-manila-clark-airport-vice-versa/463570296987708

Kérj tőlük egy aktuális menetrendet mailben vagy telefonon. Az előző hrsz.-ben linkelt oldalon találsz elérhetőséget.

Vagy pl. itt is találsz pár megoldást:

http://forum.virtualtourist.com/Manila-1391614-6-3607374/airport-shuttle-from-clark-airport-to-manila.html

Előzmény: petione13 (1261)
petione13 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 1261

Szia!

Köszi az infót. Létezik, hogy délután fél 3 után csak este fél 9-kor indul busz Clarkból Manilába? Ezt nem akarom elhinni. Más busszal nem is lehet menni? Esetleg taxival mennyiért visznek be Manilába?

Köszi a választ.

Előzmény: döme71 (1259)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.12 0 0 1260

Sajnálatos, hogy egyes emberek a köszönet helyett gúnyolódnak. Kis túlzással a két kezemet összetettem volna, ha találok valakit, aki mellém szegődik egy ilyen hosszú útra. Főleg úgy, hogy elhallgatom azt az apró információt, hogy tulajdonképpen azzal a lány baráttal inkább a barátságon túl lennék. Főleg úgy, hogy említettem, akkor el sem indulnék. De nem vagyunk egyformák, ráadásul ez már csöppet sem változtat semmin.

Én köszönöm a fórumnak az információkat és az útitársamnak is a út levezetését.

Továbbá elnézést kérek, hogy akkora "bunkó" voltam, hogy engedélyt kértem volna e-mail cím kiadására és elfelejtettem, hogy megadjam az illető e-mail címét.

döme71 Creative Commons License 2013.05.11 0 0 1259

Itt találsz infót a buszok indulásáról és az árakról:

http://philtranco.com.ph/philtranco-bus-schedule.php

A Pasay Terminálnál és az SM Megamallnál állnak meg.

Előzmény: petione13 (1258)
petione13 Creative Commons License 2013.05.11 0 0 1258

Köszi. Tudnál tanácsot adni abban, hogy mennyiért visz be a busz Manilába? A reptérről mikor indulnak buszok?

Előzmény: Zs... (1255)
W.L. Creative Commons License 2013.05.11 0 0 1257

Elvileg minden kovetseg kiad 59 napos vizumot, milyen uruggyel hajtottak el a pestirol?

Nekem anno siman kiallitottak, egy helyfoglalast kellett csak bemutatni hozza.

A kinnti hosszabbitas siman intezheto ugynokseg nelkul, szemelyesen is. Nekem siman ment az is. Az a HK-ba atrepules ritka idiota tanacs volt.

Előzmény: rika123 (1247)
rroyal Creative Commons License 2013.05.10 0 0 1256

Szia "rika123"!

Remélem jól megy sorod, tarantula- és csótánymentesen :). Én már rég az irodában aszalódom, fehérebb vagyok, mint mikor elindultam :). 

DE tervezem a 3 hónapos decemberi visszatérést, számomra ez felderítő út volt. Te nagy szakértője lehetsz már a vízumnak is biztos.. sajnos hiába kértem az email címedet drága közös útitársunktól, pedig a vízum kérdés mellett a megbeszélt fotómegosztást is küldeném stb. Szóval kérlek, küldd meg címedet és írok inkább priviben mint itt.

Szerencsés utat, szép élményeket ;)

Robi

stereomantra@gmail.com

Zs... Creative Commons License 2013.05.10 0 0 1255

Én a manilai reptéren találtam a legjobb árfolyamot, kb 5,3 Ft-ra jött ki egy peso, bár mondjuk ez még februárban volt.

Előzmény: petione13 (1254)
petione13 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 1254

Sziasztok!

Légyszi mondjátok meg, hogy Clarkból hogyan tudok a leggyorsabban eljutni Manilába. Ott hová visz a busz? Kb. mennyibe kerül. Még egy kérdés: hol érdemes pesot váltani? Mennyi forint most egy peso?

Köszi a válaszokat.

balga78 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 1253

1 hete értem vissza végül kisebb nagyobb problemakkal de meg lett oldva az ut.

Aki Palawanra akar utazni annak azárakbol egy kis tajekoztató.

Puerto Princesa : Teofila Pension 1100 peso/ejszakankent. Internettel, reggelivel,legkondival sajat furdoszobaval,  nem a varos kozpontban. Egy ejszakat voltam. Minden rendesen mukodott.

Underground river tura : Puerto Princessaban a City Colloseum-nal elinteznek mindent aki Shabangba nem akar maradni annak 700 peso/fö visszaut PP-be es aztan este 6kor transzfer El Nidoba legkondis mini busszal.

El Nidoban 1000 peso/ejszaka akarhol akad szállás. Greenwiewban voltam. Aki buvarkodni akar annak tudom ajanlani a Greenwiew-al szemben Plankton

Divers. Ket fiatal srác csinalja a felszereles majdnem hogy uj minden. 2500 peso/napi 2 merules, ejszakai merules is lehetseges 1500 peso.

Aki az olcsobbat keresi annak a Seadog 2000 peso/2 merules azt hiszem. Nincs messze az Art Cafetol.

El Nido-Coron : 10 óras hajout. Nem megy mar mindennap. 1800 peso/fö. Erdemes utana nezni erkezeskor hogy a tavozas napjan van-e. Nekem nem volt pedig a neten irtak hogy van :).

Coronban a Seadive-nal a szallas 900-1300 peso/ej. A buvarkodast szerintem mashol erdemesebb intezni szamolnak kulon dijakat mindenre a Seadive-nal

utolag a szamlan lattam.

Repülökre (Cebu Pacific vagy Philippines Airlines) szamolni kell kb. 1 óra késéssel nekem egyik se ment idöben :).

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.10 0 0 1252
Sziasztok.mar cebuban vagyok.azutan érdeklődöm hogy boholon nem dombornyomott mastercarddal lehet-e fizetni?
rika123 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1251

Szia! Köszönöm a választ! Akkor várok az utolsó pillanatig és úgy elég lesz az egyszeri hosszabbítás. :)

Előzmény: Madár4672 (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1250

köszi a választ.

az e-mail címemre küldhetnél egy telszámot, hogy fel tudjuk venni esetleg a kapcsolatot.

Előzmény: Madár4672 (1248)
Madár4672 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1249
Hello! Vannak itt vízum ügynökségek. Ott be adod az útlevelet, meg 5000pesót és 1 nap alatt kész a vízumod. Nem kell sehol sorban állnod. Ez a vízum még 38 napig jó. Ha mégtovább maradsz, akkor megint ügynökség. :)
Madár4672 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 1248
Hello! Nyugodtan hozhatod az eurót, nem probléma itt sem. Én 17 én utazom Kambodzsába. Melyik szállodát választottad itt? Persze, tőlem összefuthatunk itt. Nekem semmi akadálya.
Előzmény: Törölt nick (1245)
rika123 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 1247

Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy mire lesz szükség a vízum megszerzéséhez a Fülöp-szigeteken? Itthon nem tudom elintézni,  beszéltem a nagykövetséggel. Legnagyobb segítségük az volt, hogy azt ajánlották 21 nap után repüljek át Hong-kong-ba majd vissza... Közel két hónapot töltenék kint, kb mekkora eséllyel hosszabbítanák meg az ott tartózkodásomat, hogy ne kelljen közben elhagyni az országot? Ha valakinek van hasonló tapasztalata légyszi ossza meg velem! Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.01 0 0 1246

egy fontos kérdés euroval kapcsolatban. nyugodt szívvel mehetek azzal is akár, vagy csak a dollárra hagytkozzak?

egy itteni kedves fórumozó már írta, hogy amerre járt, ott a dollár, font, euro váltás nem volt gond, de cebu felé még nem volt. így abban nem tud nyilatkozni.

köszi

Előzmény: Madár4672 (1244)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.01 0 0 1245

és meddig maradsz ott? mert lesz két üresjáratú napom. esetleg összefuthatnánk dd

Előzmény: Madár4672 (1244)
Madár4672 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 1244
Én már itt vagyok CEBU CITY ben. Ha esetleg tudok valamiben segíteni, nyugodtan írjál:)
Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 1243

köszi az infót. én április 7-én : )

Előzmény: Madár4672 (1242)
Madár4672 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 1242
Hello! Én hét hónapot töltöttem Cebu szigeten. Soha nem volt problémám az ott létem alatt. Egyébként csütörtökön utazom megint Cebuba :)
Előzmény: Törölt nick (1240)
VinnieJones Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1241

Az 1074-s hozzászólásomban le van írva minden szükséges info. 

Előzmény: balga78 (1231)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.03 0 0 1240

sziasztok,

mi a véleményetek a biztonságot tekintve, mert áprilisban utazom, de olvastam pár aggasztó hírt? egyszer már megnyugodtam, de most megint elém került egy nem túl pozitív olvasmány. Cebu és környéke a cél. A külügyminisztérium elvileg nem javasolja a beutazást.

pl: http://hungarian.cri.cn/321/2013/02/16/141s156408.htm

balga78 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 1239

Visszafele nekünk a hajó jegy meg a kis busz is olcsobb volt. Nekem a Cebu Pacific eddig mindig késett min. 15 percet.

Előzmény: Zs... (1238)
Zs... Creative Commons License 2013.02.27 0 0 1238

A tricikli valóban baromi olcsó mindenhol, kivéve itt Boracayon. 100ért hoztak be a kikötőből boat station 2re. Coronban ilyen hosszú út volt 30. Dehát itt minden sokkal drágább, ezt tudtuk előre ;o)

Mi is Kaliboba repültünk, illetve majd onnan is megyünk vissza. A repjegyeket már megvettük jóelőre. Egy dolog aggaszt csak egy kicsit, hogy Kaliboból elég rendszeresek a késések, nekünk pedig csak 1:40 lesz Manilában a csatlakozó járatig. Tehát ha több mint egy órát késik a gép, akkor igencsak necces a dolog... A transzfer idáig Kaliboból teljesen sima volt, ahogy kiléptünk a terminálba, máris egy csomóan ajánlgatták, 250 PHP volt. Visszafelé még nem tudom hogy lesz, de gondolom visszahajózunk Caticlanba, aztán ott a kikötőben simán találunk ugyanolyat visszafelé is.

Art Caféba benéztünk, elég lehúzósak. Az összes túra egy százassal drágább náluk mint bárhol máshol a városban. Gondolom a búvárkodással is ez lehet. Mi nem is foglaltunk ott semmit.

Előzmény: balga78 (1237)
balga78 Creative Commons License 2013.02.26 0 0 1237

Ugy nez ki megforditom az utvonalat.Corontol indulunk. Csak a buvarkodas csuszik kicsit a repules utan nem lehet merulni 12-16 orat kell varni igy meg lesz az az 1 nap.

Nem foglalok elore szallast tavaly is ugy csinaltuk. Kalibobol mentunk Boracayra es a baratnom tudott a sofor nyelven csevegni aztan mivel egyedul volt filippina a kocsiban felrehivtak a hajo allomason es kaptunk telefonszamot ahol dragabb arat mondtak mire odaertunk mar olcsobb lett. Probald ki hogy a motoros tricikli sincs 20 pesonal tobbe ha nem ulsz fel ra csokken az ara. :) Mink az Ericos House-ban voltunk Boran meg egy hotelban elotte a nevere mar nem emlekszem.

Most is az lesz osszegyujtok egy csomo cimet aztan majd ott keresgelunk.

Nem tudok korabban erkezni csak delutan mert Naga-bol a gep 11-re er Manilaba igy tuti a delutani erkezes 23-an. Mar lehet keson irom de ha Kalibobol repulsz Manilaba nem a Caticlanrol negyede a jegy ara. Csak benne van a hajo allomastol kb. 1.5 ora mikrobuszozas. Ha nincs jegyed a turista kozpontban barmelyk repterre beszerezheted kartyaval is lehet fizetni ha azon mulik.

Utolag tudtam meg ami nekem kimaradt hogy Ilo Ilo-ra is at tudsz hajokazni Boracayrol 4 ora hossza de az nekem sajnos kimaradt keson jott az info. Onnan meg megint olcsobb Manilaba eljutni.

Nekem Coron-El-Nido lesz csak ami huzosabb ahogy a hajozast leirtad sajnos szamolnom kell akkor a 8 ora uttal. Valamelyk nap csak eljutok majd. :) Aztan majd kihozzuk hogy meglegyen minden.

Majd leirom ha talalunk valami ujdonsagot ami nincs a forumon.

Art Cafe-rol van tapasztalatod most El Nidobol? Buvarkodast intezzem ott vagy lehuzasabbak? Nekem ez a kerdes csak meg a szorfozes ami ott erdekes. Vagy majd meglatjuk a motor berlest.

Előzmény: Zs... (1236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!